Adsense

Khamis, 31 Mei 2012

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


KRU Music Lancar Lagu Runut Filem 29 Februari

Posted: 31 May 2012 08:42 PM PDT

Selepas mencipta pelbagai kejayaan melalui penerbitan lagu tema bagi filem, antaranya "Penyembuh Rindu" Mawi dan Diana Danielle (Magika) dan "Sedetik Lebih" nyanyian Anuar Zain (Hikayat Merong Mahawangsa), KRU Music sekali lagi meneruskan tradisi dengan menerbitkan keseluruhannya 4 buah lagu untuk filem Stereoscopic 3D (S3D) pertama Malaysia berjudul "29 Februari" terbitan KRU Studios.

Walaubagaimanapun, hanya 3 lagu utama dipilih untuk dikeluarkan secara "single" untuk siaran radio iaitu "Kelip-kelip" nyanyian Remy Ishak, "Jagalah Diri" nyanyian Jaclyn Victor dan "Seperti Dulu" nyanyian Forteen yang mendapat sentuhan magis Edry Abdul Halim, pencipta dan penulis lirik yang juga merupakan pengarah bagi filem ini.

29 Februari

Dari Kiri Ameerais (Forteen), Edry Abdul Halim, Remy Ishak, Jaclyn Victor, One (Forteen), Ariz (Forteen), Michael Yong (Ketua Pegawai Operasi Red Box), dan Norman Abdul Halim (Presiden Eksekutif KRU Studios)

"29 Februari adalah sebuah filem yang amat kami nanti-nantikan di KRU Studios. Bagi menyemarakkan lagi promosi filem ini 3 buah lagu telah pun dipilih untuk dikeluarkan secara berperingkat untuk siaran radio khususnya untuk langganan nada dering bagi peminat-peminat muzik di Malaysia. 3 lagu daripada 3 penyanyi yang mempunyai latarbelakang yang berbeza serta masing-masing mempunyai kekuatan yang tersendiri" kata KC Ismail, Timbalan Presiden KRU Music.

29 Februari

"Kelip-kelip" dari suara Remy Ishak
Sebagai pelakon utama filem "29 Februari", Remy Ishak dituntut untuk menyanyi di dalam filem muzikal ini. Bertitik-tolak dari situ, beliau turut menyumbang suara untuk lagu "Kelip-Kelip". Ini merupakan percubaan pertama Remy dan ternyata tidak menghampakan. "Kelip-Kelip" menceritakan tentang bagaimana seseorang itu dapat memberikan harapan kepada yang lain dengan keikhlasannya "menyinar bagai kelip-kelip" ketika di dalam kegelapan. Bersesuaian dengan Remy, lagu ini bakal sinonim dengan watak Budi di dalam filem "29 Februari".

"Jagalah Diri", Jaclyn Victor
"Jagalah Diri" yang berkonsepkan ballad amat sinonim dengan kekuatan vokal yang dimiliki Jaclyn Victor. Lagu ini menceritakan apabila kehilangan orang tersayang, tangisan dan kesedihan tidak akan mengubah keadaan. Lagu ini bersifat 'keakuran' dengan ujian takdir bagi mereka yang terpisah selamanya-lamanya. Dengan kemampuan vokal mantap Jac dan berbekalkan lagu yang berskala besar, ianya dilihat amat berpotensi dan mampu meneruskan kejayaan seperti yang pernah diraih oleh "Sedetik Lebih".

29 Februari

One, Ariz, dan Ameerais (Kumpulan Forteen)

Berlandaskan impak positif daripada aura "Berdua Bersatu", kehebatan Forteen selaku sebuah band yang berkonsepkan vokal berkumpulan sudah diketahui ramai. Sehubungan dengan itu, lantas Edry memberi kepercayaan kepada Forteen untuk membawakan "Seperti Dulu" memandangkan konsep lagu ini amat bersesuaian dengan kumpulan tersebut. "Seperti Dulu" menggambarkan harapan sekeping hati yang masih membayangkan impian untuk kembali bersama kekasih yang sudah terpisah. Apakah keaadaan akan sama jika bertemu kembali? Apakah keadaan masih "Seperti Dulu"?

"29 Februari" merupakan sebuah filem bergenre "biografi fantasi" di bawah arahan Edry Abdul Halim – pemenang Pengarah Harapan FFM23 pada tahun 2010 serta pemenang Filem Terbaik FFM23 melalui filem "Magika". "29 Februari" dipenuhi lakonan mantap Remy Ishak yang memegang watak Budi yang hanya dimakan usia dalam tempoh 4 tahun sekali dan berlatar-belakangkan detik-detik bersejarah Malaysia semasa penjajahan British, penaklukan Jepun sehinggalah ke tahun 2012.

Dengarkan "Kelip-kelip" (Remy Ishak), "Jagalah Diri" (Jaclyn Victor), " dan "Seperti Dulu" (Forteen) yang bakal ke udara di seluruh stesyen radio tanah air dan saksikan klip video lagu tersebut yang bakal menemui anda pada bulan Jun 2012. Untuk maklumat lanjut, sila layari laman web www.krustudios.com, Facebook www.facebook.com/29februari atau rangkaian "krustudios" di You Tube.

29 Februari

Tags: , ,

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

 • Joe Flizzow Lancar Album Baru The President
 • Lagu Aspalela, Yahoo & Hampir Ke Situ dalam Soundtrack Filem Duyung
 • Album Solo Terbaru Irwansyah SOLITER
 • Original Soundtrack Dunia Baru The Movie
 • OST Album Soundtrack Ketika Cinta Bertasbih
 • Alibi Music Lancar Facebook dan Lagu Percuma
 • Aspalela: Lagu Paling Kontroversi Untuk Tahun 2007
 • Sabhi Saddi
 • IZ OIAM Berjaya Ke Konsert Jelajah Promosi Filem Antarabangsa
 • Video Klip Lagu Ketika Cinta Filem Perempuan Berkalung Sorban
 • Drama WARIS Lakonan Umie Aida & Fizz Fairuz

  Posted: 31 May 2012 08:21 PM PDT

  Menyusuli AMUKAN POCONG, drama bersiri terbaru arahan Kabir Bathia, WARIS bakal menemui penonton TV3 pada 14 Jun 2012, setiap hari Khamis, 10.00malam.

  WARIS

  WARIS merupakan sekuel kepada KEKASIHKU SERU yang masih mengekalkan barisan pelakon asal seperti Datin Paduka Umie Aida, Emelda Rosmila, Fizz Fairuz, Hairi Othman dan Kuza.

  Mengisahkan kehidupan Marisa dan Rashad selepas 10 tahun, mereka kembali dihantui Waris apabila anak mereka, Amar berubah selepas kembali bercuti dari Terengganu.

  Berjayakah Mas Suri, Rashad dan Marisa menumpaskan Waris sekali lagi?

  Jangan lupa tonton mulai 14 Jun ini di TV3.

  WARIS
  Tags: ,

  Click on the following buttons to share this article with your friends:

  Baca artikel lain yang berkaitan:

 • Foto Blue Carpet AJL26 Fizz Fairuz
 • Drama Kekasihku Seru di Slot Drama Seram TV3
 • Filem Akuarium Cinta Arahan Osman Ali
 • Sekitar Pelancaran Drama Kekasihku Seru Lakonan Hairi Othman, Rose Iskandar
 • Umie Aida Bawa Watak Rohana dalam Teater Badai Semalam
 • Drama Ali Din Lakonan Fazren Rafi, Umie Nazira, Hans Isaac, Vanidah Imran
 • Akukah Tanggang & Mahsuri Bakal Ditayangkan di TV3
 • Drama Kerana Cintaku Saerah Sudah Bermula, Apa Pendapat Anda?
 • Gossip Aida Aris Cinta Zul Handy Black
 • Slot Lagenda Perkenalkan Drama Anak Betong