Adsense

Sabtu, 2 Julai 2011

Gosip Artis | Gambar Artis | Berita Hiburan - MatKepoh.com

Gosip Artis | Gambar Artis | Berita Hiburan - MatKepoh.com


[Gambar] Pernikahan Tomok Dan Rahayu

Posted: 01 Jul 2011 10:24 AM PDT

Perkahwinan Tomok dan Rahayu

Penyanyi dan Juara One in A Million, Tomok atau nama sebenar Shah Indrawan Ismail, 27, kini sah menjadi suami kepada pramugari Syarikat Penerbangan Malaysia (MAS) Rahayu Abbas, 32, dengan sekali lafaz pada pukul 9.30 malam di Dewan Serbaguna AU2 Taman Keramat, Kuala Lumpur, malam Jumaat.

Pasangan ini dinikahkan oleh Pegawai Pentadbir Agama dan Pendaftar Kanan Pejabat Agama Islam Daerah Gombak, Daim Jaluli berwalikan bapa Rahayu, Abas Mohd Saidon.

Pada majlis itu, Rahayu menerima mas kahwin berjumlah RM300 beserta sembilan dulang hantaran termasuklah wang hantaran sebanyak RM12697.11. Manakala pihak lelaki pula menerima sebanyak 11 dulang hantaran.

Kedua-dua mempelai kelihatan cukup berseri apabila mengenakan pakaian nikah berwarna krim rekaan Hatta Dolmat. Dianggarkan seramai 200 tetamu termasuklah keluarga, dan rakan media memeriahkan majlis nikah bertemakan bidadari itu

Perkahwinan Tomok dan Rahayu

Sementara itu, pasangan ini akan melangsungkan tiga resepsi perkahwinan iaitu sebelah pihak perempuan di lokasi yang sama (2 Julai), majlis bersama-sama rakan media di Saloma Bistro, Kuala Lumpur (6 Julai) dan resepsi sebelah pihak lelaki di rumah keluarga Tomok di Alam Damai, Cheras (9 Julai).

Matkepoh- Cantik kan isteri Tomok ni? Tahniah Tomok dah beristeri sekarang ni. Semoga kekal abadi hubungan mereka. Kalau cakap pasal Tomok je, Matkepoh asyik teringat zaman Newboyz dulu je. Korang dah tengok video Tomok dan Rahayu ni? Memang sweet giler.

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , , , , ,

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

Jemputan Perkahwinan Nurul Syuhada Nurul Ain Terhad

Posted: 01 Jul 2011 10:07 AM PDT

Nurul Syuhada Nurul Ain

Pengacara Majalah Tiga, Nurul Syuhada Nurul Ain Mohd Zin, 27, akan mengadakan majlis pernikahannya dengan seorang pegawai bank , Raja Amir Raja Azwa,29, pada 23 Julai depan untuk tetamu jemputan sahaja.

Majlis persandingan pasangan ini akan diadakan di Pusat Konvensyen Sime Darby, Kuala Lumpur dengan dihadiri keluarga kedua-dua belah pihak dan pihak media terpilih. Manakala, upacara pernikahan akan dijalankan seminggu lebih awal.

"Kad undangan sudah diedarkan tetapi majlis tersebut untuk ahli keluarga, kenalan rapat dan pihak media tertentu sahaja. Ia disebabkan tempat agak terhad,"

Sementara itu, majlis sebelah pihak perempuan dijangka akan berlangsung pada September atau Oktober depan di Rembau, Negeri Sembilan iaitu kampung halaman Nurul.

Nurul Syuhada telah mengenali bakal suaminya sejak dua tahun lalu dan rombongan merisik telah dilakukan pada Januari lepas. Dia juga pernah dikaitkan dengan angkasawan kedua negara, Mejar Dr Faiz Khalid tetapi hubungan mereka tidak bertahan lama.

Matkepoh- Tahniah buat Nurul Syuhada dan bakal suaminya, semoga mereka kekal ke anak cucu dan bahagia sentiasa. Bertuah pegawai bank dapat bini artis lawa macam ni. Pegawai bank pun boleh kahwin ngan artis taw, bukan Dato atau Tan Sri je boleh.

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , , , , , ,

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.