Adsense

Rabu, 7 September 2011

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Sinopsis & Movie Still Filem Raya Tak Jadi

Posted: 07 Sep 2011 08:05 PM PDT

Raya Tak Jadi di pawagam 15 September 2011

Filem ini bermula dengan seorang ahli perniagaan iaitu Leo yang bakalmengalami kerugian yang banyak kerana kontena yang berisi kurma-kurma yang ingin dijualnya sebelum raya tidak sampai. Oleh itu, dia telah merancang untuk menunda hari raya dengan menculik Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja, Hj.Ehsan.

Leo telah mengarahkan dua pekerjanya, Ali dan Abu untuk melakukan penculikan tersebut. Mereka berdua telah Berjaya menculik Hj.Ehsan namun masalah timbul apabila Ali dan Abu telah tertukar teksi yang ada Hj Ehsan dengan Shuib iaitu seorang pemandu teksi.

Shuib mempunyai seorang adik yang pekakiaitu Bob. Kekecohan berlaku apabila Shuib dan Bob menemui Hj Ehsan yang disangkai telah mati di dalam boot teksi.Mereka berdua telah melakukan pelbagai cara untuk meninggalkan mayat tersebut namun gagal dan membuat keputusan untuk mengebumikan mayat itu.

Tiba-tiba mayat yang disangkai telah mati itu hidup semula dan ini telah memeranjatkan semua orang. Hj. Ehsan kemudiannya menerangkan mengenai penculikannya.
Sementara itu, Leo telah mengarahkan Ali dan Abu untuk mendapatkan semula Hj Ehsan dan mereka telah menculik Ibu dan adik perempuan Shuib dan Bob sebagai tebusan. Kemudian, Leo mengarahkan Shuib meminta wang tebusan daripada isteri Hj Ehsan dan menyerahkan wang tebusan dan Hj Ehsan kepadanya sebelum dia melepaskan ibu dan adik perempuan Shuib dan Bob.

Leo dan dua pekerjanya telah diserbu dan ditangkap oleh polis ketika melakukan urusan penukaran tebusan dengan Shuib dan Bob.

Shuib dan Bob berasa sedih kerana mereka terpaksa meraikan hari raya seperti hari raya tahun-tahun yang lepas, dalam serba kekurangan. Tetapi, Hj Ehsan telah dating menziarahi mereka dan memberikan pelbagai hadiah dan duit yang banyak sebagai ganjaran menolong dia. Selain itu, Hj Ehsan juga menyukai sikap mereka yang baik . Oleh itu dia turut menggajikan Shuib dan Bob untuk bekeja dengannya.

Raya Tak Jadi

Raya Tak Jadi

Raya Tak Jadi

Raya Tak Jadi

Raya Tak Jadi

Raya Tak Jadi

Raya Tak Jadi

Raya Tak Jadi

Raya Tak Jadi

Raya Tak Jadi

Raya Tak Jadi

Raya Tak Jadi

Raya Tak Jadi

Tags: ,

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

 • Filem Pendek Hari Raya
 • Movie Day Out Bersama Pembaca Sensasi Selebriti Filem Syurga Cinta
 • Trailer Filem Otai Lakonan Nasha Aziz & Aznil Nawawi
 • Movie Day Out Sensasi Selebriti Nur Kasih The Movie
 • Teaser Filem Apa Kata Hati Lakonan Raja Farah
 • Synopsis The Restless Directed by Jo Dong-oh
 • Bonet Kereta Saiful Apek Diisi Dengan Mayat?
 • Movie Day Out Filem WALL STREET MONEY NEVER SLEEPS
 • Duit Raya RM500 Dari Tayangan Unggul Astro Shaw
 • Sinopsis Senario The Movie Episode 1
 • Sekitar Majlis Berbuka Puasa Bersama Mamee

  Posted: 07 Sep 2011 06:30 PM PDT

  SEKITAR MAJLIS BERBUKA PUASA BERSAMA MAMEE

  Sebelum lebaran Aidilfitri menjelma tempohari, Budiey berkesempatan untuk bersama-sama Mamee meraikan dan berbuka puasa bersama anak-anak yatim yang menetap di Madrasah Anak-Anak Yatim & Tahfiz Quran Hashimiah yang terletak di No 111-3, Kompleks Pasar Borong, Jalan 2/3 A, km12 Jalan Ipoh Selayang, 68100 Batu Caves, Kuala Lumpur.

  Berbuka Puasa Bersama Mamee

  Mulanya agak sukar untuk mencari lokasi Madrasah Hashimiah ni. Beberapa kali juga tersesat jalan, namun dengan bantuan seorang rakan, Budiey akhirnya berjaya sampai dan memijak kaki di Madrasah yang dibina di kawasan rumah kedai ini.

  Selain rasa sangat seronok, Budiey kira ini adalah kali pertama Budiey dapat rasakan pengalaman seperti ini. Perasaan berbaur-baur dengan sayu dah pilu melihat penghuni rumah ni, tambahan pula hari raya masa tu dah nak dekat.

  Terima kasih buat Mamee yang sudi menjemput Budiey untuk turut sama memeriahkan suasana. Sememangnya, kehadiran kami di petang 23 Ogos lalu dialu-alukan oleh pengasas madrasah anak yatim ini iaitu Ustaz Hafiz Hashimiah.

  Menurut Ustas Hashimiah, madrasah ini dibina dengan peluh dan keringatnya sejak 11 tahun lalu ini kini semakin dipenuhi dengan pelajar dan anak-anak yatim.

  Berbuka Puasa Bersama Mamee

  Bangunan 3 tingkat di deretan kedai dan gudang di Selayang ini sebenarnya menempatkan anak-anak yatim dan miskin dari pelarian Rohingya dan Myanmar Muslim. Budiey sebenarnya kagum apabila diberitahu, dengan hanya sumbangan sebanyak RM200 sahaja dari orang ramai ianya dapat menaja sehingga 100 orang untuk berbuka puasa dan kini orang ramai sudah mula menaja anak-anak yatim dan warga miskin pelarian ini untuk berbuka puasa di Madrasah Hashimiah. Alhamdulilah.

  Tambahan lagi, apabila kehadiran kami, beberapa orang wakil dari Mamee sebagai penaja yang menyumbangkan makanan juadah berbuka puasa pada hari itu memberikan sinar keceriaan buat penghuni rumah anak yatim dan pelajar tahfiz.

  Bukan itu sahaja, mereka juga turut menerima duit raya dan hamper dari Mamee. Budiey lihat mereka begitu excited dan teruja sangat bila dapat berbuka bersama dengan kami. Bukan apa, Budiey tanya mereka, kenapa sangat happy bila kami datang, mereka terus jawab, yang mereka suka makan mee Mamee.

  Berbuka Puasa Bersama Mamee

  Oh ya tak ya, Mamee kan dah lama berada di pasaran iaitu lebih dari 40 tahun. Kesemua mereka dah tahu produk Mamee ni. Ye lah, kanak-kanak khususnya tentu suka dengan makanan mee ni.

  Yang penting sekali, produk ini tak perlu diragui kerana ia dah diperakui sebagai produk yang HALAL oleh JAKIM.

  Buktinya, korang boleh buka laman web rasmi JAKIM. Di situ, korang boleh buat carian dengan menaip: PACIFIC FOOD PRODUCTS SDN BHD. Pergi ke tab SYARIKAT. Kemudian, klik ikon sebelah tarikh tu untuk melihat senarai produk MAMEE yang ditelah disahkan HALAL oleh JAKIM. Sangat mudah.

  mamee

  Jauh di sudut, meresap juga rasa simpati dan empati dengan nasib mereka. Dahlah tiada ibu dan bapa, duduk pula merempat dan tiada tempat bergantung. Nasib baik ada madrasah ni boleh juga bertumpang teduh.

  Berbuka Puasa Bersama Mamee

  Ramai juga teman di Facebook dan Twitter yang bertanya, cukupkah dengan RM200 untuk diberi makan kepada 100 orang? Itu yang uniknya di Madrasah Hashimiah.

  Semasa Budiey tiba di Madrasah jam 6 petang, Budiey dapat saksikan sendiri mereka cuba untuk berdikari dengan menjual menu berbuka puasa di luar madrasah sebagai pendapatan sambilan bagi tabung madsarah ini. Antara menu dari RM200 tersebut ialah bubur yang dibuat daripada pelbagai jenis kacang yang dimasukkan sedikit daging, bubur bali yang diletakkan kelapa parut, kacang goreng, bihun goreng dan buah seperti pisang dan tembikai.

  Berbuka Puasa Bersama Mamee

  Sebelum berbuka, Budiey sempat berbual-bual dan mengenali lebih dekat dengan kehidupan anak-anak yatim di madrasah ini. Menurut adik Abdul Jalil yang menetap di sini hampir 4 tahun, selain beliau dapat belajar menghafaz Quran di sini, beliau juga turut diajar dengan mata pelajaran lain seperti Bahasa Melayu, Bahasa Inggeris dan mata pelajaran asas yang lain. Jumlah guru tetap di sini hanya ada 3 orang dan Budiey rasa seperti tak mampu untuk menampung jumlah anak yatim yang semakin hari semakin ramai.

  Sepanjang bulan puasa, kelas pembelajaran bermula dari jam 9.30 pagi hinggalah 1 tengahari. Kemudian mereka akan memasak bubur lambuk untuk dijual sehingga jam 3 petang. Seterusnya, mereka akan keluar untuk menjual bubur lambuk tersebut sepanjang bulan puasa. Satu bungkus bubur lambuk dijual dengan harga RM2 sahaja.

  Berbuka Puasa Bersama Mamee

  Bergambar kenangan bersama adik Abdul Jalil

  Menurut adik Abdul Jalil, setiap kali datang bulan puasa, pasti ada sumbangan dari orang ramai dan persatuan yang sudi membantu. Yang paling best, apabila mereka dijemput berbuka puasa di hotel dan menerima duit raya.

  Berbuka Puasa Bersama Mamee

  Pada hari itu, walaupun dalam keadaan yang sederhana, kami berbuka puasa sama-sama dengan bubur lambuk dan kuih muih. Seterusnya, kami menjamah pula hidangan juadah yang ditaja oleh Mamee. Mmm… memang sedap dan best bila dapat berbuka puasa beramai-ramai macam ni. Selain ianya menyedarkan kita, betapa kat luar sana ramai lagi kanak-kanak yang memerlukan bantuan, kita juga insaf yang kita perlu ada tanggungjawab untuk membantu mereka. Tak banyak, sedikit pun jadilah. Sekurang-kurang, ringan sedikit beban yang ditanggung oleh mereka.

  Berbuka Puasa Bersama Mamee

  Selepas berbuka puasa, dan perut masing-masing dah kenyang diisi dengan juadah berbuka dari Mamee, tiba masa untuk mereka beramah mesra dengan maskot Monster Mamee. Sebenarnya, mereka sangat surprise dan terkejut giler masa maskot Monster Mamee ni tiba-tiba datang masuk ke dewan.

  Berbuka Puasa Bersama Mamee

  Mereka tak jangka pun. Jadi, ramai kanak-kanak-kanak semua lari bertempiaran dalam ketakutan. Tapi bila lama kelamaan mereka tenang sikit dan cuba-cuba bermain-main dengan maskot ni. Kelakar gak bila tengok diorang ni dari takut bertukar jadi minat nak dekat-dekat, tepuk tampar dengan maskot Mamee ni.

  Masa nak balik tu, kat luar hujan lebat secara tiba-tiba. Tapi demi anak-anak ni, wakil dari Mamee sanggup untuk meredah segala.

  Penutup kata, terima kasih kepada Mamee kerana sudi memberi peluang kepada Budiey untuk turut bersama-sama di majlis berbuka puasa bersama anak yatim di Madrasah Hashimiah tempohari.

  Untuk info lanjut, sila layari Facebook Fanpage Mamee Monster:- www.facebook.com/pages/Mamee-Monster

  Mamee Sllrrrp:- www.facebook.com/pages/Mamee-Sllrrrp

  Antara gambar-gambar yang sempat Budiey ambil:


  Berbuka Puasa Bersama Mamee

  Berbuka Puasa Bersama Mamee

  Berbuka Puasa Bersama Mamee

  Berbuka Puasa Bersama Mamee

  Berbuka Puasa Bersama Mamee

  Berbuka Puasa Bersama Mamee

  Berbuka Puasa Bersama Mamee

  Berbuka Puasa Bersama Mamee

  Berbuka Puasa Bersama Mamee

  Berbuka Puasa Bersama Mamee

  Tags:

  Click on the following buttons to share this article with your friends:

  Baca artikel lain yang berkaitan:

 • Lirik Lagu Raya Nubhan Aidilfitri Limpah Kurniaan Ilahi
 • Mamee Raikan Anak-Anak Yatim Sambil Berbuka Puasa
 • Jadual Waktu Berbuka Puasa dan Imsak Tahun 1428H / 2007M
 • Jom Berbuka Puasa Bersama Tv9
 • VIDEO BOB NYANYI LAGU RAYA DI MAJLIS BERBUKA BLU INC
 • Shamsul@Bazaar Ramadan TV3
 • Gambar Selebriti di Majlis Berbuka Puasa Astro 2011
 • Gambar Dato' Siti Nurhaliza di Majlis Berbuka Puasa Yayasan JUSCO Malaysia
 • Majlis Berbuka Puasa Warga Emas dan Anak-Anak Yatim anjuran KL FM di The Legend Hotel
 • Hotel Halal Berbuka Puasa Kedutaan Asing