Adsense

Khamis, 23 Jun 2011

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Dell Blogger Day

Posted: 23 Jun 2011 01:31 AM PDT

Hari ini, kesihatan masih belum mengizinkan, masih lagi dalam keselsemaan yang turun dan naik. Balik dari New Zealand, terus diserang selsema. Nasib baik tak demam teruk.

Walaupun tak sihat, Budiey gagahkan diri juga untuk hadir di Dell Blogger Day yang tentunya dianjurkan oleh syarikat pengeluar komputer dan notebook popular, Dell.

My space siap dgn my name without my blog url

Event ini diadakan di Alexis, The Gardens pada jam 3 petang dan akan berakhir pada jam 7 malam. Ianya dihadiri oleh 10 orang penulis blog yang semuanya gempak-gempak.

Di penghujung event ni, Dell akan menghadiahkan sebuah laptop keluaran Dell kepada penulis blog yang berjaya mengumpulkan jumlah pelawat paling tinggi. Wow, thats, cool!

Di sini, Budiey diperkenalkan dengan beberapa speaker yang membicarakan banyak isu dan cara untuk menggunakan Social Media iaitu Facebook dan Twitter dengan berkesan dan betul.

Banyak betul makanan kat Dell blogger Day ni

Beberapa kempen dan produk terbaru dari Dell juga diperkenalkan secara ringkas. Antara yang menambat hati Budiey ialah kempen terbaru iaitu Xpress Your Style.

Dalam satu presentation, kami diperkenalkan dengan Windows Photo Gallery yang memudahkan pengguna untuk edit gambar atau foto dan terus boleh upload di Facebook dan Twitter.

Juga Windows Writer pun Budiey rasa cam best dan untuk blogger, Budiey rasa aplikasi ini sangat berguna. Ia mudah dan cepat.Selain itu ada beberapa fungsi diperkenalkan oleh Dell dalam notebook dan perisian mereka iaitu Free Online Storage.

Sangat santai buat Dell Blogger Day kat sini sebab kitorang kat sini macam hang out je. Tak ramai blogger yang Budiey kenal pun. Tapi yang penting, kat sini diorang diskas isu dan tips yang diperlukan untuk berjaya dalam dunia Social Media.

Chris dari says.my sdg diskas pasal Social Media #dellyouth

Salah seorang speaker ialah Christ dari Says.my. Aku bersetuju sangat jika ada yang mengatakan orang Malaysia suka menggunakan Facebook dan Twitter. Mengikut Christ, 85% Warga Malaysia adalah pengguna Facebook . Wow, dikatakan orang kita antara yang paling ramai menggunakan Facebook termasuklah artis dan selebriti yang kini menggunakan FB dan Twitter untuk beramah mesra dengan peminat. Betul tak?

Kami diperkenalkan juga dengan satu pertandingan atau peraduan atau contest yang diadakan di Facebook Fanpage Dell. Untuk keterangan lanjut, sila layari Fanpage Dell:

www.facebook.com/DellMalaysia

Screen shot 2011-06-23 at 4.57.25 PM

Semasa santai-santai kat Alexis ni, kami diberi satu kertas kosong untuk melukis apa sahaja imej atau pun abstrak yang menggambarkan perasaan Budiey tatkala ini. Nah ini dia… perkenalkan lukisan ku, ntah hapa-hapa ntah….

Cantek ke tidhoooook?

Cantik ke tidooook

Tags:

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

 • Apabila Blogger Menjadi Chef…
 • Profile Biodata Intan Ladyana – Actress, TV Host, Talent, Model
 • Youth 08: Traffic Jam Blogger Party Anjuran Nuffnang
 • Budiey di Ruangan Zass Profile SINAR HARIAN Hari Ini
 • Qi, Julie Woon dan Nas T Dalam Blogger Boy Musim Ke-2 di 8TV
 • Hewlett-Packard Penaja Utama Sensasi Selebriti Budiey.com RM18441!
 • PRIVATE PRACTICE MUSIM KE-3
 • Bengkel Penulisan Pilihan Raya Untuk Blogger
 • Blogger Boy Lakonan Qi, Nas-T dan Julie Woon di 8TV
 • Jom Beli Akhbar KOSMO! Hari Ini!
 • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.