Adsense

Khamis, 3 November 2011

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Sinopsis Kekasih Awal & Akhir Lakonan Aaron Aziz Siti Saleha

Posted: 03 Nov 2011 09:26 PM PDT

SINOPSIS KEKASIH AWAL DAN AKHIR

Sebuah telemovie yang diterbikan oleh syarikat milik pelakon Aaron Aziz iaitu Aaron Aziz Productions dan telemovie Kekasih Awal & Akhir menjadi telemovie pertama yang diterbitkan oleh beliau. Masih mengekalkan chemistry bersama pasangannya dalam Nora Elena iaitu Siti Saleha, dan Budiey rasa ramai peminat Aaron Aziz dan Siti Saleha tak sabar untuk menonton telemovie ini.

9 November 2011, 8.30 malam
Lakonan: Aaron Aziz, Fauziah Ghous, Siti Saleha
Nama Aaron Aziz semakin melonjak dipesada seni dan diminati ramai. Dan buat pertama kalinya, beliau telah mengarahkan telefilem khas buat Media Prima dan ianya juga merupakan arahan pertamanya di Malaysia menerusi Aaron Aziz Productions Sdn Bhd. 'Kekasih Awal dan Akhir' ini menceritakan tentang Awal, lakonan Aaron Aziz, merupakan seorang pelajar Universiti dan mempunyai perwatakan yang kacak serta bergaya. Perwatakannya itu membuatkan ramai gadis terpikat dengan dirinya. Di Universiti, Awal mempunyai seorang sahabat karib iaitu Julia (Fauziah Gous). Keakraban mereka membuatkan Julia menaruh hati terhadap Awal. Namun, Awal tidak pernah menganggap Julia lebih daripada sahabat.

Kedua mereka begitu aktif dan masing-masing telah mengambil bahagian menjadi sukarelawan untuk satu kempen. Di situ, Awal berkenalan dengan Akhirah, yang dilakonkan oleh Siti Saleha. Apabila Julia mendapat tahu, dia terus meluahkan perasaan terhadap Awal, namun cintanya ditolak. Julia kecewa dan membawa diri. Awal mendekatkan diri dengan Akhirah dan sayangnya terhadap Akhirah bertambah apabila mendapat tahu Akhirah tiada ibu dan bapa. Awal nekad mengahwini Akhirah dan akhirnya setelah tiga tahun berlalu, Akhirah mengandung.

Bak kata pepatah, sangkakan panas hingga ke petang, rupanya hujan di tengahari. Akhirah terlibat dalam kemalangan jalanraya dan Akhirah sudah tidak seperti dahulu lagi.

Pelakon Kekasih Awal dan Akhir

Siti Saleha

Aaron Aziz

Tags: , , ,

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

 • Drama Nora Elena
 • Siti Saleha Bakal Jadi Pengacara Program Gerbang AIM18
 • Gambar Siti Saleha di Media Prima TV Networks Screening 2012
 • Gambar Siti Saleha di Anugerah Bintang Popular 2010
 • Siti Saleha & Remy Ishak di Roadshow Enchanteur Paris & Dashing
 • Gambar Aaron Aziz Jadi Gangster Dalam Filem Evolusi KL Drift
 • Aaron Aziz Cabar Diri dalam Teater Badai Semalam
 • Gambar Siti Nurhaliza di Rumah Terbuka Astro
 • Siti Saleha Pelakon Drama 5 Jingga Kekasih Baru Jehan Miskin?
 • Gambar Siti Saleha Nora Elena di Promo Tour Enchanteur Paris
 • Full content generated by Get Full RSS.

  TV9 Siar 5 Telefilem Terbaik Sepanjang November

  Posted: 03 Nov 2011 09:19 PM PDT

  5 TELEFILEM TERBAIK SEPANJANG NOVEMBER

  TV9, menerusi slot Skrin di 9, yang bersiaran setiap Rabu, 8.30 malam kembali dengan barisan telefilem tempatan terbaik sepanjang November ini. Sejak diperkenalkan pada Januari 2011, telefilem yang disiarkan mendapat sambutan yang luar biasa daripada penonton stesen televisyen nombor 2 Malaysia ini.

  Baru-baru ini, telefilem Takbur Seorang Isteri yang telah disiarkan melalui slot ini telah meraih sejumlah 1.2 juta penonton. Lebih membanggakan lagi apabila dua buah telefilem Skrin Di 9 dicalonkan di dalam kategori telemovie terbaik di Anugerah Skrin 2011. Kedua-dua buah telefilem ini adalah Korban Kasih Abah dan Jangan Hantar Aku Ke Neraka yang mendapat sejumlah 1.1 juta penonton. Paling menarik adalah apabila kedua-dua buah telefilem ini diulang tayang di stesen TV3, jumlah penonton meningkat ke 1.4 juta dan 2.9 juta masing masing. Ini membuktikan bahawa slot Skrin Di 9 menayangkan telefilem yang berkualiti dan relevan dengan penonton kami.

  Pelakon, pengarah, penerbit untuk Skrin Di 9 bulan November

  Menurut Cik Sherina Nordin, Pengurus Besar TV9, "Skrin di 9 membariskan telefilem tempatan terbaik yang meliputi pelbagai genre termasuk drama bercorak kekeluargaan, komedi dan romantik yang releven dengan kehidupan masyarakat Malaysia. Pengisian drama ini diwarnai dengan nama-nama besar dalam arena hiburan tanahair, jalan cerita yang padat dan menghiburkan serta kualiti produksi yang bermutu tinggi. "

  Sepanjang bulan November ini, Skrin Di 9 menjanjikan telefilem tempatan terbaik dengan penulisan skrip yang berkualiti daripada pengarah yang berpengalaman serta berkaliber. Bermula dengan 'Cik Kiah Kole Kacang' arahan Shahrulezad Mohameddin yang merupakan pemenang Lakon TV Terbaik ASK 2010, membuka tirai semalam. 'Kekasih Awal & Akhir,' arahan Aaron Aziz, pelakon Pembantu Lelaki Terbaik Filem ASK 2010 yang baru menceburkan diri dalam bidang pengarahan akan bersiaran pada 9 November. Sementara itu, tiga pengarah kreatif dan berbakat besar seperti Fairuz Loy akan memikul tanggungjawab sebagai pengarah bagi telefilem 'Tongkah Arus Dosa', 'Bedah Tong Gas' arahan Nazir Jamaludin dan Ghaz Abu Bakar pengarah untuk 'Si Tudung Tweet'.

  Selain itu, sebagai tanda terima kasih kepada penonton TV9 di atas sokongan yang telah diberikan, TV9 akan mengadakan peraduan melalui laman sosial media kami. Peraduan yang akan berlangsung sepanjang November menawarkan hadiah-hadiah lumayan seperti iPad, iPhone & iPod Touch. Untuk maklumat lanjut sila layari laman web rasmi TV9 di www.tv9.com.my

  "TV9 juga sentiasa memainkan peranan dalam membangunkan serta memberikan sokongan penuh kepada perkembangan seni negara. Kami sedar bahawa TV9 merupakan platform dan batu loncatan kepada anak-anak seni termasuk pelakon, pengarah, penerbit dan penulis skrip untuk berkarya. Selain slot Skrin di 9, kami juga menawarkan drama bersiri tempatan mengikut genre masing-masing melalui slot Ratu, Aurora dan Oh Mari Gelak!. Keempat-empat slot ini adalah di bawah kempen 8.30malam yang telah dilancarkan pada awal tahun 2011," tambah Sherina lagi.

  Slot Ratu (Isnin & Selasa, 8.30 malam) menyediakan kandungan-kandungan tempatan khusus disasarkan untuk tontonan penonton-penonton Melayu seisi keluarga. Nilai-nilai kekeluargaan, kisah hidup masyarakat dan komuniti adalah antara elemen-elemen yang sinonim dengan slot ini. Manakala Aurora (Khamis, 8.30 malam) menyediakan kandungan drama bersiri kepada penonton sasarannya iaitu generasi muda dan masyarakat bandar yang inginkan kandungan program yang relevan dengan kehidupan hari-hari mereka. Oh Mari Gelak! (Sabtu & Ahad, 8.30 malam) menawarkan drama komedi tempatan khusus untuk tontonan seisi keluarga.

  Liyana Jasmay - Pelakon Tudung Tweet

  Liyana Jasmay – Pelakon Tudung Tweet

  Fouziah Gous

  Fouziah Gous

  Aaron Aziz

  Aaron Aziz

  Siti Saleha

  Siti Saleha

  Izzue Islam - Pelakon Tudung Tweet

  Izzue Islam – Pelakon Tudung Tweet

  Mengenai TV9
  Sejak ditubuhkan pada 2006, TV9 telah mengembangkan sasaran kepada golongan muda bersesuaian dengan cogan kata "Di Hatiku", TV9 juga berhasrat untuk menjadi stesen percuma nombor 2 negara dan saluran sukaramai golongan kanak-kanak. Untuk mengekalkan kedudukannya pada tahun 2011 ini, TV9 akan terus memberi focus kepada golongan muda masyarakat Melayu dan penonton di bandar tanpa melupakan penonton setia sedia ada. Ini dapat diterjemahkan menerusi penampilan yang lebih segar dengan menumpukan kepada hiburan, drama, komedi dan realiti untuk memuaskan kehendak segmen sasaran. Antara susunan menarik TV9 termasuklan Akademi Al-Quran, Idola Kecil, Berita Adik, Upin & Ipin, Dia Bukan Maryam, 3 Hari 2 Malam, Apa Saja…FBI, 6 Progresif, Hip TV, Galaksi, Chopp!! dan banyak lagi.

  Tags:

  Click on the following buttons to share this article with your friends:

  Baca artikel lain yang berkaitan:

 • Senarai Pemenang Golden Globe Awards Ke 67
 • RTM Sedia 63 Rancangan Khas Menarik Sepanjang Ramadan
 • Gambar Penyampai di Media Nite Radio Hot FM & Fly FM
 • 09.09.09 Lucky Number Wedding at Kuala Lumpur Tower
 • SALAM BAITULLAH
 • Drama Antara Garisan Di Astro Ria Lakonan Isma Yusoof, Nadia Aqilah Bajuri
 • Pakej Istimewa Sempena Musim Raya di Portal Tonton
 • Yatt Mahu Bertunang Dengan Boy Friend, tapi…
 • Pelancaran Aktiviti Seni Budaya JKKN
 • Perlawanan Akhir Piala Malaysia 2011
 • Full content generated by Get Full RSS.