Adsense

Sabtu, 2 Jun 2012

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Temubual Bersama Komposer Andi A Merican

Posted: 02 Jun 2012 05:22 AM PDT

Baru-baru ini, Budiey ada menemubual seorang penyanyi solo, Andi A.Merican namanya. Kini, setelah meninggalkan kumpulan Infinatez, Andi yang bergiat secara solo telah mengambil keputusan untuk fokus kepada bidang penulisan lagu dan lirik. Ikuti temubual ini…

Andi A Merican Cover Album SOLO

1.Apa perkembangan Andi sekarang?
Saya sekarang sedang mempromosikan single terbaru bertajuk 'Yang Tertulis' duet bersama Mimi One Nation Emcees. Selain memenuhi undangan nyanyian, saya juga sibuk menerbitkan lagu untuk artis tempatan

2. Dengarnya, Andi sekarang sibuk cipta lagu untuk penyanyi, ceritakan bagaimana boleh terlibat dalam dunia penciptaan lagu
Saya bermula waktu bersama kumpulan lama 'Infinatez'. Ketika itu saya belajar mengenai kerja-kerja studio dan apa peranan penerbit lagu serta kepentingannya terhadap seorang artis.

3. Antara dunia nyanyian dan cipta lagu, yang mana satu yang anda minati?
Haha soalan ni tricky sangat. Saya memang meminati bidang nyanyian dari dulu lagi, Cuma fokus saya ketika ini adalah untuk membina nama saya sebagai komposer dan juga penerbit lagu. Bagi saya, itu adalah kareer dan 'periuk nasi' saya

4. Apakah Andi sudah kecewa dengan industri hiburan sehingga mahu mengurangkan aktiviti nyanyian?
Soal kecewa tiada kena mengena pun. Malah ini adalah langkah positif untuk memperbaiki diri saya sebagai seorang penyanyi, pada masa yang sama saya ingin 'contribute' juga pada industri. Saya rasa sebagai komposer, saya boleh bantu lebih ramai artis.

5. Boleh senaraikan artis-artis yang kini mendapat khidmat Andi sebagai komposer.
Antaranya ialah Ila Damiaa, Hyrul Anuar, Dynda, Infinatez, Eva, Luscious, Adi Mentor (protege Dayang) dan yang terbaru ialah keseluruhan album Nurul.

6. Di mana Andi belajar cipta lagu?
Sendiri bro. Saya tiada 'music education' yang formal. Saya belajar dari pengalaman, dan dari mendengar. Bagi saya keikhlasan hati itu lagi penting untuk mencipta lagu.

7. Pengalaman pahit sebagai seorang pencipta lagu?
Setakat ini tiada pengalaman pahit. Cuma saya masih ingat waktu saya mula-mula melibatkan diri dalam bidang penerbitan muzik, ramai yang ragu-ragu dengan kebolehan saya. A few record labels rejected my music, but it didnt bring me down. Saya ambil positif dan cuba memperbaiki karya saya. Alhamdulillah, ramai yang buka mata setelah saya mula dipilih untuk menjadi pengarah muzik untuk beberapa drama dan filem tempatan.

8. Berapakah bayaran untuk cipta sebuah lagu.
I keep it at a very competitive price. Saya komposer baru yang cuba menempa nama, maka tidak wajar kalau saya caj mahal pun. Dan saya rasa, saya boleh bantu ramai artis sekiranya saya tidak mengenakan harga yang tinggi. Dan disebabkan itu juga, ramai artis memilih lebih dari satu lagu seperti Ila Damiaa, Eva dan Nurul.

9. Apakah cabarannya menjadi pencipta lagu?
Bagi saya ketika mula menulis. Selalunya saya akan pastikan yang lagu saya memang di 'taylormade' untuk artis tersebut, agar klien saya sendiri mampu 'relate' dan menyanyi sepenuh rasa. Saya juga menerbitkan lagu saya sendiri untuk klien, dan antara cabaran yang besar adalah melengkapkan satu lagu tersebut, memberikan impak, tanpa mengubahsuai citarasa komposer sewaktu mula-mula menulis. Dalam kes saya, apa yang mula-mula saya 'imagine'lah :)

10. Apakah pesanan anda kepada artis atau sesiapa sahaja yang meminati dunia cipta lagu.
Get inspired and keep on writing songs. Inspirasi datang dari mana-mana saja. Dan kepada artis dan penyanyi baru, pilih penerbit muzik yang betul dan yang memahami kehendak dan gaya artis itu sendiri. Saya petik ayat abang Roslan Aziz 'Producer makes or breaks a song'.

Andi A Merican Feat Mimi One Nation Emcees
Tags:

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

 • Penyanyi Andi A.Merican Ditahan & Dilokap?
 • Voize Independent Music Awards 2011
 • Andi A.Merican, Sabhi Sadhi, Amirul Jafril, Senoritaz & Fatin di Soulful Celebrities
 • Infinatez Kini Tinggal Berempat
 • Temubual Eksklusif Bersama Andi Bekas Ahli Infinatez
 • Gambar Carissa Putri Muncul Dalam Filem Date With Danella
 • Album Chandra Dari Hati Terdalam
 • Luscious Kembali Dengan Single Terbaru Khabarkan
 • Behind The Scenes Temubual Eksklusif Bersama 3 Macan
 • Pemenang Awal 12 Kategori Anugerah Industri Muzik 17
 • borak kosong

  borak kosong


  Main Sudoku ketika memandu,pemandu bas sekolah di pecat

  Posted: 02 Jun 2012 09:15 PM PDT

  Seorang pemandu bas dipecat setelah tertangkap kamera sedang mengisi teka-teki Sudoku ketika ia membawa anak-anak ke sekolah.

  Gambar mengejutkan ini diambil oleh seorang murid dengan menggunakan telefon genggamnya, menunjukkan sang pemandu asyik mengisi buku teka-teki Sudoku, sementara bas sedang laju di jalan.


  Pelajar berusia 12 tahun yang mengambil gambar itu mengatakan sang pemandu memegang pena dan mengisi jawaban teka-teki, ketika bas melaju melewati lalu lintas di pagi hari.

  Mail Online menulis bahawa pemandu yang namanya tidak disiarikan ini, telah diberhentikan oleh perusahaan bus Cavendish Liner, setelah sang pemilik melihat foto itu dan melakukan penyelidikan.

  Diketahui, saat itu sang pemandu mengemudikan bas yang penuh dengan pelajar berusia sembilan sampai 16 tahun ke Ferndown Upper dan Middle School di Dorset, Inggris.

  Anak laki-laki yang mengambil foto tersebut kemudian menunjukkan gambar tersebut kepada ibunya.

  "Ketika saya melihat foto saya benar-benar terkejut. Kerana dia memandu, dan juga ada anak-anak didalam bas itu, Ia seharusnya bertanggung jawab atas keselamatan mereka." tutur sang ibu, yang tidak mahu disebutkan namanya.

  Sementara itu, Gary Bulgin, direktur operasi di Cavendish Liners , mengatakan bahawa ada insiden dengan pemandu mereka dan saat ini ia telah meninggalkan perusahaan tersebut.

  "Kami memperhatikan keselamatan anak-anak dengan sangat serius, dan kami ngeri ketika melihat foto-foto itu." tuturnya.

  [Gambar] Jari terpaksa dibuang kerana cincin

  Posted: 02 Jun 2012 09:00 PM PDT

  Beginilah keadaan tangan bila cincin sukar di tanggalkan..
  terpaksa di buang jarinya....
  Seorang ibu terkejut brooch yang dibelinya di pasar lambak bernilai tinggi

  Posted: 02 Jun 2012 08:45 PM PDT

  berita2.com: Brooch murah seharga £ 20 dibeli seorang ibu di pasar lambak kerana bentuknya yang menarik. Sang anak begitu menyukai brooch ini dan sering dipakai ketika mengenakan gaun atau sebagai hiasan ikatan rambutnya.

  Batu oranye-merah muda yang cantik, dikelilingi oleh berlian tiruan dan bersinar. Itulah brooch seharga £ 20.

  Suatu ketika,ibu yang membeli brooch ini memperlihatkan cincin pertunangannya dan minta ditaksir harga cincin tersebut oleh pihak insurans. Ternyata barang yang menarik perhatian mereka adalah brooch tersebut.

  Brooch itu diperiksa dan dinyatakan bahawa brooch ini terdiri dari 27 berlian yang konduktivitinya sangat tinggi.

  Jelas terkejut dan masih pelik apakah brooch tersebut memang perhiasan yang begitu bernilai.

  Kemudian,ibu ini mengirimkan foto brooch kepada jabatan perhiasan di Bonhams. Dan hasilnya adalah bros ini bernilai antara £ 1.500 dan £ 2000.

  Setelah diteliti lebih lanjut,ternyata bros ini bernilai £ 3.000 sampai £ 4.000. Batu itu adalah topaz sempurna seberat 20 karat . Dan warnanya adalah yang paling diinginkan untuk Topaz, merah muda yang bersinar.

  Lady GaGa Jadi Marilyn Monroe Bogel

  Posted: 02 Jun 2012 08:30 PM PDT


  infospesial.net -  Ketika tampil bergaya diatas pentas, Lady Gaga dikenal dengan ciri khas penampilannya yang yang unik. Namun kali ini ia tampil dengan meniru gaya khas Marylin Monroe, namun masih tetap dengan ciri khasnya sendiri.

  Penyanyi superstar itu mengenakan rambut berwarna pirang bergelombang dengan dipadu lipstik berwarna merah seksi sesuai ciri khas Marilyn Monroe, namun GaGa memadunya dengan pose bogel. Penampilan ala Monroe ini dilakukannya sebagai tanda ucapan ulang tahun ke-86 untuk sang 'blonde bombshell' tersebut.

  Penyanyi 'Born This Way', yang saat ini tengah melakoni tour di Asia ini menulis sebuah ucapan kepada Monroe melalui akaun Twitternya yang mempunyai follower terbanyak. # HappyBirthdayMarilyn Mereka tidak akan pernah mengambil rambut pirang dan lipstik'.

  Seperti dilansir dari Dailymail, Hollywood Reporter melaporkan jika GaGa berencana bekerja sama dengan Digicon Media untuk 'menghidupkan kembali' sosok Marilyn Monroe di konser takhir tahun ini. Kinerja ini akan menggabungkan teknologi yang sama yang digunakan selama memunculkan kejutan sosok Tupac Shakur di Festival Musik Coachella tahun ini.

  Wanita yang Mengambil Foto Wajah Setiap Hari Selama 5.5 Tahun [Video]

  Posted: 02 Jun 2012 08:15 PM PDT

  Tahun lalu dia pernah memperlihatkan sebuah foto wajah yang dibuat dari 500 foto wajah seorang wanita yang diambil dari proses pemotretan wajah wanita itu setiap hari selama 4,5 tahun. Kini, setahun setelah itu, hobi wanita yang disebut dengan clickflashwirr ini ternyata masih terus berlanjutan. Berikut adalah video lengkap hasil foto wajah kesehariannya selama 5,5 tahun.


  Kejam! Seekor Anak Anjing Dijadikan Sansak Tinju oleh Lelaki Korea

  Posted: 02 Jun 2012 08:00 PM PDT


  Nampaknya lelaki Korea yang satu ini benar-benar tidak punya hati nurani sama sekali! Seekor anak anjing yang tidak bersalah digantung dan dipukulnya bertubi-tubi . Tidak hanya memukul, dia juga menendang anjing malang tersebut.
  Saat si anak anjing yang ketakutan itu tiba-tiba buang air,lelaki tersebut malah memukulnya dengan menggunakan sapu dan memakinya.
  Dalam video di bawah, kita juga boleh mendengar sang juru kamera tertawa geli melihat kelakuan temannya yang sedang asyik menyiksa binatang.
  Lelaki yang diduga sebagai salah satu anggota militer Korea (dilihat dari seragam kamuflase khas tentara yang dikenakannya) telah membuat kemarahan netizen akibat tindakan kejamnya. Surat dakwaan pun telah dibuat dan diserahkan kepada pihak polis.

  Romantisnya Micheal Buble

  Posted: 02 Jun 2012 07:45 PM PDT

  PENYANYI terkenal, Micheal Buble mengakui laman sosial 'Skype' adalah antara rahsia kebahagiaan yang di kecapi bersama isterinya, Luisana Loreley Lopilato de la Torre, walaupun sering berjauhan.

  Walaupun terlalu sibuk dengan kariernya, penyanyi yang terkenal dengan lagu Home ini tidak pernah lupa untuk meluangkan sedikit masa bersama isterinya walaupun berada di lokasi berbeza.

  "Saya kerap berjauhan dengannya kerana terpaksa memenuhi jadual karier sebagai penyanyi. Hubungan jarak jauh bukanlah sesuatu yang mudah buat kami.

  "Untuk hilangkan rasa rindu, kami kerap berkomunikasi melalui 'Skype' dan ternyata ia berkesan dan saya bersyukur kerana dia memahami situasi dan karier saya dengan baik," katanya.


  sumber : sinar harian

  Pelajar Harvard bantah gantung gambar ratu

  Posted: 02 Jun 2012 07:30 PM PDT


  LONDON: Pelajar Universiti Oxford dicop 'hipokrit yang tidak patriotik' selepas mereka enggan gantung gambar Ratu Elizabeth dengan alasan permaisuri itu dilahirkan untuk menjalani kehidupan istimewa.
  Beberapa pelajar di Kolej Keble universiti berkenaan merancang mengeluarkan wang £200 (RM1,000) untuk membeli gambar ratu itu bagi meraikan Jubli Intan, sempena ulang tahun ke-60 pemerintahannya. 
  Bagaimanapun, beberapa anggota kolej, yang bekas pelajarnya termasuk Edward Windsor, cucu Duke of Kent, menentang cadangan itu dengan memberi alasan, ia menggalakkan fahaman elitism.

  Wakil pelajar, Basil Vinsent mempertahankan keputusan itu dengan berkata: "Saya berpendapat potret itu berpotensi untuk memecahkan belahkan masyarakat di sini.  "Kebanyakan pelajar merasakan apa yang sudah dilakukan sudah cukup untuk meraikan Jubli Intan itu."


  Seorang lagi pelajar berkata: "Wang sebanyak £200 untuk menyokong seseorang yang dilahirkan dalam keluarga tertentu adalah tindakan yang tidak ekonomi.

  "Keluarga diraja tidak melakukan apa-apa kecuali duduk dan melambai kepada orang ramai."

  "Mereka tidak perlu bekerja sepanjang hidup dan menghabiskan wang nenek moyang mereka.

  "Tambahan pula, kita mempunyai ramai pelajar dari negara luar dan tidak adil untuk menunjukkan kesepakatan yang mereka tidak setuju." - Agensi  sumber : myMetro

  Budak tinggal dengan kambing

  Posted: 02 Jun 2012 07:15 PM PDT


  SHAKHTI (Russia): Pekerja kebajikan masyarakat terkejut apabila menemui kanak-kanak berusia dua tahun tinggal dalam bilik yang penuh dengan kambing.
  Kanak-kanak liar itu yang dikenali sebagai Sasha T, dibiarkan tinggal bersama-sama haiwan itu oleh ibunya.

  Menurut sumber, dia bermain dan tidur dengan kambing berkenaan, tidak pandai bercakap atau makan seperti manusia,.


  Timbalan Ketua Kebajikan Masyarakat di Rostov, sebuah wilayah di Russia berkata: "Ketika kami tiba, Sa- sha duduk di bilik yang sejuk itu, tanpa pakaian. Ibunya tiada di rumah. "Dia sentiasa berdepan dengan maut. Rumah itu terlalu kotor dan busuk. Kami mengambil kanak-kanak itu dan membawanya ke hospital.

  "Doktor berkata, kerana cara hidupnya itu menyebabkan otaknya tidak berkembang." Doktor Natalya Simonina berkata: "Sasha enggan tidur di atas katil. Dia cuba tidur di bawahnya. Dia terlalu takut dengan orang ramai.


  "Dia cuba memecahkan apa saja yang dilihatnya. Dia tidak boleh bercakap atau memegang sudu." - Agensi  sumber : myMetro

  Kanibal gay diburu di Eropah

  Posted: 02 Jun 2012 07:00 PM PDT


  LONDON: Seorang lelaki yang merakam gambarnya ketika memotong mayat kekasih sebelum menghantar bahagian tubuh mangsa kepada ahli politik di Kanada, kini diburu di seluruh Eropah.
  Luke Magnotta yang disyaki melakukan kanibalism, berlepas dari Kanada ke Perancis selepas memuatnaikkan rakaman pembunuhan itu di Internet.
  Polis Britain bimbang bintang porno berkenaan kini berada di negara itu.

  Enam bulan lalu, dia menginap di sebuah bilik di Fusilier Inn, Wembley, di London Utara, ketika datang untuk bersiar-siar ke negara itu.  Ketika di Britain, dia disoal oleh wartawan selepas memuatnaikkan filem dalam Internet yang menunjukkan seekor ular diberi makan seekor anak kucing.


  Dalam e-mel kepada akhbar The Sun pada Disember lalu, dia berkata: "Anda akan mendengar lebih banyak lagi daripada saya. Selepas ini, mangsa bukanlah haiwan yang kecil."

  Dia juga memberi amaran serupa kepada Perbadanan Penyiaran Britain (BBC).

  Semalam, ketika 190 negara menyertai operasi memburu Magnotta, polis Kanada mengenal pasti mangsa sebagai Lin Jun, pelajar China yang belajar di Montreal.

  Polis berkata, Lin, 33, menjalinkan hubungan dengan Magnotta, 29.

  Penyiasat di Perancis memberitahu akhbar The Mail, Magnotta berlepas dengan pesawat dari Kanada ke Paris Sabtu lalu.

  Pembunuhan dipercayai berlaku sehari sebelum itu.

  Kaki mangsa dilapor sampai di ibu pejabat Parti Konservatif di Ottawa pada Selasa dan tangan dihantar ke pejabat Parti Liberal negara itu.

  Seorang penyiasat Perancis berkata: "Magnotta taksub dengan Menara Eiffel dan Moulin Rouge dan yakin dia boleh bersembunyi di negara yang disukainya."

  Ketua Polis Montreal, Ian Lafreniere berkata, pihaknya kini menyiasat dengan melayari Internet memandangkan Magnotta menggunakan beberapa laman sosial untuk meluahkan rasa bangga kerana dapat melarikan diri.

  Lafreniere juga memberi amaran, lelaki itu bijak menyamar diri, termasuk menyerupai wanita dengan memakai rambut palsu.

  Polis berkata, Lin tiba di Montreal Julai lalu dan belajar di Universiti Concordia.

  Keluarganya terputus hubungan dengannya sejak 24 Mei.

  Beberapa hari kemudian, pekerja menemui sebahagian mayat dalam beg pakaian berhampiran apartmen Magnotta dan beberapa lagi dalam flat lelaki itu.

  Video pembunuhan itu berdjudul '1 Lunatic 1 Ice Pick' menunjukkan seorang lelaki diikat pada katil, ditikam dan dipotong dengan pisau dan pemecah ais. - DM  sumber : myMetro

  Meninggal lepas ditembak abang

  Posted: 02 Jun 2012 06:45 PM PDT


  MIRI: Selepas lima hari bertarung nyawa di Unit Rawatan Rapi (ICU), Hospital Miri akibat kepala ditembusi peluru yang ditembak abangnya, seorang kanak-kanak perempuan berusia lapan tahun meninggal dunia petang kelmarin.
  Nurul Afifah Maderom meninggal dunia selepas cedera parah selain peluru dikatakan masih dalam kepala serta mengena otaknya, menyebabkan keadaan semakin kritikal dan sukar diselamatkan.

  Ibu mangsa, Janiah Assan, 31, berkata keadaan anak perempuannya sangat kritikal kelmarin, meskipun doktor berusaha menyelamatkannya kerana peluru hampir menembusi tengkorak belakang kepala.


  Katanya, keadaan itu menyebabkan peluru tidak dapat dikeluarkan mangsa kerana boleh membahayakan nyawa selain dikhuatiri menyebabkan komplikasi lain.

  "Mungkin Allah lebih menyayanginya yang bertarung nyawa sebelum menghembuskan nafas terakhir lewat petang semalam (kelmarin)," katanya.  sumber : myMetro

  Murid dirogol

  Posted: 02 Jun 2012 06:30 PM PDT


  RANAU: Rahsia seorang murid perempuan berusia 12 tahun pulang ke rumah dalam keadaan resah dan tidak terurus pada jam 3 pagi membongkar perbuatan teman lelaki yang merogolnya tiga kali di Kampung Kauluan Kundasang, di sini, kelmarin.
  Dalam kejadian jam 11 malam, murid berkenaan dikatakan bertemu teman lelakinya yang berusia 22 tahun di pekan.

  Namun, selepas termakan pujukan, lelaki terbabit membawa mangsa pulang ke rumah sebelum merogolnya tiga kali. Selepas melampias nafsunya, lelaki terbabit menghantar mangsa pulang ke rumah, jam 3 pagi.


  Bagaimanapun, sebaik melangkah masuk ke rumah, mangsa disergah bapanya yang hairan melihat keadaan anak gadisnya yang tidak terurus selain pulang awal pagi.

  Bapa gadis berkenaan mendesaknya menceritakan apa berlaku tetapi mangsa memberi alasan hanya bertemu rakannya di pekan.


  Lelaki berkenaan yang tidak berpuas hati dengan jawapan itu terus mendesak sebelum anaknya mengaku melakukan hubungan seks bersama teman lelaki.  Tersentak dengan jawapan itu, bapa mangsa membawa anaknya ke Balai Polis Kundasang untuk membuat laporan.

  Ketua Polis Daerah Ranau, Deputi Superintendan Abdul Rahman Kassim, mengesahkan kejadian itu dan suspek kini ditahan reman untuk siasatan lanjut.


  "Berdasarkan laporan ahli keluarga mangsa, suspek berjaya ditahan di rumahnya.

  "Siasatan mendapati suspek merogol gadis ini di rumah dan perbuatan itu terbongkar apabila mangsa memaklumkan kejadian terbabit kepada bapanya," katanya.


  Abdul Rahman berkata, suspek yang bekerja sebagai penjual sayur kini direman tujuh hari untuk siasatan.


  "Mangsa dihantar ke Hospital Ranau untuk pemeriksaan dan kes disiasat mengikut Seksyen 376 Kanun Keseksaan kerana merogol.


  "Sabit kesalahan, tertuduh boleh dikenakan hukuman penjara maksimum 20 tahun dan sebatan," katanya.  sumber : myMetro

  Pengantin seksi

  Posted: 02 Jun 2012 06:15 PM PDT


  KUALA LUMPUR: "Saya akui baju dipakai ketika satu majlis resepsi perkahwinan saya seksi kerana bertemakan cara orang Inggeris. Namun, bagi saya ia tidak melampaui batas. Lagipun, ketika itu saya hanya mengikut tema majlis," kata artis terkenal, Memey.
  Memey atau nama sebenarnya Suhaiza Suhaimi, 26, mencipta kontroversi apabila mengenakan skirt pendek sebagai busana pengantin dalam majlis resepsi perkahwinannya dengan pelakon, Norman Hakim, September lalu.
  Selain Memey, penyanyi Hai Hai Bye Bye, Ezlynn turut mengenakan skirt pendek dalam majlis resepsi perkahwinannya dengan Adam, awal tahun ini.

  Memey dan Ezlynn hanya contoh, malah konsep perkahwinan moden itu seakan-akan menjadi 'trend' apabila pelbagai budaya Barat dibawa masuk dan digunakan dalam majlis persandingan orang Melayu, sekali gus mengetepikan adat resam yang dipegang sejak ratusan tahun dulu.  Meskipun Islam tidak menghalang apa jua konsep dalam perkahwinan, segelintir pengantin terlalu taksub untuk mencari kelainan dalam majlis persandingan mereka hingga bertindak melampaui kebiasaan masyarakat Melayu yang majoritinya beragama Islam.  sumber : mymEtro

  Lentok dipanah Vodoo

  Posted: 02 Jun 2012 06:00 PM PDT


  KUALA LUMPUR: Amalan khurafat berunsur sihir dikenali sebagai 'voodoo' dipercayai digunakan warga asing, khususnya di kalangan Mat Afrika, dalam usaha 'mencairkan' mangsa, sekali gus memudahkan aktiviti penipuan terhadap penduduk tempatan yang kebanyakannya wanita.
  Walaupun amalan itu popular di benua Afrika dan biasanya digunakan untuk pengamal atau individu yang mengupah pihak tertentu supaya menyihir musuh sehingga membawa kematian, tujuan utama amalan itu kini dipelbagaikan mengikut keperluan pengamalnya.
  Akibat penangan voodoo, mangsa seolah-olah dipukau hingga mudah menurut telunjuk penjenayah seperti dialami dua mangsa, Zarina Ayu, 36, dan Rohaya Dusa, 38 (bukan nama sebenar). Berikut pengakuan eksklusif mangsa yang mengalami kerugian besar hingga mengalami trauma dalam hidup mereka.


  KES 1
  ZARINA AYU:


  "SAYA berharap wanita tidak sesuka hati melayan perbualan atau permintaan lelaki asing yang biasanya membuat janji temu dan memberi pelbagai hadiah sebelum meminta gambar atau merakam gambar bersama, kononnya untuk kenang-kenangan.

  Saya harap apa yang saya alami dua tahun lalu tidak akan berlaku kepada orang lain kerana kesengsaraan dialami membawa petaka yang sangat dikesali hinggalah kini.

  Selepas terpaksa meninggalkan keluarga kerana sanggup mengikut teman lelaki bertubuh sasa yang hanya dikenali selama sebulan, kebahagiaan diharapkan hingga ke jenjang pelamin tidak ke mana apabila kehilangan pekerjaan dan disisihkan apabila wang simpanan mula kehabisan.  sumber : myMetro

  Fasha sanding bertiga

  Posted: 02 Jun 2012 05:45 PM PDT


  KUALA LUMPUR: Pelakon popular, Fasha Sandha dan suaminya, Rizal Ashram Ramli, 36, akan diraikan dalam sebuah majlis resepsi sebelah pihak keluarga perempuan di taman rekreasi Tasoh Lake Resort & Retreet di Perlis, petang ini.
  Pasangan yang diijabkabulkan dalam majlis pernikahan secara tertutup di Hotel Crowne Plaza, di sini, pada 27 April lalu itu bagaimanapun menyerahkan segala persiapan dan persediaan untuk majlis resepsi ini kepada keluarga Fasha yang sejak awal inginkan mereka mengadakan majlis di kampung halamannya.

  Menurut Fasha yang dihubungi semalam, keluarganya menjemput 800 tetamu saja di kalangan keluarga terdekat, sahabat rapat dan peminat dari kelab We Love Fasha Sandha yang terpilih.


  Katanya, meskipun diadakan di kawasan taman rekreasi terbuka seperti ini, majlis ini tidak terbuka kepada semua kerana keluarganya inginkan kesederhanaan.

  "Semuanya mama uruskan dan saya bersama suami hanya hadir. Memang ini yang mama inginkan sejak dulu lagi untuk meraikan hari bahagia bersama ahli keluarga di sana.


  "Alhamdulillah, pejam celik sudah lebih sebulan kami mendirikan rumah tangga. Esok kami berdua akan sekali lagi diraikan dalam majlis di sebelah pihak keluarga saya pula.  "Saya dan suami sangat seronok untuk pulang ke kampung halaman," katanya yang tiba di Perlis bersama suami, awal pagi semalam.

  Tiga minggu selepas bernikah, pasangan ini menerima berita gembira selepas Fasha disahkan mengandung.


  Fasha berkata, majlis petang ini akan lebih bermakna kerana bukan hanya mereka berdua yang akan diraikan, sebaliknya kini bertiga bersama anak dalam kandungannya yang kini berusia tiga minggu lebih.

  "Inilah hadiah paling istimewa buat kami berdua kerana kami akan turut meraikan perkhabaran gembira mengenai kandungan anak kami berdua. Justeru, perasaannya lebih seronok kerana kami akan bersanding bersama anak sulung.


  "Rizal tidak membenarkan saya mengenakan kasut tumit tinggi kerana bimbang keselamatan dan keselesaan saya sepanjang majlis.


  "Saya juga terpaksa menolak tawaran untuk membintangi watak utama sebagai Sarakit dalam drama bersiri, Dendam Sarakit tayangan TV3 kerana ada beberapa babak aksi seram bagi menjaga peringkat kandungan awal ini.


  "Yang lebih penting adalah bertemu keluarga dan sahabat yang selama ini setia menjadi pembakar semangat buat kami berdua," katanya yang akan kembali ke set penggambaran drama Syawal Buat Elysa, Julai depan.


  Pelakon yang kini popular menerusi drama Seindah Sakura ini akan mengenakan baju rekaan Rizman Ruzaini yang berkonsepkan moden tradisional.  sumber : myMetro

  Umur 91 tahun tapi tetap elastik

  Posted: 02 Jun 2012 05:30 PM PDT

  Warga tua ini sudah berumur 91 tahun tapi tubuhnya tetap elastik dan masih bertenaga.Cuba perhatikan gambar-gambar ini...

  bk- hebat aku pun tak sanggup dan tak boleh buat ...

  Pasangan yang ideal

  Posted: 02 Jun 2012 05:15 PM PDT

  Pasangan ideal, adalah pasangan yang keduanya yang saling melengkapi kekurangan satu sama lainnya bukan yang saling mencari kesalahan dan kekurangan pasangannya, kalau satu pihak  memerlukan bantuan maka boleh dibantu oleh yang lain. Mengharungi suka duka bersama dengan tulus dan ikhlas. Cuba kita perhatikan kehidupan pasangan yang serba kekurangan ini mengharungi kehidupan.


  Walaupun serba kekurangan namun mereka saling lengkap melengkapi. Mari belajar dari pasangan Fatima dan Ahmad dalam saling melengkapi saat mengarungi bahtera rumah tangga berdua, mencapai keluarga yang bahagia kerana yang seorang tidak bertangan dan yang seorang tidak berkaki.  Pelajar University of Florida ditangkap kerana melakukan hubungan seks di tapak pembinaan makhamah

  Posted: 02 Jun 2012 05:00 PM PDT


  Inilah Pelajar University of Florida Jarred Dauth, 21,dan Maya Manseur, 23  Tapak pembinaan Jacksonville, dimana pelajar ini ditangkap

  Menurut polis mereka ini telah memanjat pagar setinggi 6 kaki dan kemudian berbogel dan melakukan hubungan seks.Menurut polis kedua pelajar University Of Florida ini mengadakan hubungan seks di atas meja tapak pembinaaan makhamah persekutuan di Jacksonville Florida.

  Mereka ditangakap dan didakwa kerana menceroboh dan melakukan perbuatan yang tak senonoh.

  sumber : dailymail

  Terbongkar..isteri tangkap suami sedang lakukan hubungan seks dengan perempuan simpanan di dalam kereta (full pic)

  Posted: 02 Jun 2012 04:45 PM PDT
  Si isteri ini berjaya menangkap suaminya yang berlaku curang...
  sila tekan OPEN spoiler dibawah untuk mengetahui kisahnya  Spoiler:  Caught: Wife Catches Husband Having Sex With Mistress In Car


  Men and women having sex in the car is no longer something strange, as even stars have been caught having sex in cars. However, for this man and women having sex in the car, being caught by the wife red-handed is not good. Photo: One day, the wife in the photo learned that her husband was meeting with his mistress in a van, and angrily rushed to the scene!  Truly one of those things one wishes weren't true, how the wife hoped she would not see her husband within after pulling open the door, but the truth is often the opposite of what we hope. Within the car was not only the wife's husband with a young and beautiful woman, but worse, the woman was completely naked…even an idiot would know what they were up to. The scene that followed, surely everyone can imagine, could be nothing less than a horrific war. Photo: After the wife quietly approached the van, she attempts to quickly pull open the door.  This is a tragedy, and you can't blame the government either. You can only blame yourself. Since you're having sex in the car, why let your wife find you so easily? Therefore, you are just getting what you deserve. Men who become wealthy easily become bad, but are all men like this? The car sex and the fighting are warnings, warning netizens that only the wife in one's home is one's lifelong woman. In the name of morality, in the name of responsibility, please respect yourself and respect her! Photo: Finally opening the door, the wife sees an unsightly and awkward scene…

  Cara Suku Masai ambil darah daripada lembu untuk dicampur dengan susu

  Posted: 02 Jun 2012 04:30 PM PDT

  Suku Masai menyukai sekali makanan ini, dan seringkali dibuat dengan cara dicampur susu, darah lembu dipercaya memperkuat manusia di kalangan suku Masai. Darah ini diambil dengan cara melubangi pembuluh darah utama sapi dengan panah, dan setelah darah cukup, lubang tadi ditutup, sehingga sapi tadi sembuh. Cara ini boleh diulang sebulan sekali tanpa menyebabkan lembu tadi terbunuh.

  Darah beku dipisahkan, dan darah cair dicampur dengan susu dan diminum mentah. Di beberapa suku lain, darah ini dicampur dengan susu asam dan dimasak sampai kental, menyerupai scrambled egg.

  Chuck O’Rear, Lelaki Di sebalik Gambar Latar Microsoft XP

  Posted: 02 Jun 2012 04:15 PM PDT


  Sekilas saja melihat gambar ini, kita pasti langsung merasa pemandangan dalam foto ini sangat familiar. Ini kerana foto diatas merupakan gambar latar dari Microsoft XP.

  Pastilah sebahagian dari kita pernah bertanya-tanya dalam hati, tentang lokasi dimana gambar ini diambil serta siapakah fotografer yang mengabadikannya.

  Adalah Chuck O'Rear, seorang bekas fotografer majalah National Geographic yang mengambil gambar pemandangan yang indah ini. Berawal saat ia sementara memandu untuk mengunjungi kekasihnya dan tiba-tiba dikejutkan oleh keindahan kebun-kebun anggur di Sonoma, Napa, California Utara, Amerika Syarikat.


  Saat banyak orang memilih untuk melanjutkan perjalanan, dan tak ingin dipusingkan untuk berhenti sejenak guna mengambil foto, O'Rear memutuskan untuk ketepi dan mengambil kameranya kerana ia begitu terpesona oleh rumput hijau dan awan putih di langit biru, yang sempurna.

  Namun, yang tidak pernah sesaat pun terpikir oleh lelaki berusia 69 tahun itu bahawa hasil petikkan kameranya akan menjadi gambar yang paling sering dilihat di planet ini.

  Diketahui, ketika disuruh menentukan foto-foto paling terkenal di dunia, tidak pernah terlintas pada fikiran kebanyakan orang bahawa gambar desktop komputer merupakan salah satu diantaranya, bahkan jika dikalkulasi ada lebih dari satu juta orang di seluruh dunia yang telah melihat foto O'Rear. Bahkan kebanyakan dari kita tidak menyedari bahawa itulah gambar yang hampir setiap hari kita lihat.


  Kerana keindahannya, gambar tersebut dipilih oleh Microsoft untuk digunakan sebagai gambar latar belakang desktop Windows XP.

  Meskipun O'Rear telah menandatangani sebuah kesepakatan rahsia dengan Microsoft yang membuat ia harus tetap merahsiakan jumlah pembayarannya, namun besarnya jumlah kesepakatan itu dilaporkan adalah yang termahal kedua selama sejarah pembelian lisen foto.

  "Saya selalu melalui rute yang sama, antara Napa dan San Francisco dan hal ini saya lakukan dua kali seminggu diantara tahun 2002 atau 2003 ketika mengunjungi kekasih saya Daphne Larkin, namun ketika saya melintas pada bulan Januari, dan melihat rumput hijau yang indah, aku langsung keluar dari kereta dan kemudian mengambil beberapa gambar." tutur O'Rear.


  Tiba-tiba ia mendapat telefon dari agennya dengan Corbis photo archive yang mengatakan bahawa Microsoft ingin membeli gambar asli hasil fotonya.

  O'Rear, bekerja selama 25 tahun sebagai fotografer National Geographic, dan memulai kariernya awalnya dengan Kansas City Star dan Los Angeles (LA) Times.

  Namun sayangnya, tidak seperti kebanyakan pengguna PC, O'Rear tidak dapat melihat foto XP-nya setiap hari, sebab ia memilih menggunakan Mac daripada Microsoft.

  Sumber : dailymail

  Tradisi seks aneh dari berbagai masyarakat dunia

  Posted: 02 Jun 2012 04:00 PM PDT

  Percaya atau tidak, ini dia budaya seks aneh yang boleh di katakan unik dari berbagai budaya kehidupan masyarakat  dunia tetapi budaya yang mereka terapkan itu tidak sesuai dengan masyarakat kita yang mengamalkan kehidupan sopan ,beradat dan yang paling penting beragama....


  Pedalaman Irian Jaya
  Pasangan yang melakukan hubungan seks di semak-semak hutan akan memberikan tanda dengan 2 buah anak panah yang ditancapkan ke tanah dengan menyilang di sekitar tempat mereka melakukannya, yang artinya dilarang mendekati area tersebut, dan jika ada orang yang nekad mendekat, maka akan dipanah.


  Tulung Agung, Jawa Timur
  Punya keunikan sendiri, iaitu saat mereka berhubungan, gayanya diam seperti patung. Akan tetapi, katanya di balik diamnya itu, vaginanya memijit-mijit dengan hebat yang membuat pasangan merasakan kenikmatan.


  Venesia, Italy
  Sudah menjadi budaya melakukan hubungan seks dilakukan dengan anal seks , konon katanya salah satu tujuannnya adalah untuk mencegah kehamilan, dan alasan lain katanya kerana seks lewat anal lebih kuat cengkeramannya. Padahal seperti sudah di ketahui, seks anal berisiko kerana di dalam anus tersimpan berbagai kuman dan virus menular.


  Bahrain 


  Seorang doktorlelaki  sah secara hukum untuk memeriksa alat vital wanita (vagina), tetapi dilarang keras secara langsung melihatnya selama pemeriksaan! Mereka hanya diperbolehkan melihatnya melalui cermin.


  Lebanon
  Lelaki diperbolehkan 'bercinta ' dengan binatang! asalkan binatang itu betina. Hukuman mati dikenakan bagi lelaki yang ketahuan berhubungan dengan binatang jantan.


  Guam
  Ada pekerjaan  bagi para lelaki untuk  mengambil perawan seorang gadis yang membayar mereka untuk melakukan hubungan seks badan pertama kalinya dengan gadis perawan tersebut. Menurut hukum di Guam, wanita yang masih perawan atau virgin dilarang menikah.


  HongKong
  Isteri yang dikhianati atau diselingkuhi, sah secara hukum membunuh suaminya yang selingkuh. Tetapi hanya dengan menggunakan tangan kosong, sedangkan wanita itu pula boleh dibunuh dengan cara apapun.


  Cali, Colombia
  Wanita hanya diperbolehkan berhubungan badan dengan suaminya, dan pada malam pertama pada saat melakukang hubungan seks,  ibu  wanita  itu harus berada di dalam kamar untuk menyaksikan adegan  tersebut.


  Tokyo, Jepun
  Ditemukan sebuah rekaman video yang dirakamkan di sebuah pusat perguruan tinggi di Tokyo, memperbolehkan mahasiswa senior melakukan ospek pada para mahasiswi barunya dengan mencabuli dan memperkosa secara beramai-ramai disuruh bogell dan berlari-lari di kawasan kampus.


  sumber : http://hermawayne.blogspot.com

  Kalau macam ni dah macam lembu

  Posted: 02 Jun 2012 11:00 AM PDT

  Guru sekolah rendah berpose bogel dalam majalah

  Posted: 02 Jun 2012 10:30 AM PDT

  MELBOURNE, RIMANEWS – Seorang guru di New Zealand  telah diberhentikan daripada mengajar setelah gambarnya muncul di majalah Penthouse Australia dalam keadaan bogel di atas meja tulis sekolah.

  Rachel Whitwell, dari Auckland, menciptakan kehebohan ketika dia berpose buat majalah porno Australia dalam "bermacam posisi tanpa pakaian, termasuk bogel".

  Di teks yang yang di tulis pada gambar seksi itu, guru yang berusia 29 tahun tersebut berkata, "Aku patuh di bilik tidur sebab selama siang hari aku harus mengajar di ruang kelas."

  "Aku telah menulis cerita erotik buat majalah dewasa dan mengelola studio tari milikku sendiri," demikian tulisan di bawah gambar "seru" Rachel Whitwell, tanpa pakaian di kolam air hangat.

  Rachel Whitwell  membela perbuatannya dengan mengatakan, "Aku cuma berpose untuk beberapa gambar dalam perananku sebagai model, bukan guru."

  "Sekalipun aku mengajar, aku tak percaya bahawa (dewan guru) tak berhak memaksakan pendapat moral zamanVictoria atas hidupku di luar ruang kelas," katanya.

  Ia menyalahkan Penthouse Australia  kerana mengungkit-ungkit pekerjaannya sebagai guru dan mengatakan editornya telah menggunakan "lesen pengeditan" dengan kutipan itu.

  "Aku menerima banyak pekerjaan sebagai model, ini salah satunya. Aku bukan editor majalah itu, bukan aku yang  memutuskan  isinya," kata Rachel Whitwell kepada Radio New Zealand, Selasa (3/5).

  Tapi dewan guru tak sependapat, dan menyatakan Rachel telah mencoreng pekerjaan gurunya

  Rachel Whitwell, yang kehilangan pekerjaannya sebagai guru sekolah dasar di Auckland tak lama setelah gambarnya terbit, mengatakan ia bekerja "dengan senang hati" sebagai model belakangan ini. Ia merancang melawan keputusan tersebut agar ia boleh kembali mengajar.

  Papan tanda perniagaan yang kurang ajar

  Posted: 02 Jun 2012 10:15 AM PDT