Adsense

Selasa, 4 Oktober 2011

Zon Artis

Zon Artis


Ezlynn Bakal Tamatkan Zaman Bujang Dengan Pengurus Sendiri

Posted: 04 Oct 2011 04:27 PM PDT

GAMBAR PENGURUS EZLYNN
Ezlynn bersama pengurus merangkap bakal suaminya, Adam

Jika Taja (Meet Uncle Hussain) telah selamat diijabkabulkan dengan pengurus sendiri iaitu Kimmy (baca berita'nya di sini), Ezlynn pula sedang menunggu masa untuk diijabkabulkan dengan pengurusnya sendiri iaitu Adam Fahmy Shamsudin (Adam).

Ezlynn dan Adam telah akrab sejak enam tahun lalu iaitu sejak Adam menjadi pengurus Ezlynn. Namun, mereka mengakui yang mereka mula rapat dan mengenali hati masing-masing sebagai pasangan kekasih hanya dua tahun kebelakangan ini.

Mengikut perancangan, Ezlynn dan Adam akan mendirikan rumah tangga pada tanggal 20 November ini (20.11.2011) di Sime Darby Convention Centre, manakala majlis resepsi besar-besaran pula akan diadakan pada Januari tahun depan, 2012.

Psstt: Korang pernah buat macam ni?

Related Posts with Thumbnails

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Go Green-eco-friendly 8TV FUN HUNT

Posted: 04 Oct 2011 11:05 PM PDT

Pelbagai ragam dapat dilihat apabila aktiviti seperti `Mencari Harta Karun' dijalankan. Begitulah yang terjadi apabila stesen TV hip di Malaysia 8TV buat pertama kalinya menjayakan aktiviti yang berjaya menarik minat pelbagai bangsa, untuk menyertai 'Go Green-eco-friendly 8TV FUN HUNT' dalam usaha untuk menjaga alam sekitar di samping mengutamakan konsep kitar semula. 8TV FUN HUNT telah diadakan pada 1 Oktober 2011 yang lalu, bertujuan mendekatkan selebriti, media dan orang ramai untuk bersama-sama menjayakan aktiviti menarik ini disamping memberi kesedaran tentang kepentingan alam sekitar dalam kehidupan seharian.

8TV FUN HUNT mempunyai konsep yang lebih kurang sama seperti 'Mencari Harta Karun' juga telah diolah menjadi lebih menarik kerana terdapat pelbagai elemen yang mengelirukan dan mencabar minda seperti kebolehan untuk merungkai teka teki, mencari artikel, lokasi dan tempat yang tersorok dan juga cabaran-cabaran yang memerlukan ketahanan fizikal dan mental. Perbezaan di antara 8TV FUN HUNT ini dengan aktiviti mencari harta karun lain ialah keseronokkan dalam setiap cabaran yang dihadapi peserta-peserta yang terlibat!

Aktiviti yang bermula dengan sessi pendaftaran pada jam 6.00pagi, diikuti dengan sessi taklimat dari pihak pengurusan dan Jabatan Keselamatan Negeri. Seterusnya tepat jam 9.00pagi sebanyak 60 buah kereta yang siap dihias cantik dilepaskan dari perkarangan Sri Pentas, Bandar Utama. Antara senarai aktiviti menarik yang telah disusun dan menguji tahap kesedaran peserta tentang alam sekitar seperti 'Bin There, Dump That!', 'Can it!' dan 'the Environ-mental Challenge!'.

Bayaran pendaftaran sejumlah RM25.00 dikenakan kepada setiap peserta yang telah menyertai aktiviti ini dan sebanyak RM5000.00 telah berjaya dikutip dan disumbangkan kepada Zoo Negara Malaysia. Malaysian Zoological Society iaitu sebuah badan bukan kerajaan juga merupakan sebuah organisasi yang menjaga kebajikan Zoo Negara Malaysia yang kini berusia 48 tahun dan merupakan zoo pertama di Malaysia.

Dengan bertemakan angka '8' iaitu selari dengan sambutan ulang tahun ke-lapan yang akan disambut pada tahun hadapan 2012, 8TV telah menyediakan pelbagai hadiah termasuk wang tunai sebanyak RM1,888.00 bagi pemenang tempat pertama, tempat kedua dengan RM888.00 dan pemenang tempat ketiga mendapat wang tunai sebanyak RM488.00.

Untuk pemenang tempat pertama iaitu kumpulan Josy and the Puddy-tats, selain dari hadiah wang tunai, mereka juga menerima baucer RM200.00 sumbangan BHPetrol, baucer karaoke bernilai RM500.00 dari Facekara dan juga sebuah kerusi urut bernilai RM7,500.00 sumbangan 1Borneo Mall, sementara tempat kedua yang telah dimenangi oleh kumpulan Big Bang pula, juga membawa pulang wang tunai, baucer RM200.00 sumbangan BHPetrol dan sebuah TV Plasma Sony 42', dan tempat ketiga menerima wang tunai dan baucer bernilai RM200.00 sumbangan BHPetrol yang telah dimenangi oleh kumpulan Bukan Team Cilok.

Selain itu, peserta-peserta juga telah diberikan hadiah-hadiah menarik seperti vaucer bernilai RM200.00 sumbangan BHPetrol, baucer RM500.00 sumbangan Facekara, Pakej Percutian dari Golden Escapade Club dan dua kad PLUS Touch and Go bernilai RM100.00 setiap satu bagi 8 kategori lain yang telah dianjurkan oleh 8TV seperti 'best decorated car', 'most creative group name', 'earliest team to register', 'fastest team', 'slowest team', 'most stylish team', 'best mascot' and 'who knows 8tv best'. Lebih menarik lagi apabila peserta juga menerima pelbagai hadiah-hadiah lain dalam acara cabutan bertuah.

"Di samping menjalani aktiviti menarik dan penuh keseronokkan ini, 8TV FUN HUNT ini juga telah menjadi batu locatan kepada aktiviti-aktiviti lain kerana telah memberi kesedaran kepada semua pihak yang terlibat tentang kepentingan menjaga alam sekitar dan peranan kita sebagai manusia untuk mengekalkan alam sekitar yang bersih dari pencemaran" kata Pengurus Besar Kumpulan 8TV dan ntv7 Cik Airin Zainul.

Tags: ,

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

 • Program Treasure Hunt Khas Untuk Golongan Saudara Baru
 • Dog the Bounty Hunter
 • Gambar Farhan di Green Cheongsam Showcase
 • Gambar Amanda Amani di Green Cheongsam Showcase
 • CATS & DOGS CARNIVAL AT TROPICANA CITY MALL
 • Gambar Amber Chia di Green Cheongsam Showcase
 • New MBO Cineplex @ Batu Pahat
 • True Story of Hannibal Hunt for the Samurai Sub
 • Gambar Faezah Ilai dengan Green Cheongsam Salikin Sidek
 • Gambar Farahdhiya di Green Cheongsam Showcase
 • Pembersihan Persisiran Pantai Antarabangsa

  Posted: 04 Oct 2011 10:58 PM PDT

  Perubahan besar bermula dengan langkah kecil

  Vincent van Gogh pernah berkata, "Sesuatu yang hebat datangnya daripada rangkaian peristiwa yang kecil". Pernyataan ini dengan tepatnya menerangkan inisiatif "Pembersihan Persisiran Pantai Antarabangsa" (International Coastal Cleanup, ICC), suatu aktiviti sukarela tahunan yang terbesar di dunia.

  Program ICC yang diketuai oleh pertubuhan Ocean Conservancy menampakkan setengah juta sukarelawan dari lebih 100 negara menjalankan aktiviti mengutip sampah dan membersihkan pantai dan kawasan perairan. Aktiviti yang dijalankan pada bulan September setiap tahun ini merupakan salah satu projek pemuliharaan sukarela yang terbesar dan paling bermakna di dunia. Lebih menggembirakan, bilangan penyertaan sukarelawan meningkat dari tahun ke tahun.

  L1050160

  Sampah laut merupakan salah satu masalah pencemaran yang paling berleluasa pada zaman ini. Namun begitu, ia boleh dicegah. Bagi peserta program ICC, walaupun hasil kutipan sampah yang banyak membayangkan keadaan laut semakin tercemar, ini tidak memudarkan komitmen mereka untuk memuliharakannya. Dengan membersihkan pantai, warga Malaysia yang prihatin dapat melindungi laut daripada ancaman perubahan cuaca, pencemaran, kemerosotan hasil perikanan, serta kerosakan habitat marin. Di Malaysia, program ini diterajui oleh The Body Shop®, jenama kosmetik beretika, dengan sokongan padu oleh Syarikat Coca-Cola selaku penaja rasmi.

  Tahun ini merupakan tahun ke-26 program pembersihan ICC dilangsungkan. Aktiviti pembersihan persisiran pantai Malaysia diadakan pada 24hb September 2011 di Sutra Beach Resort & Spa, Merang, Terengganu, dengan menarik penyertaan seramai 150 sukarelawan dari syarikat The Body Shop dan The Coca-Cola Company serta pelajar SMK Lemboh Bidong di Setiu.

  Melalui aktiviti ini, sebanyak 395.6kg sampah telah dikutip dalam masa dua jam. Tiga bahan buangan yang paling banyak ialah rokok dan penapis rokok (11.7%), beg plastik (9.2%) dan botol mimuman plastik (8.5%).

  Menurut Cik Jesse Siew, pengurus besar Rampai Niaga Sdn. Bhd, beliau berasa gembira dengan sambutan sukarelawan yang menggalakkan, tetapi sedih melihat jumlah sampah yang dikutip. "Setelah bertahun-tahun menganjurkan program ICC di Malaysia, saya berasa terkilan apabila mendapati jumlah sampah yang dikutip bertambah setiap tahun. Akan tetapi, saya amat kagum dengan peningkatan bilangan sukarelawan yang menyertai aktiviti ini. Diharapkan aktiviti ini akan mencetuskan perubahan dalam diri kita untuk menjaga alam sekitar dengan lebih baik lagi," kata beliau.

  "Saya mengambil kesempatan ini untuk menekankan ancaman plastik buangan terhadap hidupan laut. Baru-baru ini, kami berjaya merawat dan melepaskan tiga ekor penyu Hawksbill kembali ke laut, dan saya mendoakannya selamat. Saya amat berharap keselamatan penyu-penyu muda ini tidak akan terancam akibat tercekik atau tertelan beg plastik buangan," tambah beliau.

  Pengarah Francais Coca-Cola Far East Limited (Malaysia), Encik Agustinus Gunadharma mengulas, "Syarikat Coca-Cola amat komited dalam usaha perlindungan and pemuliharaan sumber air. Oleh itu, kami telah menjadi rakan global ICC selama 14 tahun berturut-turut. Kami berharap sokongan berterusan yang diberikan kepada program ICC dapat mengatasi ancaman alam sekitar ini. Di Malaysia, sikap bertanggungjawab dalam pembuangan sampah penting untuk menjaga alam. Amalan kitar semula harus digalakkan di kalangan warganegara, tidak kira muda ataupun tua."

  Selain membersihkan kawasan perairan, aktiviti ini juga membantu pihak Ocean Conservancy untuk memperoleh data tentang pencemaran laut. Maklumat tentang bahan buangan di laut dan sumber air yang lain dapat menentukan punca pencemarannya.

  Dengan menerbitkan laporan yang terperinci, Ocean Conservancy berhasrat untuk mendidik anggota masyarakat agar menghindari daripada perbuatan mencemarkan air dan mengancam hidupan laut. Mereka turut digalakkan untuk mengatasi isu pencemaran bersama pihak kerajaan tempatan dan juga pihak swasta.

  P9245293

  P9245285

  Tags:

  Click on the following buttons to share this article with your friends:

  Baca artikel lain yang berkaitan:

 • Keriangan Pantai dan Lautan di Thistle Port Dickson Resort
 • Rebiu Hotel Legend Resort Cherating
 • Iconic Vacation Club di Golden Palm Tree Iconic Resort & Spa
 • Majlis Perasmian Tower Beach Soccer Langkawi 2009
 • Fezrul Khan & Elly Mazlein dalam Drama Ulek Mayang
 • Ashraf Muslim, Fizz, Zul Huzaimi Bintangi Drama Gerak PGM TV9
 • Henry Golding Hos Without Boundaries Islands & Beaches
 • Gambar Seksi Pelakon Ku Milikmu Eira Syazira Berkemban
 • Gambar Kahwin Nik Sayyidah Fatiha Yazib Mek Pantai Timur Kahwin
 • Filem KARAOKE Menang anugerah Mavericks di Festival Filem Antarabangsa Calgary
 • borak kosong

  borak kosong


  Ajaib, Seorang Ibu di Makasar Lahirkan Ratusan Permata bukan anak

  Posted: 04 Oct 2011 09:25 PM PDT


  Seorang ibu suri rumah tangga mengaku melahirkan ratusan batu permata. Kejadian langka tersebut terjadi di Takalar, Sulawesi Selatan, Isnin (3/10).
  Khabar tentang peristiwa langka itu, terus tersebar. Akibatnya, ramai warga yang teruja n dan tidak percaya dengan kejadian itu, berbondong-bondong melihat keadaan ibu yang baru melahirkan.

  Suhartina, ibu yang mengaku melahirkan batu permata, mengaku kecewa dengan apa yang ia alami. Ia dan suami, sejatinya menginginkan seorang bayi. Namun, setelah menanti sembilan bulan, ia hanya melahirkan batu permata.

  Suhartina mengaku sempat memeriksa kandungannya di sebuah hospital di Makassar. Menurutnya, doktor di hospital itu menyatakan dirinya tidak memiliki kelainan dan positif mengandung seorang bayi.

  sumber : metrotvnews.com

  Parah..lelaki bakar diri sendiri dan tiga orang anak dalam kereta

  Posted: 04 Oct 2011 08:00 PM PDT


  CULOZ (Perancis): Seorang bapa yang kurang siuman menyimbah keretanya dengan minyak petrol kemudian membakar kereta itu dengan dirinya dan tiga orang anak di dalamnya.

  Dua kanak-kanak berusia empat dan enam tahun dan lelaki yang berusia 33 tahun itu, mati di sebuah stesen minyak di sebuah pasar raya di Culoz, tenggara Perancis.

  Menurut polis, anak lelakinya yang berusia 11 tahun, berjaya keluar dari kereta yang terbakar tetapi mengalami kecederaan serius.

  Isteri lelaki itu yang berusia 29 tahun pula dijumpai mati dicekik di rumah mereka, 60 batu dari tragedi yang berlaku pada jam 8.30 malam, semalam.  Menurut jurucakap polis, "Lelaki itu memberhentikan keretanya seperti mahu mengisi minyak tetapi dia mencurahkan minyak petrol di badan kereta, melompat masuk dan terus membakarnya."


  "Hanya seorang daripada tiga anaknya dapat melepaskan diri tetapi yang lain mati di situ."

  Kata jurucakap polis itu lagi, siasatan ke atas keadaan mental lelaki itu sedang dijalankan.

  sumber : myMetro

  Kesian nenek terkaya ni gambar bogelnya tersebar menjelang perkahwinan dengan pemuda 25 tahun

  Posted: 04 Oct 2011 07:31 PM PDT


  SEVILLE - Salah seorang wanita terkaya di Sepanyol, Duchess of Alba yang berusia 85 tahun berdepan dengan skandal gambar bogel semalam menjelang perkahwinannya dengan seorang kakitangan kerajaan yang muda 25 tahun daripadanya.

  Gambar bogel itu berusia 30 tahun dan menunjukkan dia berjemur tanpa memakai coli di Ibiza.

  Ia menjadi penghias kulit muka depan majalah Interviu dalam minggu ini.

  "Kami sedang menimbang untuk menyaman kerana mengganggu hak peribadinya," kata peguam wanita tersebut, Javier Saavedra semalam.

  Wanita itu akan berkahwin dengan Alfonso Diez yang berusia 60 tahun di sini hari ini. - AFP

  sumber : kosmo online

  Mamat Kasanova Makan isteri kawan sendiri

  Posted: 04 Oct 2011 06:45 PM PDT


  JOHOR BAHRU: "Dia memberitahu suami kononnya saya curang dan menjalin hubungan dengan lelaki lain. Saya pula dia beritahu suami ada hubungan dengan perempuan lain.

  "Akibatnya saya diceraikan, namun selepas itu dia pula ajak saya kahwin di Siam," kata wanita yang hanya mahu dikenali sebagai Aimi, 26, mengenai 'permainan' seorang lelaki kasanova untuk memikat mangsanya sebelum mengikis duit mereka.


  Aimi berkata, kasanova yang dikenali sebagai Man, 30-an itu amat licik memerangkap mangsa sehingga mampu memikat 20 teman wanita serentak termasuk bekas isteri dan kekasih orang, biarpun kawannya sendiri.


  Rahsia Man terbongkar apabila seorang demi seorang kekasihnya tampil membuat laporan polis selepas menyedari mereka dianiaya dan terpedaya.


  Menurut Aimi, Man yang juga seorang kakitangan awam beruniform sering menggunakan jawatannya itu untuk memerangkap wanita dan permainan fitnahnya menyebabkan rumah tangga sebahagian mangsanya porak-peranda. "Saya mengenali Man menerusi suami kerana mereka berkawan, namun lama-kelamaan hubungan kami tegang dan selalu bergaduh kerana termakan hasutannya yang mendakwa kami curang.


  "Akibat terpedaya dengan fitnah Man, saya diceraikan talak satu oleh suami pada hujung Julai lalu. Sebelum itu, suami juga memukul dan menendang hingga badan saya lebam," katanya ketika ditemui di rumahnya di Masai, semalam.  Aimi berkata, lebih menghairankan ialah selepas dia diceraikan, Man beria-ia mahu memberikan bantuan termasuk menumpangkannya di rumah seorang rakan wanitanya, selain memberinya wang RM2,000 bagi membolehkannya hidup bersendirian.


  Menurutnya, Man yang sudah berkahwin dan mempunyai dua anak kemudian menyatakan ingin memperisterikannya dengan berkahwin di selatan Thailand.


  "Pelik dengan perangainya itu, saya mula terfikir apa yang dikatakannya kepada saya dan suami sebelum bertemu suami serta berbincang hasil bantuan keluarga.


  "Kami rujuk semula selepas mendapati Man berniat jahat memfitnah kami suami isteri sehingga bercerai," katanya.


  Seorang lagi mangsa Man yang juga bekas teman wanita lelaki itu, Shima, 30-an berkata, dia menjalin hubungan selama 10 tahun sebelum menyedari ditipu dan diperalatkan untuk mendapatkan wang.


  "Sepanjang 10 tahun bersama, saya memberinya lebih RM15,000 wang simpanan saya selepas dia memberi pelbagai alasan untuk menggunakan wang. "Sepanjang tempoh kami berkawan, tidak pernah dia mengaku sudah beristeri dan mempunyai dua anak," katanya.


  Shima berkata, Man seorang panas baran dan sering memukulnya hingga terseliuh pergelangan tangan, namun dia tetap bersama lelaki itu atas dasar sayang dan cinta.


  "Bagaimanapun, saya mula tidak tahan dengan sikapnya apabila dia sering membawa wanita lain ke kelab malam dan karaoke sedangkan wang simpanan saya habis dikikis," katanya.


  Seorang lagi mangsa Man yang hanya mahu dikenali sebagai Ina, 18, berkata sikap romantis Man dengan kata-kata manis, peramah serta prihatin terhadap dirinya pada awal perkenalan menyebabkan dia jatuh cinta kepada lelaki itu sehingga terlanjur.


  "Man berlagak romantik dan prihatin selain selalu menunjuk-nunjuk dia berharta hingga pernah memberikan saya ribuan ringgit secara tunai.


  "Bagaimanapun, lama kelamaan tembelangnya pecah kerana dia membawa wanita lain ketika kami masih bercinta. Semua itu masih boleh dimaafkan kerana saya cintakannya.


  "Namun, lebih dikesalkan ialah dia cuba memperalatkan saya memikat lelaki lain sebelum berpesan supaya saya mengikis wang lelaki itu," katanya sambil memberitahu lelaki dimaksudkan ialah suami Aimi.


  Aimi membuat laporan polis berhubung sikap kasanova Man di Balai Polis Masai, 3 September lalu, manakala Shima membuat laporan berhubung penipuan dan ugutan lelaki itu di Balai Polis Scinetx Seri Alam, 26 Julai lalu.


  Sementara itu, jurucakap Ibu Pejabat Polis Daerah Seri Alam ketika dihubungi mengesahkan menerima laporan terbabit, namun enggan mengulas lanjut kerana kes masih dalam siasatan.

  sumber : myMetro

  Pengering Pakaian yang Berusia 50 Tahun yang Masih Berfungsi Seperti Baru

  Posted: 04 Oct 2011 05:30 PM PDT


  Pengering pakaian milik Doug Coulson ini bukan hanya 'antik', namun pengering yang telah berumur setengah abad ini masih berfungsi seperti baru walaupun telah melewati lebih dari 15.000 siklus pemakaiannya.


  Doug Clouson dengan bangganya memperlihatkan mesin pengering 'jadul' milikya, yang masih tetap berfungsi baik walaupun telah berusia 50 tahun

  Doug (45), membesar dengan ditemani suara dari Parnall Auto Dry Spinning yang terletak di dapur keluarganya, dimana mesin tersebut digunakan lima kali seminggu.

  Kerana merasa begitu dekat dengan mesin yang dibeli pada tahun 1959 itu, dan itulah yang menyebabkan Doug membawa mesin pengering tersebut bersamanya ketika meninggalkan rumah pada usia 18 tahun. Dan sampai sekarang mesin itu masih terus digunakan Doug di flatnya yang terletak di Southampton, Hampshire.

  "Mesin ini sangat standard dalam pengoperasiannya, namun saya menggunakannya sekitar tiga kali seminggu, dan sampai saat ini mesin tersebut belum pernah mengecewakan saya dan masih kuat setelah bertahun-tahun lamanya." tutur Doug.

  Parnall-Radiation Limited, perusahaan yang membangun mesin 60kg tersebut, juga memproduksi pesawat terbang, dan Doug percaya bahawa inilah yang membuat mesin itu sangat awet.

  "Saya telah mendapat tawaran ratusan poundsterling dari orang-orang yang ingin membeli pengering ini, tetapi saya tidak akan pernah menjualnya, kerana mesin itu adalah sebahagian dari sejarah masa kecil saya." tandas Doug.

  Sumber : dailymail

  Foto lelaki dibelasah olekh sekumpulan awek

  Posted: 04 Oct 2011 11:01 AM PDT  sumber : asikdeh.com

  Wanita Selamat Setelah Terjatuh dari Tingkat 5 ( Pic )

  Posted: 04 Oct 2011 10:38 AM PDT

  Seorang wanita dariShanghai China didiagnosa menderita Schizophrenia berhasil selamat setelah terjatuh dari lantai 5. Terlihat digambar wanita tersebut seperti diancam sebelum terjatuh atau ada juga yang mengkhabarkan bahawa wanita tersebut melakukan aksi bunuh diri.

  Setelah terjatuh wanita tersebut dibawah ke hospital, dan untungnya wanita tersebut masih boleh diselamatkan dan tidak mengalami luka serius, kemungkinan akibat kaca dan jendela yang menghalangi ketika wanita mengalami kecederaan serius.
  Anak kurang ajar selak kain mak sampai nampak bon**t

  Posted: 04 Oct 2011 09:25 AM PDT

  sumber gambar : dugem.blogspot.com

  Hebat pasangan ini ulangi sumpah nikah hampir seratus kali

  Posted: 04 Oct 2011 08:30 AM PDT

  Pasangan suami dan istri sering kali terganggu ketika pasangan mereka mengulangi sesuatu, apalagi sampai 100 kali. Namun hal ini nampaknya tidak berlaku pada pasangan Lauren dan David Blair.

  Pasangan Lauren dan David Blair memecahkan rekod dunia sebagai pasangan yang paling banyak menikah.

  Dua sejoli dari Henderson, Tennessee, pertama kali melangsungkan pernikahan mereka pada musim panas tahun 1984, di Topanga Canyon, California

  Sejak saat itulah, Lauren (60) dan David (58), telah mengulangi sumpah mereka sebanyak 99 kali. Setiap upacara berlangsung di lokasi yang berbeza, dan yang terbaru berada di Hard Rock Cafe di Honolulu, Hawaii pada 2 Oktober lalu.

  Inilah yang membuat Guinness World Record menetapkan mereka sebagai pemegang rekod"Pasangan yang paling banyak sumpah perkahwinan mereka dengan pasangan yang sama" memecahkan rekod yang mereka ciptakan pada tahun 2001, iaitu 66 kali.

  "Kami berdua dalam hubungan jangka panjang di masa lalu yang tidak berhasil. Kami ditakdirkan untuk memiliki satu sama lain, dan aku sangat suka melihat ke dalam mata David ketika dia mengulangi sumpahnya. Saya tahu bahawa orang ini akan mencintai saya sampai akhir hayat nanti." tutur Lauren.

  Sumber : huffingtonpost

  Kelaparan, Beruang Hitam Datang Cari Makanan Restoran Pizza

  Posted: 04 Oct 2011 07:00 AM PDT


  WHISTLER - Kalau biasanya seekor beruang memakan madu, namun mungkin beruang zaman sekarang lebih memilih pizza sebagai santapannya.

  Hal tersebut dibuktikan dengan kehadiran seekor beruang hitam seberat 400 pounds (sekira 181 kg) di sebuah restoran pizza bernama Fat Tony di Whistler, British Columnbia.

  Beruang tersebut nampak sedang dalam keadaan yang sangat lapar kerana tanpa dapat dikendalikan oleh karyawan restoran, beruang tersebut meceroboh area dapur.

  Sebanyak empat buah pizza yang baru saja matang dan siap diberikan kepada pemesan menjadi pilihan sang beruang.

  "Saya sedang berada di sebuah bar di seberang jalan Tapley dan saya mendengar jeritan orang ramai dari seberang jalan di restoran Fat Tony," ujar Nicole Smith, salah seorang saksi sebagaimana dilapor Daily Mail, Selasa (4/10/2011).

  "Saya pun mendatangi sekelompok orang yang berlarian keluar dari restoran Fat Tony, mereka mengatakan bahawa seekor beruang seberat 400 pounds sedang memakan pizza di dalam restoran," cerita Nicole.

  "Kami pun menyaksikan beruang kelaparan tersebut dari luar restoran. Dia sedang melahap seluruh pizza yang ada di dapur," ujar Nicole.

  Pekerja serta pengunjung tidak dapat berbuat banyak terhadap tingkah beruang yang nampak kelaparan itu. Hingga akhirnya petugas kawalan haiwan datang dan menangkap beruang tersebut.(rhs)

  Ziggy, Pelukis Abstrak Yang Penuh Bulu

  Posted: 04 Oct 2011 06:00 AM PDT


  Ziggy hanyalah seekor anjing Peking yang sepintas lalu mungkin hanyalah seekor anjing biasa.

  Tapi.nanti dulu.Ziggy ternyata pintar melukis. Dan lukisannya pun dibeli orang.

  Bagainmana cara Ziggy melukis, ya?

  Seperti yang diberitakan Metro.co.uk, anjing 3 tahun itu melukis karya seninya dengan bantuan sebuah berus yang dilekatkan pada dengan gulungan kertas/tisyu Sambil menggenggam gulungan berus itu, Ziggy pun beraksi membuat karya abstrak.


  Menurut pemiliknya, Elizabeth Monacelli, instruktur biola di California selatan, untuk setiap satu sesi lukisan, Ziggy rata-rata mampu membuatnya dengan 3 kali ulangan berus sebelum akhirnya menggulung badannya dan tidur.

  "Dia jelas-jelas memiliki temperamen artistik yang ekstreme, dibandingkan dengan anjing-anjing lainnya yang sejenisnya," ujar Elizabeth.

  Dalam membuat karya seninya, Ziggy biasanya juga dibantu Elizabeth yang memainkan musik asal Cina Quigong untuk membantunya menciptakan perasaan/ mood artisitik.

  Adapun karya lukisan Ziggy pernah terjual dengan harga $ 250 dalam sebuah pelelongan dan wang hasil karya Ziggy itu disumbangkan untuk organisasi-organisasi penyelamatan haiwan.

  Gambar..Kepala ditetak hingga putus akibat ganggu anak dara orang

  Posted: 04 Oct 2011 05:00 AM PDT  Kepala lelaki ini tetak sehingga putus.Ini berpunca daripada mangsa yang menganggu anak gadis orang...

  sumber : xtremesick

  Wow! Rihanna 'Pamer' Punggung di Vogue

  Posted: 04 Oct 2011 04:50 AM PDT

  Rihanna kembali membuat sensasi. Kali ini,bekas kekasih Chris brown itu mempertontonkan punggungnya dalam sampul sebuah majalah mode. Seperti apa ?

  Dalam cover majalah mode ternama Vogue, Rihanna mengenakan hotpants hitam dipadu dengan jaket hitam dan punggung penyanyi R & B itu terlihat jelas tanpa dilapisi stocing atau penutup lainnya.

  Untuk membuat penampilannya lebih terkesan sensual dan proaktif, Rihanna merubah warna rambutnya menjadi lebih perang dipadukan dengan riasan make up wajah yang terkesan natural.

  "Itu bukan saya. Itu hanya sebahagian dari seni . Saya hanya ingin membuat muzik menjadi lebih hidup,"ungkap pemilik nama lengkap Robyn Rihanna Fenty, seperti dikutip majalah Dailymail.
  "Aku melihat terlalu banyak. Aku terlalu dewasa untuk usia saya, "ungkapnya.

  Seperti diketahui, ini bukan kali pertamanya anak pasangan Monica Fenty Braithwaite dan Ronald mendapat cacian akibat penampilannya yang terlihat kontroversi. Beberapa waktu lalu, seorang petani di Bangor, Alan Graham, sempat menghentikan sebuah rakaman videonya kerana dianggap cabul.

  Lelaki Russia ini Bercukur Pakai Skope dan Kapak

  Posted: 04 Oct 2011 03:45 AM PDT

  Skope umumnya digunakan sebagai salah satu peralatan berkebun. Namun, di tangan Alex Karpenko, 35, skope dan kapak sekalipun boleh ditukar menjadi pisau cukur.

  Pengajar bahasa Inggris ini sejak kecil diajari datuknya, yang merupakan veteran perang, untuk menggunakan benda-benda yang ada di sekitarnya. Lelaki asal Nizhny Novgrod, Russia, itu dulunya bercukur menggunakan kapak sebelum menggantinya dengan sekop.

  "Pisau cukur adalah barang mewah, berharga mahal namun tak perlu. Datuk mengatakan kepada saya bahawa selama perang dia menggunakan apa saja untuk bercukur," katanya seperti dikutip Orange.

  "Saya sangat terkesan dan memutuskan melakukan hal yang sama. Saya harus mengatakan saat isteri melihat saya pertama kali memegang kapak di tenggorokan sambil berdiri di kamar mandi, dia sangat terkejut dan merasa ngeri."

  Sehingga, katanya, "saya putuskan untuk menggantungkan kapak dan menggunakan skope yang diasah sebagai gantinya. Saya fikir itu mungkin sedikit lebih aman."

  Jururawat diperkosa oleh lapan orang pesakit ketika pengsan

  Posted: 04 Oct 2011 02:30 AM PDT


  Seorang jururawat melapor pada petugas keselamatan bahawa dirinya telah diperkosa lapan pesakit ketika dia jatuh pengsan di bilik mandi.

  "Bagai mana Anda boleh tahu kalau yang memperkosa Anda adalah lapan orang pesakit, sedangkan waktu itu Anda dalam keadaan pengsan?"

  "Yang terakhir kalinya saya sedar, Pak. Dan saya merasakan klimaks. Kalau belum lapan kali biasanya saya belum boleh mencapai klimaks, Pak."

  O gitu ya 'kata petugas keselamatan, hua hahahahahahahaha sambil ketawa... '

  bk-sesekali pekena lawok

  Foto panas model berbogel di hadapan atuk-atuk

  Posted: 04 Oct 2011 01:45 AM PDT  sumber gambar : dhaniels.com

  Gila babi..orang ini hobinya anal seks dengan kuda sampai ususnya rosak

  Posted: 04 Oct 2011 12:30 AM PDT


  Kenneth Pinyan (June 22, 1960 – July 2, 2005) adalah seorangpegawai di Boeing yang bermarkas di Washington. Kes Kenneth ini menghebohkan kerana dia suka melakukan anal seks dengan kuda di sebuah peternakan kuda di dekat Enumclaw.

  Lebih gila lagi hubungan seks menyimpang itu divideokannya, kemudian rakamannya didistribusikan diam-diam dengan nama Mr Hands. Tidak dijelaskan lebih lanjut, namun diberitakan bahawa Kenneth menderita penyakit usus kronik.

  Apakah hal ini disebabkan dia berhubungan anal seks dengan kuda atau kerana sebab lain. Namun sekalipun dia sakit tapi masih tetap melakukan hubungan seks gila itu dan dirakam oleh temannya. Sampai kematiannya pada Julai 2005, ia pun masih melakukan penyimpangan itu.
  Teman-temannya menyarankan Kenneth berubat kerana luka-luka yang dideritanya sangat tidak biasa, namun dia menolak ke doktor, sampai akhirnya meninggal. Kisah ini kemudian dilaporkan oleh The Seattle Times, yang kemudian menjadi cerita terlaris dan paling banyak dibaca pada 2005.

  Hanya di New York wanita ini ditahan polis kerana terlalu seksi naik basikal

  Posted: 03 Oct 2011 11:00 PM PDT


  Hanya di New York! Seorang wanita berambut perang berkaki jenjang ditahan oleh seorang petugas polis di Big Apple kerana berbasikal terlalu seksi. Petugas polis yang tak dikenali mengatakan skritnya begitu pendek dan itu dapat menyebabkan kemalangan .

  Wanita itu ialah pelancung Belanda bernama Jasmijn Rijcken. Dia memakai skrit berenda pendek, berwarna abu-abu dan kasut bot cokelat muda. Dan ini sangat berbahaya bagi penunggang lain.

  Tampal gambar tunang berlatarbelakang payudara wanita di stesen keretapi kerana tunangnya peluk wanita lain di facebook

  Posted: 03 Oct 2011 10:00 PM PDT


  Valeria A,dari Itali, telah memutuskan pertunangan mereka setelah dirinya melihat tunangannya, yang dihanya diketahui bernama Antonio M, memeluk wanita lain di Facebook.


  Valeria yang marah langsung menampalkan ratusan poster tunangnya dengan berlatar belakang payudara wanita lain di stesen kereta api dan di blok-blok pejabat dimana tunangannya dan teman-temannya bekerja.

  Dalam poster itu terlihat Antonio sedang menyandarkan kepalanya diantara payudara si wanita itu.

  "Thank goodness there's Facebook! At least I've discovered you're a traitor pig before the wedding! Signed, your former betrothed bride and the 548 guests of our wedding."

  548 guests? I wonder how many of those are still Antonio's Facebook friends.

  seperti diberitakan Metro,co.uk.