Adsense

Khamis, 13 Oktober 2011

Sensasi

Sensasi


Jokes: Diary of the Dog and Cat

Posted: 13 Oct 2011 11:52 PM PDT

Jokes: Diary of a Blonde

Posted: 13 Oct 2011 11:34 PM PDT

Blonde girl sering dikaitkan dengan kebodohan....Silly Blonde Girl...entah kenapa ye..mungkin itulah hakikatnya ..

Jokes: who have to appologize in the end?girl or guy?

Posted: 13 Oct 2011 11:27 PM PDT


Klik gambar utk lebih jelas..

haha,mengarutlah zaman skrg nie lelaki semakin ego dan tak nak mengalah atau bersikap gentleman..tapi tak semua la...hehe

For Fun: Kenapa Cincin Perkahwinan disarung di jari manis?

Posted: 13 Oct 2011 11:08 PM PDT


satukan kedua tangan anda dan tekuk jari tengah ke bahagian dalam,kemudian 4 jari lainnya pertemukan ujungnya (lihat gambar).

permainan dimulai.5 pasang jari tetapi hanya sepasang yang tidak boleh dipisahkan....

1.cuba buka ibu jari anda,ibu jari boleh di buka kerana ibu jari mewakili orang tua.manusia mengalami sakit dan kematian,oleh kerana demikian orang tua kita juga akan meninggalkan kita suatu hari nanti.

2.tutup kembali ibu jari anda dan buka jari telunjuk anda,jari telunjuk mewakili saudara kita (abang,kakak,adik).mereka memiliki keluarga sendiri,dan mereka juga akan meninggalkan kita suatu hari nanti.

3.sekarang tutup jari telunjuk anda dan buka jari kelingking anda,jari kelingking mewakili anak-anak.cepat atau lambat anak-anak juga akan meninggalkan kita kerana mereka harus berkeluarga sendiri.

4.selanjutnya,tutup jari kelingking anda,bukalah jari manis dimana anda menyarungkan cincin perkahwinan.anda akan heran kerana jari manis tersebut tidak boleh dibuka.kerana jari manis mewakili suami isteri,selama hidup anda dan pasangan anda akan terus melekat satu sama lain,sehidup semati.

*kalau masih belum paham,cuba baca ayat diatas sekali lagi.


Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


KLCC Seni Festival 2011

Posted: 13 Oct 2011 05:10 PM PDT

KLCC SENI FESTIVAL KEMBALI LAGI DI DEWAN FILHARMONIK PETRONAS!

Masih segar daripada kejayaan KLCC Seni Festival yang pertama pada tahun lepas, Dewan Filharmonik PETRONAS (DFP) akan meneruskan kelangsungan pesta keraian ini dengan mempersembahkan muzik ekstravaganza perayaan seni dan budaya selama satu minggu menerusi KLCC Seni Festival 2011 bulan ini.

Idea di sebalik festival ini diinspirasikan dari kewujudan bangunan KLCC yang sendirinya merupakan sebuah pusat seni; DFP sebagai pentas persembahan untuk muzik dan artis tersohor pelbagai genre manakala Galeri PETRONAS pula menghimpunkan 1400 lukisan hasil karya pelukis-pelukis ternama dan Petrosains ialah pusat sains dan teknologi yang kreatif dan ekspresif – satu sinergi seni yang semulajadi, kesemuanya di bawah bumbung KLCC. Maka itu, festival ini bakal mempromosi dan meraikan seni Malaysia di menara berkembar yang ikonik.

Yazid & Orchestra 2

Rakyat Malaysia akan sekali lagi menyaksikan sejarah melalui keraian cabang seni yang pelbagai; tarian, muzik dan persembahan seni yang lain. Dengan tema 'Malaysia' yang sarat, festival ini akan dimulakan dengan gabungan Ensembel Seni MPO dan ASWARA Dance Company pada hari Rabu, 26 Oktober 11 pada pukul 8.30 malam. Bertemakan 'Living Traditions', mereka bakal mempersembahkan enam karya yang menggabungkan muzik dan tarian. Pentas DFP bakal menyaksikan persembahan hebat Wirama, Tapak 4 dan Allarippu oleh koreografer-koreografer tempatan yang terkenal seperti Joseph Gonzales, Shafirul Azmi dan Umesh Shetty. Persembahan ini bakal disusuli dengan tiga lagu persembahan ensembel MPO; Lex, Trio Tradisi and Vespertine Formations yang disulami dengan tarian-tarian segar. Nikmatilah sinergi hebat ini melalui kolaborasi terbaik dari dunia tarian dan muzik!

Festival ini seterusnya meraikan 'Malaysian Diversity' pada hari Jumaat, 28 Oktober 11 pada pukul 8.30 malam. Persembahan ini bakal menampilkan Orkestra Tradisional Malaysia di bawah pimpinan Mohd Yazid Zakaria. Ensembel ini akan mempersembahkan kekayaan seni budaya kita melalui muzik dan lagu, menampilkan penyanyi undangan Jaclyn Victor, Iqwal Hafiz dan kumpulan Orang Asli, Bahbola. Antara lagu yang bakal dipersembahkan ialah Gemilang, Joget Kenangan Manis, Somewhere, Corazon Espinado, medley P Ramlee, Pak Ngah Balik, Santubong, Sayang Kinabalu, Dondang Sayang, Empat Dara dan Zapin Budi. Persembahan ini bakal menyaksikan elemen perpaduan rakyat yang menjunjung tinggi konsep 1Malaysia. Konsert ini dipersembahkan oleh DFP dengan kerjasama Istana Budaya (di bawah Kementerian Penerangan, Komunikasi & Kebudayaan).

YWJ1 (4)

Pada hari Sabtu, 29 Oktober 11 pukul 8.30 malam, bakal dipersembahkan 'MPO's Native Foray' di mana Seni Groove Ensemble, di bawah pimpinan pemain trombon MPO Marques Young, akan menyampaikan muzik diinspirasi dari lagu-lagu P Ramlee, Sheila Majid, Siti Nurhaliza, James Brown dan Ibrahim Ferrer, dengan menyerlahkan pengaruh tempatan dan luar. Raikan muzikal ini, dari kaca mata seorang Barat yang hidup di Malaysia.

Festival ini bakal diakhiri dengan persembahan bertemakan 'Johor Heads North' oleh Badan Kesenian Warisan Johor pada hari Ahad, 30 Oktober 11 pukul 8.30 malam. Tarian berentak zapin dan muzik ghazal bakal bergema di pentas DFP. Seni budaya ini telah memikat masyarakat luar dan mendapat perhatian meluas. Nikmatilah keasyikan muzikal Pesona Jauhar yang terbahagi kepada empat segmen; Tika Dinihari, Terbitnya Suria, Cahaya Mega dan Berlabuhnya Malam Permata Tetap Bersinar.

(Nota: Bersempena dengan festival ini, Galeri PETRONAS akan mengadakan bengkel dan pameran di Tingkat 3, Suria KLCC. Masuk adalah PERCUMA. Keterangan lanjut boleh didapati di talian 03-23317770.)

(Nota II: Petrosains mengadakan pameran Music, Art, Science di Tingkat 4, Suria KLCC. Untuk keterangan lanjut, sila hubungi 03-23318181)

(Note III: Bergembiralah dengan aktiviti dan persembahan di KLCC Esplanade oleh antaranya Petrosains, No Noise Percussion, Royal Rhapsody SERATAS, Seri Puteri Winds, Stage Circle, Amir Jahari, Tony Leo, Dikir Barat, Saturday Afternoon, ASWARA Dance Company, Floor Fever dan ASWARA Percussion Ensemble. Sila rujuk lampiran.)

Bersama-samalah meraikan kemeriahan festival seni ini, hanya di DFP!

Maklumat Konsert

Tempat:
Dewan Filharmonik PETRONAS
Menara Berkembar PETRONAS

Orkestra / Konduktor / Solois / Ensembel
Ensembel Seni MPO (26 Okt 11)
ASWARA Dance Company (26 Okt 11)
Orkestra Tradisional Malaysia (28 Okt 11)
Mohd Yazid Zakaria konduktor (28 Okt 11)
Jaclyn Victor vokal (28 Okt 11)
Iqwal Hafiz vokal (28 Okt 11)
Bahbola ensembel Orang Asli (26 Okt 11)
Seni Groove Ensemble (29 Okt 11)
Marques Young ketua (29 Okt 11)
Badan Kesenian Warisan Johor (30 Okt 11)

Harga Tiket
Semua tiket: RM58 (RM48 untuk 100 pembelian pertama sebuah konsert)
Box Office
Isnin hingga Sabtu:10.00 pagi – 6.00 petang, 9.00 malam pada hari konsert
Ahad: 12.00 tengahari hingga ke waktu persembahan
Tempahan Telefon: 03- 2051 7007 Tempahan Fax: 03- 2051 7077
Tempahan Email: dfp_boxoffice@petronas.com.my
Laman Web DFP/MPO: www.dfp.com.my dan www.mpo.com.my

KLCC SF_Mailer Inside Pg (low res)

Tags:

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

 • Photo Red Carpet Busan International Film Festival 2011
 • Siaran Langsung Majlis Pelancaran Festival Kuala Lumpur Di TV1
 • Festival Anak Muda 2011 ROCK THE YOUTH
 • FESTIVAL MUZIK KUALA LUMPUR 2008
 • Chermin To Be Screened At Italian Film Festival
 • Budiey Belanja Tengok Wayang & Sambut Tahun Baru 2009
 • Festival Islamik 2011 Dibatalkan Penganjur Buat Hal
 • Promo: Movie Day Out Bersama Aizat AF5
 • Amanda Imani Menang Besar di Festival Discovery 2011
 • Amanda Imani Ke International Pop Music Festival Discovery 2011
 • Full content generated by Get Full RSS.

  Joel Sih Jejaka Sempurna The Perfect Gentleman Ntv7

  Posted: 13 Oct 2011 03:26 PM PDT

  Joel Sih Jejaka Sempurna: The Perfect Gentleman

  Pemenang Grand Finale The Perfect Gentleman yang bersiaran berlangsung 8 Oktober lalu, di Sri Pentas 2, Alam Sentral telah pun terjawab. Walaupun mendapat komen buruk oleh para panel juri pada awalnya, Joel Sih, jejaka 31 tahun dari Klang itu tetap mampu tersenyum dan memberikan yang terbaik sehingga ke penghujungnya dan berjaya dinobatkan sebagai pemenang rancangan realiti ntv7 "The Perfect Gentleman" ,

  "Sebelum The Perfect Gentleman, saya pernah juga menyertai beberapa pertandingan sebegini namun tiada yang dapat dibandingkan dengan pengalaman yang saya perolehi daripada rancangan ini. Saya ingin berterima kasih kepada seluruh ahli keluarga saya yang telah banyak memberi sokongan serta ntv7 yang menyediakan ruang untuk mempamerkan bakat yang kami ada," kata Joel.

  Judges (L-R) Jane Wong, Jiang Pei Pei, Mark Lee, Gillian Hung, Debbie Goh

  Joel bukan sahaja mampu tersenyum gembira malah membawa pulang hadiah utama yang bernilai sehingga RM80,000 setelah berjaya menewaskan lima lagi pesaingnya termasuklah John Lee dan Jake You yang hanya menduduki tempat kedua dan ketiga. Kedua-dua mereka juga membawa pulang hadiah bernilai RM50,000 dan RM 30,000 setiap seorang.

  Manakala anugerah Peserta Paling Popular dimenangi Kong Jie dan Peserta Paling Fotogenik pula dimenangi oleh John. Mereka membawa pulang wang tunai sebanyak RM 2,000 untuk kategori masing-masing. Anugerah Peserta Paling Popular ditentukan oleh undian SMS daripada penonton di rumah sebelum acara malam itu. Dua peserta daripada enam finalis yang tersingkir pada pusingan Top 4 adalah William Joey Lewis dan Wilson Choo.

  Acara pertandingan itu dimulakan dengan persembahan hebat enam finalis rancangan itu dengan aksi silap mata mereka. Mereka perlu menarik perhatian juri profesional dari awal lagi. Mereka ialah – Debbie Goh (Pelakon Wanita Paling Popular, Golden Awards 2010), Mark Lee (Pelakon dan pengacara terkenal Singapura), Jiang Pei Pei (Pengacara dan pelakon wanita terkenal), Gillian Hung (Presiden Pertubuhan Rasmi Pereka Malaysia), dan Jane Wong (Editor majalah).

  Rasa resah jelas terpancar dari enam finalis pada pusingan awal namun mereka tetap menunjukkan keyakinan diri masing-masing ketika diberi masa 30 saat dalam menjawab soalan yang diajukan mengenai kehidupan, hubungan dan tentang kerjaya mereka. Pada pusingan ketiga, penonton berpeluang melihat kelebihan yang ada pada diri mereka masing-masing melaui persembahan bakat. Peserta finalis juga diberi cabaran mengacara bersama pengacara pada malam itu, Hoong JiaHui.

  Kong Jie seorang pemain bola keranjang peringkat negeri, adalah peserta pertama mempamerkan bakatnya dengan kombinasi rutin tarian dan aksi bola keranjang. Wilson dan William pula memilih untuk menyanyikan lagu cinta. Sebuah lagi kejutan apabila Joel dan John menunjukkan aksi yang berbeza dan lebih ekstrem. Joel mempamerkan seni mempertahankan diri ternyata tampil lebih maskulin begitu juga John yang bermain aksi api. Namun jejaka yang merupakan jurutera minyak & gas yang berjaya mencuri tumpuan ramai dengan persembahan hip hop-nya.

  Top 6 with host, Hoong JiaHui

  Pada pusingan Top 4, sekali lagi mereka diuji dalam kebijaksanaan menjawab soalan. Dengan bersahaja dan lebih yakin, Joel Sih berjaya memberi jawapan yang mendapat pujian panel juri. "Saya amat berbangga dengan persembahan Joel hari ini kerana dia telah memberikan 100% usahanya," kata juri, Jiang Pei Pei.

  "Kami sangat berterima kasih kepada para penaja, rakan-rakan, dan pihak media di atas segala sokongan mereka dalam rancangan The Perfect Gentleman. Kami juga ingin mengucapkan tahniah kepada Joel diatas kemenangannnya dan pasti Malaysia akan lebih melihatnya selepas ini," kata Lai Cheah Yee, Pengurus, Kumpulan Pengurusan Penjenamaan ntv7.

  Penyanyi pujaan yang juga pelakon wanita dari Hong Kong, Stephy Tang membuat persembahan istimewa dengan dua lagu hits dari albumnya. Stephy merupakan bekas penyanyi utama kumpulan pop, Cookies. Kumpulan penyanyi hip hop tempatan, dayDream turut membuat penampilan mereka sebelum keputusan diumumkan.

  Catwalk by Top 16

  The Perfect Gentleman 2011 ternyata pertandingan hebat yang menggabungkan cabaran personaliti, bakat, dan gaya sebagai jejaka sempurna Pencariannya di seluruh negara kini berakhir setelah beberapa siri ujibakat diadakan oleh ntv7 dalam memberi ruang kepada peserta mempamerka keistimewaan mereka dalam mencari kualiti jejaka sempurna di sekitar Johor, Pulau Pinang, Kuala Lumpur dan Kuching.

  Di dalam kesemua 12 episod, pertandingan ini telah pun menyingkirkan beberapa peserta di mana pada awalnya seramai 30 peserta terpilih ketika sesi uji bakat. Namun hanya 16 peserta sahaja mara ke pusingan akhir di mana mereka telah diberi tunjuk ajar dari juru gaya terkenal, pereka pakaian, selebriti dan pelbagai lagi bimbingan. Mereka juga diberi pelbagai cabaran setiap minggu dimana hanya enam finalis telah terpilih. The Perfect Gentleman sebelum ini disiarkan setiap hari Ahad jam 6.00 petang sejak 17 Julai 2011 yang lalu.

  Gambar pasca-acara turut dimuat naik di dalam galeri Facebook ntv7 dan kepada mereka yang terlepas siaran langsungnya boleh melayari www.tonton.com.my.

  Senarai Pemenang:

  Juara The Perfect Gentleman: Joel Sih
  Naib Juara: John Lee
  Tempat ketiga: Jake You
  Anugerah Paling Popular: Chong Kong Jie
  Anugerah Paling Fotogenik: John Lee

  Joel co-hosting with The Perfect Gentleman host, Hoong JiaHui

  Fire act performance by John Lee

  Joel dressed in full martial arts attire - performed some kung-fu steps-1

  Over the top, hip hop performance by Jake You

  Joel in catwalk presentation

  Top 6 Catwalk

  dayDream

  Gillian Hung posing with winner for Most Photogenic Award, John Lee

  Stephy Tang

  Joel Sih (winner of The Perfect Gentleman).

  Winners (L-R) John Lee (1st runner-up & winner of Most Photogenic Award), Joel Sih (winner of The Perfect Gentleman), Jake You (2nd runner-up), Chong Kong Jie (winner

  Joel Sih (winner of The Perfect Gentleman)

  Tags:

  Click on the following buttons to share this article with your friends:

  Baca artikel lain yang berkaitan:

 • Winner The Perfect Gentleman ntv7
 • 16 Peserta Perfect Gentleman Kini Diumumkan
 • Hamper Biskut Raya Dari NTV7 Saluran Ceria Anda
 • Ujibakat Pencarian Cinta di ntv7
 • Ujibakat Program Realiti Terbaru ntv7
 • Hot Chef Musim Ke-2 di 8TV
 • PROFILE LOUDSPEAKER
 • Gambar Dayang Nurfaizah @ 10th Anniversary NTV7 Feel Good Channel
 • Millionaire Matchmaker di ntv7
 • Kumpulan Produk UNZA Lancar Safi Balqis Perfect 10
 • Full content generated by Get Full RSS.

  borak kosong

  borak kosong


  Akibat Terlalu Seksi, Isteri Aktor Hollywood ‘Ditendang’ dari Facebook

  Posted: 13 Oct 2011 09:00 PM PDT

  Isteri aktor Green Mile, Doug Hutchison yaitu Courtney Stodden yang masih berusia remaja, telah di blok dari situs jejaring sosial Facebok akibat foto-fotonya 'terlalu seksi'.

  Menurut ibunya, Courtney mendapat pesan yang mengatakan aksesnya telah diblok kerana perilaku seksual yang tidak pantas, ketika wanita berusia 17 tahun tersebut cuba untuk masuk ke situs jejaring sosial Facebook.

  Krista Keller menegaskan puterinya 'dikerjakan' oleh seorang wanita-wanita yang cemburu, dan mengatakan mereka melaporkan foto-foto Courtney kepada administrator situs tersebut.

  Keller mengatakan tidak ada foto telanjang yang diposting oleh puterinya, serta mengatakan kepada E! News bahawa beberapa perempuan telah bersekongkol menjatuhkan Courtney kerana mereka iri dengannya. Sebab tak ada satu pun foto telanjang atau tak senonoh dalam akaun facebook putrinya, hanya foto-foto seksi Courtney dengan pakaian renang.

  Saat ini Courtney telah memposting foto seksinya di Twitter, dengan pesan 'Terlalu seksi untuk Facebook?'.

  Courtney menjadi headlines media pada musim panas ini, setelah ia menikahi aktor Lost, Doug Hutchison (51) ketika baru berusia 16 tahun.


  Pasangan itu menikah di Las Vegas pada bulan Jun, dan Keller harus menandatangani persetujuan agar pernikahan tersebut dapat berlangsung, kerana putrinya masih berada di bawah usia 18 tahun.

  Sumber : dailymail

  Wow..kata laluan (password) kini dijadikan wasiat

  Posted: 13 Oct 2011 08:40 PM PDT

  KELLY...banyak simpan dokumen digital.

  LONDON: Amalan menuntut pusaka dengan mendaftar masuk ke sistem komputer bakal menjadi amalan lazim apabila semakin banyak kata laluan Internet dimasukkan ke surat wasiat.

  Hasil kajian itu diterbitkan ketika ramai pengguna menyimpan pelbagai barangan berharga, termasuk filem, video dan muzik, dalam dunia maya melalui pelbagai perkhidmatan seperti Hotmail, Facebook, iCloud dan Flikr.


  Kajian menunjukkan, 25 peratus daripada 2,000 orang dewasa menyimpan harta mereka yang bernilai lebih 200 (RM986) di dalam talian.


  Hampir satu pertiga menganggap, nilai itu memadai untuk diwariskan kepada orang tersayang dan 11 peratus pula sudah menuliskan kata laluan Internet dalam wasiat masing-masing.


  Tanpa kata laluan dalam wasiat, semua harta berkenaan akan hilang.


  Kajian itu - dilakukan syarikat komputer Rackspace - mendapati 53 peratus responden menyimpan "harta" dalam perkhidmatan Internet.  Rackspace menganggarkan warga Britain mengumpulkan kira-kira RM11.3 bilion wasiat digital setakat ini.


  Jumlah itu diperoleh dengan mendarabkan 24 peratus daripada 11,568,000 populasi Britain berusia lebih 18 tahun dengan �200, iaitu nilai purata fail yang ada dalam talian.


  Satu pertiga responden berkata, mereka menyimpan "gambar istimewa" dalam talian.


  Seorang daripada 10 responden menyimpan video mereka dalam Internet, selain jumlah sama menggunakan perkhidmatan itu bagi menyimpan e-mel daripada orang disayangi.


  Sementara itu, peguam berkata, amalan mewariskan kata laluan itu sebagai perubahan besar dalam penulisan wasiat.


  Peguam, Matthew Strain, berkata timbul persoalan apa akan berlaku kepada pelbagai barang bernilai itu di masa depan.


  "Pemilikan secara dalam talian - daripada gambar dan video digital - memiliki nilai wang dan emosi kepada pemiliknya.


  "Orang ramai belum menghargai harta digital ini dan ia mungkin hilang apabila pemiliknya mati, malah mungkin menjadi bebanan," katanya.


  Tukang masak dari Hitchin, Hertfordshire Kelly Harmer, berkata aset digitalnya kini bernilai hampir RM50,000 dan ia dimasukkan ke wasiatnya.


  "Saya menyimpan banyak kenangan berharga dalam talian, termasuk gambar digital.


  "Biasanya saya tidak memiliki salinan cetak untuk gambar itu.


  "Saya mahu pastikan - jika ada sesuatu berlaku ke atas saya - keluarga dan rakan boleh memiliki akses kepada harta digital itu," katanya. - DM

  sumber : myMetro

  Pelumba basikal lasak dirempuh antelop jadi sensai di internet

  Posted: 13 Oct 2011 07:45 PM PDT


  JOHANNESBURG, Afrika Selatan - Satu kemalangan melibatkan seorang pelumba basikal lasak dengan seekor antelop sudah cukup untuk mencetuskan sensasi di Internet.

  Seorang penganjur perlumbaan, Max Cluer kelmarin berkata, Evan van der Spuy, 16, dirempuh mamalia tersebut ketika menyertai satu perlumbaan hujung minggu di sebuah taman hidupan liar di sini.

  Antelop yang melanggar pelumba remaja itu adalah dari jenis hartebeest dengan berat lebih 200 kilogram.

  Seorang pelumba lain yang merakam insiden tersebut kemudian menghantar klip video berkenaan ke laman perkongsian video YouTube bersama kata tanda bermaksud "Dahsyatnya!".

  Ia ditonton lebih 5 juta kali setakat Rabu lepas.

  Menurut Cluer, Van der Spuy tidak cedera teruk, manakala antelop tersebut kembali bersama kawanannya selepas kemalangan itu berlaku.

  Van der Spuy pula memberitahu akhbar tempatan bahawa dia tidak ingat apa-apa tentang peristiwa itu, tetapi topi keledarnya yang pecah menjadi bukti pertembungan liar tersebut. - AP

  sumber : kosmo online

  Memang kurang ajar,menyamar jadi saudara baru untuk dapatkan wang

  Posted: 13 Oct 2011 06:35 PM PDT

  KUALA LUMPUR: Mengaku mendapat hidayah untuk memeluk Islam dan berkopiah bagi menunjukkan perwatakan alim dikesan menjadi taktik baru sekumpulan individu tidak bertanggungjawab bagi meraih simpati orang ramai terutama umat Islam bertujuan membolehkan mereka mendapat bantuan dan wang dengan cara mudah.

  Lebih licik, kumpulan individu terbabit menyasarkan surau di kawasan elit untuk mereka berpura-pura melafazkan kalimah syahadah, sekali gus meraih simpati jemaah untuk menghulurkan bantuan kepada 'saudara baru' yang hanya menyasarkan wang ringgit.

  Kegiatan kumpulan itu dikesan seorang penceramah agama yang juga pensyarah di sebuah institusi pengajian tinggi (IPT) selepas mengalami sendiri peristiwa berkenaan sebelum menyedari golongan itu tidak ikhlas untuk memeluk Islam, sebaliknya inginkan bantuan semata-mata.

  Penceramah itu yang mahu dikenali sebagai Asri berkata, dia didatangi mualaf yang dikenali sebagai Ibrahim, 50-an, membawa seorang rakannya, Ong, 56, kedua-duanya berasal dari Johor sambil mengaku ingin memeluk Islam ketika dia memberi ceramah di surau di Gombak di sini, 19 September lalu.


  Selain itu, katanya, jawatankuasa surau berkenaan memaklumkan kepadanya selepas Ong, Ibrahim turut membawa sekurang-kurangnya empat penganut agama lain bagi tujuan memeluk Islam di surau berkenaan dengan modus operandi hampir sama dengan kes terdahulu.

  sumber : myMetro

  Inilah Gorila di Zoo Moscow yang Gemar Melahap Carrot

  Posted: 13 Oct 2011 05:00 PM PDT

  Gorila lapar ini nampaknya tidak terpengaruh ketika ia mencuri seluruh carrot keluarganya, seperti tak puas jika jatah makanannya direbut, dan langsung bersembunyi di sudut sambil menghabiskan makanannya.  Momen lucu ini berhasil ditangkap oleh fotografer amatur Olga Gladysheva (37) di zoo Moscow.

  "Sebuah keluarga gorila hidup di zootersebut, tiga dewasa dan seekor masih bayi. Ketika penjaga zoo membawakan mereka makanan, para gorila ini berebut mengambil jatah mereka, iaitu seikat carrot." tuturnya.


  Sumber : dailymail

  Lelaki ini gembira apabila Rihanna menonggeng,Kenapa?

  Posted: 13 Oct 2011 11:01 AM PDT

  Pelik..berlumba sambil melakukan hubungan seks

  Posted: 13 Oct 2011 10:30 AM PDT


  Merayakan awal tahun 1994 di California Selatan, telah digelar sebuah lumba yang terbilang sangat unik dan menentang arus. Lumba itu adalah melakukan seks atau ML yang dilakukan oleh pasangan yang sudah menikah. Cara bermainnya, para peserta harus melakukan seks atau ML sambil menyeret badan hingga garis penamat. Lumba tersebut menjadi lumba terunik yang pernah ada di dunia.


  Lomba tersebut disaksikan oleh ramai orang. Sayangnya, perlumbaan tersebut hanya dilakukan satu kali itu saja dan sampai saat ini belum ada lagi lumba seperti itu di California Selatan. Siapakah orang yang memiliki idea gila seperti itu? Cara peraturan perlumbaan ini pertama adalah mempersiapkan jalur sebanyak kurang lebih 4 jalur untuk perlumbaan. Setelah itu, para pasangan diwajibkan untuk melucuti pakaian mereka.

  Sebelum lumba dimulai, para pasangan harus sudah berada pada posisi sedang melakukan seks dengan pasangannya. Setelah wisel ditiupkan, mereka harus berjalan sambil melakukan seks. Lihat foto agaimana mereka melakukan lumba tersebut. Sungguh gila idea yang mereka lakukan itu.

  Parah..budak sekolah 'beromen' ditepi laut lepas balik sekolah

  Posted: 13 Oct 2011 09:01 AM PDT
  sumber : stomp.com.sg

  These secondary school students were caught behaving intimately at East Coast Park in their school uniform.

  STOMPer Joan, who spotted the students, said:

  "Two secondary school students were behaving intimately at East Coast Park after school."

  Gregory Da Silva,Lelaki Si Pemakai Topi Telur Paling Gila di Afrika

  Posted: 13 Oct 2011 08:00 AM PDT

  Gregory Da Silva, lebih dikenal sebagai Manusia telur, adalah seorang seniman komedian Afrika dan pendongeng terkenal untuk mengenakan topi yang telah dihiasi dengan 1.000 telur.

  Lahir di Benin, Afrika Barat, Da Silva mempelajari ilmu komputer, tetapi memutuskan untuk mengikuti panggilan artistiknya dan melanjutkan untuk menemukan kelompok teater yang disebut Voice Roh. Mereka melakukan menunjukkan teater politik, komik dan puitis di Benin, tapi dia membuat nama untuk dirinya sendiri setelah ia menjadi Manusia Telur dan mulai memberikan pertunjukan jalanan memakai tutup kepala nya ridiculously besar. Ketika ia pertama tampil di Cape Town, Afrika Selatan, seni Gregory begitu unik itu , dia ditangkap oleh polis , tetapi diperintahkan untuk membiarkan dia pergi, dan dia telah tampil di Market Square Green kota sejak itu.

  Topi eksotis Telur Manusia selalu berhasil membuat orang pening kepala melihatnya. Sulit untuk tidak menatap seorang lelaki dengan topi raksasa dihiasi dengan 1.000 telur dan motif berbagai Afrika. Setiap hari topinya menawarkan fitur baru, simbol budaya Afrika dan sejarah, tetapi telur selalu ada, kerana mereka adalah simbol kehidupan dalam tradisi Afrika dan dia berkata "" segala sesuatu harus hidup, segala sesuatu harus bersinar, menjadi positif ". Topi unik beratnya sekitar 25 kilogram, dan aku tidak boleh membayangkan itu sangat mudah dipakai, tetapi telah membawa dia ke peringkat antarabangsa dan dia dicalonkan untuk Guinness Book of Records 2011.

  Sayangnya, beberapa hari terakhir belum yang terbaik dalam karier Man Telur itu. Selama kunjungan ke Halle, Jerman, artis panggung pingsan karena heatstroke dan dilarikan ke rumah sakit. Ketika ia bangun keesokan harinya ia merasa baik-baik saja, tapi tidak ada tanda-tanda topi terkenal. Dia putus asa untuk mengembalikannya karena itu seluruh cara hidupnya, dan percaya diri rakyat Jerman yang jujur ​​akan mengubahnya dalam jika mereka menemukan hal itu. Saya pikir 25-kg telur tertutup topi akan mustahil untuk kalah, tapi kurasa aku salah.  GEMPAK..Hanya guna buluh untuk tangkap ikan paus

  Posted: 13 Oct 2011 07:00 AM PDT
  Lihatlah bagaimana cara tradisional menangkap ikan paus yang sangat besar. Hanya bermodalkan
  • Bambu runcing.
  • Pisau.
  • Kapal kecil (kapal nelayan).
  • Golok.
  • Tali.
  • Beberapa orang (max 7 per kapal).
  • Otot yang kuat.
  • Boleh berenang.
  • Mesin yang bisa mengangkut jasad ikan paus yg mati untuk di santap ke pantai.

  Ibu Ajarkan Anak Perempuannya Yang baru 2 tahun Merokok

  Posted: 13 Oct 2011 06:47 AM PDT


  - Seorang lelaki Romania menuntut hak asuh anak perempuannya yang masih berusia dua tahun tujuh bulan setelah mengetahui bahawa ibu dari anaknya mengajarkan sang buah hatinya merokok.

  Ibu bayi, Elena Ursu (28) yang sudah menjadi bekas isteri lelaki ersebut, tidak hanya mengajarkan bayinya merokok. Dia merakam bayinya yang sedang merokok dan mempostingnya ke dunia maya.

  Tidak sampai di situ, Elena juga mengajarkan bayinya untuk terbiasa meminum kopi daripada susu.

  "Dia ingin mengejekku dengan bagaimana dia merawat anak kami, tapi aku harap ini akan menjadi bumerang untuknya kelak. Yang saya perlukan saat ini adalah mendapatkan hak asuh anak saya. Anak perempuan kami tidak mahu minum susu, hanya kopi saja, dan terlebih dia mahu merokok. Ini menyeramkan," ujar Gabriel Burulea (30), yang telah setahun bercerai dengan Elena.

  "Ketika saya diperbolehkan untuk mengunjunginya, saya melihat bagaimana anak saya nampak dia dengan sebatang rokok di mulutnya. Dan itu menyakitkan," imbuh Burulea seperti dikutip Orange, Khamis (13/10/2011).(rhs)

  sumber : international.okezone.com

  Anak 2 Tahun Fans Berat Band Metal Iron Maiden [Video]

  Posted: 13 Oct 2011 05:35 AM PDT


  Selama ini kita fikir hanya orang dewasa bertato dan berpenampilan ala bikers saja yang sesuai untuk menjadi fans berat band metal Iron Maiden. Tapi ternyata ada juga anak kecil berumur 2 tahun yang menjadi fans berat band ini.-idbite.com

  Kelas ni bapak kita orang yang punya

  Posted: 13 Oct 2011 04:00 AM PDT


  Gagal merompak kerana tulisan cakar ayam

  Posted: 13 Oct 2011 03:35 AM PDT


  Seorang pencuri di New Castle gagal merompak kerana tulisan permintaannya terlalu sulit untuk dapat dibaca oleh petugas teller.

  Pukul 3 petang, seorang lelaki berusia 40 tahun, Thomas J. Love mendatangi cawangan bank WSFS di Crossroads Shopping Center di New Castle.

  Setelah ia berada di dalam, ia segera melakukan pekerjaanya dengan menyerahkan sebuah memo berisi permintaan sejumlah wang kepada petugas teller.

  Love tak menduga bahawa petugas teller tak boleh membaca tulisan dalam memonya dan memintanya untuk menulis semula surat cintanya tersebut. Entah kerana kesal tulisannya dianggap jelek atau kerana takut polis datang, ia memutuskan untuk pulang 'kerja' lebih cepat.

  Polis yang mendapat laporan dari bank lalu mengejar pelaku dan berhasil menemukannya di daerah antara jalan New Castle Avenue dan Rodney Drive.

  Love dtuduh atas tuduhan perampokan dan dimasukan ke sebuah lembaga pembimbing masyarakat dengan jaminan wang sebanyak $2000 (Rp. 17.84 juta).

  sumber: delawareonline

  Ashton Kutcher Bercinta Tanpa Kondom Dengan Perempuan selingkuhannya

  Posted: 13 Oct 2011 02:00 AM PDT

  Selingkuhan Ashton Kutcher, Sara Leal akhirnya buka mulut soal skandal seksnya dengan suami Demi Moore itu. Sara mengaku dua kali berhubungan seks dengan Ashton tanpa kondom.

  Seperti dikutip detikhot dari US Weekly, Rabu (12/11/2011), Sara pun menceritakan apa yang terjadi pada malam itu di Hard Rock Hotel, San Diego, Amerika Syarikat. Ia mengungkapkan, Ashton yang merayunya terlebih dahulu.

  Lebih jauh Sara memperincikan, Ashton mendadak menciumnya di bibir. Kemudian bersama dua wanita lainnya, mereka pun berendam di hot tub tanpa mengenakan pakaian.

  "Saya pikir semua itu biasa saja, saya juga tak sedar bagaimana akhirnya saya boleh telanjang," tutur Sara yang kini berusia 22 tahun.

  Sara menuturkan, Ashton mengajaknya ke ranjang selepas berendam. Hingga akhirnya Ashton melepas tualanya, dan mereka pun mulai bercinta. Sara juga mengaku, saat itu mereka tak memakai kondom.

  "Dia sangat mahir," ucap Sara.

  Sebelum melakukan hubungan seks yang kedua kalinya, mereka pun sempat berborak di atas ranjang. Hal yang dibualkan mereka mulai dari soal astrologi, percintaan, agama hingga politik.

  Pegawai polis ditetak ditengah jalan raya (full pic)

  Posted: 13 Oct 2011 01:50 AM PDT

  After the assailant stabbed the police officer, he purchased beer and sat upon a crate.


  With warning shots ineffective, the police open fired and brought down the suspect.

  Paramedics rush to the scene, the stabbed police already dead.

  KLIK SPOILER UNTUK MENGATAHUI KISAHNYA  Spoiler:
  Liaoning Dandong, a traffic police officer murdered on the streets. Suspect subdued.
  Summary: A police officer in Dandong, Liaoning Province, was stabbed to death by a man. After the incident, the suspect armed with two daggers confronted the police. After the warning shots fired by the police had no effect, they shot him down, and after subduing him, sent him to the hospital for treatment. The officer stabbed died on the scene.

  Here, a middle-aged male motorcyclist wearing white appeared, probably the murderer's elder brother, and he went up to intervene, but because of the distance, I could only faintly hear several sentences of dialogue. The murderer's brother: "What are you doing? You've stabbed a person." The murdered yelled: "So what? They deserve to die, all police deserve to die. Since I've already killed one, killing a few more would be even better. Each one that comes is each one that I will kill."

  sumber : chinasmack


  Gadis cantik ni selamba tanggalkan pakaian dalam pertandingan cari bakat

  Posted: 13 Oct 2011 12:45 AM PDT  KLIK SPOILER UNTUK CERITA SELANJUTNYA  Spoiler:
  (Chengdu Evening News) Nov. 9 Yesterday, a draft pick video crazily spread in the major forums and sites. Video content took place in Chengdu, the scene is extremely hot. In a very common draft, a very beautiful female athlete at the T-stage show suddenly stripped herself naked like a thunder bolt! When she calmly face the on the audience wearing not a stitch, All guys can not stay calm, shouting in surprise: "wow! This is too shameless!"

  Replay
  Strip off within 2 seconds. All freaked out

  This video was originally posted by net user called "arrogant rooster", post title: "Chengdu Draft Pick Gate, The girl aspire to fame strip off in public, videos and truth here"In the post, he said on Nov. 8 he went to the show spot to support one of his female friends, and then came to the scene: a female player to see the unexpectedly stripped herself naked when walking on the stage. This scene shocked him, making him feel that "No worth mentioning Shoushou and Yan Feng Jiao, compared to this they have become clouds … …" Unable to hold excitement he put the video online at noon the day before yesterday.

  Video duration is 26 seconds, at start everything is calm, a tall graceful girl wearing a black dress walk on stage to dynamic music, two laps later, she went to the middle of the stage and suddenly paused, slightly sideways she pulls the front zip, her dress drops, naked! All this happen within only two seconds and the audience did not even react.

  Be silent for a while before the audience broke out in deafening screams. In background voice, a male audience sighed: "wow! This is too shameless!" after Wake up, the crowd begin shooting the video with mobile phone, there are also photographers rushing onto the stage directly and madly press the shutter. The working staff only get real after seven to eight seconds, rushing onto the stage to put on clothes for the model. The first is the dress that she handed off and only to find too little cloth to cover the player, Then they immediately make a "sacrifice" and cover with staff's shirt… …
  Survey
  She is a body model and have asked for "Hidden rules"several times.

  Reporter yesterday contacted Wang Yun in charge of this activity. He acknowledged that this talent contest suspended due to the accident. According to one on-spot staff from Renqi Net, all employees were scared after the scene occurred that day. "I remember she was the 6th player, we are more shocked at the moment of his stripping, I still feel a little funny." She said. When the staff realized what had happened what they could do was to dim the lights, and then rushed to cover the girl with clotehs.

  Miss Zhou told that the female payer` first name is C (because it involves personal privacy, where real name withheld), is a body model. "I do not know much about her, but for I was too surprised and so specifically checked her name." As for the reason why she stripped, she recalled that a moment after the incident C wearing the shirt of staff spoke at backstage, " C said that He was against the hidden rule, because she had participated in many competitions and encountered several potential regulatory requirements and she refused. So this time she directly took her clothes off … … ". Being nude to protest against the casting coach? Make the hidden rules a "clear rule"? Her logic of make female Miss Zhou feel a little funny, she said C`s confession also annoyed the judges on spot. However, the judges` reaction contrasted with the audience who had "See all". "Some men who got feast at this time do not forget to applaud for the beauty's rhetoric and give a shout"

  Foto Seksi dan Vulgar Menantu Muammar Khadafi Tersebar

  Posted: 12 Oct 2011 11:45 PM PDT

  TRIBUNNEWS.COM - Sejumlah foto seksi dan vulgar isteri Hannibal Khadafi, anak Muammar Khadafi, beredar dalam berbagai pose di sejumlah bilik mewah hotel. Demikian dilapor Daily Mail, Rabu (12/10/2011).

  Dari sejumlah foto tersebut, yang ditemukan di laptop anak Khadafi yang berusia 36 tahun itu, ia terlihat berpesta dengan sang isteri yang berdarah Lebanon, Aline Skaff. Mereka terlihat berpesta di pesawat jet pribadi, kapal pesiar, dan nampak dikelilingi minuman beralkohol, satu hal yang dilarang di Libya.

  Pasangan ini sempat menjadi buah mulut kerana membuat hubungan diplomatik antara Libya dan Switzerland memanas setelah ditangkap di sebuah hotel mewah tahun 2008 kerana memukuli dua pelayan mereka.

  Setelah Tripoli jatuh, seorang pelayan pasangan ini asal Ethopia mengaku jika dirinya sering dipukuli dan dibakar saat masih bekerja. Foto yang dirilis AFP memperlihatkan pasangan ini melakukan perjalanan mewah ke Paris, Roma, dan resort Sharm el-Sheikh, di Mesir.

  Mereka juga terbang menggunakan pesawat jet pribadi, berjemur di kapal pesiar mewah dan berbelanja di butik terkenal dan mewah.

  OPEN SPOILER UNTUK MELIHAT GAMBAR  Spoiler:
  Photobucket

  Photobucket

  Photobucket

  Wow..jantung budak 4 tahun terletak diluar tubuh

  Posted: 12 Oct 2011 10:25 PM PDT


  Anak berusia 4 tahun bernama Zhang yang berasal dari negar Cina ini memiliki jantung yang hanya dilapisi oleh kulit yang sangat tipis dibahagian perutnya.

  Doktor selalu memperingatkan bahawa bila ada tusukan sedalam 8 cm ke dalam tonjolan jantungnya yang kelihatan ini, maka itu sangat berisiko untuk membunuhnya.

  Zhang dari timur laut China,Liaoning, menderita penyakit cedera langka bahagian jantung yang disebut "Pentalogy Cantrell" dimana penyakit ini memeliki serangkaian cacat bawaan termasuk penyakit jantung dan tulang dada yang tidak normal.

  Sumber : http://sehat.bionaturally.net