Adsense

Rabu, 6 Mac 2013

Gosip Artis Malaysia

Gosip Artis Malaysia


Nouri Ramli Didakwa Bunuh Suami?

Posted: 06 Mar 2013 05:01 PM PST

Berita Harian: Hip

Berita Harian: Hip


Jericho, Aaron berganding bahu

Posted: 05 Mar 2013 03:01 PM PST

Aktor tersohor Filipina teruja berlakon dengan Bintang Paling Popular 2011

Sememangnya pelakon Pangako Sayo dan Sanay Wala Nang Wakas, Jericho Rosales, 33, mempunyai ramai pengikut di negara ini. Ia jelas kelihatan tatkala bintang Filipina ini muncul pada sesi bertemu peminat di ibu kota, baru-baru ini.

Ramai pengikut setia hadir untuk menatap wajah kacaknya dari dekat, selepas hanya menonton aksinya di TV sebelum ini. Ketika berlakon drama terbabit, usianya baru 21 tahun.

Menyedari populariti yang ada padanya, maka tidak hairan apabila dia dilamar membintangi drama bersiri tempatan yang akan memulakan penggambaran tidak lama lagi. Lebih menarik, dia akan digandingkan dengan Bintang Paling Popular, Anugerah Bintang Popular BH 2011, Aaron Aziz.

Jericho yang sebelum ini pernah berlakon dalam filem Bilut, arahan Bade Azmi, berbesar hati dapat sekali lagi bekerjasama dalam produksi Malaysia.

Minat rakam lagu Melayu

"Saya teruja dengan tawaran Astro. Projek ini akan dimulakan mungkin pada suku ketiga tahun ini. Sayangnya, saya belum boleh huraikan lebih lanjut mengenainya.

"Sebelum ini saya pernah berlakon dengan aktres tempatan, Carmen Soo, dan semestinya saya berbesar hati jika berpeluang beraksi dengan pelakon kegemaran ramai di negara ini.
"Begitu juga dalam bidang nyanyian, saya seronok jika berpeluang bekerjasama dengan penyanyi di sini. Saya sendiri pernah merakamkan lagu Gadis Melayu dan tak mustahil saya rakamkan lagi lagu bahasa Melayu selepas ini," katanya yang berasakan Malaysia umpama rumah kedua untuknya dek kekerapan berkunjung ke negara ini.

Tiada apa-apa dengan Carmen

Jericho yang akan menghadiri Festival Filem ASEAN di Sarawak penghujung Mac ini turut bercerita mengenai kisah cintanya.

Dia kini menjalinkan hubungan dengan Kim Jones, 25, sekali gus menafikan wujud hubungan istimewa antara dirinya dengan Carmen. Sebaliknya kata Jericho, dia dan Carmen hanya kenalan rapat sejak berlakon bersama dalam drama, A Time For Us, empat tahun lalu. Dia juga belum merancang untuk berkahwin dalam masa terdekat ini.

"Kami pasti akan mengumumkan tarikhnya jika kami memutuskan untuk berkahwin.

"Saya pelakon dan dia pula pengacara. Walaupun kami dalam industri seni sama, tapi dalam dua dunia berbeza. Tahun ini masuk tahun kedua kami bersama, dan saya selesa dengannya kerana dia seorang yang ceria.

"Sekarang pun saya boleh ingat pertemuan kami di sebuah majlis makan malam. Itulah juga situasi paling kekok pernah saya lalui. Dia cukup pekat dengan dialek Australianya. Tapi saya gembira dipertemukan dengan Kim," ujarnya.