Adsense

Ahad, 24 Oktober 2010

borak kosong

borak kosong


Kisah benar,adik beradik kongsi isteri

Posted: 24 Oct 2010 09:07 PM PDT

Amar dan Kundan Singh Pundir adalah adik beradik kandung. Amar bekerja sebagai pemecah batu, sedangkan Kundan, abangnya bekerja sebagi petani iaitu pekerjaan warisan orangtua mereka di Himachal Pradesh, India.Mereka yang berusia dalam 40-an  tinggal bersama. Mereka berkongsi apa saja, rumah, pekerjaan, bahkan berkongsi isteri. "Sudah menjadi tradisi kami sejak awal untuk memiliki keluarga dari lima atau 10 orang. Dua bersaudara dengan satu istri," kata Kundan.

Amalan seperti ini disebut fraternal polyandry, adik beradik dari satu keluarga berkahwin dengan perempuan yang sama. Biasanya, pernikahan seperti ini bermotif tradisi dan ekonomi.Bagi kebanyakan orang, cara seperti ini memang salah, namun tidak bagi dua ratus orang yang tinggal di desa tersebut. Kebanyakkan mereka mengamalkan tradisi ini termasuklah Kundan dan Amar.


Kampung ini terletak di sebuah bukit setinggi hampir 180 meter. Sebahagian besar penduduknya hidup bercucuk tanam. Di wilayah yang terpencil dan sempit ini membuat mereka sukar untuk keluar apalagi untuk mencari isteri dan membahagikan harta. Jadi, daripada mencari isteri dan membahagikan harta warisanlebih baik  mereka  menikah dengan perempuan yang sama. Dengan begitu, tanah warisan tidak terbahagi-bahagi lagi.

Indira Devi, mengaku hidup dengan dua suami bukan perkara mudah. "Kami sering bertengkar," katanya. Sama seperti keluarga lain, pertengkaran mereka biasanya kerana masalah hidup. "Biasanya memang masalah sehari-hari, seperti mengapa kamu tidak melakukan ini atau itu," katanya.

Hal yang membuat mereka selalu bersetuju bersama adalah punya anak. Dengan Kundan dan Amar, Indira memiliki tiga anak, dua laki-laki dan satu perempuan. Bagaimana dengan kehidupan seks mereka? "Kami membuat shift, bergilir setiap malam. Kalau tidak begitu, tak akan berjalan baik," kata Kundan.

"Agar kehidupan berkeluarga berjalan dengan baik, kami harus melakukannya.Kami boleh melakukan dengan baik supaya tidak ada yang berkecil hati"ujar Amar

Ketika ditanya ayah kandung setiap anak, Amar dan Kundan mengaku tidak tahu. Anak-anak mereka pun tidak peduli. "Sama saja kerana ibu dan ayah adalah dewa bagi saya," kata Sunita Singh Pundir, 17, anak perempuan keluarga itu.

Anak pertama dan ketiga Pundir yang lelaki ingin meneruskan tradisi tersebut. "Tentu saja," kata Sonha, anak tertua. Dia dan adik lelakinya mengatakan sudah membicarakan itu dan akan segera menikah dengan perempuan yang sama. Namun tidak demikian dengan Sunita. Dia menegaskan tak ingin meneruskan tradisi itu. "Saya ingin punya satu suami saja," sahutnya.

Hanya, ketika dihadapkan pada cinta dan tradisi, Sunita mengaku memilih tradisi. "Saya tak akan pernah meninggalkan tradisi meski harus mengabaikan cinta. Saya tak akan merendahkan martabat orangtua dan saudara lelaki saya," lanjut Sunita.

Biasanya, pernikahan seperti itu sudah diatur dan rata-rata para perempuan di desa itu juga memiliki dua suami. Bahkan ada yang punya tiga atau empat suami, bergantung pada jumlah adik beradik yang dimiliki keluarga suami mereka.

Fraternal polyandry sebenarnya tindakan yang melanggar hukum di India, walupun secara sosial dapat diterima bagi sebahagian masyarakat di sana. Tak ada satupun pejabat pemerintah yang terganggu dengan para penduduk yang melanggar hukum itu. "Sudah terjadi sejak lama. Saudari tiri saya juga punya dua suami, begitu juga dengan ibu tiri saya," kata Indira.

Lelaki ganggu siaran langsung hanya untuk bertanya dimana tandas?

Posted: 24 Oct 2010 08:35 PM PDT

Seorang lelaki Belanda yang sedang menonton rancangan  "Pauw &Whiterrman" telah bangun daripada tempat duduknya semata-mata untuk bertanya "Di mana tandas" kepada pengacara rancangan yang sedang menemubual jemputannya.Ganguan itu berlaku selama 15 saat dan rancangan itu disiarkan secara lansung...


Lelaki tersangkut tangan di lubang tandas ketika ambil handphone

Posted: 24 Oct 2010 07:32 PM PDT

Seorang lelaki dari Daerah Jiangsu di China bernasib malang kerana tangannya tersangkut di lubang tandas ketika cuba mengambil handphonenya yang terjatuh kedalam lubang tandas itu.Pasukan penyelamat terpaksa memecahkan mangkuk tandas itu untuk mengeluarkan tangannya....(link)


Gunting rambut tanpa memakai baju

Posted: 24 Oct 2010 06:10 PM PDT

Sebuah salun di Sydney menawarkan perkhidmatan tukang gunting rambut wanita yang menggunting rambut lelaki tanpa memakai baju.

Salun itu diberi nama Hotcuts dan idea untuk membukanya adalah ilham daripada pemiliknya yang dilahirkan di Poland, Wojtek Wasilewski, 26.

Menurut Wasilewski, dia mengambil masa selama 18 bulan untuk mencari empat wanita yang menjadi tukang gunting rambut yang sanggup mendedahkan payu dara.

"Perniagaan semakin laris. Telefon selalu berdering (tempahan)," katanya yang merupakan seorang lelaki.

Wanita-wanita akan mendedahkan payu dara dan memakai seluar pendek atau seluar dalam semasa mereka menggunting rambut lelaki.-kosmo online

bk-semakin maju dunia ,pemikiran manusia semakin mundur kebelakang.KENAPA?


Aksi menarik tentera India dan Pakistan di batasan sempadan

Posted: 24 Oct 2010 05:25 PM PDT

Aksi yang sungguh menarik....
Buang tuala wanita bersepah -sepah

Posted: 24 Oct 2010 04:00 PM PDT

Kesian lelaki ini....
akibat buang tuala bersepah-sepah ..
habis helmet dia..Berani one by one lah....

Posted: 24 Oct 2010 11:01 AM PDT

5 lawan 1,MACAM NI HABISLAH...
BERANI ONE BY ONE LAH.....


Keluarga penagih

Posted: 24 Oct 2010 10:01 AM PDT

Satu keluarga menjadi penagih...35 tahun tak mandi untuk mendapatkan anak lelaki

Posted: 24 Oct 2010 09:01 AM PDT

Berbagai cara dilakukan untuk mencapai keinginan. Seperti yang dilakukan seorang lelaki di India yang rela tidak mandi, demi mendapatkan seorang anak laki-laki. Tujuh orang anak perempuan belum memuaskan hati lelaki yang berusia 63 tahun ini.

Kailash "Kalau'" Singh, sudah tidak mandi semenjak 35 tahun. Dia mengganti mandi dan menggosok gigi dengan "mandi api" setiap siang. Caranya, dia berdiri dengan satu kaki di samping api unggun, menghisap mariyuana, dan berdoa kepada Dewa Shiwa.Mandi api dapat membunuh kuman dan infeksi di tubuh alasan yang diberikannya.

Kalau (63), yang tinggal di luar kota suci Varanasi, telah menolak ritual mandi di Sungai Gangga saat saudara lelakinya meninggal dunia lima tahun lalu.

Kebanyakan masyarakat India menginginkan anak laki-laki  untuk menyambung hidup dan mencari nafkah. Sementara anak perempuan kerap dianggap sebagai beban.

Sehati sejiwa

Posted: 24 Oct 2010 08:30 AM PDT

betul-betul sehati sejiwa...Chopsticks dengan bentuk yang pelik tapi dwi fungsi

Posted: 24 Oct 2010 07:00 AM PDT

 Chopstick Glasses

 Sauce Dispensers

Forkchops

 Collapsible Chopsticks

The Chopstick Bra

Recycled Baseball Bats

 Samurai Swords

 Lightsabers

Pocky

Clothespins

Zoo Animals

Chimpsticks

Jika di suruh mengayakan fesyen rambut begini,sanggupkah kita?

Posted: 24 Oct 2010 06:00 AM PDT
ada yang sanggup?


Tertelan gunting

Posted: 24 Oct 2010 05:07 AM PDT


Kejadian tertelan duit ,guli atau barang kecil adalah biasa bagi kanak-kanak.Tetapi kalau tertelan gunting bagaimana? Bukan budak tetapi seorang pemuda yang berusia 27 tahun telah tertelan gunting yang berukuran 4in (10 cm).

Kong Lin telah meminjam gunting itu daripada kawannya untuk mencungkil gigi setelah makan tetapi akibat ada dianatara kawannya ynag berbuat lucu ,dia pun ikut ketawa dan tanpa disedarinya gunting itu terlepas dan masuk kekerongkongnya.

Pada awalnya Lin berhasil batuk dan dapat mengeluarkan sedikit bahagian gunting itu.Namun tidak dapat mengeluarkan sepenuhnya,dia pun dibawa ke hospital di Putian China.

Menurut doktor yang merawatnya Lin kelihatan pucat dan darah sudah bercampur dengan ludahnya dan melalui pemeriksaan x-ray gunting sudah masuk kaedalam kerongkongnya.

Pembedahan itu mengambil masa sehingga 30 minit dan gunting itu berjaya di keluarkan.Dia bernasib baik kerana tidak menglami luka yang teruk di bahagian kerongkongnya.


Model terbaru jeans,sexy

Posted: 24 Oct 2010 04:31 AM PDT

Inilah model terbaru jeans..
unik tetapi terlampau lucah...
tak sesuai dengan budaya kita....
Kucing yang menjadi fotografer

Posted: 24 Oct 2010 03:00 AM PDT

Cooper adalah seekor kucing biasa berusia 4 tahun yang tinggal di Seattle. Setiap seminggu sekali dia alan di pakaikan dileher sebuah kamera digital dan kemudian kucing ini akan berjalan.Kamera digital ini  akan mengambil gambar secara automatik setiap 2 minit sekali.


dan inilah hasil gambar yang di amabil melalui 
kamera digitalnya.....


Korban kemarahan wanita

Posted: 24 Oct 2010 02:30 AM PDT

Terlebih dulu ingin meminta maaf....
mungkin gambar ini agak kelihatan  lucah tetapi sebenarnya 
tiada niat untuk berbuat perkara yang tidak senonoh...
cuma ingin berkongsi kesan daripada amarah yang tidak terkawal...
kepada sesiapa yang terganggu dengan gambar ini..sekali lagi
mohon kemaafan.....korban daripada kemarahan
wanita.....Jangan sesekali kita mencabar kesabaran
insan yang di panggil wanita......Kejadian dan manusia aneh di pasar raya

Posted: 24 Oct 2010 12:33 AM PDT


Bertarung dengan burung sendiri kena penjara

Posted: 23 Oct 2010 11:12 PM PDT

Jackson, Ann Arbor, Michigan, Amerika Syarikat, berusia 49 tahun terpaksa  duduk di penjara  gara-gara "bertarung" dengan burung nuri peliharaannya yang diletakkan di dam beg pinggangnya.


Menurut seorang saksi, Jackson menggoncang burung yang berbulu warna-warni itu dengan kuat sehingga bulu-bulunya tercabut.

Polis bertindak kerana aduan yang di buat oleh  tiga orang yang melakukan panggilan kecemasan ke 911 berkaitan dengan "insiden burung nuri" itu.

 Leftenan Renee Bush, mengatakan, burung nuri itu seperti "menjerit" ketika polis datang menghampiri pemilik burung itu. Burung itu seperti  melawan tuannya serta melukakan tangan pemiliknya sehingga berdarah.

Burung pun "cedera", matanya merah dan ada juga bulu-bulunya yang tercabut. Polis itu pun mengatakan, burung  berada seperti dalam kesakitan.

Ketika ditanya, mengapa ia sampai berbuat sekasar itu pada burung? Pemuda yang terpaksa harus merengkok di penjara wilayah Washtenaw itu mengaku, dia sebenarnya sedang melatih  burung miliknya untuk "belajar disiplin".