Adsense

Selasa, 22 Februari 2011

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Lagu COUPLE Sountrack Filem James Gunn SUPER

Posted: 22 Feb 2011 06:21 PM PST

Antara band indie yang turut bersama-sama dengan rombongan Xpresi Kembara – RTM bersantai di Pulau Perhentian Kecil ialah kumpulan yang menggelarkan diri mereka COUPLE.

Kumpulan COUPLE ini yang terdiri daripada Aidil (vokalis), Ariana (gitaris), Shahrin (drummer) dan Masrin (pemain bass). Ditubuhkan pada tahun 1995 yang bermula semasa mereka masih belajar di kolej. Couple mengetengahkan muzik berkonsepkan Power Pop. Lagu diorang ni lebih kurang macam The Beatles tapi lebih muzik lebih ganas sikit.

Couple pernah ke Cameran Highland untuk rakaman Xpresi Kembara. Akan datang, dengarnya, Couple akan mengikuti sesi rakaman Xpresi Kembara di Pulau Tioman.

Terbaru, Budiey dikhabarkan oleh vokalis Couple yang mana lagu mereka yang berjudul Now That I Can See akan digunakan dalam filem antarabangsa berjudul SUPER arahan James Gunn lakonan Ellen Page dan Rainn Wilson. Filem ini bakal ditayangkan 1 April 2011 di Los Angeles dan New York. Filem Super diedarkan oleh IFC Films.

Filem ini mengisahkan tentang remaja yang tiada power tapi nak jadi super hero. Lebih kurang macam Kick Ass tapi kurang imaginasi. Lagu Now That I Can See yang menjadi salah satu dari 11 buah lagu ini akan dimuatkan dalam album Soundtrack. Album ini bakal memasuki pasaran pada 29 Mac 2011 yang diedarkan Lake Shore Records.

Xpressi Kembara Perhentian Day 2

Aidil bersama Ariana di Pulau Perhentian

Aidil Couple menerima email dari pengarah James Gunn yang berminat dengan lagu ini melalui MySpace pada tahun 2008. Menganggap ini satu rezeki dan tuah, Aidil terus menerima pelawaan James Gunn. Pada mulanya agak terkejut dan seperti tak percaya, Aidil sangat gembira dengan tawaran ini. Sekaligus beliau mengharapkan nama Couple akan lebih dikenali di luar negara dan juga di Malaysia.

Sebelum ini, X-box juga ada mengambil lagu Now That I can See untuk dimasukkan dalam trailer dan pilot episod.

Lagu Now That I Can See dicipta dan ditulis sendiri oleh Aidil ini menceritakan tentang pasal agak cinta dan kehidupan. Namun, maksud dan pengertian lagu ini agak subjektif.

Budiey ucapkan tahniah kepada Couple atas kejayaan ini.

Kenali COUPLE dengan lebih dekat melalui Twitter: @wearecouple, Myspace Couple, facebook: WeAreCouple dan blog Couple.

Klip sedutan dari filem SUPER semasa scene dari watak Crimson Bolt & Boltie (Rainn Wilson & Ellen Page)

Xpressi Kembara Perhentian Day 2

Tags:

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

 • TOM CRUISE & CAMERON DIAZ IN KNIGHT & DAY
 • Avatar Special Edition Limited Digital 3D
 • Poster Film & Synopsis Brave Movie – Afdlin Shauki
 • Hannah Montana The Movie
 • Sandra Bullock Sah Bercerai
 • Discover The Secrets Behind Digital Film Making With Scott Billups
 • Aswara Menang Awards di 13th Lyon Asian Film Festival
 • The Black Eyed Peas Global Launch of Full HD 3D LED TV
 • Ticket Super Junior Asia Tour Super Show 2 Live in Malaysia 2010
 • Across The Universe Review: ABOUT THE CHOREOGRAPHY
 • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

  Adakah Benar Gosip Bunkface Berpecah?

  Posted: 22 Feb 2011 04:55 PM PST

  Minggu lalu, Budiey ada terbaca gossip di akhbar yang mengatakan kumpulan Bunkface telah berpecah. Ini berikutan dari kenyataan vokalis Bunkface, Sam atau Shamsul Annuar Bahron yang mengatakan beliau kini sibuk bersama dengan sebuah kumpulan band indie, The Azenders. Khabar angin juga mengatakan tempat Sam akan digantikan oleh seorang vokalis dari sebuah kumpulan band indie.

  Budiey mulanya melihat khabar angin ada benarnya setelah mendapati Sam tidak hadir bersama dengan dua anggota Bunkface yang lain iaitu Youk dan Paan semasa rombongan ke Pulau Perhentian bagi menjayakan rakaman Xpresi Kembara. Yang hadir bersama Youk dan Paan ialah artis di bawah naungan Bunkface Productions iaitu Mior atau nama sebenarnya, Mior Luqman Hakim Mohd Zain.

  Snorkeling Xpresi Kembara Day 2

  Meor bersama Youk semasa sesi snorkling di Pulau Perhentian semalam.

  Semasa di Majlis Santai Media & Pelancaran Xpresi Kembara musim terbaru yang diadakan di Pulau Perhentian Kecil semalam, desas-desus mengatakan Bunkface telah berpecah telah dinafikan oleh Youk dan Paan. Kata mereka, itu cuma rumors dan pihak Bunkface masih belum mengeluarkan apa-apa kenyataan rasmi tentang Sam keluar dari Bunkface.

  Antara sebab timbulnya gossip ini adalah kerana mungkin kebelakangan ini, Sam dilihat bersama kumpulan lain di mana Sam ada projek band bersama kumpulan itu yang kini sedang sibuk berada di studio untuk merakam album. Selain itu, Sam juga sedang sibuk dengan pertandingan Hard Rock Calling anjuran Hard Rock Cafe,

  Kerana sibuk dengan projek band dan sedang merakam album, Sam tak dapat datang bersama Bunkface di Pulau Perhentian.

  Youk dan Paan menafikan mereka dan Sam bergaduh dan ada isu dalaman. Hubungan mereka masih lagi baik.

  Bunkface juga turut menafikan akan mengambil Meor, artis residen Bunkface Productions sebagai vokalis menggantikan tempat Sam.

  Xpressi Kembara Perhentian Day 2

  jangan salah sangka ya, ini bukan grup Bunkface yang terbaru. Meor (dua dari kiri) cumalah artis residen Bunkface. Tiga dari kiri tu, PR Bunkface bernama Peah.

  Memetik kata Paan, ini semua adalah satu dugaan bagi Bunkface, mungkin ada hikmah. Kalau Tuhan kata esok Bunkface berpecah, kami akan berpecah. Ini semua bergantung pada takdir Tuhan. Namun, kalau boleh mereka tak nak ini berlaku kerana Bunkface sudah ada nama dan masih terikat dengan komitmen yang lain. Ternyata, Youk dan Paan rasa sangat sayang dan belum tiba masanya untuk mereka berpecah.

  Kata mereka, sekiranya berlaku juga pertukaran vokalis ia tidak berlaku pada pada masa terdekat ini memandangkan Bunkface masih lagi terikat dengan kontrak bersama dengan beberapa buah syarikat sebagai duta.

  Apa-apa pun, perkara ini akan diselesaikan dengan cara baik. Satu sidang media akan diadakan tak lama lagi untuk memberitahu tentang hal ini.

  Bunkface kini mahu lebih fokus kepada pembikinan album selain akan membuka sebuah studio mereka sendiri dan butik baju di Subang Jaya. Selain itu juga Bunkface akan menubuhkan satu production TV yang akan menerbitkan drama dan program TV.

  Gambar Bunkface di Pulau Perhentian – Xpresi Kembara

  Xpressi Kembara Perhentian Day 2

  Xpressi Kembara Perhentian Day 2

  Snorkeling Xpresi Kembara Day 2

  Snorkeling Xpresi Kembara Day 2

  Snorkeling Xpresi Kembara Day 2

  Tags: ,

  Click on the following buttons to share this article with your friends:

  Baca artikel lain yang berkaitan:

 • Mila dan Akim Bercinta?
 • Gambar Ibu Fouziah Gous Pelakon Sifu & Tongga
 • Lirik Lagu Benar-Benar Adam
 • Keputusan Pemenang Shout! Awards 2009
 • Promo: Jams With PETERPAN Live in KL
 • Rumah Zubir Berita Harian Kena Simbah Cat
 • Quotes of the Day: Rima Melati Adam Sudah Ada Kekasih?
 • Gosip Selebriti: Isu Panas Artis Songsang & gay?
 • Gambar Kekasih Faralyna
 • Konsert Hujan VS Bunkface di KL Life Centre
 • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.