Adsense

Selasa, 11 Disember 2012

Berita Harian: Hip

Berita Harian: Hip


Makin lupa diri?

Posted: 10 Dec 2012 02:32 PM PST

[unable to retrieve full-text content]Virus gosip terus menjangkiti pelakon remaja, Elfira Loy, apabila ada pihak mendakwa dia sengaja menyusahkan penganjur dengan sesuka hati menarik daripada sebuah acara amal pada saat akhir.

Jiwa tetap rock

Posted: 10 Dec 2012 02:28 PM PST

[unable to retrieve full-text content]Biarpun muzik yang dibawanya kini lebih terarah kepada irama kehidupan dan kemanusiaan, namun jiwa Ramli Sarip masih kental dengan irama keras itu. Malah penyanyi ini mengaku dia tidak punya masalah untuk mempersembahkan lagu pada zaman kegemilangan kumpulannya, Sweet Charity.

My Gosip .com | Gosip Artis Malaysia Terkini Dan Gambar Artis Malaysia

My Gosip .com | Gosip Artis Malaysia Terkini Dan Gambar Artis Malaysia


Farid Kamil Hanya Diberi Surat Teguran Dan tidak Dipenjarakan

Posted: 10 Dec 2012 07:34 PM PST

farid kami tidak dipenjara 2 tahun
Baru-baru ini kecoh apabila ada yang mengatakan Farid Kamil bakal berhadapan dengan hukuman penjara 2 tahun gara-gara memakai uniform pasukan keselamatan pada majlis resepsi beliau tanpa meminta izin terlebih dahulu.. Namun cerita tersebut berakhir apabila Farid Kamil hanya akan diberi surat teguran supaya tidak mengulangi kesilapan tersebut dimasa akan datang…

Pegawai Perhubungan Media, Unit Komunikasi Kementerian Pertahanan, Leftenan Komander Rahimah Taib menerangkan pakaian yang dipakai oleh Farid Kamil ketika majlis resepsinya tempoh hari tidak mencerminkan anggota beruniform di negara ini… Tetapi Farid Kamil mengenakan pakaian yang cacamarba.

"Pada dasarnya baju, seluar dan topi dipakai Farid itu adalah pakaian anggota Polis Diraja Malaysia (PDRM) manakala lencana pada bahunya adalah lambang mejar jeneral Tentera Darat.

"Lencana penerbangan di bahu kanan pula menggambarkan seseorang itu adalah anggota Tentera Udara,"

Tambah Rahimah lagi, tindakan mencampuradukkan pangkat dan pakaian pasukan beruniform di negara ini adalah tidak wajar dilakukan.. sehubungan dengan perkara itu, Pihaknya akan menghantar surat teguran agar perkara sebegini tidak akan berulang lagi.. Namun tiada tindakan undang-undang yang dapat dikenakan.

Sumber:Mstar

Tok Guru Nik Aziz Akan Nikahkan Khairul Fahmi Dan Leuniey

Posted: 10 Dec 2012 06:27 PM PST

nik aziz akan nikahkan Khairul Fahmi che mat
Lagi 18 hari sahaja lagi Penjaga Gol kebangsaan, Khairul Fahmi Che Mat bakal menamatkan zaman bujangnya dengan Leuniey Natasha Pada 28 Disember ini.. Majlis pernikahan yang akan diadakan secara sederhana tapi meriah itu akan diadakan di kediaman Leuniey di Wakaf Bharu, Tumpat Kelantan.. Apa yang menariknya, Khairul Fahmi akan dinikahkan sendiri oleh Menteri Besar Kelantan, Tok Guru Nik Aziz pada hari itu…

Perkara ini telah disahkan sendiri oleh bapak Leuniey yang baru sahaja menerima surat dari Pejabat Menteri Besar Kelantan, pagi tadi.

"Alhamdulillah, insyaAllah, pasangan ini akan dinikahkan oleh Menteri Besar Kelantan, YAB Tuan Guru Nik Abdul Aziz Bin Nik Mat,"

"Perkara ini telah pun disahkan apabila pihak kami setelah menerima sepucuk surat rasmi dari Pejabat Menteri Besar Kelantan. Mengikut surat berkenaan, majlis pernikahan ini akan diadakan tepat jam 10 pagi," katanya.

Tambah bapak Leuniey lagi, pelamin untuk majlis pernikahan dan majlis resepsi sudah pun mendapat tajaan sepenuhnya oleh N Touch Trade dan Bright Sail…

Sumber:Murai