Adsense

Ahad, 21 Oktober 2012

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Anugerah Skrin 2012

Posted: 21 Oct 2012 10:54 PM PDT

Semalam berlangsungnya Jelajah di e@Curve. Ramai juga peminat yang datang memberikan sokongan. Tak kurang selebriti juga ada yang bekerjasama untuk mempromosikan Anugerah Skrin kali ini. Gambar sekitar Jelajah akan disiarkan nanti.

Kepada pembaca yang mahu tiket untuk menonton secara langsung di PWTC pada 9 November ini, jangan lupa serta peraduan menang tiket ASK2012 yang akan disiarkan nanti.

Video Sekitar Pelancaran Anugerah Skrin 2012

Pelancaran Anugerah Skrin 2012

Sebelum itu, minggu lalu juga berlangsung Pelancaran Anugerah Skrin 2012. Majlis pelancaran pada petang Rabu itu turut diserikan oleh tiga persembahan iaitu sketsa bertemakan fantasi oleh pelajar Akademi Seni Budaya dan Warisan Kebangsaan (Aswara) bimbingan pengarah teater Rosminah Tahir dan persembahan nyanyian Misha Omar menerusi lagu Kerana dan Azmi (Majnun).

ASK 2012 yang memasuki tahun ke-14 penganjurannya mempertandingkan 23 kategori meliputi telefilem, drama bersiri, filem dan penerbitan program dalaman stesen-stesen televisyen (TV) yang turut serta.

Ia turut menawarkan dua anugerah khas seperti sebelum ini iaitu Anugerah Yasmin Ahmad dan Anugerah Artis Harapan Pantene.

Pelancaran Anugerah Skrin 2012

Kesemua 23 kategori yang dipertaruhkan termasuklah 10 kategori telefilem/drama, tujuh kategori filem dan enam kategori penerbitan dalaman.

Karya-karya yang dipertandingkan pula terdiri daripada terbitan yang ditayangkan di TV dan pawagam mulai 1 Julai 2011 hingga 30 Jun 2012.

Setiap pencalonan adalah berdasarkan catatan jumlah penonton yang diraih mengikut kajian Nielsen Audience Measurement bagi tempoh terbabit.

Sebanyak 18 telefilem, 14 drama bersiri/ rantaian, empat drama komedi dan 34 filem dipertandingkan untuk pencalonan awal.

Selain Awal dan Neelofa, acara karpet merah akan dikendalikan Karl Shafek dan Dynas Mokhtar bersama Juara Pencarian Hos Pantene ASK tahun ini.

Antara barisan artis yang akan membuat persembahan pada malam ASK 2012 adalah , Misha Omar, Hazama, , , Hafiz (AF7), dan .

Gambar Sekitar Pelancaran Anugerah Skrin 2012

Pelancaran Anugerah Skrin 2012

Pelancaran Anugerah Skrin 2012

Dihoskan oleh Ally Iskandar

Pelancaran Anugerah Skrin 2012

Pelancaran Anugerah Skrin 2012

Pelancaran Anugerah Skrin 2012

Pelancaran Anugerah Skrin 2012

Pelancaran Anugerah Skrin 2012

Pelancaran Anugerah Skrin 2012

Pelancaran Anugerah Skrin 2012

Pelancaran Anugerah Skrin 2012

Pelancaran Anugerah Skrin 2012

Pelancaran Anugerah Skrin 2012

Pelancaran Anugerah Skrin 2012

Pelancaran Anugerah Skrin 2012

Pelancaran Anugerah Skrin 2012

Tags: , , , , , , , , , , ,

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

Program Jelajah Pencarian Duta Schwarzkopf

Posted: 21 Oct 2012 06:41 PM PDT

PROGRAM JELAJAH PENCARIAN DUTA SCHWARZKOPF MENGEJAR MISI DI INSTITUSI PENGAJIAN TEMPATAN

Jenama penjagaan rambut bereputasi tinggi Jerman, Schwarzkopf, kini membuat pusingan lawatan ke kolej dan universiti tempatan terpilih sekitar Lembah Klang.
Selepas mengumumkan rancangan perniagaan untuk menembusi pasaran runcit dengan menawarkan produk-produk berkualiti tinggi pada harga yang mampu dimiliki kepada pengguna serata negara akhir Mei lalu, jenama ini terus rancak membuatkan kehadirannya dirasai dan mencapai pengguna berpotensi melalui pelbagai pengaktifan aktiviti, salah satu daripadanya aktiviti tapak di kolej-kolej.

Program Jelajah Pencarian Duta Schwarzkopf

Encik Markus Daburger, Pengurus Besar Henkel Beauty Care – Cosmetics Retail, Malaysia & Singapura berkata, mereka sudah merangka satu kempen berterusan yang menyeluruh untuk memperkenalkan produk mereka di dua belas lokasi berbeza bermula 1 Oktober.

"Kami teruja untuk memulakan siri jelajah ini. Inisiatif ini akan berterusan selama hampir dua bulan dan kami menjangka untuk melengkapkannya sebelum akhir November ini. Berinteraksi dengan pelajar dan kakitangan di institusi pendidikan tinggi semasa persinggahan dua hari di tempat mereka pasti menjadi satu pengalaman yang penuh keseronokan. Kami juga menawarkan produk pada harga istimewa," tambah beliau.

Venue yang sudah disahkan adalah seperti berikut:

 1. Taylor's University Lakeside (1 dan 2 Okt)
 2. Universiti Antarabangsa INTI, Subang (3 dan 4 Okt)
 3. Universiti UCSI, Cheras (8 dan 9 Okt)
 4. Akademi The One, Sunway (10 dan 11 Okt)
 5. Kolej Universiti Kuala Lumpur Metropolitan (KLMUC) (15-16 Okt)
 6. Universiti Teknologi Maklumat Asia Pasifik (APU) (17-18 Okt)
 7. Kolej Hospitaliti Universiti Berjaya, Berjaya Times Square (22 dan 23 Okt)
 8. Universiti Sunway (24 dan 25 Okt)
 9. Universiti Multimedia (MMU), Cyberjaya (29 dan 30 Okt)
 10. Kolej Tunku Abdul Rahman (31 Okt dan 1 Nov)
 11. Kemayan ATC (5 dan 6 Nov)
 12. Kolej Metropolitan, Subang (7 dan 8 Nov)

Selain pertandingan jigsaw mudah sebagai sesi tetap bersuai-kenal, Pencarian Duta Schwarzkopf yang lebih sengit adalah tarikan utama bagi peserta untuk mendaftar dan bersaing mendapatkan bekalan satu tahun produk jenama ini. Mereka juga akan mendapat salinan percuma gambar saiz 4R bagi imej baru masing-masing dengan bingkai foto.

Setiap peserta perlu membeli produk ini untuk menyertai pertandingan Pencarian Duta Schwarzkopf 2012.

Mereka yang menaruh harapan akan mendapat dandanan percuma termasuk penggayaan rambut serta tata rias.

Mereka juga akan mendapat salinan percuma gambar saiz 4R bagi imej baru masing-masing dengan bingkai foto.

Seramai 10 personaliti akan dipilih sebagai pemenang berdasarkan slogan kreatif dan perwatakan yang paling tepat menggambarkan jenama untuk membentuk barisan terbaik pencarian bakat.

Untuk siri jelajah ini, Schwarzkopf akan mengetengahkan tiga jenama utama daripada kategori pewarna, penjagaan dan penggayaan rambut.

Antara produk tersebut adalah syampu, perapi dan siri rawatan Extra Care, siri warna rambut Freshlight dan siri penggayaan Got2b.

Produk-produk ini boleh didapati di farmasi, hypermarket dan pasaraya terpilih bermula bulan Jun.

Henkel beroperasi di serata dunia dengan jenama dan teknologi terkenal dalam tiga bidang perniagaan: Pencucian dan Penjagaan Rumah, Kosmetik/Kelengkapan Dandanan Diri dan Teknologi Lekit. Diasaskan pada 1876, Henkel mendahului dalam kedua-dua perniagaan konsumer serta perindustrian seperti Persil, Schwarzkopf dan Loctite. Henkel mempunyai 47,000 pekerja dan mencatatkan jualan 15,605 juta Euro dan keuntungan operasi sebanyak 2,029 Euro pada tahun fiskal 2011. Saham utama Henkel tersenarai di indeks saham Jerman DAX dan syarikat ini turut menduduki senarai Fortune Global 500.

Program Jelajah Pencarian Duta Schwarzkopf

Program Jelajah Pencarian Duta Schwarzkopf

No tags for this post.

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

OHBULAN!

OHBULAN!


“Isu Ini Tak Patut Timbul” – Tasha Shilla Jawab Isu ‘Simbol Salib’

Posted: 21 Oct 2012 11:00 PM PDT

Minggu lepas, berlangsungnya majlis pelancaran tema pakaian 'fairy tale' untuk Anugerah Skrin 2012. Sempena majlis ini, beberapa orang selebriti wanita iaitu Erra Fazira, Anzalna Nasir termasuklah Tasha Shilla telah memperagakan baju dari pereka fesyen masing-masing.

Namun, timbul isu tak diingini apabila baju rekaan Hazwani Osman yang diperagakan oleh Tasha Shilla dikatakan mempunyai simbol salib. Para peminat yang melihat rekaan ini mengakui bahawa pereka fesyen tidak sensitif dan ia menimbulkan ketidak-puashatian terhadap mereka.

Sebentar tadi, OHBULAN! berjaya menghubungi Tasha Shilla dan selebriti ini agak terkejut apabila diajukan pertanyaan mengenai simbol 'salib' tersebut.

'Hah?? Memang tak perasan pun dan bagi Tasha memang tak ada apa-apa simbol pun pada baju yang diperagakan Tasha," tegas Tasha ketika ditanya.

Ditanya samada Tasha terlepas pandang mengenai perkara ini, pantas dia menjawab, "Sebagai model, Tasha hanya peragakan baju tersebut dan bukannya terlepas pandang. Pereka fesyen juga ada ketika Tasha memakai baju itu."

Tasha yang sangat terkejut dengan isu ini memberitahu bahawa ia tidak sepatutnya timbul dan menyerahkan pada pereka fesyen untuk menjelaskan mengenai perkara ini.

"Bagi Tasha, pemikiran sesetengah orang yang terlalu negatif dan Tasha berfikiran positif ketika memperagakan baju tersebut. Isu ini tak patut timbul dan Tasha tak mahu komen banyak-banyak," ujar Tasha.

Pereka baju tersebut, Hazwani Osman, ketika dihubungi menjelaskan bahawa ia sememangnya bukanlah simbol salib dan tak terlintas langsung apa-apa niat untuk mereka baju seperti itu.

Hazwani menjelaskan bahawa itu cumalah tali reben yang mengikat 'hood' dan gaun yang dipakai Tasha pula mempunyai garis melintang merah didalam. Secara kebetulan, tali ikatan 'hood' menjulur kebawah dan ia cuma menghasilkan simbol 't' dan bukannya salib.

"Saya memang tak ada niat langsung dan tak pernah terlintas difikiran saya mengenai simbol tersebut," jelas Hazwani.

Ditanya adakah dia akan menukar rekaannya selepas kontroversi ini, Hazwani menjawab, "Sebagai pereka, saya memang menitikberatkan segala rekaan saya dan setiap rekaan saya, saya akan ambil respon dari orang ramai."

Hazwani turut memberitahu bahawa dia akan lebih berhati-hati dalam rekaannya selepas ini.

"Saya akan lebih berhati-hati lepas ini. Apa boleh buat, pemikiran orang lain-lain. Kalau mereka fikir negatif, maka negatif lah yang mereka nampak," tambah Hazwani lagi.

"Saya masih berpegang kuat pada agama dan isu ini tak pernah ada dalam niat saya," jelas Hazwani mengakhiri perbualan.

Monday Music : Fasha Sandha Muncul Dalam Video Klip ‘Kau Telah Pergi’ Nyanyian Farahdhiya

Posted: 21 Oct 2012 09:56 PM PDT

Farahdhiya Mohd Amin atau lebih dikenali sebagai Farahdhiya suatu ketika dahulu terkenal menerusi lagu 'Bertakhta Di Hati,' secara dasarnya merupakan salah seorang artis Rakaman MillenniumArt Sdn. Bhd. Selain Farahdhiya, terdapat juga beberapa artis terkenal yang bernaung di bawah syarikat rakaman ini seperti Francessca Peter, Farawahida dan juga Azharina.

Baru-baru ini Farahdhiya telah selesai merakamkan album terbarunya berjudul 'Farahdhiya' dan menerusi album tersebut penyanyi ini telah menampilkan 5 buah lagu yang berkonsepkan Pop Komersial.

Menerusi album tersebut, Farahdhiya telah menampilkan single terbarunya berjudul 'Kau Telah Pergi,' di mana lagu ini pernah dipilih menjadi OST bagi drama bersiri 'Kemboja Putih' yang ditayangkan di Slot Lagenda, TV3 tahun lalu.

Semalam, komposer terkenal Julfekar Ahmad Shah telah memuat naik video klip terbaru Farahdhiya yang berjudul 'Kau Telah Pergi,' menerusi laman YouTube dan video tersebut telah menampilkan aktres jelita Fasha Sandha sebagai peneraju utama.

Jom layan video klip terbaru Farahdhiya selepas ini. Semoga terhibur!

borak kosong

borak kosong


Wanita diusir daripada bas kerana aroma daripada pampers bayinya

Posted: 21 Oct 2012 09:00 PM PDT

SEATTLE - Seorang ibu yang tengah menggendong bayinya, diusir dari bus yang dia tumpangi. Pengusiran oleh pemandu bus itu dilakukan kerana pampers bayinya mengeluarkan aroma tidak sedap.  
Pihak Metro Transit di Seattle, Amerika Syarikat (AS), langsung mendapatkan kecaman keras akibat perbuatan pemandunya tersebut. Namun, pihak perusahaan mengatakan tidak akan menghukum pemandunya tersebut, kerana mereka sudah meminta maaf. Demikian diberitakan NBC, Sabtu (20/10/2012).
 
Menurut Metro Transit, apa yang dilakukan oleh pemandunya sudah sesuai dengan peraturan yang berlaku. Mereka menilai, pemandunya tersebut bertindak demi kenyamanan penumpang lain.
 
Tetapi ucapan maaf saja tidak cukup bagi ibu yang bernama Nichole Hakimian itu. Dirinya bahkan bermaksud untuk melayangkan saman kepada pihak Metro Transit.
 
Hakimian menjelaskan, pengusiran itu terjadi ketika dirinya membawa putranya yang berusia satu tahun ke klinik. Putranya diketahui tengah menderita diare dan kerap buang air. Hakimian pun menegaskan, sang pemandu memang mengusirnya kerana bau yang tidak sedap berasal dari pamper anaknya.
 
Dirinya pun tidak memiliki pilihan lain untuk turun dari bus, kemudian mengganti pampers anaknya dan kembali menaiki bus lain untuk pergi ke klinik.

Wanita Hamil Tewas di Apartment Sehari Sebelum Nikah

Posted: 21 Oct 2012 08:30 PM PDT


TRIBUNNEWS.COM - Seorang wanita yang tengah hamil ditemukan tewas dengan luka tusuk di apartmentnya, yang terletak di wilayah Kota New York, Amerika Syarikat (AS), Sabtu (20/10/2012), waktu setempat, selang sehari dari acara pernikahannya.
Tubuh tak bernyawa Vindalee Smith, 38 ditemukan oleh si pemilik apartment tergeletak di dalam kamarnya. Belum diketahui siapa pelakunya, juga motifnya, namun tunangannya telah diperiksa oleh pihak berkuasa.
Namun ia dilepaskan oleh pihak berkuasa setelah menjalani pemeriksaan, dan tidak ditetapkan menjadi tersangka.
"Saya tidak boleh membayangkan pelaku yang tega melakukan itu," ujar seorang teman Vindalee, Sybil Samuel, 58. "Ia telah membunuh dua orang, termasuk bayi yang ada di dalam kandungannya," lanjutnya.
Belum diketahui sudah berapa lama jasad wanita kelahiran Jamaica itu tergeletak di dalam apartemennya, sebelum ditemukan. Jasad Vindalee rencananya akan diautopsi pada hari Minggu, waktu setempat. (upi.com)

Bilik dilanggar kereta,remaja tetap terlelap

Posted: 21 Oct 2012 08:00 PM PDT


Ini contoh satu anak remaja yang bakalan bikin pusing ibu-ibu. Walaupun sebuah kereta masuk ke dalam kamarnya, seorang remaja di Inggris tetap pulas tertidur, sampai ia mendengar teriakan dari ibunya.
Hari Minggu yang lalu, bilik milik Ben London, 15, yang terletak di rumahnya di daerah Strmupshaw, Inggris, kedatangan sebuah tamu tak diundang. Sebuah kereta Audi A4 yang dipandu oleh seorang pemandu mabuk melanggarnya pada pagi pukul 2 dini hari.
Untungnya, remaja lelaki tersebut tak mengalami luka serius. Kepada BBC, ia bahkan mengaku tetap terpulas ketika kejadian tersebut berlangsung.
"Saya sebenarnya tetap tertidur ketika kereta itu masuk," katanya.
Ia lalu menambahkan jika dirinya baru terbangun setelah mendengar suara sahutan dari ibunya.
Ketika terbangun, remaja itu melihat biliknya sudah penuh dengan debu. Ia belum menyadari situasi sebenarnya hingga debu itu mulai menghilang dan ia dapat melihat sebuah kereta kini memenuhi sebahagian biliknya.
Terlindungi oleh pintu almari pakaian yang terbang dan menutupi tempat tidurnya, Ben hanya mengalami sedikit luka lecet di bagian kaki.
Pendapatnya mengenai kejadian ini?
"Jujur saja, saya merasa cukup beruntung dan tidak beruntung: Beruntung kerana saya tidak mengalami luka (parah), tidak beruntung kerana ada sebuah kereta di bilik saya."
"Saya juga beruntung kerana bilik saya akan segera direnovasi dan semua barang-barang saya akan diganti dengan yang baru, jadi saya merasa cukup senang," tambahnya.
Ada empat orang dalam kereta Audi tersebut. Tak ada penumpang yang mengalami luka parah. Pemandunya yang diketahui berusia 32 tahun telah ditahan oleh Polisi setempat.
foto via BBC

Ibu maut cuba selamat anak dari dilanggar trailer

Posted: 21 Oct 2012 07:30 PM PDT


PATTAYA: Seorang wanita Russia berusia 30 tahun terbunuh ketika cuba menyelamatkan anak perempuannya yang berusia setahun tujuh bulan daripada dilanggar trak trailer 18 tayar di daerah Sattahip, Chon Buri, semalam.
Selepas mendapat laporan pada kira-kira jam 1 pagi, polis NA Jomtien menemui mayat wanita itu di laluan kiri Jalan Sukhumvit (Pattaya-Sattahip) bertentangan Hotel Dor-Shada. 
Anak perempuannya yang cedera, dihantar ke Hospital Krunghthep Pattaya.

Pemandu trak, Supachai Kanchanakrajang, 21 yang menyerah diri di tempat kejadian berkata, dia dalam perjalanan pulang selepas membuat penghantaran di bandar Pattaya apabila mendengar jeritan dan melihat di cermin pandang belakang bahawa dia melanggar seseorang ketika membuat pusingan U. - The Nation


sumber : mymetro

Gadis bermisai, berjambang

Posted: 21 Oct 2012 07:00 PM PDT


BEIJING: Bagi setiap gadis, usia belasan tahun adalah yang paling sukar dalam kehidupan mereka dan juga yang paling menyeronokkan dan tidak boleh dilupakan.
Tetapi tidak bagi Nana, 16, yang baru-baru ini ditumbuhi bulu lebat pada muka dan tubuhnya selepas menjalani rawatan untuk menyelamatkan nyawa.
Dia kini lebih rela menghabiskan masa bersendirian, berkurung di dalam bilik.

Gadis warga China itu, yang hanya mahu dikenali dengan nama pertamanya, menunjukkan janggut dan misai lebat yang tumbuh kerana menghidap penyakit ganjil, hirsuitism, selepas menjalani rawatan."Doktor berkata, penyakitnya amat serius dan dia boleh mati jika tidak dirawat," kata ibu gadis itu kepada agensi berita China, Zinhua.

Nana terpaksa dimasukkan ke hospital selepas disahkan menghidap 'aplastic anemia' pada 2010, penyakit yang menyebabkan tulang sumsum Nana tidak menghasilkan sel darah baru secukupnya.

Kesihatannya semakin pulih selepas menjalani rawatan dengan memakan ubat.

Bagaimanapun, keadaan fizikalnya mula berubah.

"Selepas memakan ubat itu, jambang lebat tumbuh pada muka sementara ketiak dan kakinya dilitupi bulu yang juga lebat," menurut laporan Liao Shen Evening News.

"Setiap hari dia menangis, ingin ke sekolah," kata ibunya.

Gadis itu berhenti sekolah pada 2010 kerana keadaannya itu.

Si ibu menyifatkan anaknya sebelum ini sebagai periang tetapi sejak menghadapi masalah itu, dia mula memencilkan diri dan memakai topeng kertas untuk melindungi mukanya dan kemeja lengan panjang setiap kali keluar rumah.

"Dia kini tidak mahu bercakap walaupun sepatah dan lebih banyak menghabiskan masa di bilik, membaca buku," lapor Zinhua. - DM


sumber : mymetro

Misteri gendang gergasi di pagar surau

Posted: 21 Oct 2012 06:45 PM PDT


SUNGAI PETANI – Selepas setahun dikejutkan dengan penemuan sebuah beduk lama milik sebuah masjid di Johor, ahli jemaah sebuah surau di sini sekali lagi dikejutkan dengan penemuan hampir serupa apabila sebuah gendang lama didapati ditinggalkan di pintu pagar surau tersebut sejak beberapa hari lalu.
Kejadian itu disedari oleh ahli jemaah surau Asy-Syakirin, Bandar Perdana, Seksyen 8 di sini ketika mereka mahu mengerjakan solat Subuh.
Penemuan gendang tersebut yang mempunyai lambang rasmi sebuah negeri bertarikh 1 Januari 1989 mencetuskan misteri tersendiri apabila kulit gendang tersebut turut dikoyakkan.
Seorang penduduk, Azhar Ismail, 44, berkata, dia terkejut melihat gendang besar itu ditinggalkan di pintu pagar surau semasa mahu menunaikan solat subuh.
"Siapa sahaja pasti terkejut apabila tiba-tiba melihat benda seperti ini pada awal pagi. Apabila diperiksa rupa-rupanya gendang lama," katanya kepada Kosmo! semalam.

sumber : kosmo online

Budak cedera terkena hayunan topi keledar bapa

Posted: 21 Oct 2012 06:30 PM PDT


GEORGETOWN: Seorang kanak-kanak perempuan berusia 12 tahun terpaksa dikejarkan ke hospital selepas cedera di kepala terkena topi keledar yang dihayun bapanya sendiri di sebuah flat di Farlim, Air Itam, di sini, Jumaat lalu.
Dalam kejadian kira-kira jam 1 tengah hari itu, mangsa terpaksa menerima beberapa jahitan angkara tindakan bapanya yang berang selepas bertengkar dengan ibu mangsa.

Menurut sumber, bapa mangsa yang bekerja sebagai pengawal keselamatan pergi ke rumah berkenaan untuk mengambil kanak-kanak itu ke tempat kerjanya.


"Sudah menjadi kebiasaan lelaki itu untuk mengambil anaknya di rumah selepas waktu persekolahan dan membawanya ke tempat kerja.

"Bagaimanapun, pada hari kejadian, ibu mangsa enggan membenarkan anaknya mengikut suami sebelum berlaku pertengkaran antara mereka," katanya.


Difahamkan, pasangan suami isteri terbabit sudah berpisah dan tidak lagi tinggal serumah sejak beberapa tahun lalu dan bapa mangsa akan bergilir-gilir menjaganya.Sumber itu berkata, lelaki terbabit juga dikatakan sempat melepaskan tumbukan hingga terkena mata bekas isterinya hingga lebam.

"Mangsa yang ketika itu baru pulang dari sekolah enggan mencampuri urusan ibu bapanya dan mengambil keputusan masuk ke bilik.


"Bagaimanapun, belum sempat mangsa masuk ke bilik, secara tiba-tiba bapanya yang berang menghayunkan topi keledar lalu terkena kepala mangsa," katanya.

Menurutnya, kesan hayunan topi keledar itu menyebabkan kepala mangsa berdarah sebelum dikejarkan ke hospital oleh ibunya dan ahli keluarga lain.


"Mangsa bagaimanapun bernasib baik dan hanya menerima beberapa jahitan di kepala sebelum dibenarkan pulang oleh doktor," katanya.


Ketua Polis Daerah Timur Laut, Asisten Komisioner Gan Kong Meng mengesahkan menerima laporan berhubung kejadian itu.


Menurutnya, polis sudah mengambil keterangan ibu dan bapa mangsa dan kes itu disiasat mengikut Seksyen 324 Kanun Keseksaan.


sumber : mymetro

Ambil peluang berkhalwat

Posted: 21 Oct 2012 06:15 PM PDT


MELAKA: Seorang wanita dipercayai sanggup mengambil kesempatan untuk berdua-duaan dalam rumah bersama pasangannya ketika ketiadaan ibu bapanya yang menunaikan haji di Makkah sebelum mereka dicekup di Taman Semabok Jaya, kelmarin.
Difahamkan, perbuatan wanita berkenaan disedari jiran berdekatan yang melihat kelakuan mencurigakan seorang lelaki berusia 40-an yang memasuki rumah didiami wanita berusia lewat 20-an itu. 
Bertindak atas maklumat itu, penduduk setempat diketuai Imam Masjid Al-Abrar Semabok, Muhammad Taufik Khalil melakukan pemeriksaan lanjut sebelum menemui pasangan berkenaan di kawasan rumah berkenaan jam 8.30 malam.

Muhammad Taufik berkata, beliau dimaklumkan perkara itu apabila dihubungi seseorang ketika berada di masjid, jam 7.15 malam.


"Individu itu memberitahu yang seorang lelaki dilihat memasuki rumah wanita berkenaan dalam keadaan mencurigakan, selain turut menutup pintu pagar.

sumber : mymetro

Bayi cedera otak dipercayai terjatuh

Posted: 21 Oct 2012 06:00 PM PDT


SIBU: Seorang bayi lelaki berusia lima bulan kini bertarung nyawa selepas mengalami kecederaan otak dipercayai terjatuh ketika dalam jagaan pengasuhnya, sejak empat hari lalu.
Difahamkan, kejadian disedari ibu kanak-kanak itu berusia 38 tahun yang membuat pemeriksaan di Hospital Sibu (HS), kelmarin.

Sumber berkata, ibu kanak-kanak malang itu yang juga guru di sebuah sekolah di Jalan Teku, di sini, sebelum itu diberitahu kanak-kanak berkenaan muntah dan pengsan oleh pengasuh yang menjaganya.


"Terkejut dengan panggilan itu, wanita berkenaan bergegas pulang dan terus menghantar anaknya ke sebuah klinik di Jalan Teku. Bagaimanapun, petugas klinik terbabit mendapati keadaan bayi agak serius sebelum menasihatkan wanita itu merujuk anaknya ke HS untuk rawatan lanjut," katanya.

Katanya, selepas dua hari ditahan di Unit Rawatan Rapi (ICU), doktor memaklumkan bayi itu mengalami kecederaan di bahagian otak, kelmarin.


"Wanita terbabit cuba mendapat penjelasan, namun pengasuh itu mendakwa tidak mengetahui punca bayi berkenaan mengalami masalah itu"Berikutan itu, wanita terbabit membuat laporan di Balai Polis Sentral, jam 11 malam kelmarin dan meminta polis menjalankan siasatan bagi mengenal pasti punca bayi itu mengalami kecederaan dalaman," katanya.

Sementara itu, jurucakap polis berkata, pihaknya masih menjalankan siasatan termasuk mengambil keterangan pengasuh bayi malang itu, namun tiada tangkapan dibuat sehingga kini.


sumber : mymetro

Gila...model ni tinggi sangat

Posted: 21 Oct 2012 05:00 PM PDT


GILEEEEEEE, Model Cantik Ini Ternyata Memiliki Postur Tubuh Paling Tinggi Di Kalangan Model [206 Cm]

Model ini bernama Caroline Welz, lahir pada tanggal 6 JulAi 1986 di Nordrhein Westfalen,Jerman. Ia memiliki tinggi 206 cm,dengan panjang kakinya 130 cm.
Ukuran kasut yang ia pakai nombor 48 cm.


Siapa SANGKA BUNGA FRESH ini ternyata terbuat dari .......

Posted: 21 Oct 2012 04:00 PM PDT


siapa SANGKA BUNGA FRESH ini ternyata terbuat dari .......

1DIY Bouquet Made From Something You Wouldn't Expect
2DIY Bouquet Made From Something You Wouldn't Expect
3DIY Bouquet Made From Something You Wouldn't Expect
4DIY Bouquet Made From Something You Wouldn't Expect

Bayi Pemilik Angka 8-9-10-11-12-13-14 Telah Lahir

Posted: 21 Oct 2012 09:45 AM PDT


http://www.myvideox.com/wp-content/uploads/2012/10/6914a__katie-deremiah-menggendong-laila-fitzgerald-_121016111143-959.jpg 
Katie Deremiah memangku Laila Fitzgerald. 

Ayah Laila mengaku akan langsung membeli tiket loteri setelah Laila lahir. Maklum, Laila lahir dengan angka unik yakni 8-9-10-11-12-13-14.
Seperti dikutip Mirror, Laila Fitzgerald lahir dengan berat 8 pounds 9 ons (3 kg 255 gr). Dia lahir pada 11 Oktober 2012. Di Amerika, tarikh kelahirannya ditulis 10-11-12.
Satu lagi adalah waktu kelahiran Laila Fitzgerald. Dia lahir pada pukul 01.14 siang atau 13.14.
"Jadi, angka yang berhubungan dengan kelahirannya adalah 8-9-10-11-12-13-14," tulis Mirror.
Ibunda Laila, Katie Deremiah (26), mengaku dirinya sudah memiliki firasat bakal melahirkan pada 11 Oktober. Padahal berdasarkan hitungan dokter, Deremiah diperkirakan baru akan melahirkan pada 19 Oktober.
Sang ayah, Ryan Fitzgerald (26), mengatakan kepada The Des Moines Register bahwa dirinya akan langsung membeli tiket loteri. Dia yakin angka kelahiran anaknya bakal menjadi angka yang jitu.

Dalam filem awek ni horror habis,luar filem super cantik

Posted: 21 Oct 2012 09:30 AM PDT

Daveigh Chase, best known for her role as Samara in "The Ring", is now a natural beauty that smoulders instead of terrifies.

Then

1Daveigh Chase Ditches the Ghosts from Her Past
2Daveigh Chase Ditches the Ghosts from Her Past
3Daveigh Chase Ditches the Ghosts from Her Past
Now
4Daveigh Chase Ditches the Ghosts from Her Past
5Daveigh Chase Ditches the Ghosts from Her Past
6Daveigh Chase Ditches the Ghosts from Her Past
7Daveigh Chase Ditches the Ghosts from Her Past
8Daveigh Chase Ditches the Ghosts from Her Past
9Daveigh Chase Ditches the Ghosts from Her Past

Siapa sangka AWEK CANTIK ini berubah jadi ZOMBIE dalam SEKEJAP

Posted: 21 Oct 2012 09:15 AM PDT


Popular TV Series, "The Walking Dead", is back for season 3. We go behind-the-scenes to see how a skilful team of makeup artists transform the angelic, Xan Angelovich into a living nightmare. Not for faint-hearted.
1She Looks So Normal: Now See Her Zombie Transformation
2She Looks So Normal: Now See Her Zombie Transformation
3She Looks So Normal: Now See Her Zombie Transformation
4She Looks So Normal: Now See Her Zombie Transformation
5She Looks So Normal: Now See Her Zombie Transformation
6She Looks So Normal: Now See Her Zombie Transformation
7She Looks So Normal: Now See Her Zombie Transformation
8She Looks So Normal: Now See Her Zombie Transformation
9She Looks So Normal: Now See Her Zombie Transformation

Trick khas untuk yang tak ada girlfriend

Posted: 21 Oct 2012 09:00 AM PDT

This Asian guy shows us how to make a romantic photos featuring a couple... if you have no girlfriend.

1No Girls? No Problem!
2No Girls? No Problem!
3No Girls? No Problem!
4No Girls? No Problem!
5No Girls? No Problem!
6No Girls? No Problem!
7No Girls? No Problem!
8No Girls? No Problem!
9No Girls? No Problem!

Wow.. Christina Aguilera Tidak Suka Pakai Under****

Posted: 21 Oct 2012 08:00 AM PDT


Walaupun Christina saat ini sudah mempunyai anak, tapi tahukah Kamu kalau ternyata Christina Aguilera sering pergi tanpa mengenakan pakaian dalam. Penyanyi kelahiran Amerika S7arikat itu merasa bebas dengan hal tersebut. Wow…
"Aku tidak suka memakai pakaian dalam. Aku suka mengenakan pakaian tersebut dan ingin merasakan sebebas mungkin. Itu seperti siapa aku," kata Christina.
Di sisi lain, Christina tidak merasa takut saat dirinya mengalami proses penuaan dan dirinya juga tidak takut menjadi tua.
"Beberapa orang takut perubahan dan merasa yang semakin tua adalah hal yang buruk, tapi aku benar-benar menyukai kedewasaan dan memperoleh kebijaksanaan," papar Christina.
"Pengalaman hamil dan memiliki anak dan melihat tubuh wanita itu sangat luar biasa," tambahnya.
\

Nenek jadi popular kerana scooter mini

Posted: 21 Oct 2012 07:00 AM PDT


Seorang nenek pencen yang telah berusia 74 tahun, baru-baru ini telah dinobatkan sebagai selebriti online kerana kegemarannya menggunakan scooter mini ketika Ia ingin pergi ke tkedai. Penobatan "Perth Scooter Gran" ini mulai mencuat ke berbagai dunia ketika video nenek bernama Barbel Roerig ini di muat naik ke youtube.
Nenek ini kerap menggunakan scooter lipatnya itu disepanjang trotoar Perth. Kerana videonya itu, Nenek Roerig memiliki banyak fans di Facebook dari berbagai negara, mulai dari Amerika, Australia, Indonesia, Mexico, dan bahkan Afghanistan.
Si nenek, Barbel Roerig dengan Scooter Mini nya
Pada suatu kesempatan, media setempat mengabarkan bahawa kebiasaannya menggunakanscooter itu bukanlah tanpa alasan. Justru Ia memilih scooter sebagai penolongnya kerana Ia menderita sakit di lutut sejak sembilan tahun lalu.
Sang nenek terinspirasi menggunakan scooter itu sejak Ia melihat banyak staff Airport di Oslo menggunakan scooter untuk membawa banyak barang. "Mulai saat itu saya pun menggunakanscooter, dan alat itu sangat menolong saya," ungkapnya.


Alamak, Ini Gereja Atau Toko Buku?

Posted: 21 Oct 2012 06:00 AM PDT


Gereja yang sudah berdiri sejak abad ke 13 ini merupakan gereja yang cukup bersejarah. Gereja Dominican yang terletak di Maastricht, Belanda, ini sempat menjadi fungsi aslinya Iaitu sebagai tempat beribadah, gudang, tempat arsip, tempat parking basikal dan akhirnya kini di gubah menjadi sebuah kedai buku modern.
Perubahan yang terakhir itu digagas oleh sebuah perusahaan arkitek Merkx + Girod. sekumpulan arkitek itu kemudian merubah sebagian sudut gereja tua tersebut diantaranya dibagian tower, menambah tiga lantai yang terbuat dari baja, beberapa rak buku besar, memasang lift, tangga dan lainnya.
Nuansa gereja lama itu pun tak terlalu dihapuskan oleh sang perancang, sebab dibeberapa sudut bangunan, pengunjung juga masih boleh melihat keindahan beberapa lukisan di langit-langit gereja sambil bersantai di cafe yang berada di dalamnya. 
 

 

 

 Video, Pelancung Wanita Diperk*** Lumba-Lumba

Posted: 21 Oct 2012 04:00 AM PDTTertangkap kamera video, seekor lumba-lumba melompat ke atas tubuh seorang wanita dan membuatnya terlentang. Lomba-lumba itu lalu menggoyang-goyangkan tubuhnya persis di di arah kelamin wanita muda itu.

Peristiwa itu berawal dari seorang pelancung  wanita yang duduk di tepi kolam, mengenakan pakain agak mini. Kedua kakinya dimasukan ke dalam air sambil digoyang-goyang, terlihat seluar dalamnya berwarna putih.

Entah kerana melihat seluar dalam itu, atau bagaimana, tiba-tiba lumba-lumba bernama Hilarious menghampirinya, dan naik ke atas tubuhnya, lalu merebahkannya dalam posisi terlentang. Kemudian badannya digoyang-goyang, seperti sedang bersetubuh.


Peristiwa itu, dirakam oleh seseorang dengan kamera video lalu dimuat naik di YouTube. Video di YouTube itu telah diklik lebih dua juta kali.

Tidak jelas peristiwa tersebut terjadi dimana dan bila. Dailymail menyiarkan pada Sabtu 18 Ogos 2012, dan menyebutkan bahawa video itu di bahagian hiburan YouTube. Video yang diupload pada bulan Julai tahun lalu itu, telah mengumpulkan jutaan hits di minggu lalu.

Bagaimana sebetulnya kehidupan seks lumba-lumba? Sebuah pasukan peneliti pada enam tahun lalu yang mempelajari perilaku dari 120 lumba-lumba Bluenose di Shark Bay, Australia Barat, menemukan bahwa lumba-lumba menunjukkan gaya seperti manusia dalam praktek-praktek seksualnya


Robot Pelukis Mimpi

Posted: 21 Oct 2012 03:00 AM PDTKalau sebelumnya hadir robot yang boleh memasak, dan membawa snack, kini hadir lagi robot yang boleh melukis mimpi anda. Robot ini hadir di salah satu kamar iaitu kamar 202 Hotel Ibis Berlin Jerman. Di dalam kamar ini robot yang memiliki lengan untuk melukis ini dapat mengubah data tidur tamunya ke dalam sebuah kanvas.

Hotel ini menawarkan pengalaman yang berbeza kepada tamunya dengan menempatkan sebuah Robot Sleep Art di dalam kamar tersebut. Robot ini dapat bekerja dengan ktil  khusus yang dilengkapi dengan 80 sensor. Sepanjang malam, sensor ini mengambil data pergerakan tidur anda, suhu, dan suara. Algoritma ini yang nantinya diterjemahkan ke dalam kanvas dengan sapuan berus menggunakan palet empat warna.

Beberapa hasil goresan robot ini mengingatkan kita akan doodling geometris Spirograph. Kadang-kadang terlihat seperti jalan cahaya yang dibuat oleh kunang-kunang. Nah kalau anda mendengkur akan diterjemahkan menjadi lukisan abstrak ekspresionisme. Robot ini sudah melakukan uji coba kepada 100 orang tamu dalam enam bulan untuk menghasilkan seni tidur yang indah, dan berjalan pada 50.000 baris kod. Untuk lebih jelasnya silakan lihat video berikut ini :sumber


Rumah Terpanjang Di Dunia, Sepanjang 150 Meter

Posted: 21 Oct 2012 02:00 AM PDTRumah ini terletak di atas bukit Khao Yai, THailand dan direka oleh Shinichi Ogawa & Associates dari Jepun. Rumah ini merupakan rumah terpanjang di dunia iaitu sepanjang 150 meter dan dilengkapi dengan kawasan rumah, kolam renang dan bilik yang sangat panjang. 

Sumber


Model Rambut Perempuan Berbentuk Haiwan

Posted: 21 Oct 2012 01:30 AM PDT


Seniman berbakat eksentrik, art director dan desainer busana dari Tokyo, Nagi Noda adalah seorang visioner belum pernah terjadi sebelumnya. Tak terkekang dari setiap batas disiplin atau industri, kerja Noda meluas dari desain buku sampai kemasan musik, untuk film pendek, video musik dan iklan, bahkan untuk desain pakaian. Noda disupport banyak dengan Partizan, sebuah lembaga terkemuka yang mewakili mutakhir direktur, fotografer dan seniman. Lihat salahsatu karya pemikirannya yang bermain dengan tatanan rambut berbentuk haiwan.Sedar Sesaat Sebelum Doktor 'Mengambil' Organ Tubuhnya

Posted: 21 Oct 2012 01:00 AM PDT


 
Carina Melchior 

Seorang gadis Denmark terjebak dalam keadaan koma setelah mengalami kecelakaan kereta tragis. Tetapi secara ajaib ia terbangun sesaat setelah dokter menyatakan otaknya telah mati dan siap memanen organ tubuhnya.

Dokter menilai peluang Carina Melchior (20 tahun) untuk pulih sangat rendah dan meminta keluarganya mempertimbangkan derma organ. Orangtuanya pun setuju dan dokter melepas respirator atau alat bantu nafas yang melekat di tubuhnya.

Namun ketika doktor di Aarhus University Hospital, Denmark, tengah mempersiapkan dirinya untuk derma organ, secara tiba-tiba Carina membuka matanya dan mulai menggerakkan kaki.

Kejadian ini tentu saja membuat terkejut seluruh staf di rumah sakit, terlebih orangtuanya, kerana ia  terbangun setelah dinyatakan mati otak dan dokter siap 'mengambil' organnya.

Remaja ini kini masih dalam masa pemulihan di sebuah pusat rehabilitasi dan sudah mampu berjalan dan berbicara.

Namun keluarganya mahu menyaman rumah sakit dan mengatakan bahawa dokter telah memutuskan untuk mencabut alat penunjang kehidupannya terlalu cepat agar dapat mengambil organ tubuhnya.


Tentu saja hal ini menjadi trauma yang besar baik bagi Carina mahupun orangtuanya, yang telah yakin tidak ada lagi jalan keluar yang boleh dilakukan sehingga akhirnya menyetujui menyumbangkan organ tubuh putrinya.

Carina mengalami kecelakaan kereta pada Oktober 2011. Dia dirawat di rumah sakit dan tinggal di sana selama tiga hari sebelum doktor mengatakan bahawa aktiviti otaknya memudar dan berkonsultasi dengan keluarga untuk menghentikan pengubatan. Orangtuanya kemudian setuju untuk menyumbangkan organ tubuhnya.

Padahal derma organ hanya dapat terjadi setelah kematian otak. Namun, dalam kes Carina, rumah sakit telah mengakui bahawa mereka membuat kesalahan serius dalam diagnosisnya.

sumber  

Ini Dia Iklan Yang Mengerikan Dan Menjijikan Yang Pernah Ada

Posted: 21 Oct 2012 12:30 AM PDT


 Iklan tidak hanya sebuah gambar semata dari sang empunya namun merupakan "senjata" yang boleh menghipnotis dan mengedukasi kepada calon pengguna tentang apa maksud dan tujuan pesan dari iklan tersebut. Di zaman sekarang sebuah iklan haruslah sangat kreatif!. Selain kreatif, iklan yang kontroversi juga mampu menyita perhatian publik, contoh foto para pemimpin dunia yang berciuman bibir.
Dan kali ini akan menampilkan iklan-iklan yang ANEH sekaligus MENGERIKAN!!! . Kita lihat sama-sama iklan-iklannya di bawah ini. Seperti yang dilansir vivanews.
nycomed : agoni

Caribu Bitter : canari
aware helpline :Verbal Abuse
Skin :deffy genetics
WWF :Blood
Human For animals :Seal
indiact :BobCat

Inikah cara yang betul ajar anak buang air besar?

Posted: 21 Oct 2012 12:00 AM PDT

 lihat sendiri betulkah caranya begini?