Adsense

Ahad, 24 Oktober 2010

Gosip Artis Malaysia

Gosip Artis Malaysia


Remy-Tiz mula pegang-pegang

Posted: 23 Oct 2010 08:06 PM PDT


KELIBAT Remy dan Tiz berpegang-pegang dilihat umum ketika mereka sama-sama menyaksikan acara Moto GP yang diadakan di Sepang pada 10 Oktober lalu. Berkasihankah mereka?


BERGANDINGAN di televisyen sudah, di filem pun sudah. Nampak keserasian dan jelas ikatan kimia itu sudah terjalin dengan baik. Tapi ini bukan hal bergandingan dalam naskhah drama Nur Kasih atau produksi lain, ada sumber yang mendakwa terserempak Remy Ishak dan Tiz Zaqyah bergandingan tangan ketika menyaksikan acara MotoGP pada tanggal 10.10.10 baru-baru ini.
Sudah adat mata melihat pastilah ingin menyaksikan pemandangan yang indah. Menurut sumber Diva, sedang dia asyik memerhatikan awek-awek yang menarik di sekitar acara Moto GP, dia terpandangkan seorang gadis putih gebu berpegangan tangan dengan seorang lelaki perkasa. Bila ditilik-tilik, rupanya dia kenal benar dengan dua jasad yang berada di depannya.


Terus dia terimbaskan kembali ikatan kasih sayang Remy Ishak dan Tiz Zaqyah dalam kisah Nur Kasih. Tidaklah dapat dipastikan sama ada mereka berdua ini sudah mendapat nur untuk membina perhubungan cinta. Tetapi kata sumber Diva, aksi berpegangan tangan mereka sudah jelas menunjukkan mereka seperti berada dalam sebuah perhubungan yang suci.
Setahu Diva, Tiz dan Remy memang sudah bersahabat baik sejak sama-sama menjadi tunjang drama berkenaan, lantas persahabatan itu terbawa hinggalah ke luar lokasi dan selalulah mereka bertanyakan khabar jika jarang bertemu.
Mata Diva masih lagi nampak mereka sebagai teman baik. Tetapi apabila diberitakan tentang acara berpegangan tangan di bawah sinaran cuaca matahari yang terik Ahad lalu, tak mustahil juga, itu kata hati Diva. Tak salah pun kalau mereka ini mahu berkasihan kerana masing-masing tidak ada komitmen. Tetapi nasihat Diva, kalau benar mereka bercinta janganlah berahsia. Takut pelbagai cerita keluar nanti.
Sebelum ini Remy pernah dikaitkan dengan beberapa wanita dan Tiz pula pernah menempa kontroversi dengan kekasih orang, jadi Diva tidak mahu nama mereka kembali keruh.

Si darah manis Raja Farah

Posted: 23 Oct 2010 07:18 PM PDT

JUDUL-JUDUL filem seperti Salon, Apa Kata Hati, Anak Halal, serta Haq The Movie yang bakal ke pawagam tidak lama lagi memberi warna kepada pemilik nama Raja Farah Raja Aziz, 22.
Tiba-tiba sahaja, pelakon yang sedang sibuk di lokasi penggambaran drama muzikal Kau Dan Aku itu membuat kenyataan bakal berkahwin bulan depan. Pertunangan dengan kekasihnya yang baru dikenali sekitar awal tahun ini dilangsungkan pada 9 Oktober lalu.
Dalam tempoh 'darah manis' ini, perasaannya bercampur-campur. Antara teruja mahupun debaran, kata hatinya, dia sudah cukup bersedia untuk bergelar permaisuri kepada Megat Andika, 25.
HANTARAN KAHWIN
Barang pertama yang saya terfikir untuk diletakkan atas dulang hantaran ialah sebentuk cincin. Cincin perkahwinan bukan sekadar perhiasan tetapi ia tanda cinta daripada suami tersayang.
BUNGA TELUR
Walaupun orang Melayu semakin moden, tetapi bunga telur merupakan sesuatu yang akan mengekalkan tradisi kemelayuan dalam sesebuah perkahwinan. Bunga telur sudah menjadi kemestian yang sesuai dengan konsep tradisional perkahwinan saya nanti.
BULAN MADU
Memandangkan bulan madu akan menjadi kenangan terindah kepada setiap pasangan yang baru melangsungkan perkahwinan, saya memilih tempat yang mampu memberikan keseronokan untuk kami berdua nanti. Saya suka Pulau Sipadan, Sabah. Saya berharap kami boleh sama-sama menyelam ke dasar laut. Itu hobi saya dan Megat.
AIR SIRAP
Air berwarna merah yang masih sedap walaupun saya minum sejak kecil terutama semasa majlis kenduri kahwin. Ia penghilang dahaga tanpa mengira waktu.
AKTRES TERBAIK
Bila bercakap tentang aktres terbaik, saya tetap terfikirkan pelakon wanita terkenal Hollywood, Kate Winslet. Saya memuja Kate terutama setelah menonton filem The Readers, keberanian dan nilai kewanitaan Kate sungguh menyerlah ketika melakonkan babak yang mencabar dan panas.