Adsense

Ahad, 7 Julai 2013

Utusan Online - Hiburan

Utusan Online - Hiburan


Tiket konsert kumpulan heavy metal Metallica jadi rebutan

Posted: 07 Jul 2013 10:23 AM PDT

KUMPULAN heavy metal legenda dari Amerika Syarikat, Metallica akan mengadakan konsert sulung di Kuala Lumpur 21 Ogos depan.

KUALA LUMPUR 7 Julai - Aura kumpulan heavy metal legenda dari Amerika Syarikat (AS), Metallica sudah mula dirasai di negara ini apabila ratusan peminat kumpulan itu berkumpul untuk menjadi antara kumpulan terawal yang mendapatkan tiket konsert mereka tidak lama lagi.

Sungguhpun tiket untuk menyaksikan konsert sulung kumpulan itu di negara ini hanya mula dijual bermula pukul 11.30 pagi semalam, tetapi itu tidak menghalang sebilangan daripada mereka untuk setia menanti lebih awal daripada itu.

Pengarah Urusan Kumpulan Galaxy, Alan Chan berkata, melihat pada sambutan yang diberikan peminat kumpulan tersebut, konsert Metallica ini pasti akan menjadi satu sejarah.

"Konsert ini pasti akan menjadi satu sejarah selain daripada pengalaman yang tidak akan dilupakan peminat mereka di sini," katanya.

Metallica yang dianggotai oleh James Hetfields (penyanyi, gitaris), Lars Ulrich (dram), Kirk Hammett (gitaris) dan Rob Trujillo (bassis) memiliki peminat yang besar di Malaysia.

Selepas berkunjung ke Kuala Lumpur, Metallica yang terkenal dengan album seperti Masters of Puppets, Kill'em All, Ride The Lightning dan And Justice For All, akan mengadakan konsert di Singapura pada 24 Ogos ini.

Tiket-tiket yang berharga antara RM680, RM550, RM450, RM380, RM350 dan RM195 sudah boleh didapati di ruang legar pusat beli belah Fahrenheit 88 dan bermula pada 8 Julai, tiket-tiket akan mula dijual di kaunter tiket Galaxy bertempat di Mid Valley dan Sungei Wang Plaza.

Pembelian tiket juga boleh dilakukan dengan melayari laman web www.ticketcharge.com.my manakala untuk sebarang maklumat lanjut, boleh hubungi talian 03-22822020 atau kunjungi laman web www.galaxy.com.my.

Nurul bakal dapat anak lelaki

Posted: 07 Jul 2013 01:38 AM PDT

Oleh GARRET DAWUM

NURUL WAHAB... bakal menimang anak lelaki pada Oktober ini. - UTUSAN

KUALA LUMPUR 7 Julai - Penyanyi Nurul Wahab bakal menimang anak lelaki apabila bersalin kelak.

Dia yang sedang hamil enam bulan setengah, membuat pengumuman tentang jantina bayi yang dikandung pada konsert akhir program Ceria PopStar di Astro, Bukit Jalil di sini hari ini.

Nurul yang merupakan juri tetap program tersebut dijadual bersalin pada 15 Oktober depan.

"Alhamdulillah, sewaktu saya pergi melakukan imbasan untuk mengetahui jantina bayi dua minggu lalu, doktor mengesahkan bayi yang saya kandung adalah lelaki.

"Saya gembira sangat kerana bakal dapat anak lelaki, lagipun Ayu Nazirah (anak) memang nak adik lelaki. Harap saya dan bayi sihat sehingga bersalin nanti," katanya tersenyum.

Bagi meraikan kegembiraan tersebut, Nurul dan suami Eric Depp akan pergi ke Perancis pada malam esok untuk bertemu dengan mertuanya.

Pasangan itu akan menyambut Ramadan di sana sehingga 22 Ogos ini. - UTUSAN ONLINE