Adsense

Rabu, 27 April 2011

Blog Sensasi Ohbayu

Blog Sensasi Ohbayu


Kamu Bukan Ninja

Posted: 26 Apr 2011 04:02 PM PDT

Photobucket

Sebuah kereta , tiba-tiba rosak di hadapan sebuah rumah. Pemandunya kemudian berjalan ke arah rumah dan mengetuk pintu dan berkata "kereta saya rosak, bolehkah saya tumpang tidur disini?" Sebenarnya tuan rumah tersebutadalah seorang ninja, ninja tersebut menerimanya dengan tangan terbuka, menyediakan pemuda tersebut makan malam, bahkan membantu memperbaiki keretanya.

Ketika pemuda itu hampir tertidur, dia mendengar suara-suara pelik. Esok paginya, dia bertanya pada ninja tersebut mengenai suara apa itu, tapi ninja berkata "Saya tidak boleh memberitahu kepadamu, kerana kamu bukan ninja…".


Pemuda tersebut kecewa, namun tetap sangat berterima kasih, dan meneruskan perjalanannya.

Beberapa tahun kemudian,secara kebetulan, pemuda yang sama kembali mengalami rosak didepan rumah yang sama. Lagi sekali ninja tersebut menerimanya, memberi dia makan malam, dan bahkan memperbaiki keretanya.

Pada malam itu, dia mendengar suara-suara pelik lagi seperti yang dia dengar beberapa tahun sebelumnya.

Pada paginya, dia bertanya pada ninja tersebut, suara apa itu, namun lagi-lagi ninja berkata "Saya tidak boleh memberitahu kepadamu, kerana kamu bukan ninja".

Pemuda itu berkata, "ok, ok, saya terasa amat teruja sangat nak tahu…

Jika satu-satunya cara untuk mengetahui suara itu adalah menjadi seorang ninja, bagaimana caranya saya boleh menjadi ninja"?

Ninja tersebut menjawab, "kamu harus berjalan sekeliling dunia dan menghitung berapa banyak rumput diatas dunia ini. Apabila kamu sudah selesai mengira, kamu akan jadi ninja".

45 tahun kemudian, si pemuda kembali dan mengetuk pintu rumah tersebut. dia berkata "Saya telah mengelilingi dunia, dan mengetahui bahawa jumlah rumput adalah 145,236,284,232 hela.

Ninja tersebut menjawab, "selamat, kamu telah menjadi ninja, Ok sekarang saya akan menunjukkan tempat suara-suara pelik tersebut".

Ninja tersebut membawa pemuda tersebut ke sebuah pintu kayu, dan berkata "Suara itu berasal dari belakang pintu itu", si pemuda membuka pintunya tetapi ternyata ia berkunci, dan dia berkata "Hey! mana kuncinya", ninja tersebut memberikannya kunci, dan apabila pemuda tersebut masuk rupanya di belakang pintu kayu tersebut ada sebuah pintu lagi yang terbuat dari batu, si pemuda meminta kunci untuk pintu batu tersebut.

Ninja memberikan kunci untuk pintu batu, dan si pemuda membukanya tetapi ada pintu lagi dari perak. Begitu seterusnya sehingga pemuda tersebut membuka pintu dari berlian, intan, dan emas.

"Akhirnya" kata ninja, "Ini adalah pintu yang terakhir".

Dengan tak sabar dia membuka pintu yang terakhir, dan dibelakang pintu itu dia sangatkagum melihat sumber suara pelik tersebut.

Keterangan untuk Asal suara pelik itu adalah…:

Tapi maaf admin juga tidak boleh memberitahu kepada anda….

:

kerana kamu bukan ninja!

Hohoho 10000 X sorry!

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

Gambar kreatif – bila anak tidur

Posted: 26 Apr 2011 04:00 PM PDT

Kesian budak-budak ni, apa doknye korang tengok la sendiri dah.. jadi mangsa mak bapak yang terlebih kreatif ambil gambar. Geramnyeee tengok budak niiii~

sumber: amazingnara

Baca Yang Ini Pulak:-

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.