Adsense

Sabtu, 25 Februari 2012

OHBULAN!

OHBULAN!


36 Foto Hi-Res Di Majlis Pernikahan Ana Raffali & Ahmad Aznaim

Posted: 25 Feb 2012 08:31 AM PST

Tahniah OHBULAN! ucapkan kepada pasangan pengantin baru, Ana Raffali dan Ahmad Aznaim kerana telah selamat dan sah bergelar suami isteri.

Manakala maaf kepada pembaca dan peminat setia OHBULAN! serta Ana Raffali kerana lambat memuatnaik gambar di majlis pernikahan Ana Raffali dan Aznaim. Jurugambar khas kami, Eszhan Studio telah merakamkan detik-detik di sekitar majlis pernikahan siang tadi. Enjoice ya!

Pesanan ringkas – Ingin dapatkan sesi fotografi secara percuma? Sila Like Facebook Rasmi Eszhan Studio sekarang!

borak kosong

borak kosong


[Kesian] Baru 28 tahun wanita ini sudah disahkan menopause

Posted: 25 Feb 2012 09:00 PM PST

Wanita menopause, itu pasti. Hilangnya kemampuan reproduksi akibat perubahan hormon seiring penuaan usia ini, selalunya menimpa wanita usia 45 tahun ke atas.Bagaimana dengan Katy Hayward, wanita yang berasal England, yang menopause di usia 28 tahun?

 Katy terkejut mendengar diagnosis doktor. Doktor mengatakan bahawa di usianya yang kini sudah hampir 30 tahun, tak ada lagi pengubatan atau terapi untuk mengembalikan kemampuan reproduksinya.

Untuk menyelamatkan sel telurnya sudah terlambat. Harapan, satu-satunya hanya derma telur daripada orang lain, tapi itu juga tak mudah. "Saya terkejut," kata Katy. "Memiliki anak adalah kebanggaan seorang wanita."

Dr Beth Cartwright dari Unit Penelitian Menopause di Guy's Hospital London mengatakan, belum ada penjelasan perubatan yang cukup detail tentang menopause  ini. Hanya satu dari setiap seribu wanita yang mengalami menopause di bawah usia 30 tahun.

Menopause ditandai dengan perubahan hormonal akibat berkurangnya produksi estrogen. Keadaan ini tak hanya memengaruhi kesuburan, tapi juga meningkatkan risiko tulang rapuh, serangan jantung, dan stroke.

Sejauh ini, Unit Penelitian Menopause di Guy's Hospital masih terus melakukan kajian dan penelitian demi menemukan pencegahan dan pengubatan menopause awal usia pada wanita. Ini membuat Katy masih berani berharap boleh memiliki anak dari rahimnya suatu saat nanti.

Brutal betul cara bergurau tuan dan anjingnya ini

Posted: 25 Feb 2012 08:45 PM PSTTapi akhirnya sayang juga anjing ini pada tuannya...


Nak tahu kesan daripada terkena tembakkan water canon,kesian atuk ini

Posted: 25 Feb 2012 08:30 PM PST

121410-water-cannon-eyes

121410-water-cannon-eyes1
inilah kesan akibat tembakkan air daripada water canon…silap-silap boleh buta….kesian atuk ni…..

Doktor Keluarkan 172155 Batu Ginjal Daripada Seorang Pesakit

Posted: 25 Feb 2012 08:15 PM PST

Nama Dr Ashish Patil masuk dalam buku rekod dunia. Ia berhasil mengekstraksi 172155 batu ginjal dari seorang pesakit.


Dr. Ashish Patil yang merupakan pengarah dari Tejnaksh Healthcare di Institute of Urology, Dhule, India, mendapatkan kehormatan untuk melakukan ekstraksi 172.155 batu ginjal di Institute of Urology pada Disember 2009 dari ginjal kiri Dhanraj Wadile, 45 tahun, yang berasal dari Sahada,  di Dhule.


"Dhanraj menderita sakit perut yang parah selama enam bulan. Dia telah berjumpa dengan ramai doktor dan menjalani pengubatan selama berbulan-bulan, tapi tidak ada hasil. Setelah diteliti, saya menemukan bahawa dia memiliki obstruksi Pelvi-Ureteric di ginjal kiri," ujar Patil.

Selama pembedahan Patil mengunakan teknik operasi terbuka dan endoskopi fleksibel. Dia mengatakan bahawa setelah membaca dengan teliti dan verifikasi semua rincian dan catatan dari seluruh dunia, muzium rekod dunia memutuskan untuk menganugerahinya sebagai pemegang rekod.

Setelah Operasi Plastik, Tiga Wanita Ini Memiliki Wajah yang Sama

Posted: 25 Feb 2012 08:00 PM PST

Wanita biasanya paling alergi jika menemukan 'kembar' mereka di suatu tempat ramai seperti mall atau kampus. Baik itu mereka yang memakai baju, kasut, beg bahkan jepitan rambut yang serupa. Tapi tiga wanita asal China ini justru melakukan hal yang sebaliknya, dengan cara yang ekstrim pula: Melakukan operasi plastik agar mereka bertiga memiliki wajah serupa.Sayangnya kita sendiri juga belum tahu apa-apa mengenai identiti ketiga wanita ini selain keterangan bahawa ketiganya melakukan operasi plastik. Siapa? Alasannya? Hubungan antara ketiganya? Yang pasti foto ini bikin heboh setelah muncul di situs populer China tt.mop.com. Hingga saat ini, foto misteri tersebut sudah dikomentari oleh lebih dari 600 orang  yang sibuk mengutarakan rasa teruja atau cuba mencungkil informasi dari foto tersebut.
Ada yang kenal siapakah mereka?

sumber/foto: tt.mop

EMILY robot yang menggantikan peranan Pamela Anderson dalam Baywatch

Posted: 25 Feb 2012 07:45 PM PST

Bila kita tengok robot yang satu ini pasti mengingatkan kita pada film Baywatch iaitu  penyelamat yang tugasnya menyelamatkan orang yang mengalami kecelakaan di pantai.
EMILY Lifeguard rescue adalah sebuah robot penyelamat untuk mengganti tugas para penyelamat tadi dengan beberapa keunggulan.EMILY dapat berenang jauh lebih cepat iaitu mencapai 45 km/ jam .Dengan ini EMILY mempunyai kesempatan lebih besar untuk menyelamatkan seseorang yang tenggelam.
EMILY (for EMergency Integrated Lifesaving lanYard) sebenarnya sudah mula diuji sejak Desember tahun lalu di pantai Malibu, Amerika tetapi sejauh ini, EMILY masih dioperasikan melalui remote control yang dikendalikan oleh  penyelamat pantai tersebut.


Cara kerjanya ialah dengan menjalankan EMILY menuju keorang tersebut kemudian orang tersebut boleh berpegangan di EMILY yang kemudian dengan cepat EMILY akan membawa kembali ke tepi pantai untuk mendapat pertolongan lebih lanjut.
Pihak yang membuat EMILY iaitu Hydronalix yang merancang untuk  membuat  EMILY boleh beroperasi tanpa remote control.
 EMILY akan menggunakan sensor sonar (untuk menjejak orang), EMILY akan dapat mencari orang yang sedang tenggelam secara automatik dan membawanya kembali .
Versi baru EMILY ini rancang akan mulai dijual tahun ini dengan harga US$ 3.500.

[Ngeri] Wanita sanggup bunuh dan kerat mayat anaknya berusia 4 tahun

Posted: 25 Feb 2012 07:30 PM PST

Kesian kanak-kanak ini ,nyawanya diragut oleh ibunya sendiri...mayatnya dikerat
serta isi perutnya terburai...


LONDON: Seorang wanita ditahan malam tadi selepas anak perempuannya yang berusia empat tahun mati dibunuh dan mayatnya dikerat.

Mayat kanak-kanak yang terburai isi perut itu ditemui dengan jantung dan organ lain tubuhnya dipotong serta diletakkan di bilik berbeza dalam flet dihuni keluarganya.

Wanita beragama Islam, Shayma Bharuchi, 35, didapati sedang duduk di kerusi goyang di sebelah mayat anaknya, Nusayba di dapur ketika suaminya pulang.Dia sedang mendengar bacaan ayat al-Quran yang dimainkan di alat MP3 melalui fon kepala.

Keadaan mengerikan itu ditemui bapa Nusayba, Jerome Negney, 36 ketika sampai di flet keluarga itu di Clapton di London Timur, tengah hari kelmarin.Shayma dikatakan menikam anaknya dan kemudian mengerat tubuh kanak-kanak itu mengikut upacara mandi darah.

Negney yang dipercayai seorang mualaf membuat panggilan kecemasan sebelum ahli paramedik mengesahkan Nusayba sudah mati di tempat kejadian. Shayma yang turut mempunyai dua lagi anak berusia 14 dan 16 tahun dan tiada di rumah ketika kejadian berlaku kemudian ditahan.

Doktor yang memeriksa Shayma mengesahkan dia tidak sihat untuk disoal siasat polis dan dikelaskan di bawah Akta Kesihatan Mental. Jiran tetangga semalam memberitahu mereka menyaksikan Shayma menangis ketika dibawa dua anggota polis dari flet tempat tinggalnya.

 Seorang wanita berusia 30-an berkata: "Shayma sentiasa memakai hijab hitam yang hanya menampakkan matanya. Saya juga sering mendengar jeritan dia dan suaminya bertengkar dari flet itu. Ada kala pertengkaran mereka terdengar sangat serius." Polis masih melakukan pemantauan di luar flet itu semalam ketika pegawai khas penderaan kanak-kanak memulakan siasatan.Shayma pula masih lagi ditahan. - Agensi

[Pelik] Kerana cium buntut isteri lelaki ini terancam dipenjara

Posted: 25 Feb 2012 07:15 PM PST

Seorang lelaki yang sedang mabuk  mencium buntut isterinya. Namun, kerana tindakannya itu membuatnya terancam dihukum penjara.

Seperti diberitakan Herald Sun, lelaki yang identitinya dirahsiakan itu mengakui bersalah atas serangan itu di Mahkamah Hobart, Sydney, Australia. Lelaki itu dalam keadaan mabuk ketika menuju ke rumah isterinya untuk berbincang soal  perceraian mereka.

Lelaki yang mengangguran ini datang ketika isterinya berbaring di tempat tidur dan aia meminta dua kali agar isterinya membalik tubuhnya. Ketika dia menolak, suami  menarik seluar dalamnya, dan kemudian menciumi buntut isterinya walaupun dia sudah berteriak "tidak, tidak".

Peguambela, Anne-Marie Kerr, mengatakan lelaki yang berusia 48 tahun cuba untuk melakukan cumbuan agar boleh membuat isterinya tersenyum namun dia mengaku melangkah terlalu jauh. Pasangan ini sudah menikah selama 21 tahun dan meghadapi masalah rumahtangga.-TRIBUNNEWS.COM

Kes kematian kerana terlampau kemaruk dengan seks

Posted: 25 Feb 2012 07:00 PM PST

Seseorang menghembuskan nafas terakhirnya ketika melakukan seks, entah itu kerana serangan jantung mendadak ataupun stroke adalah sesuatu yang sangat biasa kita dengar .. namun orang orang dibawah ini mengalami kematian yang amat luarbiasa kerana seks ..


1.    Seorang lelaki terbunuh selepas disodomi oleh seekor kuda di Enumclaw sebuah ladang kuda di Washington pada julai 2005, Colon () dan Bahagian bawah organ lelaki ini Robek (Ruptur) akibat dari seks liar yang dilakukannya .. Mangsa merupakan seorang pelanggan dari Kelab Beastality yang menawarkan para lelaki yang ingin berhubungan seks dengan binatang

2.    Brent Tyler and Chelsea Tumbleston, keduanya berusia 21 tahun mati setelah jatuh dari ketinggian 50 kaki dari atap sebuah bangunan di Colombia, South Carolina. seorang saksi melihat tubuh telanjang mereka berdua di jalanan, dan setelah siasatan dilakukan oleh pihak polis, dijumpai bahawa pakaian mereka tertinggal di bumbung bangunan.. dipercayai keduanya sedang dalam keadaan "Fly" dan kemudian jatuh ..

3.    Kita sering kali mendengar banyak pasangan yang melakukan seks di tempat umum, tempat parking kereta atau sebagainya, tetapi tentulah tidak ada yang melampaui keberanian pasangan Mduduzi Michael Bandezi dan Sibongile Radebe, yang melakukan seks di atas rel keretapi yang mereka rasa sudah tidak digunakan di Afrika Selatan , kemudian mereka mati dilanggar oleh keretapi .. pemandu keretapi berkata ia telah membunyikan hon namun keduanya tidak sedar dan tetap sibuk dengan "urusannya" dan menariknya dijumpai bahawa pada tubuh lelaki masih terlekat kondom pada penisnya ..

4.    Satu pasangan di Namibia mati dilanggar oleh lori apabila mereka sedang melakukan seks diatas jalan, pemandu lori mendakwa bahawa keduanya sedang dalam keadaan mabuk dan melakukan seks di tengah jalan .. ini satu contoh bahawa alkohol itu tidak selari dengan seks ..

5.    Seorang lelaki bernama Robert Ashley yang berumur 30 tahun dari Aflao ghana ini mungkin adalah lelaki dengan libido besar .. dia tidak menyedari pasangan seksnya yang bernama Suametor Denou yang berumur 75 tahun telah terkorban ketika hubungan seks mereka dan tetap menghenjutnya dengan kuat .. Wanita tua ini telah berteriak meminta ashley untuk berhenti namun ashley tetap saja "menghenjutnya" dan akhirnya wanita tua ini pun terus memukulnya dengan tongkat ke dahinya untuk membuatnya berhenti .. namun ashley semakin kasar dan akhirnya .. matilah si wanita tua itu …

6.    Kirsten Taylor, seorang wanita berusia 29 tahun berasal dari Pensilvania ini menemui ajalnya ketika melakukan seks dengan suaminya yang bernama Toby .. pasangan ini merupakan penagih berat sado masokisme .. pada ketika kejadian si suami mengepit isterinya dengan kabel elektrik dan kemudian mencolokkan kabel itu dan menekan on dan off berkali kali saat melakukan seks sakit itu ..

7.    Bagi Jose Agustin Noh bekerja di rumah mayat sungguh memberinya banyak keuntungan, sebut saja, akses untuk menikmati kemudahan yang kebanyakan orang normal tidak mungkin terfikir, seperti melakukan seks di ruangan mayat, namun sayangnya bagi dia dan kekasihnya yang bernama Ana Maria Camara Suarez, hubungan seks mereka di dalam bilik mayat berakhir dengan tragedi apabila gas karbon monoksida mencabut nyawa mereka ketika mereka  tertidur selepas melakukan seks, ketika kejadian ini terjadi pasangan ini sengaja membiarkan motor bilik menyala untuk mendinginkan bilik .

bk- betapa berhubungan seks juga boleh membunuh jika terlampau kemaruk sehingga terlupa keselamatan diri....

Terlalu Muda, 2 Remaja Inggris Dilarang Masuk ke Muzium

Posted: 25 Feb 2012 06:45 PM PST


London : Dua remaja perempuan dilarang masuk ke dalam sebuah muzium dan galeri seni di Inggris. Alasannya sedikit aneh, yakni kerana keduanya dianggap terlalu muda.


Emily Downs dan Ashleigh Robinson, yang sama-sama berusia 13 tahun, berniat menghabiskan cuti mereka dengan berkunjung ke Muzium dan Galeri Seni Salford. Namun, bukannya membantu anak-anak yang haus pengetahuan, petugas muzium  mengusir keduanya ketika mereka hendak masuk ke dalam museum.


Pihak pengelola muzium menyatakan, tindakan mereka sesuai peraturan, yakni pengunjung yang berusia di bawah 16 tahun dilarang masuk. Menurut mereka, hal ini demi keselamatan para pengunjung sendiri.


Tapi sayangnya, sikap pengelola muzium tersebut membuat kedua gadis ini kecewa. Sebab, keduanya bukan warga asli Salford dan baru pertama kali datang ke wilayah tersebut.


Kedua remaja ini dihantar oleh ibu Emily, Carolyn Down, kemudian ditinggal pergi kerja. Carolyn sendiri bekerja sebagi pensyarah di Universitas Salford. Setelah diusir, kedua remaja ini pun terpaksa mencari-cari sendiri lokasi universiti tempat ibu Emily mengajar.


Ketika mengetahui bahawa putrinya dilarang masuk museum, Carolyn pun terkejut. Kepada Carolyn, petugas muzium mengatakan, putrinya diperbolehkan masuk jika ditemani oleh orang dewasa.


Mendengar alasan ini, Carolyn merasa tidak terima dan akhirnya mengajukan komplain kepada pejabat Dewan Kota Salford. Namun sayangnya, pihak berkuasa setempat tetap mempertahankan bahawa sikap pengelola museum sudah benar dan peraturan seperti itu memang diberlakukan di Salford demi melindungi anak-anak.


Menurut pihak berkuasa  setempat, museum dikategorikan sebagai tempat yang penuh risiko bagi anak-anak.


"Ini nampaknya menjadi contoh nyata bahawa kaum muda di Salford diasingkan oleh warga dewasa. Di Salford, mereka melihatnya sebagai ancaman dan bahaya. Saya bekerja dengan banyak kaum muda di Salford dan mereka semua menakjubkan," ujar Carolyn yang bergelar Doktor ini, seperti dilansir oleh Daily Mail, Sabtu (25/2/2012).


Carolyn yang merupakan pensyarah rekreasi dan kenyamanan, ini berjanji akan mengangkat isu ini dalam kelompok  internasional yang dijalankannya. Carolyn kini tengah bekerja pada sebuah projek penelitian terhadap kenyamanan bagi anak-anak.
Sumber : http://news.detik.com

Hebat..Budak 16 bULAN Menari Dengan Gaya Klasik Will Smith

Posted: 25 Feb 2012 06:30 PM PST
Sebuah video hebat dari bayi berusia 16 bulan menjadi sensasi baru di YouTube, dimana ia menunjukkan kemampuannya menari dengan gaya klasik ala Will Smith.


Bayi yang diketahui bernama Andrew ini pada awal klip terlihat menutup pintu ruang tamu sebelum menuju ke depan televisyen dan bergoyang dengan diiringi lagu Gettin' Jiggy With It, yang merupakan lagu Hit Will Smith pada tahun 1998.


Sejak dimuat naik pada 22 Februari lalu, klip ini telah ditonton sebanyak 180 ribu kali.Orang Asli menang kereta Mercedes

Posted: 25 Feb 2012 06:15 PM PST


SEREMBAN - Rezeki terpijak. Itu ungkapan yang sesuai diberikan kepada Sapiah Aping, 45, Orang Asli suku kaum Semaling dari Bera, Pahang, apabila memenangi sebuah keretaMercedes-Benz E200 CGI.
Sapiah yang bekerja sebagai penoreh getah, memenangi hadiah kereta mewah itu, hasil menyimpan sejumlah wang dalam Sijil Simpanan Premium (SSP) yang dikendalikan oleh Bank Simpanan Nasional (BSN).
 
Menurutnya, dia tidak menyangka menjadi individu bertuah memenangi hadiah pertama bagi bulan Januari iaitu sebuah kereta mewah yang menjadi idaman ramai.
 
"Buat masa ini saya tidak mempunyai lesen memandu tapi saya akan cuba mendapatkannya dalam masa terdekat kerana sudah mempunyai kereta sendiri.
 
"Saya tidak bercadang menjualnya. Buat sementara waktu, saya akan minta adik lelaki menjadi pemandu," katanya ketika ditemui di Terminal 2 di sini, semalam.
 
Sapiah berkata, dia dimaklumkan oleh kakitangan bank berkenaan melalui panggilan telefon mengatakan memenangi hadiah sebuah kereta. 
 
"Namun saya tidak percaya memenangi kereta mewah ini sehinggalah saya dapat melihat sendiri kereta yang berharga RM375,000, yang kini menjadi milik saya," katanya.

sumber : sinar harian

Kartun dijangka peroleh lelongan RM120 juta

Posted: 25 Feb 2012 06:00 PM PST


NEW YORK - Lukisan artis Roy Lichtenstein bertajuk Sleeping Girl yang diinspirasikan daripada buku komik dijangka dapat dilelong pada harga AS$40 juta (RM120.4 juta) oleh rumah lelongan Sotheby's di New York pada 9 Mei depan.
Lukisan tahun 1964 yang memaparkan seorang wanita berambut perang dan seksi itu merupakan sebahagian daripada siri lukisan Lichtenstein. Ia disifatkan sebagai hasil karya terhebat dunia seni pasca perang Amerika Syarikat.
"Sleeping Girl ialah salah satu karya terbaik kurun ke-20. Ia sebaris dengan lukisan ikonik wanita oleh pelukis seperti Pablo Picasso, Constantin Brancusi dan Amedeo Modigliani.
"'Gadis-gadis' Lichtenstein sememangnya antara hasil karya Lichtenstein yang paling dikehendaki pada hari ini. Sleeping Girl didambakan oleh para peminatnya sejak ia dihasilkan pada tahun 1964. Lukisan ini amat segar dan bertenaga, seolah-olah ia baru dilukis semalam," kata Ketua Seni Kontemporari Seluruh Dunia Sotheby's, Tobias Meyer.
Lukisan yang menjadi sebahagian daripada Jualan Seni Kontemporari Sotheby's akan dipamerkan di Los Angeles, Hong Kong, London dan New York sebelum dilelong. - REUTERS

sumber : kosmo online

Parah ditetak dua beradik

Posted: 25 Feb 2012 05:45 PM PST


GEORGETOWN: Seorang lelaki parah selepas diserang dan ditetak dua beradik bersenjatakan parang ketika berbual bersama rakannya di taman permainan kanak-kanak Taman Relau Jaya, Relau, di sini, awal pagi semalam.
Ketua Polis Daerah Timur Laut, Asisten Komisioner Gan Kong Meng berkata, dalam kejadian jam 12.45 tengah malam itu, mangsa berusia 49 tahun berbual bersama rakan sebelum dua lelaki datang dan menetak mangsa dengan parang.

Katanya, mangsa mengenali kedua-dua suspek yang berusia antara 30 hingga 40-an.


Mangsa dikejarkan ke Hospital Pulau Pinang untuk rawatan dan menerima lapan jahitan di kepala serta dua lagi di pergelangan tangan kiri.

Katanya, siasatan mendapati kedua-dua suspek adalah adik beradik dan punca kejadian masih disiasat.


"Siasatan dilakukan mengikut Seksyen 324 Kanun Keseksaan iaitu sengaja menyebabkan cedera sambil menggunakan senjata membahayakan."Jika sabit kesalahan, mereka boleh dipenjara sehingga tiga tahun atau denda atau sebatan atau mana-mana dua daripada hukuman itu," katanya.

Gan berkata, polis masih meneruskan siasatan untuk mengesan kedua-dua suspek yang melarikan diri selepas kejadian.


Orang ramai yang ada maklumat mengenai kejadian itu supaya menghubungi Ibu Pejabat Polis Daerah Timur Laut (IPDTL) di talian 04-2181822 atau mana-mana balai polis berhampiran.


sumber : myMetro

Di bunuh lepas diperkosa dan dibenam dalam kolah

Posted: 25 Feb 2012 05:30 PM PST


TAIPING: Seorang pelajar perempuan berusia 16 tahun ditemui maut, dipercayai dirogol sebelum kepalanya dibenam di dalam kolah di bilik air rumahnya di sini, petang kelmarin.
Mayat pelajar tingkatan empat Sekolah Menengah Kebangsan (SMK) Dato' Wan Ahmad Rasdi (SMKDWAR) itu ditemui adik lelakinya dalam keadaan kepala dan seluruh badan dalam kolah selain cedera parah di kepala akibat dipukul benda keras.
Difahamkan, ketika kejadian, mangsa seorang diri di rumah sebelum kediamannya dimasuki individu tidak dikenali yang kemudian cuba merogol dan mencabul mangsa sebelum dia dibunuh.

Dalam kejadian jam 4.30 petang di Batu 9, Jalan Trong, Changkat Jering, mangsa dikenali sebagai Nurul Aien Mohd Saimon ditemui maut oleh adik lelakinya yang baru pulang dari rumah neneknya, 300 meter dari tempat kejadian.Ketua Polis Daerah Taiping, Asisten Komisioner Yusuf Mohd Diah berkata, pihaknya menerima panggilan kecemasan daripada penduduk kampung jam 4.30 petang.sumber : myMetro

Tunang hanya 30 minit,Anna Raffali

Posted: 25 Feb 2012 05:15 PM PST


KUALA LUMPUR: Dia hanya bertunang dengan Ahmad Aznaim Abdullah atau Naim selama 30 minit, kemudian tepat jam 11.55 pagi penyanyi lagu Tolong Ingatkan Aku, Ana Raffali sah bergelar isteri dengan sekali lafaz, semalam.
Menamatkan zaman dara pada usia 26 tahun dengan Naim, 30, Ana dinikahkan bapanya, Mohd Raffali Mohd Nor dalam majlis sederhana di Masjid Al-Hidayah, Taman Melawati, di sini.

Pasangan yang memakai persalinan berwarna kelabu itu turut bersyukur apabila hubungan terjalin selama tujuh tahun lalu berakhir dengan ikatan perkahwinan.


"Saya bersyukur apabila hubungan kami berakhir dengan ikatan sah pada hari ini (semalam).

"Majlis ini diadakan secara sederhana tanpa bersanding kerana kami berpendapat perlu mengutamakan perkara wajib dan dituntut agama.


"Kesempatan itu memberi kami berpeluang menemui semua tetamu membabitkan ahli keluarga, sanak saudara dan teman yang sudi meraikan hari bahagia kami," katanya selepas diijabkabulkan.Mengulas mengenai cahaya mata, Ana berkata, kedua-dua belah keluarga memiliki keluarga besar tetapi dia enggan menetapkan jumlah anak, sebaliknya berserah kepada rezeki Allah.

Sementara itu, Naim yang bakal menguruskan kerjaya seni isterinya menyifatkan Ana sebagai insan paling istimewa di hatinya.


"Apabila wujud perasaan cinta dan sayang terhadap pasangan, semestinya pandangan mata saya semua adalah terbaik jika ia berkaitan Ana.

"Mengenai pengurusan kerjaya Ana, saya yakin kami boleh bersikap profesional untuk membezakan hal peribadi mahupun karier Ana," kata Naim.Ana menerima tujuh dulang hantaran, termasuk mas kahwin dalam bentuk cek bernilai RM11,412, sepasang telekung, seutas gelang emas putih, minyak wangi, sirih junjung, coklat dan manisan.

Sembilan dulang buat Naim pula ialah sebentuk cincin, iPad, kamera, jam tangan dan minyak wangi, dompet, kek, buahan, bunga rampai dan sirih junjung.sumber : myMetro

Moyang terlampau belasah remaja belasan tahun

Posted: 25 Feb 2012 05:00 PM PST


SUBANG JAYA: Dia memiliki dua isteri dan sudah bercicit. Bagaimanapun, status itu langsung tidak menghalang seorang lelaki berusia 75 tahun meneruskan kegilaannya terhadap gadis belasan tahun.
Bagi mencapai hajatnya, moyang terbabit yang berharta tidak berkira untuk menghamburkan wang, asalkan 'pucuk muda' diidam jatuh ke tangan.
Lebih jijik, dia juga didakwa tidak teragak-agak menggunakan khidmat bomoh untuk menyihir mangsa andai kemahuannya ditolak mentah-mentah gadis idaman yang sebaya cicitnya.

Setakat ini, tiga gadis belasan tahun mendakwa dinodai moyang terlampau terbabit yang dikenali dengan nama Borhan hingga seorang daripada mereka mengandung anak luar nikah.Seorang mangsa yang hanya mahu dikenali sebagai Mas, 17, mendakwa mengenali Borhan di sebuah pusat karaoke ketika moyang terbabit datang ke pusat hiburan itu untuk berhibur.sumber : myMetro

Aibkan bayi

Posted: 25 Feb 2012 04:45 PM PST


KUALA LUMPUR: Mufti Perlis, Dr Juanda Jaya meminta supaya keputusan Muzakarah Fatwa Kebangsaan mengenai penamaan anak tak sah taraf (luar nikah) yang dibin atau dibintikan kepada Abdullah disemak semula kerana didakwa tidak menepati konsep Islam serta mengaibkan.
Katanya, semakan itu perlu kerana keputusan berkenaan berdasarkan perbincangan Muzakarah Fatwa Kebangsaan dan bukan keputusan dicapai Jawatankuasa Fatwa Kebangsaan.

"Sebenarnya ada perbezaan antara Muzakarah Fatwa Kebangsaan dengan Jawatankuasa Fatwa Kebangsaan. Keputusan mengenai penamaan anak luar nikah kepada Abdullah adalah berdasarkan muzakarah atau perbincangan yang dihadiri individu tertentu.


"Untuk menetapkan sesuatu keputusan atau fatwa, ia sebenarnya hanya boleh dilakukan Jawatankuasa Fatwa Kebangsaan kerana ahlinya dipilih Majlis Raja-Raja dan barulah ia boleh diguna pakai," katanya.

Beliau berkata demikian dalam sidang media pada forum 'Apa Ada Pada Nama' anjuran Sisters In Islam yang turut dihadiri Ketua Hakim Syariah Terengganu, Datuk Ismail Yahya serta peguam bela dan peguam cara, merangkap peguam syariah, Nizam Bashir.


Menurut Dr Juanda, keputusan fatwa yang diguna pakai itu juga tidak berdasarkan konsep Islam kerana ia kelihatan menindas serta memalukan."Saya tidak tahu apa perlunya menamakan seseorang anak luar nikah, termasuk individu yang baru masuk Islam, dengan berbin atau berbintikan Abdullah. Ini seolah-olah kita ingin meletakkan mereka dalam satu kumpulan dengan tujuan tertentu.

"Sebab itu, dalam kebanyakan kes, anak-anak ini kemudian menjadi malu dan menerima aib apabila diketahui mereka anak tak sah taraf, sedangkan ia kesalahan ibu bapa dan tidak sepatutnya ditanggung anak," katanya.


Dr Juanda berkata, tidak ada dalil atau nas menyatakan anak tidak sah taraf, termasuk golongan mualaf, perlu dibin atau dibintikan dengan Abdullah.

"Jika seorang lelaki datang ingin mendaftarkan nama anak mereka, itu bermakna dia mengaku itu anaknya dan tidak perlu dipertikaikan.


"Walaupun ia anak hasil di luar perkahwinan, hubungan darah antara bapa dengan anak tetap sama, cuma bezanya hasil hubungan sebelum berkahwin.


"Jadi kita sebagai manusia tidak perlu menghukum anak itu kerana kesalahan ibu serta bapa mereka," katanya.


Sementara itu, Ismail berkata, Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) juga sebenarnya tidak mempunyai kuasa untuk menghalang mana-mana ibu atau bapa mendaftar nama anak mereka.


Bagaimanapun, katanya, apa yang berlaku ialah kakitangan di JPN pula sibuk meminta pelbagai dokumen daripada ibu atau bapa, termasuk mempertikaikan taraf perkahwinan seseorang yang tidak sama mengikut waktu kelahiran anak.


"Tugas mereka adalah mendaftarkan nama. Jika ayah serta ibu bapa adalah warga negara, soal tempoh perkahwinan sewaktu melahirkan tidak patut menjadi persoalan.


"Perkara ini sebenarnya di bawah kuasa syarak dan bukan di bawah bidang kuasa pentadbiran. Hukum syarak lebih tinggi daripada pentadbiran," katanya.


Nizam pula berkata, ibu atau bapa yang ada masalah atau dihalang untuk mendaftarkan nama anak atas sebab tertentu boleh membawa perkara itu ke mahkamah kerana ia melanggar Artikel 358 Perlembagaan Persekutuan mengenai hak kebebasan untuk mendaftar seperti terkandung dalam Akta Pendaftaran Kelahiran dan Kematian (Peruntukan-Peruntukan Khas).sumber : myMetro

[Ngeri] Keadaan mayat dijumpai ditepi tangga

Posted: 25 Feb 2012 04:30 PM PST
agaknya dah berapa lama mayat ini baru ditemui???


Bilik mandi dijadikan tempat penderaan

Posted: 25 Feb 2012 04:15 PM PST

Dallas - Biik mandi merupakan tempat paling menyeramkan bagi tiga anak ini, kerana di sinilah selama 9 bulan terakhir mereka mengalami ketakutan, penganiayaan dan penderaan seksual.

Di dalam bilik mandi tersebut  mereka bertiga harus  tidur di dalam bathtub dengan menahan lapar. Dua anak tertua yang berusia 10 dan 11 tahun hanya mepunyai berat badan 27 kg.

Setiap hari kekasih ibu mereka akan menyuruh kanak-kanak ini dengan adik mereka yang berusia 5 tahun untuk berdiri dengan mengangkat kaki dan tangan di kepala.

Nasib baik penderitaan ketiganya berakhir selepas pak cik mereka dan polis berjaya membebaskan mereka dari siksaan ini.

Kanak-kanak yang berusia 10 tahun dengan bekas luka di wajah dan perutnya menceritakan mimpi buruk mereka selama 9 bulan berada di dalam bilik mandi tersebut. Kakak perempuannya yang berusia 11 tahun mengakui terus-terusan menerima penderaan seksual sementara adik mereka yang berusia 5 tahun kelihatan sangat kurus dengan tulang-tulang yang menonjol di balik kulitnya.

"Tuhan melindungi kami dan membalas doa kami. Kami telah selamat, hanya inilah yang kami inginkan saat ini," kata mereka.

Alfred Santiago (37)teman lelaki ibu mereka, ditahan dengan tuduhan melakukan penderaan seksual. Sementara ibunya Abneris Santiago (30) ditahan dengan tuduhan penyiksaan terhadap anak-anaknya.(link)

Takut atau ambil kesempatan

Posted: 25 Feb 2012 04:00 PM PST

Takut macam buat-buat..tapi tangannya pegang
tempat lain....


Perang dan cinta

Posted: 25 Feb 2012 03:45 PM PST

Inilah gambar pasangan kekasih yang sangat bahagia...
Gambar ini diambil sebelum lelaki ini dihantar ke medan perang...
tetapi  lelaki ini tidak bernasib baik...
wajah nya menjdi hodoh akibat kecederaan di mukanya dan
demi cinta wanita itu masih sanggup mengahwini lelaki itu
walaupun mukanya kelihatan hodoh.....

Ini baru di namakan polis

Posted: 25 Feb 2012 03:30 PM PST


tak kira siapa saman tetap saman...

Kenapa anak gadis dilarang guna handphone?

Posted: 25 Feb 2012 03:15 PM PST

Perempuan single dilarang memiliki handphone. Ini ketentuan yang berlaku di suatu desa di India. Alasannya, agar si perempuan tak boleh kahwin lari.

Di Desa Lank di India Utara, adat setempat memberi hukuman mati kepada pasangan yang menikah tanpa restu. Larangan menikah terutama berlaku untuk perempuan dan laki-laki dengan kasta yang sama.

Kelompok tua desa Lank, melarang handphone untuk gadis sedangkan para jejaka boleh menggunakan HP asalkan diawasi oleh orang tuanya.

Sebahagian wilayah di India Utara menilai pernikahan sesama anggota kasta adalah terlarang. Pernikahan biasanya ditentukan oleh keluarga.

Di wilayah desa yang konservatif, pelanggaran atas tabu-tabu pernikahan boleh mengakibatkan pembunuhan demi harga diri.

Kelompok tua desa Lank khuatir remaja lelaki dan perempuan akan menggunakan handphone untuk merencanakan pernikahan tanpa restu keluarga.

Bulan lalu, 34 pasangan kahwin lari di distrik Muzaffarnagar. Desa Lank terletak di negara bahagian Uttar Pradesh. Lapan pasangan di antaranya terpaksa menebus keputusan itu dengan nyawa mereka.

"Tiga perempuan dipenggal oleh anggota keluarga besarnya kerana menikah dengan pemuda satu kasta," kata Pegawai Polis Brij Lal, di Lucknow, ibukota Uttar Pradesh.

Kelompok Tua desa yang disebut Panchayat sangat berkuasa di desa Uttar Pradesh. Mereka menyatakan perempuan dan laki-laki yang punya kasta sama adalah saudara kandung.-kompas online

Aik!!! Dah dewasa pun masih menyusu

Posted: 25 Feb 2012 03:00 PM PST


memang tak tahu malu dah besar pun masih menghisap susu...