Adsense

Isnin, 5 Disember 2011

OHBULAN!

OHBULAN!


Angelina Jolie Kantoi Menciloklah Pula!

Posted: 04 Dec 2011 08:00 PM PST

Tinggal tiga minggu saja lagi filem cereka pertama arahan artis berbibir seksi, Angelina Jolie, 'In the Land of Blood and Honey' ditayangkan, namun dalam pada debaran Angelina menantikan filem bertemakan cinta ditayangkan, dia kini berdepan dengan saman hak cipta daripada  seorang jurnalis Croatia, James J.Braddock.

Dipetik dari Radar, James mendakwa aktress berusia 36 tahun itu telah menciplak jalan cerita daripada artikel tulisannya yang telah siarkan pada tahun 2007 untuk dijadikan jalan cerita 'In the Land of Blood and Honey'.

Filem arahan kedua Angelina selepas filem dokumentari, 'A Place in Time' ini mengisahkan tentang lelaki Serbia yang telah jatuh hati dengan wanita muslim Bosnia sehinggalah perang Bosnia yang tercetus pada 1992 telah memisahkan mereka.

"Filem ini secara spesifiknya bercerita tentang perang Bosnia, tetapi ia sebenarnya universal. Saya ingin menceritakantentang kisah bagaimana hubungan dan perlakuan manusia terjejas teruk kesan daripada hidup dalam peperangan," ujar Angelina.

Antara persamaan yang terdapat dalam jalan cerita filem arahan Angelina dengan artikel tulisan James, dapat dilihat menerusi karekter wanita yang telah diperkosa dan didera oleh askar dan pegawai-pegawai Serbia semasa dalam kem. Malah wanita tersebut turut dijadikan hamba di ibu pejabat kem tersebut.

James meminta mahkamah menjatuhkan saman atas kerugian yang dialaminya selain menyebut GK Films serta beberapa individu lain yang turut terlibat dalam kes saman tersebut.

Full content generated by Get Full RSS.

RM4 Juta Selepas 4 Hari, Filem “Ombak Rindu” Meletup!

Posted: 04 Dec 2011 07:06 PM PST

Meletuppp! Filem arahan Osman Ali ini bakal menggegarkan industri perfileman negara sekali lagi selepas filem "KL Gangster" arahan Shamsul Yusof yang mengaut RM11 Juta selepas tamat tempoh wajib tayang.

Bergenrekan romantik dan cinta, filem yang membariskan pelakon-pelakon mantap seperti Lisa Surihani, Aaron Aziz dan Maya Karin ini benar-benar memberikan impak kepada penonton di seluruh Malaysia. Antara komen-komen penonton selepas menonton filem ini,

I noe its too late, Ombak Rindu was the best… Gerek! Serius, best love story!!! – @MDFIR

Ada juga yang terkejut dan tidak berpuas hati kerana jualan tiket telah habis.

Gila laaa, ombak rindu full for a week?! Ni tak puas hati ni. Bak sini ticket, aku nak tgk. Eh pecahkan machine ticket tu kang. Nak tgk!! – @curlyhearts

Seperti yang kita sedia maklum, kutipan hari pertama filem ini turut mencecah RM750,000 dan hari kedua pula melebih RM1 Juta. Ini adalah satu peningkatan yang memberangsangkan dalam industri perfileman negara. Jika sebelum ini kutipan meletup untuk filem "KL Gangster" yang bergenrekan aksi dan gangster, filem "Ombak Rindu" yang bertemakan romantik dan cinta bakal mencantas rekod Syamsul Yusof jika trend ini berterusan.

Penerbit "Ombak Rindu" yang juga bekas penerbit filem "Lagenda Budak Setan" ketika ditemui wartawan Utusan memberitahu,

"Melalui Ombak Rindu, saya yakin kegemilangan filem Melayu bertemakan cinta akan kembali menjadi kegilaan penonton. "Diharap tarikan filem ini mampu bertahan melebihi tempoh minggu wajib tayang iaitu selama dua minggu."

Kepada anda yang masih belum menonton filem ini, apa tunggu lagi? Cepat dapatkan tiket di pawagam sekarang!

Full content generated by Get Full RSS.