Adsense

Sabtu, 19 Januari 2013

Berita Harian: Hip

Berita Harian: Hip


Jozan juara Maharaja Lawak Mega 2012

Posted: 18 Jan 2013 02:41 PM PST

Johor Bahru: Kumpulan pelawak pilihan, Jozan yang dianggotai Johan dan Zizan muncul juara Maharaja Lawak Mega 2012 (MLM 2012) di Stadium Tertutup Majlis Bandaraya Johor Bahru (MBJB) di sini, malam tadi.

Menumpaskan empat kumpulan lain, Jozan mengungguli pentas akhir MLM 2012 dengan membawa pulang hadiah wang tunai RM500,000.

Manakala kumpulan Jambu yang dianggotai Taukeh dan Yus, diumumkan naib juara serta memenangi hadiah wang tunai RM250,000.

Kumpulan Shiro yang dianggotai Shahrol dan Ajak pula mendapat tempat ketiga dan memenangi hadiah wang tunai RM150,000.

Terdahulu, kemunculan Johan di pentas MLM bersama Zizan mengejutkan penonton. Ramai menyangka, Johan yang sudah dua minggu tidak beraksi di pentas MLM 2012, tidak muncul malam tadi berikutan masalah kecederaan lutut.

Malah, Zizan ketika diperkenalkan pengacara AC Mizal, memberitahu penonton beliau cuba memberi persembahan terbaik walaupun berseorangan serta meminta peminat mendoakan kesihatan Johan.

Stadium gamat
Sepanjang peserta beraksi, stadium gamat dengan hilai tawa lebih 5,000 penonton termasuk peminat tegar yang membawa pelbagai sepanduk menyokong kumpulan pelawak pilihan.

Pentas akhir MLM 2012 menyaksikan lima kumpulan berentap. Dua kumpulan lain yang menyertai pertandingan ini ialah Boboi dan peserta dari Indonesia, Saywho.

Selain undian penonton yang merangkumi 30 peratus pemarkahan, MLM 2012 diadili juri tetap iaitu Lisa Surihani, Awie, Najip Ali dan Wulan Guritno.

MLM 2012 yang berlangsung selama 10 minggu sejak 9 November lalu menampilkan 12 kumpulan termasuk peserta dari Singapura dan Indonesia.

My Gosip .com | Gosip Artis Malaysia Terkini Dan Gambar Artis Malaysia

My Gosip .com | Gosip Artis Malaysia Terkini Dan Gambar Artis Malaysia


Zain Saidin Dan Rozita Che wan Bakal Berkahwin Tahun Ini

Posted: 18 Jan 2013 07:37 PM PST

Posted: 19 January 2013 at 11:37 am  

Zain saidin Dan Rozita Che wan

Hubungan percintaan Zain Saidin Dan Rozita Che wan nampaknya sudah hampir ke gerbang perkahwinan tidak lama lagi.. Mereka berdua katanya sudah pun berbincang tentang perkahwinan mereka dan Rozita Che wan telah menyerahkan segala keputusan di tangan Zain Saidin sendiri.. Jadi menurut Zain Saidin jika ada rezeki dan jodoh, mereka berdua akan berkahwin dalam tahun ini juga..

"Kalau ada rezeki dan ada jodoh, kami akan berkahwin pada tahun ini,"

"Che Ta tidak ada letak sebarang dateline kepada saya. Tetapi sudah tentu saya perlukan masa untuk buat persiapan. Sebabnya, saya lelaki dan saya perlu ada sejumlah wang untuk perbelanjaan kahwin. Sebab itu saya kata, kalau ada rezeki, kami akan berkahwin pada tahun ini. Saya dan Che Ta memang serius. Kalau terdengar gosip tentang Che Ta berpasangan dengan lelaki lain, itu tidak benar. Dia bersama saya ketika ini," ujar Zain tegas.

Memandangkan Rozita Che wan adalah seorang janda berhias yang mempunyai dua orang anak, Zain Saidin turut ditanya adakah hubungan percintaan mereka mendapat tentangan oleh anak-anak Rozita Che wan atau pun sebaliknya…

"Saya dengan anak-anak Che Ta tidak ada masalah. Hubungan kami baik-baik sahaja. Lebih-lebih lagi dengan anak keduanya. Kami berkongsi minat yang sama iaitu bola sepak. Tidak sukar mendekati anak-anak Che Ta sebab mereka peramah macam ibu mereka," ujar Zain.

Sumber: Gua