Adsense

Jumaat, 15 Oktober 2010

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Yalal Chin Meninggal Dunia

Posted: 15 Oct 2010 06:52 PM PDT

Pelakon Yalal Chin Meninggal Dunia

Pelakon drama lelaki yang kita anggap senior dalam industri drama, Yalal Chin atau nama sebenarnya, Yalal Abu Achin telah meninggal dunia jam 12.30 tengah malam tadi. Berita ini dikhabarkan juga oleh rakan artis, antaranya Afdlin Shauki dan Vanidah Imran di status Twitter mereka.

"Salam semua,Seniman Yalal Chin telah pulang ke Rahmatullah.pd jam 12.30 sebentar tadi.AL-Fatihah. He was one of the nicest man / actor i kno" – Afdlin Shauki

"Al-fatihah buat Yalal Chin yg telah pulang ke Rahmatullah. Semoga rohnya ditempatkan di kalangan orang2 yg beriman. Amin." – Vanidah Imran

Allahyarham berasal dari Melaka. Selain berlakon, arwah juga pernah mengarah drama, menjadi pengurus produksi dan jururunding skrip. Pernah berlakon filem Wanita Bertudung Hitam dan filem Paloh sebagai pelakon tambahan. Filem Allahyarham yang masih belum ditayangkan ialah filem Misteri Jalan Lama arahan Afdlin Shauki. Antara telemovie terbaru lakonannya ialah Aku Yang Aku Cari di RTM arahan Arief Kamarhani yang turut berganding dengan Syed Aiman dan Arif Yamin.

Jenazah Yalal Chin dibawa ke Melaka dari HUKM pada jam 3 pagi untuk pengebumian.

Walaupun nama Yalal Chin tidak sehebat Allahyarham M Rajoli dan Allahyarham Din Beramboi, namun lakonan hebatnya menerusi telemovie-telemovie Rashid Sibir sedikit sebanyak memberi impak dalam industri drama tanahair.

Marilah kita sama-sama sedekah Al-Fatihah kepada arwah Yalal Chin. Semoga rohnya ditempatkan di kalangan orang yang beriman dan dicucuri rahmat. Salam takziah kepada keluarga Allahyarham.

Al-Fatihah.

yalal chin

Baca artikel lain yang berkaitan:

 • Pelakon Tony Kassim Meninggal Dunia
 • Isteri Sabri Yunus Meninggal Dunia
 • Ayah Achik Spin Meninggal Dunia
 • Komposer Zubir Ali Meninggal Dunia
 • W.S. Rendra Meninggal Dunia
 • Nasir Anak P Ramlee Meninggal Dunia Petang Tadi
 • Michael Jackson dan Farah Fawcett Meninggal Dunia
 • Ibu Ifa Raziah Meninggal Dunia
 • Richard Leigh Passed Away
 • Tan Sri Abdul Samad Ismail Meninggal Dunia
 • Full Feed Generated by GetFullRSS.com, sponsored by USA Best Price.

  Bang Bang Boom Musim Baru Banyak Kejutan

  Posted: 15 Oct 2010 01:33 PM PDT

  TAMPIL DENGAN MUSIM BARU YANG LEBIH KELAKAR!

  BANG BANG BOOM ! Sebuah program komedi jenaka yang pasti tidak kering gusi kembali bersiaran dengan musim terbarunya mulai 26 Oktober 2010, setiap hari Selasa jam 10.00malam di TV3. Sejak diperkenalkan pada tahun 2007, BANG BANG BOOM! (BBB) sering melakukan pembaharuan dalam memberikan kejutan kepada para peminat setianya.

  Diterbitkan oleh Primeworks Studio, BANG BANG BOOM ! (BBB) mempertengahkan konsep yang santai dan lawak jenaka dengan perwatakan dua pengacara, Amat (Reezman Esa) dan Azahari (Ahmad Azahari Mohd Ali) yang spontan dan 'gila-gila'. BBB musim ke-6 ini mempersembahkan empat segmen iaitu Amekaw (segmen baru), Mwahaha, Terima Kasih dan Bang.

  DSC_3175-1

  Amekaw, segmen terbaru dalam BBB merupakan pengubahsuaian daripada segmen 'Ada berani' dan ' Tak de Pasal Cari Pasal'. Jika dalam musim yang lepas, krew BBB hanya tertumpu di rumah-rumah peminat BBB, kali ini, krew produksi mengambil langkah yang lebih besar dengan meredah kampung.

  Yang menarik dalam segmen 'Amekaw', temasya sukan yang diadakan memaparkan pelbagai aksi permainan kampung yang telah diolah menjadi 'gila-gila' dan lebih mencabar! Amat dan Azahari akan mengenakan kostum mengikuti tema di setiap lokasi bersama selebriti jemputan yang turut menjayakan segmen tersebut seperti Sarah Raisuddin, Wan Sharmila, Yasmin Hani, Asry Azizan (Kapten Kit), Gambit dan ramai lagi.

  Perarakan orang kampung akan diadakan dengan riuh rendah sebelum memulakan temasya sukan tersebut. Peserta yang berjaya dalam mengharungi pelbagai cabaran bakal memenangi hadiah wang tunai yang menarik.

  P1010047-1

  Segmen – segmen yang sudah sebati dalam program BBB seperti 'Mwahaha' iaitu gurauan jalanan bersama orang awam yang dirakam secara kandid dengan reaksi spontan samada melatah, marah ataupun gelak ketawa pasti tidak ketinggalan dengan elemen-elemen baru yang menarik.

  Selain itu, BBB juga menampilkan segmen 'Terima Kasih' yang memaparkan keperihatinan orang ramai terhadap mereka yang memerlukan serta segmen yang paling diminati iaitu 'Bang'. Dalam segmen Bang pula, peserta boleh menjadi 'Tok Dalang' untuk memerangkap rakan karib iaitu 'Target' ataupun mangsa. Segmen ini bukan sahaja mendapat sambutan daripada golongan selebriti malah para penonton BBB yang berminat dan mempunyai idea yang unik juga dialu-alukan.

  DSC_0535-1

  Menurut penerbit BANG BANG BOOM, Tengku Mohd Ismail Tengku Ibrahim, "BANG BANG BOOM merupakan sebuah program komedi yang sudah popular di kalangan penonton TV3. Gurauan dan cabaran yang dipersembahkan dalam BBB bertujuan untuk memberikan hiburan secara santai. Walaupun BBB dilihat sebagai program yang 'gila-gila', krew penerbitan tetap mengambil kira batasan agama dan sensiviti masyarakat supaya tidak menyinggung perasaan mana-mana pihak."

  BANG BANG BOOM musim ke-6 bakal menemui para penonton TV3 pada 26 Oktober 2010. Jangan lupa janji temu anda setiap hari Selasa jam 10.00malam, pasti tidak kering gusi dan terhibur bersama BANG BANG BOOM, hanya di TV3!

  DSC_2550-1

  DSC_2893-1

  DSC_1217-1

  DSC_0246-1

  DSC_0337-1

  Amat & Azahari bersedia untuk segmen Amekaw!-1

  Amat & Azahari-1

  Baca artikel lain yang berkaitan:

 • Gambar Prank Bang Bang Boom Musim Baru di TV3
 • Perlawanan Bowling Piala Apa-Apa Aje & Remaja
 • BANG BANG BOOM MUSIM KETIGA LEBIH MERIAH
 • Sekitar Perlawanan Persahabatan Sempena EURO 2008 Sorakan Emosi VS UiTM
 • Sampaikan Raya 2010 & Saya Terhebat TV3
 • Stephen Chow Reigns On April's Pearl Screen
 • List Complete Winner Annual Emmy Awards 2010
 • Review Long Khong 2 Art of The Devil 3 Movie
 • Teaser Filem Syirik Untuk Pembaca Sensasi Selebriti
 • Casa Impian Musim Baru di TV3
 • Full Feed Generated by GetFullRSS.com, sponsored by USA Best Price.