Adsense

Selasa, 21 Jun 2011

OHBULAN!

OHBULAN!


Kenapa Marsha Kahwin Senyap-Senyap, Atau Sekadar Propa?

Posted: 21 Jun 2011 10:40 PM PDT

Beberapa portal hiburan melaporkan bahawa Marsha Londoh sebenarnya sudah berkahwin Ahad lalu di FRIM, Kepong. Bukan itu sahaja, sekeping gambar bintang AF3 ini memakai gaun putih paras lutut bersama seorang lelaki bersut hitam turut tersebar, mungkin untuk menguatkan dakwaan tersebut.

Andai kata benar Marsha sudah berkahwin, apa motif nak sorok wajah lelaki tersebut? Kebiasaannya, selebriti-selebriti lain tidak segan atau lokek nak berkongsi gambar perkahwinan bersama media, namun berlainan dengan kes Marsha. Kata Marsha, semuanya akan dijelaskan kepada pihak media pada 26 Jun ini.

OHBULAN! ada beberapa teori yang berlainan dengan cerita Marsha ini:

 1. Marsha sebenarnya tidak berkahwin, ini strategi nak promosikan album terbarunya. Teknik viral marketing & seumpamanya.
 2. Sudah lama berkahwin, cuma terkantoi dengan pihak media. Lantas, nak coverline.
 3. Marsha masih bujang, cuma teringin nak main pondok-pondok.
 4. Calon lelaki minggu ini tak cukup hensem, kena tunggu sampai 26hb nak touch up muka.

Ini sekadar teori, jangan kau ambil serius pula.

UPDATE : Versi sekali terkantoi gambar behind the scene pula. Kami mempunyai confidence level 95% mengatakan ini sekadar rakaman video klip untuk single terbaru Marsha.

UPDATE: MStar sahkan bahawa cerita perkahwinan Marsha hanyalah gimik semata-mata. See, I told u dy, aite?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

“Tak Sengaja Baling Handphone Ke Pengarah” – Nur Fathia

Posted: 21 Jun 2011 08:36 PM PDT

Antara gambar Nur Fathia yang sempat kami tweet, semalam.

"Bukannya sengaja, saya memang tiada niat nak baling handphone kepada Along (pengarah). Ketika itu, handphone tu ter-slip daripada tangan saya sebaik sahaja selesai bercakap dengan seseorang. Saya akui, ketika itu saya memang dilanda stress & migrain, tetapi secara jujurnya saya tak sengaja.

"Saya sudah minta maaf kepada Along dan dia pun faham dengan situasi saya ketika itu," kata Nur Fathia mengenai desas-desus yang mengatakan bahawa dia mula bersikap kepala besar, diva.

"Lakonan sebagai Amni Sorfina dalam Stanza Cinta memberikan tekanan yang sangat hebat saya. Saya perlu menghayati watak dengan mendalam kerana watak Amni sangat berlainan dengan karakter peribadi. Bukan senang nak bawa watak Amni, kadang-kala dalam sehari, saya perlu melakonkan babak menangis 4-5 kali," kata pelajar jurusan undang-undang di UITM Shah Alam ini.

"Mengenai watak Amni Sorfina, dia sebenarnya seorang yang alim & boleh dikatakan perempuan melayu terakhir. Tiba-tiba, seorang lelaki bernama Irfan (Aaron Aziz) yang biasa, normal cuba mendekati dirinya. Irfan telah mengubah perangainya yang nakal sejak bertemu dengan Amni. Nak dijadikan cerita, Taufiq (Fizz Fairuz) seorang lelaki yang alim telah datang dalam hidup Amni. Peristiwa ini membuatkan Amni serba salah kerana karakter lelaki seperti Taufiq merupakan idamannya selama ini, " jelas Nur Fathia mengakhiri temubualnya bersama OHBULAN!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


The Ring Mission di 8TV

Posted: 21 Jun 2011 05:46 PM PDT

THE RING MISSION
Realisasikan impian pasangan pengantin

Eksklusif di 8TV
The Ring Mission
Tarikh siaran: 5 Jun – 28 Ogos 2011
Hari: Ahad
Masa: 7.00 – 8.00 malam
Episod: 13 x 60 minit
Bahasa: Mandarin
Genre: Realiti

Semua orang mempunyai impian perkahwinan masing-masing. Ada yang mengimpikan perkahwinan yang besar dan mewah, ada juga yang mengimpikan perkahwinan secara kecil-kecilan yang ditemani sahabat handai dan keluarga terdekat tidak kurang juga yang mempunyai impian perkahwinan di tepi pantai.

Walaupun setiap manusia mempunyai pelbagai versi tentang sebuah majlis perkahwinan, namun satu persamaan yang nyata ialah masing-masing pastinya mengimpikan satu perkahwinan yang sempurna!

rsd-ringMissionTontonScreen2

Untuk sebuah perkahwinan yang sempurna bukanlah sesuatu yang mudah. Perancangan yang teliti sangat penting untuk merealisasikan impian pengantin yang mahukan sebuah majlis perkahwinan yang sempurna tanpa sebarang cacat-cela. Maka perancang perkahwinan merupakan individu penting dalam sesebuah majlis perkahwinan.

Merancang sebuah majlis perkahwinan yang sempurna bukanlah sesuatu pekerjaan yang mudah. Dari kek perkahwinan, perhiasan, gaun pengantin, khidmat pengangkutan, kad jemputan, hidangan untuk para tetamu, dewan, muzik – semuanya perlu diuruskan oleh perancang perkahwinan. Atas dasar itu, 8TV akan membawakan sebuah rancangan realiti untuk mencari perancang perkahwinan terbaik dalam THE RING MISSION.

Buat pertama kalinya dalam sejarah penerbitan Malaysia, rancangan realiti mencari perancang perkahwinan terbaik diterbitkan bagi memberi pengiktirafan dan platform kepada mereka yang bekerja keras merealisasikan impian ramai pasangan yang ingin melangsungkan perkahwinan masing-masing.

Sertai hos Gary Yap dan Belinda Chee bersama-sama dengan dua puluh (20) perancang perkahwinan dalam misi untuk merealisasikan impian perkahwinan pasangan yang akan mendirikan rumah tangga. Adakah impian perkahwinan mereka akan terlaksana atau bertukar menjadi mimpi ngeri? Saksikan THE RING MISSION untuk mengetahui kesudahan program ini.

THE RING MISSION akan dibawakan kepada anda menerusi saluran hip 8TV setiap Ahad jam 7.00 malam bermula 5 Jun 2011.

"Program ini menerapkan format baru dan segar dan sangat berguna untuk pasangan-pasangan yang sedang sibuk membuat persediaan perkahwinan. THE RING MISSION merupakan sebuah rancangan yang penuh dengan karakter, budaya dan kreativiti!" ujar Cik Airin Zainul, Pengurus Besar Kumpulan 8TV dan ntv7.

Tontoni program-program kegemaran secara PERCUMA eksklusif di 8TV. Anda juga boleh menonton siara 8TV menerusi saluran Astro 708. Kini anda juga boleh menonton program-program menarik menerusi laman sesawang www.8tv.com.my / www.tonton.com.my atau m.tonton.com.my menerusi telefon bimbit anda.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Tags:

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

 • The Black Album DEATH MAGNETIC Metallica
 • Another AirAsia Mission Flight Arrives at LCCT
 • Sean Kingston's "Beautiful Girls" World Tour LIVE in Kuala Lumpur
 • AirAsia Support ASEAN Youth Caravan of Goodwill
 • How the Earth was Made
 • Ax Men New Episodes
 • Aksi Pertarungan Ekin Cheng Dalam Heavenly Mission
 • Portal GUNDU Gundu.com.my Support Indie Bands
 • Nicolas Tse and Cecilia Cheung Separate Over Sex Scandal
 • New Trailer Transformers 3 Dark of the Moon HD
 • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

  MCMC-ISP Blockade Of Pirate Websites Crucial

  Posted: 21 Jun 2011 05:44 PM PDT

  MCMC-ISP BLOCKADE OF PIRATE WEBSITES CRUCIAL FOR SURVIVAL OF MALAYSIAN CREATIVE INDUSTRIES

  Kuala Lumpur (Tuesday, June 14, 2011) – The Recording Industry Association of Malaysia (RIM) today lauded the Malaysian Government's recent ground-breaking efforts to uphold copyright laws in the online environment.

  Speaking to reporters at a press conference held at a hotel in Kuala Lumpur with artistes and other creative industry associations in attendance, the Chairman of RIM, Norman Abdul Halim said that "in line with developments in progressive nations around the world, Malaysia has shown exemplary leadership in tackling the lawlessness of the internet and previously unmitigated damage caused to the creative industries by illegal file sharing sites."

  "The Government therefore has and fully deserves our unequivocal support in the face of tremendous unfair criticism from individuals and various organisations using righteous sounding but ridiculous reasons such as "violation of human rights for access to the internet" or "contravention of Government guarantees for non-censorship of the internet" to justify illegal file-sharing and profit-making at the expense of the livelihoods of thousands of individuals in the creative industries," he added.

  mcmc

  On 30 May 2011, the Malaysian Communications and Multimedia Commission (MCMC) issued a directive to Internet Service Providers (ISPs) to block access to a number of high-profile illegal file-sharing websites pursuant to Section 263 of the Communications and Multimedia Act 1998 based on the commission of offences under Section 41 of the Copyright Act 1987 as notified by the Ministry of Domestic Trade, Cooperatives and Consumerism (MDTCC).

  "The simple fact is what is illegal offline is also illegal online. Upholding the rule of law cannot and must not be done away with if civil society is to exist. The MCMC and MDTCC's recent actions are not about the shutting down or censorship of websites. It is about addressing the commission of criminal offences, namely copyright piracy in this case.

  Insisting that the Government retracts its actions here and ceases from doing anything remotely resembling 'censorship of the Internet' despite clear breaches of law would be akin to saying that websites promoting terrorism or paedophilia should also be left to proliferate.

  There is even a particular website specialising in providing pirated Malaysian music recordings for illegal file-sharing whilst reaping lucrative revenue advertising revenue from commercial organisations which has been operating for many years with impunity despite various industry efforts and we trust that the MCMC will continue to take similar action based on the MDTCC's recommendations, to stop its highly destructive effects on the local music industry.

  ISP industry players also have an interest in tackling this problem of illegal file-sharers who also unfairly hog bandwidth and slow down connection speeds for legitimate broadband users who actually end up subsidising the internet costs of such copyright free-loaders.

  The music industry is hopeful that pending amendments to the Copyright Act will address the issue of ISP liability to additional legal impetus to the ISP industry to cooperate closely with the creative industries in addressing online piracy," said Norman.

  Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

  Tags:

  Click on the following buttons to share this article with your friends:

  Baca artikel lain yang berkaitan:

 • Video Kaka Slank Buka Seluar di APM2009
 • Samsung Nurtures Young Malaysian BADA Technopreneurs
 • Zachary Quinto Photos at 59th Primetime Emmy Awards
 • The Black Eyed Peas Global Launch of Full HD 3D LED TV
 • Faizal Tahir Kena Banned Dari Anugerah Juara Lagu?
 • BOH Cameronian Arts Awards 2010
 • Pirates of the Caribbean On Stranger Tides
 • Anatomy of a Crime
 • GLAM Heart & The Body Shop Walking
 • Samsung Wave First BADA Smartphone Hits Malaysia
 • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

  borak kosong

  borak kosong


  Inilah lelaki yang memenggal kepala pesalah hukuman mati

  Posted: 21 Jun 2011 09:00 PM PDT

  Muhammad Saad al-Beshi

  Di Arab Saudi, nama  Muhammad Saad al-Beshi,  cukup terkenal. Maklum saja, lelaki yang kini berusia sekitar 50 tahun ini merupakan seorang eksekutor handal (pemenggal kepala) yang dipekerjakan secara khusus oleh pemerintah Arab Saudi. Beshi, yang direkrut jadi eksekutor sejak 1998, mengaku bangga dengan pekerjaannya itu.

  Bukan hal yang menakutkan baginya meski harus menjalankan perintah memenggal kepala para pesalah mati, tak terkecuali wanita. Padahal secara peribadi, al-Beshi merupakan orang yang antikekerasan terhadap perempuan.

  "Saya memang menentang kekerasan terhadap perempuan. Namun, jika semua perintah (pemenggalan) datangnya dari Tuhan, saya harus melaksanakannya. Saya bangga boleh melakukan pekerjaan untuk Tuhan," ujar Beshi seperti dikutip harian Arab News.

  Berdasarkan hukum Islam yang berlaku di Arab Saudi, hukuman mati pantas diberlakukan untuk seorang pembunuh, pemerkosa, penyeludup narkoba, perompakan bersenjata dan pengguna narkoba.

  Selain diminta memenggal kepala tahanan, tak jarang Beshi juga diminta menembak mati tahanan perempuan. "Semua tergantung permintaan. Kadang mereka menyuruh saya menggunakan pedang, kadang pula dengan senjata api. Namun, seringkali saya memakai pedang," ujarnya.

  Ketika diwawancara, Beshi bekerja sebagai eksekutor di penjara Taif. Di antara tugasnya di sana, ia harus memborgol dan menutup mata tahanan yang menghadapi hukuman mati. Pernah, dalam sehari ia memenggal 10 kepala pesalah hukuman mati.

  Betapapun kuat mental Beshi, dia mengakui bahawa ketika pertama kali menjadi eksekutor di Jeddah, ia sangat gugup. Kerana, ramai orang yang menyaksikan eksekusi itu. Namun, kini Beshi telah mampu mengatasi "demam "-nya. (arabnews/surya/*)

  Remaja 19 tahun ketua pengodam yang buat seerangan siber ke CIA

  Posted: 21 Jun 2011 08:32 PM PDT

  WICKFORD, Britain - Polis menangkap seorang remaja di sini, England kerana disyaki menjadi ketua kumpulan penggodam antarabangsa, Lulz Security, yang bertanggungjawab melakukan serangan siber terhadap Agensi Perisikan Pusat (CIA) milik Amerika Syarikat (AS) dan Scotland Yard, lapor sebuah akhbar semalam.

  Remaja tempatan berusia 19 tahun itu ditangkap dalam satu operasi bersama melibatkan polis Britain dan Biro Penyiasatan Persekutuan (FBI) juga dari AS.

  Suspek kini disoal siasat di bawah Akta Penyalahgunaan Komputer dan Akta Penipuan Britain di sebuah balai polis di pusat bandar London.

  "Tangkapan ini susulan siasatan terhadap pencerobohan rangkaian komputer sebilangan organisasi perniagaan dan agensi perisikan oleh kumpulan penggodam sama (Lulz Security)," kata seorang jurucakap Scotland Yard.

  Lulz Security mendakwa bertanggungjawab menceroboh sistem komputer beberapa organisasi utama termasuk Agensi Jenayah Berat Terancang Britain, Senat Amerika Syarikat (AS) dan CIA selain firma permainan video Nintendo dan Sony.

  Dalam satu mesej di Internet pada Ahad lalu, kumpulan itu mengisytiharkan perang serta-merta dan berterusan terhadap kerajaan dan syarikat keselamatan komputer di serata dunia.

  Lulz Security menggesa pengikutnya supaya menceroboh dan merosakkan laman web kerajaan dengan keutamaan untuk mencuri dan mendedahkan maklumat sulit kerajaan termasuk e-mel dan dokumen.

  Sasaran utama kumpulan itu adalah bank dan organisasi utama yang lain.

  Laman web Agensi Jenayah Organisasi Serius merupakan sasaran terkini kumpulan pengodam tersebut kelmarin. - Agensi
  sumber : kosmo online

  Budak baca Al Quran untuk hentikan penyerang mencabulnya

  Posted: 21 Jun 2011 07:45 PM PDT

  JEDDAH: Seorang mangsa perogol bersiri berkata beliau membaca ayat al-Quran untuk menghentikan penyerang mencabulnya, lapor akhbar al-Madinah kelmarin.

  Akhbar Arabnews melaporkan kanak-kanak perempuan berusia 10 tahun itu memberitahu akhbar itu yang beliau berjaya melindungi dirinya daripada serangan perogol itu dengan membaca lima surah kitab suci itu yang dipelajarinya secara bersungguh-sungguh.
  "Setiap kali beliau menghampiri, saya mula membaca al-Quran dan penjahat itu melepaskan saya," katanya.

  Kanak-kanak yang hanya dikenali sebagai MMS memberitahu perogol itu meminta beliau berhenti membaca al-Quran tetapi apabila beliau enggan mengikut arahannya, perogol itu memukul mukanya.

  "Kerana bacaan ayat suci itu beliau enggan menyentuh saya," katanya.
  Mangsa diculik semasa menghadiri majlis perkahwinan dan dilarikan ke rumah perogol.

  Lelaki itu menolak mangsa ke dalam rumah dan mengunci pintu.
  "Perogol itu kemudian menyerang saya tetapi saya mula membaca ayat al-Quran," katanya.


  Mangsa kemudian ditinggalkan di klinik berdekatan di daerah Al-Muntazahat. – Agensi

  sumber : Berita Harian Online

  Bapa rayu anak kembarnya dibenarkan untuk dimatikan

  Posted: 21 Jun 2011 06:25 PM PDT

  PATNA, India - Tidak tahan melihat penderitaan anak kembar siamnya yang melekat di kepala, seorang bapa dari India memohon supaya membenarkan anaknya mati jika tiada bantuan kewangan untuk membolehkan mereka menjalani rawatan.

  Saba dan Farah Shakeel, 15, menderita sakit kepala yang teruk, sakit sendi dan kesukaran untuk bertutur sepanjang mereka membesar.

  Dua gadis itu sebelum ini pernah menerima bantuan hasil campur tangan daripada Putera Mahkota Abu Dhabi tetapi bapa mereka Mohammed yang bekerja di gerai teh di Patna kini tidak lagi mampu membiayai kos rawatan anaknya yang tinggi.

  Pasukan pakar kembar siam yang diketuai oleh Benjamin Carson dari Amerika Syarikat mendapati kembar tersebut berkongsi saluran darah utama di otak dan mempunyai dua buah ginjal. - Agensi

  sumber : kosmo online

  Seni dari bekas telur

  Posted: 21 Jun 2011 05:26 PM PDT

  10 Charger dengan Bentuk Paling Unik

  Posted: 21 Jun 2011 11:01 AM PDT


  'Macam ni rupanya si pondan ni menipu

  Posted: 21 Jun 2011 10:01 AM PDT
  tu yang nampak montok tu....


  Rompak US$ 1 cuma untuk ditahan

  Posted: 21 Jun 2011 09:30 AM PDT

  TEMPO Interaktif, Gastonia - Keinginan James Verone akhirnya terkabul. Lelaki 59 tahun itu kini meringkuk di penjara. Ia ditangkap polisi setelah merompak RBC Bank di Kota Gastonia, North Carolina, Amerika Syarikat. Di bank tersebut dia hanya mengambil 1 dolar AS . Tak peduli nilainya, yang penting dia masuk penjara.

  "Saya melakukannya bukan demi wang, tapi kerana kesihatan," kata James seperti dikutip dari The Huffington Post, Selasa 14 Jun 2011. James ternyata sengaja ingin dipenjara supaya mendapatkan fasiliti kesihatan dari pusat tahanan.

  Menurut laporan 9News.com, James tidak memiliki insurans kesihatan. Ia mengalami masalah kesihatan di dadanya kerana ada bahagian yang pecah dan ia juga mengalami masalah dengan kaki kirinya. Ia tidak punya biaya untuk mengubati penyakitnya. Wang tabungannya sudah habis. Ia Fikir penjara adalah tempat yang tepat untuk boleh mendapatkan pelayanan kesihatan sekaligus sebagai tempat tinggal yang baik untuknya.

  Ia berharap dipenjara tiga tahun. Setelah keluar, ia boleh mendapat wang bantuan sosial dan mencari tempat tinggal di pantai. Di penjara, ia memang telah mendapatkan perawatan medik yang baik, tetapi doktor di sana mengatakan ia telah memanipulasi sistem. "Saya kira, saya memang memanipulasi pengadilan untuk mendapatkan fasiliti kesihatan," katanya.

  James datang ke RBC Bank Khamis minggu lalu pada pukul satu . Ia datang ke teller dan memberikan catatan yang isinya "Ini perompakan bank, tolong beri saya wang satu dolar," kata perampok bernama James Verone yang berusia 59 tahun itu. Kemudian ia memberitahu teller ia akan duduk di salah satu kerusi sambil menunggu polis datang.

  Suami belasah isteri yang enggan berhubungan seks setelah menonton filem porno

  Posted: 21 Jun 2011 08:00 AM PDT

  TRIBUNNEWS.COM - Seorang suami benar-benar marah kerana isterinya tolak berhubungan seks setelah menonton filem porno. Demikian dilapor The Star, Selasa (21/6/2011).

  Kejadian ini berlangsung di Hulu, Selangor, , pada 15 Jun lalu. Isteri yang berusia 29 tahun ini mengaku keletihan setelah mengerjakan tugas rumah tangga sepanjang hari.

  Akibatnya, ia tidak ingin berhubungan seks setelah sang suami merayunya pada pukul 03.00 pagi. Ia meminta suaminya mematikan televisyen dan menolak berhubungan seks dengannya.

  Pasangan ini bertengkar dan membuat si suami memukuli isterinya berulang kali dan melarikan diri dari rumah mereka. Sang istri kemudian melapor kejadian ini ke balai polis terdekat.

  Penutup mesin temukan saudara tiri ini

  Posted: 21 Jun 2011 07:45 AM PDT

  HOMESTEAD, KOMPAS.com - Dua orang tetangga yang bertemu di halaman belakang rumah mereka akhirnya menyedari bahawa mereka adalah saudara tiri. Roger Sablone sedang memotong rumput di belakang rumahnya ketika tutup mesin pemotong rumputnya terlempar ke halaman belakang tetangga. Dia lalu berbincang dengan tetangganya, Peter Bonzagni.

  Bincang-bincang itu akhirnya mendapat kesimpulan bahawa mereka sama-sama anak adopsi. Bonzagni (55) dibesarkan di Wakefield. Dia lalu ditawari bertemu dengan orangtua kandungnya. Bonzagni menemukan kenyataan bahawa dirinya terlahir kerana hubungan singkat antara ibunya dan lelaki bernama Roger Sablone Senior.

  Bonzagni selalu mengingat nama itu. Bonzagni kemudian pindah ke Homestead. Hingga pada suatu hari dia mengembalikan tutup mesin pemotong rumput tetangganya yang ternyata adik tirinya. Roger Sablone Senior yang kini berusia 81 tahun tidak pernah tahu punya anak dari ibu Bonzagni. Kedua anak itu kemudian terhubung kembali dengan ayahnya. Mengharukan....

  La Bonnotte, Inilah Kentang yang Berharga USD 700 Sekilogram

  Posted: 21 Jun 2011 06:38 AM PDT

  Ketika membayangkan jenis-jenis makanan termahal di dunia, biasanya kita tidak akan membayangkan kentang di dalamnya. Tapi percaya atau tidak, kentang La Bonnotte merupakan salah satu makanan termahal di dunia yang dijuluki sebagai raja kentang. Satu kilogram harganya boleh mencapai USD 700. Mungkin ini sedikit pelik, tapi itulah faktanya.  Jenis kentang ini hanya boleh tumbuh di pulau Noirmoutier, sebuah pulau lepas pantai barat Perancis. Setiap tahunnya petani di sana hanya boleh memproduksi 100 ton. Hal ini disebabkan kerana jenis kentang ini harus ditanam dengan cara tradisional, iaitu pakai tangan.

  Umbi kentang jenis ini sangat rapuh sehingga tidak memungkinkan untuk menggunakan mesin ketika mencabutnya. Dalam pemeliharaannya, tanaman ini harus diberi pupuk dari ganggang dan rumput laut, sehingga tidak hairan rasa kentang La Bonnotte agak sedikit asin.  Kentang ini ditanam pada bulan Februari setiap tahunnya dan diambil pada bulan Mei. Semuanya harus dilakukan secara seragam atau bersamaan, mulai dari proses menanam, pemupukan, dan pada saat mengambil.

  Proses pengirimannya pun harus pada hari yang sama ke seluruh dunia. Hal ini untuk menjaga mutu dan kualiti kentang ini agar rasa di satu tempat sama dengan di tempat lain.

  Cara memasaknya pun tidak sembarangan. Perlu resepi khusus dan tukang masak khusus yang sudah mengambil kursus memasak di pulau ini. Satu makanan kentang goreng La Bonnotte rata-rata seharga USD 300.

  Inilah Perintah Larangan Masturbasi di 13 Kampus Terkenal di Dunia

  Posted: 21 Jun 2011 05:30 AM PDT

  Masturbasi juga Onani sudah meresahkan kalangan akademik di seluruh dunia, sehingga kampus-kampus terkenal di seluruh duniapun mengeluarkan larangan bagi mahasiswa mahasiswinya untuk melakukan masturbasi di lingkungan kampus, unik dan lucu juga larangannya.

  Gambar berdarah

  Posted: 21 Jun 2011 04:00 AM PDT  malang sungguh wanita ini..diterperosok dibawah lori
  akibat kemalangan...

  Para ibu ramai-ramai susukan bayi mereka di Mall

  Posted: 21 Jun 2011 03:38 AM PDT

  MANCHESTER - Ratusan ibu-ibu buat heboh di pusat perbelanjaan di Manchester,Britain. Mereka tiba-tiba saja menyusui bayinya secara serentak, sebagai sebahagian dari kenpenye pentingnya menyusui.
  Lebih dari seratus ibu berbeza usia duduk bersama di Traford Centre, Manchester untuk menyusui bayi mereka. Telatah mereka membuat terkejutt para pengunjung pusat perbelanjaan tersebut, atas aksi tiba-tiba mereka yang menyusui bayi.
  Kempennye ini sendiri didukung oleh The Trafford Center yang mendorong dilakukannya National Breastfeeding Awareness Week 2011. Acara tersebut dilakukan dari Minggu 19 Jun hingga Sabtu 25 Jun mendatang. Kempenye ini merupakan bentuk kempenya dari NHS Infant Breastfeeding Service.
  Seorang ibu Jade Fitzmartin menyatakan kegiatan ini sangat menyenangkan."Senang bergabung bersama untuk tujuan yang baik. Kita tahu betapa penting ASI bagi bayi. Kegiatan ini amat menyenangkan untuk diikuti," ungkap Fitzmartin yang baru berusia 18 tahun seperti dikutip Daily Mail, Selasa (21/6/2011).
  Kempenya ini menarik perhatian banyak pengunjung mall. Para peserta dapat benar-benar memberikan pemahaman bahawa air susu ibu amatlah penting untuk bayi.
  Sumber :http://www.okezone.com/