Adsense

Isnin, 27 Ogos 2012

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Album Kompilasi Anthem Nasional

Posted: 27 Aug 2012 07:21 PM PDT

MARI SEMARAKKAN LAGI SAMBUTAN KEMERDEKAAN KALI INI DENGAN "" OLEH WARNER MUSIC MALAYSIA!!!

ANTHEM NASIONAL (SATU INTERPRETASI MERDEKA)

Kemerdekaan memberi makna bebasnya sesuatu daripada segala bentuk jajahan samada secara fizikal mahupun spiritual. Dengan kemerdekaan Negara kita sejak 1957 yang lalu, Malaysia kini telah mencapai status bebas daripada cengkaman kuasa asing selama 55 tahun! Sambutan kemerdekaan ini tentunya suram apabila semangat kenegaraan tidak dikongsi dan dirasai bersama oleh seluruh generasi.

Album Kompilasi Anthem Nasional

Bagi mewujudkan semangat berkobar-kobar menyambut kemerdekaan, bagi menyuntik rasa semangat kekitaan, lantas menyemarakkan lagi sambutan kemerdekaan kali ini, Warner Music Malaysia kini dengan bangganya mempersembahkan sebuah album kompilasi yang memuatkan pelbagai lagu bertema kebangsaan!!!

Dengan memuatkan 29 buah lagu popular, album ini menampilkan barisan artis-artis popular seperti Ahmad Jais, Sudirman, Ella, P. Ramlee, Carefree, Freedom dan ramai lagi! Album yang bertajuk ANTHEM NASIONAL (SATU INTERPRETASI MERDEKA) ini menampilkan lagu-lagu 'wajib' sambutan kemerdekaan seperti "WARISAN" dan "" oleh SUDIRMAN, "BAHTERA MERDEKA" oleh AHMAD JAIS dan banyak lagi!

Tidak lupa juga, album ini turut menampilkan lagu-lagu bertema kebangsaan yang merujuk kepada identiti Negara tercinta seperti , , , NASI DAGANG, dan beberapa lagi lagu menarik yang tentunya menggetarkan jiwa anak Malaysia!

Khas buat warga Malaysia yang berjiwa patriotik, mari dapatkan album ini di pasaran bermula 14 Ogos ini! Album ini boleh didapati dengan harga hanya RM27.90!!!

SENARAI LAGU

Disc 1

1. Legenda – Sheila Majid

2. Warisan – Sudirman

3. Saya Anak Malaysia – Dr Sam

4. Joget Malaysia – P Ramlee & Saloma

5. Gemilang – Ella

6. Di Desa Kasihku Tertumpah – D J Dave

7. Lagu Kedamaian – Sharifah Aini

8. Mulanya Di Sini – Freedom

9. Satu – Sm Salim & Zainal

10. Bahtera Merdeka – Ahmad Jais

11. Kain Songket – Saloma

12. Taman Rohani – Hillary Feat Saleem And Arab

13. Standing In The Eyes Of The World – Ella

14. Ikhlas Tapi Jauh – Artis Rap

Disc 2
1. 31 Ogos – Sudirman

2. Bendera Damai – Ella

3. Teraju Negara – Latiff Ibrahim

4. Ringgit – Rafeah Buang

5. Baju Hijau – Carefree

6. Hijau – Zainal Abidin

7. Dunia Hanya Pinjaman – Uji & Hail

8. Nasi Dagang – Rosemarai

9. Madahku – Saloma

10. Khatulistiwa – Blues Gang

11. Gadis Melayu – Jamal Abdillah

12. Bukan Kerana Nama – Ramli Sarip And A Romzi

13. Malaysia Indah – Khadijah Ibrahim

14. Lagu Untu Kuala Lumpur – Tom

15. Tegakkan Bendera Kita – Sudirman

Tags: , , , , , , , , , ,

Tags: , , , , , , , , , ,

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

Teater Kawan-Kawan Yang Kita Suka

Posted: 27 Aug 2012 06:53 PM PDT

TEATER 'KAWAN-KAWAN YANG KITA SUKA'
DI STOR TEATER DEWAN BAHASA DAN PUSTAKA
PADA 5 – 9 SEPTEMBER 2012

Setelah kejayaan mementaskan Teater Juta-Juta pada tahun lepas, MASK Team dengan kerjasama Dewan Bahasa dan Pustaka sekali lagi dengan bangganya mempersembahkan sebuah pementasan baharu Kawan-Kawan Yang Kita Suka yang bakal dipentaskan pada 5 hingga 9 September 2012 bertempat di Stor Teater Dewan Bahasa dan Pustaka.

Teater ini mengisahkan empat orang sahabat karib yang sentiasa bersama. Suatu hari, Agus mendapat tawaran kerja di Jepun. Walaubagaimanapun, dia perlu menyelesaikan sebahagian hutang PTPTN untuk membolehkan dia keluar negara. Walaubagaimanapun, duit simpanannya telah hilang. Prasangka mula wujud di kalangan mereka.

Masing-masing menuduh sesama sendiri mengenai duit yang hilang itu. Tidak seorang pun yang mengaku siapa yang mencuri duit tersebut. Perbalahan terus meningkat sehingga menunjukkan sisi gelap dan sikap masing-masing. Persahabatan mereka yang dahulunya rapat kini renggang akibat salah faham yang wujud. Siapakah di antara mereka yang menemui duit itu? Siapakah yang mencuri? Bagaimanakah persahabatan mereka selepas itu? Adakah Agus berjaya ke Jepun meneruskan tugasannya?

compkkyksposter

Bagi sesiapa yang meminati seni teater tanah air tentunya akan menanti-nanti karya terbaharu daripada Fasyali Fadzly. Beliau sebelum ini pernah mengarah dan menulis beberapa buah teater. Selain itu beliau turut pernah mengarah beberapa karya lain seperti Teater Juta-Juta (2011), Kotak Hitam (2011), (2009), Oedipus (2010) dan banyak lagi.

Teater yang mengangkat isu persahabatan ini dipentaskan dalam durasi masa 1 jam 15 minit. Membariskan para yang berpengalaman seperti , Anas Ridzuan, dan Ameera Ramly.

Karl Shafek memulakan kariernya sebagai model iklan komersial dan mengembangkan bakat dalam bidang penyiaran sebagai pengacara TV pada tahun 2008. Antara program TV kelolaannya ialah Chopp!, 3 Hari 2 Malam, Cabaran Raja Tarik F&N, Hip TV dan On Air. Minatnya terhadap dunia seni tidak terhad kepada pengacaraan sahaja. Dia yang gemar menonton filem selalu membayangkan dirinya sebagai watak-watak dalam filem kegemarannya. Keterujaannya itu membawanya pula ke dunia lakonan dan antara naskhah yang melibatkan dirinya ialah Aalia, Anak Aku Artis, Boona Boonie, Dewi Kasihku serta Dan Bila Esok. Terbaru, filem debut lakonannya Zaiton Ceritaku akan menyusul November ini.

Peserta rancangan realiti masakan, Masterchef Selebriti Malaysia musim pertama ini tidak pernah puas mencuba sesuatu yang baru. Dia pernah tampil buat kali pertama di pentas teater 1 Plastik Hitam yang dipersembahkan oleh MASK Team tahun lalu. Baginya yang sentiasa mahu belajar tentang selok belok lakonan itu, pentas teater adalah ruang terbaik untuk mencabar diri sendiri dan membuktikan dia boleh menjadi anak seni yang disegani suatu hari nanti.

Anas Ridzuan adalah pemenang tempat ketiga rancangan realiti Mentor 6 yang begitu mencintai dunia lakonan pentas. Sebelum menyertai Mentor 6, beliau banyak terlibat dalam bidang nyanyian dan juga lakonan di dalam kampus (Fakulti Filem, Teater dan Animasi, UiTM). Setelah menyertai Mentor, dia kini bersedia untuk terlibat secara serius di dalam ndustry muzik tanah air. Walaupun begitu, minatnya di dalam lakonan pentas tetap diteruskan.

Fazleena Hishamuddin adalah seorang gadis yang tidak peru diperkenalkan lagi. Beliau digelar Ratu Indie Malaya yang telah banyak terlibat dalam kegiatan seni indie sekitar Malaysia. Dari bacaan puisi, penulisan cerpen, lakonan, penerbitan dan banyak lagi. Antara pembikin filem pendek wanita yang aktif malah beliau turut mengatur beberapa kegiatan seni di sekitar Malaysia. Beliau turut berlakon dalam Teater Juta-Juta, 1Plastik Hitam dan banyak lagi

Ameera Ramly mula melanjutkan pelajaran dalam bidang lakonan di UiTM pada tahun 2004 dalam jurusan Seni Persembahan (Seni Lakon) kemudian melanjutkan pengajian beliau ke peringkat Ijazah Sarjana Muda di Jabatan Drama, Pusat Kebudayaan, Universiti Malaya dalam jurusan pengarahan. Beliau aktif melibatkan diri dalam pementasan teater semasa beliau masih lagi belajar. Antara teater lakonan beliau adalah seperti Sedang Jiwa, Alang Rentak Seribu, Muzikal Ram++, Ayam Jantan Ayam Betina, Wajah Lumpur, Urmi, The Birds, Obsessi, Mak Yong Titis Sakti, Monodrama Tangan Kiri Ayah, Kompilasi Volum 2 (Legasi) dan 1 Plastik Hitam. Pernah dinobatkan sebagai Pelakon Wanita Terbaik, Festival Teater Kebangsaan 2008 menerusi teater Wajah Lumpur.

Selain berlakon, beliau juga terlibat dengan pengurusan pentas bagi pementasan Rancangan Hari Jadi Terhebat Adli, Scandalicious Issue, Serangan Pertama Zombie di Malaysia, Medea, Muzikal Uda & Dara, Muzikal Terima Kasih Cinta, Lat Kampung Boy Sebuah Muzikal, Projek Diako Baldi dan terbaru Usikan Rebab.

Pas masuk berharga RM30 boleh didapati pada hari persembahan. Untuk pembelian pas masuk boleh didapati dengan menghubungi Ajun di talian 012–278- 9352

Maklumat lanjut boleh layari facebook.com carian dan Twitter #KawanKawanYangKitaSuka

Selain itu, untuk pementasan kali ini, MASK Team bekerjasama dengan TJTV () sebagai rakan media selain Patung Studio sebagai rakan seni dan Avon Malaysia (tatarias rasmi)

Satu video parodi yang sinonim dengan montaj siri TV popular 'Friends' telah dibuat sempena dengan pementasan ini.


Ameera

Ameera

Fazleena

Fazleena

Anas Ridzuan

Anas Ridzuan

Fasyali Fadzly

Fasyali Fadzly

Karl Shafek

Karl Shafek

KKYKS1

KKYKS2

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

Zon Artis

Zon Artis


Amyza Aznan Keguguran

Posted: 27 Aug 2012 07:53 PM PDT

AMYZA AZNAN

Amyza Aznan, pelakon yang kami kenali dengan karakter 'gila-gila' melalui Twitternya memberi tahu yang dia keguguran kandungan ketiganya yang baru berusia tiga minggu. Walau bagaimanapun, Amyza Aznan tidak menyatakan bila dia mengalami keguguran tersebut.

Berikut Twitter update daripada Amyza Aznan itu:-

AMYZA AZNAN

Zon Artis: Takziah buat Amyza Aznan dan suami.

Related Posts with Thumbnails

Tauke & Isteri Kedua, Meera Sah Bercerai

Posted: 27 Aug 2012 03:21 AM PDT

Susulan khabar angin yang bertebaran mengenai perkahwinan kedua Tauke yang dikatakan sedang retak menanti belah (kami ada kongsikannya di artikel ini), akhirnya Tauke melalui Sinar Harian mengesahkan perkara tersebut malah turut memberi tahu bahawa dia dan isteri kedua'nya yang dikenali dengan nama Meera itu sudah sah bercerai.

TAUKE DAN MEERA SAH BERCERAI
Saat bahagia Tauke dan Meera

Tauke atau nama sebenarnya, Zamatul Amri Zakaria, 36, menjelaskan yang dia sudah melafazkan cerai talak satu ke atas Meera yang kini berusia 23 tahun pada 12 Ogos lalu. Jika dihitung secara kasar, sudah dua minggu mereka tidak mempunyai sebarang ikatan. Seperti kata Tauke:-

"Sekarang saya sudah tiada apa-apa hubungan dengan dia dan memang saya sudah kembali solo sejak dua minggu yang lalu,"

Sebelum ini kecoh mengatakan rumah tangga yang dibina Tauke dan Meera yang baru berusia beberapa bulan berdepan masalah besar. Mereka dikatakan sudah tidak tinggal sebumbung dan khabarnya Tauke juga sudah lama tidak bertemu Meera. Menjawab dakwaan itu, Tauke menjelaskan:-

"Memang benar sebelum ini rumah tangga kami dilanda krisis agak besar apabila dia keluar dengan membawa semua pakaiannya, pada bulan Julai lalu dan puncanya biarlah saya rahsiakan saja."

Jika ada yang masih tak tahu, Tauke sudahpun berkahwin buat kali ketiga dengan model sambilan yang masih dirahsikan identitinya pada April lalu. Perkahwinan tersebut dilangsungkan secara rahsia sehinggalah ianya dapat dihidu oleh ramai pihak termasuklah kami.

Psstt: Jom lihat ritual menukar pakaian baru buat Mumia di Indonesia ini~

Related Posts with Thumbnails

OHBULAN!

OHBULAN!


Michael J. Fox Kembali Berlakon, Bintangi Sitkom Parkinson

Posted: 27 Aug 2012 10:59 PM PDT

Michael J. Fox, 51, memang seorang pelakon yang berbakat dan dia dikenali melalui watak Marty McFly dalam filem "Back To The Future". Namun, pada tahun 2000, dia telah mengumumkan kepada dunia hiburan bahawa dia ingin berhenti berlakon kerana inign fokus untuk memulihkan dirinya yang menghidap penyakit Parkinson.

Terbaru dari NBC, stesen TV dari Amerika ini telah mengumumkan bahawa mereka telah menerima tempahan slot untuk sitkom komedi 22 episod yang bakal dibintangi oleh Michael J. Fox.

Sitkom ini bakal menceritakan mengenai kisah hidup Fox sebagai seorang suami dan bapa kepada 3 orang anak yang terpaksa mengharung pelbagai cabaran untuk hidup termasuklah penyakit Parkinson dihidapinya.

Siri komedi lakonan terbaru  Fox ini akan dimulakan penggambarannya tahun ini. Apa yang pasti, OHBULAN! tidak mahu melepaskan sitkom komedi Fox!

Sumber : Dailychilli

Izara Aishah Cerewet

Posted: 27 Aug 2012 10:12 PM PDT

Izara Aishah merupakan nama yang tidak asing lagi di arena seni lakonan tanah air. Bakatnya mula dicungkil menerusi drama bersiri TV3 Vanila Coklat yang pernah ditayangkan untuk slot Lestary pada Disember tahun lalu.

Selesai sahaja berlakon dalam drama bersiri Vanila Coklat, nama Izara Aishah terus meningkat naik dan kemunculannya mula mendapat perhatian semua pihak. Selain berlakon, Izara turut dipilih menjadi duta untuk produk terkenal Cosry Purple Label, dan yang terbaru duta makanan segera, Burger King.

Izara memaklumkan kepada pihak Sinar Harian bahawa beliau merupakan seorang yang cerewat dalam bab untuk menerima tawaran sebagai duta, dan beliau hanya memilih produk tertentu sahaja.

"Saya memang cerewet dalam bab ini dan hanya memilih produk yang boleh membantu karier saya. Selain itu, saya juga akan meneliti terlebih dahulu tugas saya sebagai duta dan pasaran sesebuah produk," ujar Izara Aishah.

Izara turut mengaku, dengan penglibatan beliau sebagai duta untuk sesuatu produk, secara tidak langsung ia dapat mendekatkan dirinya kepada peminat-peminat.

borak kosong

borak kosong


Venus, Kucing dengan Dua Wajah

Posted: 27 Aug 2012 09:30 PM PDT


Seekor kucing telah membuat gempar dunia maya dengan penampilannya yang sangat unik.
Kucing bernama Venus ini mempunyai dua muka yang membuat ia menjadi tenar di situs berbagi video YouTube.
Wajah Venus terbagi dua secara sempurna, dimana setengah wajahnya berwana hitam legam, sementara yang lain berwarna kuning.
Salah satu yang membuatnya lebih mengejutkan adalah kedua mata milik Venus juga mempunyai warna yang berbeza-beza, dimana mata kanannya berwarna hijau dan yang mata kirinya berwarna biru.
Venus lebih dikenal sebagai kucing chimera keraa komposisi genetik dan warna matanya yang berbeza disebabkan oleh heterochromia.
Janus, dewa Romawi dengan dua wajah, mungkin lebih tepat menjadi nama kucing yang berusia 3 tahun ini, walaupun kucing ini kenyataannya berjenis kelamin betina.
Sebuah video Venus yang diup load pada 21 Ogos lalu bahkan telah dilihat lebih dari 230 ribu kali.
Tidak mengherankan jika kini Venus memiliki halaman Facebooknya sendiri, dimana dia telah menarik lebih dari 22.000 penggemar.
Sang majikan Venus dengan bangga menggambarkan kucing tersebut sebagai haiwan yang penuh kasih sayang, lembut dan sempurna, dengan nafsu makannya yang besar dan kadang boleh menipu.
"Walaupun kecil, dia (venus) lebih suka memilih potongan besar dari mangkuk makanan anjing daripada memakan makanan kucingnya," tulis sang pemilik pada halaman Facebook Venus.

Pemandu Teksi Ditikam kerana Menolak Berhubungan Seks

Posted: 27 Aug 2012 09:15 PM PDT


TRIBUNNEWS.COM - Seorang wanita mirip Angelina Jolie menikam seorang pemandu teksi di Romania. Luminita Perijoc (30), wanita itu, menusuk Nicolae Stan, kerana menolak berhubungan seks, untuk kali ketiga.
Kepada polisi Stan mengaku Perijoc telah memaksanya berhubungan intim dan melakukan oral seks, sambil ditodong pisau. Awalnya, Perijoc meminta bantuan Stan untuk membawa barang-barang belanjaan ke dalam apartmentnya. Setelah itu, Perijoc meminta Stan agar memuaskan nafsunya.
Saat itu, Stan menolak, dan Perijoc langsung mengeluarkan pisau dan memaksa Stan telanjang.
"Ini mengerikan. Mereka tidak mengerti mengapa saya menolak. Tapi, mereka tidak tahu bagaimana rasanya. Saya fikir, siapa pun akan menolak berhubungan seks dengan pisau di leher, bahkan dengan Miss Romania sekalipun," tutur Stan, seperti diwartakan Daily Mail, Senin (27/8/2012).
Stan menuturkan, ia sempat melayani nafsu Perijoc dua kali.
"Tapi, dia tidak puas dan ingin berhubungan seks lagi. Ketika saya menolak, dia menyerang saya dengan pisau, dan memaksa saya melakukan oral seks," ungkapnya.
Stan kemudian berhasil lari, dan menelefon 999 dari telefon genggamnya. Polis mengatakan, Stan dibawa ke rumah sakit dengan lebih dari setengah dozen luka tusukan.(*)

PROMOSI RAY-BAN DAN OAKLEY FREE PENDRIVE BERNILAI 32GB BERNILAI RM70!!

Posted: 27 Aug 2012 09:00 PM PDT

PROMOSI RAY-BAN DAN OAKLEY FREE PENDRIVE BERNILAI 32GB BERNILAI RM70!!

Jika korang sedang mencari kaca mata hitam seperti Ray ban dan Oakley, mungkin disini lubuk rahsianya, www.kacamatahitam.com | Kedai Online Ray ban dan Oakley termurah di Malaysia Sekarang promosi hangat sedang dijalankan dengan setiap pembelian 2 pasang kaca mata, korang dihadiahkan Pendrive Kingston 32GB secara PERCUMA. Ya di ulang PERCUMA yang bernilai RM70 di pasaran, (korang boleh check sendiri harganya).  
Antara koleksi Oakley
Buat kaki Ray ban Malaysia dan peminat Oakley, inilah peluang anda memiliki kaca mata idaman korang dengan harga termurah di Malaysia!!! Saya juga sudah mendapatkanya, kualiti memang TIP TOP setanding Original, yang penting harga memang murah di bawah harga pasaran=)
Promosi hebat ini jarang-jarang diadakan jadi jangan lepaskan peluang memiliki kaca mata idaman anda seperti Ray ban dan Oakley dengan harga yang best gedung kacamatahitam.com. Garenti 100% dijamin puas hati.
 Antara koleksi Ray-ban
Ramai juga antara Artis yang meminati Ray ban dan Oakley ini. Jom tengok gaya selebriti Malaysia dengan kaca mata mereka
Ustaz Don bergaya dengan Ray ban
 Aaron Aziz dengan spek Ray ban Aviator
 'Big Boh' hensem dengan spek mata hitam
 Zizan dengan Oakleynya
Fasha Sandha dengan kaca matanya.
Syhhhhh...RAHSIA promosi ini hanya untuk anda sahaja. Rebutlah peluang ini hanya untuk 30 orang terawal sahaja, dapatkan spek mata idaman anda sekarang!!

Harga akan dinaikan selepas pembeli yang ke-30!!
Contact : Abang Chik
No Tel : 016-7701302
Web Jualan : www.kacamatahitam.com
 
LIKE di untuk lebih banyak promosi hebat, klik SINI

Orgasme 100 Kali Sehari Buat Wanita Ini Menderita

Posted: 27 Aug 2012 08:45 PM PDT


TRIBUNNEWS.COM, NEW JERSEY -Orgasme tak selamanya indah. Mungkin itulah kalimat yang boleh mewakili hal yang dialami Kim Ramsey (44).
Wanita yang berprofesi sebagai jururawat, menghidap masalah medis, yang membuatnya boleh mengalami orgasme sampai 100 kali dalam sehari.
Orgasme adalah klimaks yang dicapai saat berhubungan seks. Keadaan ini biasanya sangat diinginkan saat bersetubuh, terutama oleh wanita.
Kim mengaku merasa terus-menerus terangsang. Bahkan, sedikit gerakan saja dapat memicu klimaks. Berada di kereta, memandu, hingga pekerjaan rumah boleh membuatnya orgasme.
Keadaan itu membuat Kim sakit, kelelahan, dan tidak mampu memiliki hubungan yang normal dengan lelaki.
"Wanita lain bertanya-tanya bagaimana boleh orgasme. Sedangkan saya bertanya-tanya bagaimana cara menghentikannya," ujar Kim, seperti diwartakan The Sun, Isnin (27/8/2012).
Kim didiagnosis mengalami gangguan ghairah yang sulit disembuhkan. Doktor menyalahkan kista tulang belakang yang ia dapatkan saat jatuh dari tangga 10 tahun silam.
Kim berasal dari Hitchin, Herts, tapi sekarang tinggal di Montclair, New Jersey, Amerika Syarikat (AS).
Ia pertama kali sedar memiliki masalah, setelah berhubungan seks dengan kekasihnya pada 2008. (*)

Siapakah Perompak Berplaster Ini?

Posted: 27 Aug 2012 08:30 PM PDT


Hanya dengan bermodalkan sedikit plaster, perompakk bersenjata ini sukses merompak bank berkali-kali tanpa identitinya berhasil diketahui. Siapakah dia? Ada $8,000 menanti untuk siapapun yang mengenali identiti sang penjenayah ini.
Jika kebanyakan perompak memakai topeng balacava, perompak yang menyatroni daerah Redmond, Washington ini beraksi dengan gaya cukup minimalis. Selain topi, ia hanya memakai plaster untuk menutupi hidung dan bibinya bahagian atas. Apa mungkin modalnya sudah habis dipakai untuk membeli pistol?
Sepertinya tidak. Lelaki ini sudah empat kali berhasil merompak bank dalam tiga bulan terakhir. Dari hasi itu saja seharusnya ia sudah mampu membeli berdozen topeng balacava.
Atas penampilannya yang unik, si perampok kini mendapat julukan 'Penjenayah Berplaster'.
Anehnya, meskipun teknik penyamaran yang ia pakai tidak begitu canggih dan populer, polis masih belum berhasil menemukan siapa identiti dari sang pelaku.
Polis setempat pun menyediakan wang sebesar $8000 untuk siapapun yang dapat membantu polis untuk menangkap penjahat ini.

Kambing panjat pokok di Maghribi

Posted: 27 Aug 2012 08:15 PM PDT


RABAT - Senario beberapa ekor kambing memanjat sebuah pokok argan di sebuah kawasan gurun dekat Essaouira, barat Maghribi mendapat sambutan hebat di laman perkongsian video YouTube.
Haiwan itu memanjat pohon berkenaan untuk memakan buahnya yang manis.
Pokok yang dapat hidup pada musim kemarau itu digunakan oleh penduduk Maghribi untuk menghasilkan sejenis minyak bagi pembuatan kosmetik dan ubat.
Minyak argan merupakan antara minyak termahal di dunia dengan komoditi tersebut dijual pada harga sekitar AS$300 (RM939) seliter. - AFP
sumber : kosmo online

Kabaret guna robot wanita pikat pelanggan

Posted: 27 Aug 2012 08:00 PM PDT


TOKYO - Di sebuah restoran yang terletak di daerah hiburan di sini, empat buah robot wanita mengenyit mata dan melambaikan tangan sambil bergerak mengikut rentak gendang tradisi Jepun dan lagu Lady Gaga.
Suasana itu menandakan bermulanya persembahan di 'Restoran Robot' yang merupakan sebuah restoran kabaret berteknologi tinggi di Jepun.
Sebahagian besar robot industri di dunia digunakan di negara ini.
Pemilik restoran berkenaan menyatakan, dia berbelanja 10 bilion yen (RM391.2 juta) dan menunggu selama tiga tahun untuk keempat-empat robot itu disiapkan.
"Semuanya kecuali komponen utama robot ini dihasilkan dan dipasang oleh kami," kata jurucakap kabaret berkenaan, Watanabe.
Katanya, robot wanita itu memiliki ketinggian 3.6 meter. Robot yang ditempah khas tersebut mempunyai ciri-ciri raut wajah yang dikawal oleh penari kelab berkenaan.
Bahagian bawah tubuh robot tersebut dilengkapi beberapa tempat duduk seperti karakter siri kartun popular Jepun, Gundam.
Bahagian tubuh atas robot itu dihiasi dengan pakaian dalam pahlawan wanita futuristik.
Robot tersebut turut dirias dengan rambut berwarna perang, coklat dan merah bersama mata biru atau hijau.
Setiap robot tersebut dikawal oleh dua penari wanita berbikini.
Penari-penari itu akan duduk di kerusi yang terletak di bahagian perut robot berkenaan.
Mereka akan mengawal raut wajah dan kaki robot berkenaan dengan menggunakan kayu bedik sepanjang persembahan robot wanita itu berlangsung.
Konsep di sebalik pembukaan restoran itu adalah bergaduh, wanita yang lincah dan robot-robot tersebut adalah sebahagian daripada tema restoran ini. - Reuters
sumber : kosmo online

Suami tanam isteri dalam bilik

Posted: 27 Aug 2012 07:45 PM PDT


MALANG: Penduduk di Kampung Roggowuna terkejut apabila mendapati seorang warga tua, Samijah, 75, mati dan ditanam oleh suaminya, Kaseri, di dalam bilik.
Mangsa selama ini hanya tinggal bersama suaminya dan meneruskan hidup dengan memperoleh bantuan makanan daripada jiran. 
Penduduk mendapat tahu Samijah sudah meninggal dunia apabila seorang jiran, Siti, 50, yang biasa menghantar makanan kepada pasangan itu setiap pagi, dilarang oleh Kaseri.

Curiga dengan perbuatan Kaseri, Siti meminta bantuan penduduk lain.Ketua Kampung, Budi Santoso berkata, orang kampung tiba di rumah pasangan itu dan meminta Kaseri, yang kebelakangan ini kerap mengalami gangguan jiwa supaya membuka pintu yang dikunci.


"Ketika kami masuk, kami dapati mayat Samijah ditanam dalam timbunan tanah di bawah meja," katanya. - Jakarta Post

sumber : mymetro

Taikun F1 kahwin wanita 46 tahun lebih muda

Posted: 27 Aug 2012 07:30 PM PDT


LONDON: Taikun Formula 1, Bernie Ecclestone berkahwin secara rahsia buat kali ketiga dengan seorang wanita yang lebih muda 46 tahun daripadanya.
Bilionair berusia 81 tahun itu berkahwin dengan Pengarah Pemasaran rakyat Brazil, Fabiana Flosi, 35, di LeLion, chalet bernilai 23 juta pound (RM113 juta) di pusat peranginan eksklusif Gstaad di Switzerland. Pasangan itu yang mengumumkan pertunangan mereka April lalu dengan Fabiana dilihat memakai cincin berharga 100,000 pound (RM491,657), saling bertukar ikrar perkahwinan dua minggu lalu dalam majlis persendirian yang tidak dihadiri anak perempuan Ecclestone. Mereka mula berpacaran pada 2009 selepas perkahwinan Ecclestone selama 23 tahun dengan Slavica berakhir. Anak perempuannya, Tamara berkata, dia tidak merancang menghadiri perkahwinan bapanya kerana setia pada ibunya, bekas model Armani itu. - Agensi

sumber : mymetro

Doktor palsu rawat 500 pesakit

Posted: 27 Aug 2012 07:15 PM PDT


AUSTELL (Georgia): Seorang lelaki mencuri identiti rakannya dan menyamar sebagai doktor selama enam bulan, merawat hingga 500 warga emas di seluruh Columbia, Carolina Selatan.
Ernest Addo, 48, dari Austell, Georgia, ditahan Jumaat lalu dan didakwa kerana mempraktikkan bidang perubatan secara haram.

Pusat Jagaan Orang Tua Agape, mengambilnya bekerja Februari lalu menerusi dokumen sokongan dan dia merawat pesakit hingga Rabu lalu sebelum berhenti kerja.


Timbalan polis daerah Lexington kini berada di Georgia untuk menyoal siasat suspek dan memulakan proses ekstradisi, kata Sheriff James Metts. Addo menggunakan dokumen milik rakannya, doktor di Orangeburg untuk meyakinkan Pusat Jagaan Orang Tua Agape bahawa dia doktor berkelayakan.

Polis cuba untuk memastikan sama ada Addo mempunyai sebarang latihan perubatan dan masih menyiasat jenis rawatan yang diberikan kepada pesakit di pusat Agape di Columbia Barat, Irmo dan Columbia.


Hari dia berhenti kerja adalah hari sama rakannya menyedari Addo mendaftar kad kredit menggunakan namanya dan segera menghubungi polis. Pihak pentadbiran Agape berkata, semua kelayakan dan nama rujukan yang diberikan Addo adalah sokongan daripada majikan sebelumnya. - Agensi


sumber : mymetro

Kisah lebih serius di sebalik foto bogel Harry

Posted: 27 Aug 2012 07:00 PM PDT


LAS VEGAS: Putera Harry mungkin menyangka kes di Vegas sudah dilupakan ketika dia cuba menjarakkan dirinya setibanya di Britain.
Namun, satu sumber mendakwa foto bogel "strip billiard" putera itu tiada apa dibandingkan dengan keseluruhan kisah di sebaliknya.

Satu kenyataan sumber tidak dikenali yang digunakan oleh penulis blog selebriti Norm Clark di laman gosipnya, berkata: "Sesuatu yang lebih besar terbabit sama; sesuatu yang lebih serius daripada strip billiard." Dakwaan itu adalah yang terbaru dalam pendedahan yang mencemari imej pewaris ketiga takhta diraja Inggeris terbabit.


Pihak istana tidak memberikan sebarang komen mengenai dakwaan terbaru itu.

Selepas foto bogelnya muncul minggu lalu dari parti peribadi di sebuah bilik hotel di Las Vegas, Harry menutup akaun Facebooknya, yang digunakan dengan nama samaran Spike Wells. - Agensi


sumber : mymetro

‘Hanya suka-suka’

Posted: 27 Aug 2012 06:45 PM PDT


KUALA LUMPUR: Hanya tujuan suka-suka mahu merapatkan silaturahim sesama anggota keluarga, klip video diberi judul Suasana Gangnam Raya ciptaan keluarga Rohiman Haroon menarik perhatian 253,500 pengunjung di laman sesawang, YouTube.
Rohiman, 51, berkata, klip video keluarganya itu dirakam sehari sebelum Aidilfitri disambung semula selepas solat Aidilfitri dan kemudian dimuat naik pada 24 Ogos lalu di laman video popular antarabangsa itu. Ia memaparkan persiapan keluarga ini berkumpul dan memasak menyambut Aidilfitri.

Menariknya, aksi lakonan 60 anggota keluarga terbabit dalam klip video itu mencatatkan 3,756 pengunjung yang menyukai manakala 1,600 pengunjung memberikan komen.


"Selama seminit setengah, ia memaparkan gelagat kami menyanyikan lagu Suasana Hari Raya nyanyian Anuar Zain bersama Elina manakala seminit 42 saat lagi, kami menari mengikut tarian Korea iaitu 'gangnam style'," katanya ketika dihubungi, semalam.

Beliau yang berkhidmat sebagai pegawai tugas khas kepada Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Tan Sri Dr Koh Tsu Koon, menyatakan sambutan tinggi pengunjung terhadap klip video keluarganya itu memberikan kejutan padanya sekeluarga apabila suku juta pengunjung menontonnya. "Rakaman ini dibuat di sebuah banglo di Bukit Beruntung, Shah Alam yang kami sewa untuk mengadakan perjumpaan beramai-ramai sempena Aidilfitri. Sepatutnya 81 anggota keluarga berkumpul tetapi hanya 60 yang hadir terdiri daripada empat generasi daripada ibu saya, adik-beradik, sepupu sehingga cucu," katanya.


Menerusi komen diberikan pengunjung, Rohiman berkata, ada antara mereka yang mahu menjadi cucu angkat keluarganya termasuk membuat permintaan mahu klip video lain dibuat. Keluarga ini pernah merakam klip video mereka ketika hari keluarga di Janda Baik pada April lalu tetapi tidak dimuat naik menerusi YouTube."Kami menyewa banglo kerana mahu semua anggota keluarga berkumpul sama. Apabila berkumpul, bermacam aktiviti dilakukan bersama seperti membakar lemang, merebus ketupat dan bermain bunga api.

"Tujuan sebenar mahu mewujudkan keakraban anggota keluarga kami untuk berkumpul sama dan menambah nilai kehidupan pada mereka agar turut beraya bersama," kata anak kelapan daripada 11 beradik itu.


Bapa enam anak ini berkata, klip video turut dimuat naik di laman facebook, Anak Cucu Tok Haroon didedikasi untuk arwah bapanya, Haroon Hashim berasal dari Bayan Lepas, Pulau Pinang dikenali sebagai pemuzik biola dan akordian.

Rohiman pernah menulis skrip filem Embun arahan Erma Fatima mengisahkan ibunya, Embun Ibrahim sebagai pejuang Melayu pernah melawan tentera Jepun di Pulau Pinang. Embun, 84, turut membintangi klip video Suasana Gangnam Raya ditujukan anggota keluarga padanya.sumber : mymetro

Malang bertimpa

Posted: 27 Aug 2012 06:30 PM PDT


JOHOR BAHRU: "Ia bagaikan 15 minit paling malang dalam hidup saya. Saya bukan saja ditikam dan kereta dilarikan, malah tiga lelaki yang menawarkan diri untuk membantu sebenarnya mahu menyamun, menyebabkan saya nekad terjun semasa kereta bergerak," kata mangsa samun, M Kamal, 30, semalam.
Menurutnya, dalam kejadian kira-kira jam 6.10 pagi Sabtu lalu, dia dalam perjalanan ke tempat kerja di Singapura sebelum singgah di sebuah stesen minyak di Jalan Tebrau, di sini.
Katanya, ketika mahu mengisi petrol pada Proton Waja miliknya, seorang lelaki berjaket hitam menghampiri dan bertanya sama ada dia berasal dari Melaka, memandangkan keretanya menggunakan nombor pendaftaran negeri itu.

Selepas menjawab dia adalah penduduk Johor, katanya, dia cuba memasuki kereta kerana bimbangkan keselamatannya.
sumber : mymetro

Ramai makan cara ‘rumah flat’

Posted: 27 Aug 2012 06:15 PM PDT


KUALA LUMPUR: Sebahagian besar rakyat Malaysia mengamalkan cara pemakanan salah sehingga menyebabkan peningkatan masalah obesiti dan kegemukan di Malaysia.
Ketua Jabatan Dietetik dan Sajian Hospital Kuala Lumpur (HKL), Ridzoni Sulaiman berkata, penyakit tidak berjangkit (NCD) seperti kegemukan, kencing manis, barah, darah tinggi serta sakit jantung semuanya bermula daripada pengambilan makanan.

"Ini ditambah dengan tabiat merokok serta kehidupan harian yang pasif menyebabkan beban penyakit NCD di Malaysia semakin meruncing.


"Bagaimanapun, semua masalah ini boleh dicegah kerana faktor amalan pemakanan dan kecergasan adalah faktor yang boleh diubah oleh masyarakat kita," katanya.

Beliau berkata, hampir setiap makanan di Malaysia dimasak dan dihidangkan dengan cara tidak sepatutnya kerana sentiasa mengandungi minyak berlebihan, lemak, garam dan gula.


"Memang mengikut piramid makanan, orang ramai digalakkan memakan daging, ayam, ikan sayur dan kentang untuk mendapatkan bekalan tenaga. Masalah utama apabila daging dijadikan daging masak merah yang mengandungi banyak minyak ataupun sayur masak lemak dan kentang dihidangkan bersama mayonis."Jelas kelihatan cara hidangan itu salah kerana mengandungi banyak minyak dan lemak yang boleh menyebabkan kandungan kolesterol dalam badan seseorang meningkat. Lama kelamaan, jika tidak diberi perhatian dengan bersenam, kolesterol itu memenuhi saluran darah seterusnya menyebabkan saluran darah tersumbat, aliran udara dalam badan tidak berjalan lancar sehingga boleh menyebabkan sakit jantung," katanya.

Katanya, terdapat tiga cara utama bagi mengelakkan penyakit NCD termasuk obesiti iaitu melalui diet atau pemakanan betul, senaman serta bantuan ubat.


Bagaimanapun, penggunaan kaedah diet serta senaman sudah memadai untuk mengatasi masalah obesiti dan kegemukan, manakala penggunaan ubat dikhuatiri boleh mendatangkan kesan sampingan.

"Pemakanan juga boleh menyebabkan seseorang itu menghidap barah terutama mereka yang suka makan di luar. Lihat saja di pasar malam, makanan digoreng menggunakan minyak masak yang digunakan berkali-kali.


"Sepatutnya minyak masak itu hanya boleh digunakan sekali atau dua kali kerana ia boleh menyebabkan orang ramai menghidap barah.


"Selain itu, kita perlu mengambil kalori mengikut keperluan badan bagi mengelakkan lebihan kalori dalam badan. Seorang lelaki dewasa yang bekerja di pejabat hanya memerlukan 2,000 hingga 2,500 kalori, manakala wanita pula antara 1,800 dan 2,000 kalori sehari," katanya.


Ridzoni berkata, jumlah kalori itu bergantung kepada gaya hidup dan pekerjaan seseorang. Katanya, jika mereka yang bergiat aktif seperti ahli sukan, mungkin mereka memerlukan lebih banyak kalori untuk tujuan memberi tenaga.


"Tetapi, bagi orang kebanyakan adalah tidak digalakkan mengambil kalori berlebihan kerana ia tidak sempat dibakar sepenuhnya sehingga menyebabkan kegemukan," katanya.


Beliau berkata, orang ramai juga digalakkan mengubah dan mempelbagaikan jumlah makanan dalam satu-satu masa.


"Ketika mengambil makanan dalam pinggan, kebanyakan orang menggunakan kaedah 'rumah flat' dengan lauk-pauk diambil dalam jumlah banyak dan 'ditumpangkan' di atas nasi. Tapi, bagi mereka yang mahu mengatasi obesiti, mereka boleh memulakan sajian dengan membahagikan permukaan pinggan kepada tiga bahagian.


"Tanpa menggunakan kaedah 'rumah flat', pastikan 50 peratus pinggan itu diisi dengan sayur atau ulam, 25 peratus untuk nasi dan 25 peratus lagi untuk lauk seperti ayam, ikan atau daging serta kekacang. Kaedah ini dapat membantu orang ramai mengawal pemakanan serta mengambil kalori yang hanya diperlukan badan," katanya.


sumber : mymetro

Khianati isteri kerana loteri

Posted: 27 Aug 2012 06:00 PM PDT


GEORGETOWN: Terpengaruh dengan tipu helah seorang lelaki kononnya dia memenangi loteri RM1.2 juta, seorang suami tergamak mengkhianati isterinya dengan mencuri pelbagai jenis deposit tetap serta barang kemas bernilai hampir RM900,000 bagi membayar wang pengurusan, derma serta membeli beras dan kertas azimat sebelum boleh menerima hadiah loteri berkenaan.
Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Pulau Pinang, Senior Asisten Komisioner Mazlan Kesah berkata, seorang wanita dari Balik Pulau berusia 60-an membuat laporan polis pada 19 Ogos lalu, mengenai kehilangan lapan keping dokumen deposit tetap CIMB Bank dan Maybank bernilai RM800,000 serta barang kemasnya bernilai RM100,000.

Menurutnya, siasatan kemudian mendapati suami mangsa yang berusia 60-an, disyaki mengambil dokumen serta barang kemas berkenaan tanpa pengetahuan isterinya.

Katanya, polis menahan suami wanita itu dan selepas disoal siasat, dia mengaku mengambil semua barangan berkenaan.


sumber : mymETRO

Alahan makanan atau mangsa ilmu hitam?

Posted: 27 Aug 2012 05:45 PM PDT


KUALA TERENGGANU: Alahan makanan atau mangsa ilmu hitam?
Itu persoalan yang bermain di fikiran peminat bola sepak Terengganu selepas penjaga gol, Mohd Sharbinee Allawee diserang penyakit gatal seluruh badan secara tiba-tiba ketika beraksi dalam perlawanan Kumpulan B Piala Malaysia menentang Angkatan Tentera Malaysia (ATM) di Stadium Majlis Perbandaran Selayang, Sabtu lalu.

Sharbinee yang terpaksa dikejarkan ke Hospital Selayang selepas pitam seketika di padang pada separuh masa kedua dikatakan mengalami alahan makanan atau ubat walaupun penjaga gol berusia 25 tahun terbabit mengaku yang dia tidak alah langsung kepada sebarang makanan termasuk udang yang dimakannya sebelum perlawanan.


Dia yang dihubungi semalam mengakui masih samar dengan apa yang berlaku tetapi tidak mahu berfikir terlalu jauh termasuk kemungkinan menjadi mangsa ilmu hitam.

"Saya juga tertanya-tanya apa yang berlaku sebenarnya ketika diserang kegatalan amat sangat walaupun diberitahu oleh doktor yang merawat bahawa itu cuma reaksi alahan daripada makanan atau ubatan yang saya ambil.


"Saya tidak mahu memikirkan soal sama ada saya dikhianati dengan ilmu hitam kerana ketika ini saya sudah hampir pulih sepenuhnya dan bersedia untuk diturunkan pada perlawanan Piala Malaysia menentang Kedah esok (hari ini)," katanya.Jurulatih Terengganu, Peter Butler berkata, dia belum membuat keputusan sama ada menurunkan Sharbinee dalam kesebelasan utama di Alor Setar, esok.

"Saya juga hairan dengan kejadian menimpa Sharbinee kerana sepanjang pembabitan saya sebagai pemain dan jurulatih di dalam dan luar negara, belum pernah saya melihat seorang pemain terpaksa dikeluarkan daripada permainan kerana mengalami masalah alahan makanan," katanya.


Pengurus pasukan, Datuk Che Mat Jusoh pula berkata, apa yang penting Sharbinee dapat dirawat segera dan kini hampir pulih sepenuhnya.

"Tidak ada gunanya sekiranya kami menyangka ada perbuatan khianat dalam kejadian itu kerana segalanya sudah selesai dan kami hanya ingin menumpukan perhatian kepada perlawanan akan datang," katanya.


Sementara itu, bekas pemain Terengganu dan Singapura pada 1950-an, Yaacob Salleh berkata, kejadian yang berlaku ke atas Sharbinee akan cepat dikaitkan dengan ilmu hitam jika berlaku di eranya.


"Penggunaan bomoh pada masa dulu memang sudah diketahui ramai namun sekarang di zaman serba moden ini, ramai yang sudah tidak percaya dengan bomoh lagi.


"Tetapi itu tidak bererti bahawa bomoh dan ilmu hitam sudah tidak digunakan lagi sekarang kerana selagi manusia bernama manusia dan rasa tidak puas hati tidak hilang di hati mereka, selagi itulah khidmat bomoh-membomoh ini tidak akan hilang," katanya.


Seorang lagi bekas pemain negeri yang enggan dikenali berkata, sehingga kini masih ada pasukan bola sepak menggunakan khidmat bomoh untuk mendapatkan kelebihan buat mereka dalam perlawanan.


"Saya sendiri pernah melihat bomoh yang digunakan oleh satu pasukan bola sepak berjalan mengelilingi padang dan berada dalam pintu gol beberapa jam sebelum perlawanan bermula," katanya.SUMBER : MYMETRO

Untung kalau Doktor Sunat Cantik dan S*ksi

Posted: 27 Aug 2012 05:30 PM PDT

Biasanya, tukang sunat atau khatan adalah laki laki , tapi ini beza sikit. Dokter khatannya awek atau doktor cantik dan seksi.Cuba lihat gambarnya:
Sunat atau khatan atau sirkumsisi (Inggris: circumcision) adalah tindakan memotong atau menghilangkan sebagian atau seluruh kulit penutup depan dari penis. Frenulum dari penis dapat juga dipotong secara bersamaan dalam prosedur yang dinamakan frenektomi. Kata sirkumsisi berasal dari bahasa Latin circum (berarti "memutar") dan caedere (bererti "memotong").sumber : [bodrexcaem.blogspot.com]

Dengan 5 Dolar, Gadis ini Jadi Kekasih Anda di Facebook Selama Sepuluh Hari

Posted: 27 Aug 2012 05:15 PM PDT

Pepatah kuno mengatakan bahawa cinta tidak dapat dibeli, namun rupanya kata bijak tersebut tidak berlaku di Facebook, kerana sebuah perusahaan internet baru menawarkan kekasih bagi anda di jejaring sosial Mark Zuckerberg itu selama sepuluh hari dengan membayar 5 dolar saja.


Anda dapat memilih 'kekasih' berpotensi pada Fiverr.com, termasuk gadis perang bernama 'Cathy01′, yang menggambarkan dirinya sebagai seorang mahasiswa berusia 23 tahun dari New York.
Setelah anda menyetujuinya, maka 'kekasih' baru ini setiap harinya akan memposting di wall Facebook anda sebanyak tiga kali dalam waktu sepuluh hari.Bahkan, Cathy menawarkan alternatif bahawa dia akan memposting apapun yang anda inginkan di wall Facebook, untuk membantu anda menciptakan gambaran sebagai lelaki penakluk wanita. Selain itu, jika tidak ingin membuatnya menjadi kekasih, ada juga dapat membuatnya mengirimkan pesan-pesan di dinding untuk membuat cemburu sesorang.

[Gila] Orang ini dibakar hidup-hidup

Posted: 27 Aug 2012 05:00 PM PDT

ZAMAN sudah moden  tetapi kelakuan masih di takuk lama..

Lebih rendah dan biadab dari binatang !!!


Lukisan budak yang pertama dimerdekakan sebagai hamba

Posted: 27 Aug 2012 04:45 PM PDT

Inilah lukisan pertama tentang seorang budak yang   dimerdekakan di Inggeris. Lukisan tersebut akan tetap b disimpan di Inggris untuk lima tahun ke depan.

Lukisan William Hoare yang menggambar wajah seorang budak bernama Ayuba Suleiman Diallo --juga dikenal Job ben Solomon-- itu dibeli oleh Qatar Museums Authority (QMA) pada 2009. Pemerintah Inggeris tahun lalu melakukan larangan eksport sementara kerana nilai sejarah potret itu bagi sejarah Inggeris.

Pemerintah Inggeris berusaha untuk membeli kembali lukisan tersebut. QMA menolak permintaan tersebut. Namun demikian, Mereka sepakat untuk meminjamkan lukisan bersejarah itu untuk  lima tahun ke depan.

Wang, yang berhasil dikumpulkan oleh National Portrait Gallery untuk membeli kembali lukisan tersebut, akan dikembalikan kepada para penyumbang. Begitu pun juga dengan wang dari dana loteri nasional mahupun yayasan Art Fund.

Lukisan itu dibuat untuk menghormati warga Afrika sebagai manusia yang sedarajat.Pengarah National Portrait Gallery di Inggeris, Sandy Nairne, mengatakan lukisan itu memberi pemahaman baru akan pertukaran budaya dan intelektual di separuh abad pertama abad 18.

Stesen minyak tertua didunia bentuknya seperti teko

Posted: 27 Aug 2012 04:30 PM PDT

Stesen minyak ini adalah stesen minyak yang terunik dan sekaligus tertua di dunia. Bentuk nya berbentuk teko yang pasti menarik sekali perhatian. Letaknya di Zillah, Wahington dan masih berfungsi sampai beberapa tahun yang lalu. kemudian stesen ini di tutup dan hanya merupakan sebuah monumen yang perlu di lindungi. Bentuknya seperti teko kita di rumah y. Teko ni mengingatkan kita pagi-pagi sebelum pergi  kerja dari rumah mesti kita minum air dulu.
Hebat..wanita boleh ketahui lelaki itu gay atau tidak dengan hanya memandangnya

Posted: 27 Aug 2012 04:15 PM PDT

TORONTO, Kanada - Sekiranya seorang wanita berkata, dia boleh mengecam lelaki gay dengan hanya memandangnya, dakwaan tersebut sememangnya benar, lapor sebuah akhbar semalam.

Sekumpulan saintis University Toronto, Kanada menyatakan, wanita memiliki naluri yang berfungsi seperti 'radar gay' untuk membantu mereka mengecam lelaki homoseks dengan hanya memandang wajahnya.

Kebolehan tersebut, kata mereka, paling kuat apabila wanita berada dalam fasa subur dan teruja untuk melakukan hubungan intim.

Penemuan unik itu berdasarkan tiga eksperimen melibatkan 40 wanita yang mana mereka diberikan gambar 80 lelaki mengandungi ekspresi wajah yang sama.

Para penyelidik seterusnya mendapati mereka dapat mengecam lelaki gay dan bukan gay dalam gambar-gambar itu.

Ketua kajian berkenaan, Profesor Nicholas Rule berkata, kebolehan semula jadi wanita dalam kajian itu didorong keinginan mereka untuk mencari pasangan dan memiliki anak.

"Namun, naluri wanita tidak ketara apabila dia diminta untuk mengecam kecenderungan seks wanita lain," katanya. - Agensi

Percaya tak inilah kenderaan untuk golongan VIP di Somalia

Posted: 27 Aug 2012 04:00 PM PDT

Ternyata kerana kemiskinan kenderaan untuk golongan VIP  di Somalia adalah begini...Anjing yang senyum seperti Scooby Doo sensasi di internet

Posted: 27 Aug 2012 10:30 AM PDT

Dengan senyumnya yang seperti manusia, anjing ini menjadi sensasi di internet/Dailymail

JIKA biasanya seekor anjing mengekspresikan rasa bahagianya dengan menggoyangkan ekornya.

Berbeza dengan anjing yang tertera pada foto ini. Seperti telah mengambil beberapa sifat manusia. Dia tersenyum lebar ke kamera seraya mempamerkan giginya seakan menunjukkan keceriaannya.

Sang pemilik pun telah menghebohkan situs-situs jejaring sosial seperti pada Facebook dan Twitter setelah dia mengup loadkan foto anjingnya tersebut.

Sebagaimana dilaporkan Dailymail, anjing ini banyak disebut-sebut wujud nyata dari kartun Scooby-doo dengan gaya senyumnya yang khas.

Sumber :http://www.okezone.com/

Ingin Setia Sampai Tua, Sepasang Kekasih Muda Berfoto Ala Datuk Nenek

Posted: 27 Aug 2012 10:15 AM PDT


Zhang Jin (25 tahun) dan tunangannya Yao Zenni (26 tahun)  dari Nanjin, Provinsi Jiangsu, Cina, rela menghabiskan 2,000 Poundsterling hanya untuk melakukan foto dengan mengubah penampilan mereka menjadi datuk dan nenek dalam satu hari.

Seperti yang dilapor dari situs Orange, mereka melakukan foto khusus seperti itu sebagai tanda komitmen mereka untuk bersama hingga tua.

Foto-foto tersebut dimaksudkan untuk menciptakan kembali sebuah lagu cinta dari China yang mana baris lagunya ada kata seperti :"Hal yang paling romantis adalah tumbuh tua bersamamu."
Selain mengubah atau berdandan seperti datuk nenek, mereka juga menyewa mesin salji untuk foto mereka di Bailuzhou Park.

Idea foto-foto itu muncul untuk merayakan pernikahan mereka nantinya tahun ini.

Sutradara foto, Deng Feibiao mengatakan mereka ingin menciptakan ilusi sepasangan kekaksih yang sudah tua yang mendukung satu sama lain melewati hutan di hari musim dingin, meski sebenarnya saat itu suhunya mencapai 38C.
Ditengah-tengah fotoshoot, Yao bertanya pada Zhang apa dia (Zhang) bakal bosan dengannya jika dia tua dan jelek. Dan Zhang pun berujar,"Ga, kamu akan selalu  menjadi isteriku yang cantik. Dan aku akan selalu menjadi suamimu yang jelek."