Adsense

Isnin, 14 Jun 2010

ISU HANGAT

ISU HANGAT


SMS Percuma via Facebook

Posted: 13 Jun 2010 09:08 AM PDT

Aplikasi facebook yang paling best yang isuhangat ingin kongsikan terutama kepada facebooker iaitu kita boleh menghantar SMS Free melalui FB. Nampaknya selepas ini penyedia rangkaian handphone boleh kurang masyuknya jika semua pengguna FB menggunakan aplikasi ini.  Jangan lupa kredit ke isuhangat dot net yer bro & sis.

Caranya begini:

1. Login ke facebook.

2. Buka website http://www.dodotext.com/

sms percuma facebook @ isuhangat

3. Kemudian klik pada button Add our Facebook Aplication.

4. Klik add to profile

sms facebook @ isuhangat

5. Klik button ‘Allow’

sms facebook @ isuhangat

6. Nah sekarang anda sudah boleh mula SMS secara percuma, pilih negara Malaysia, tekan tab dan masukkan terus nombor handphone yang anda hendak SMS tuh.

sms free @ isuhangat

7. Jika anda nak save sms tersebut cuma klik Add

sms facebook @ isuhangat

Posted @ www.isuhangat.net . Selamat mencuba dan selamat berSMS sakan dan jangan lupa kongsi artikel ini dengan rakan facebook anda dengan klik button ’share’ di atas.

:

due 7 Jul

jana wang adsense

**LETAKKAN IKLAN ANDA DI SINI**

Pengeluar wanita dan lelaki

Posted: 13 Jun 2010 08:47 AM PDT

Kejadian-kejadian yang mencengangkan dunia

Posted: 13 Jun 2010 08:41 AM PDT

1.Kereta James Dean berhantu

kereta berhantu @ isuhangat

Pada bulan September 1955, James Dean maut dalam kemalangan kereta yang mengerikan iaitu ketika dia memandu kereta Porche sportnya. Sesudah itu kereta tersebut secara kebetulan ibarat pembawa sial.

a) Semasa kereta sport itu ditarik dari tempat kemalangan dan dibawa ke bengkel, mesin winchnya rosak dan jatuh mengenai mekanik, dan menghancurkan kedua kakinya.

b) Bengkel dimana porche milik James Dean diperbaiki, hangus terbakar.

c) Kemudian kereta itu dipamerkan di Scramento, namun tiba-tiba meletup dan melukai peha seorang remaja.

d) Di Oregon, trailer dimana kereta itu diperbaiki tergelincir dan menghentam sebuah kedai.

e) Akhirnya, tahun 1959, secara misteri kereta itu meletup menjadi 11 bahagian.

2. Bayi jatuh, diselamatkan dua kali oleh orang yang sama

Di Detroit tahun 1930an, ibu muda berterima kasih banyak-banyak kepada pemuda bernama Joseph Figlock. Semasa Figlock sedang jalan-jalan, bayi ibu muda tersebut jatuh dari tingkap tingkap atas dan mengenai Figlock. Keduanya tidak terluka dan selamat. Sangat beruntung ya

Tapi setahun setelah itu, bayi yang sama jatuh dari jendela yang sama, dan kebetulan sekali pemuda yang sama berjalan dibawahnya, dan lagi keduanya selamat, macam dalam filem kan? Tapi ibu tu memang serabai..

3. Peluru yang sampai ke sasaran setelah bertahun-tahun

Henry Ziegland mengira dia pantai mengelak. Tahun 1883, dia memutuskan cinta dengan seorang gadis yang kemudian kekasihnya sangat stress dan bunuh diri. Abang kekasihnya sangat marah kemudian berjumpa Ziegland dan menembaknya.

Setelah yakin abang kekasihnya sudah membunuh Ziegland, dia menghalakan pistol ke dirinya sendiri dan bunuh diri. Tetapi Ziegland hanya tergores sedikit di wajah dan pelurunya tersasar dan melekat di pokok. Tentu saja Ziegland berasa sangat beruntung.

Bertahun-tahun kemudian dia memutuskan untuk menebang pohon itu, dengan peluru yang masih terlekat. Kerana merasa pokok itu susah ditebang dia memutuskan untuk meletupkannya dengan memakai dinamit. Malang sekali letupan itu membuatkan peluru itu mengenai kepalanya, dan dia meninggal.

4. Kembar yang hidupnya kembar

Cerita mengenai kembar seiras yang hidupnya hampir seiras memang mengejutkan, tapi mungkin tidak ada yang lebih mencengangkan dari yang satu ini. Cerita dari saudara kembar yang berasal dari Ohio , yang dipisahkan sejak lahir, dan dipelihara oleh keluarga angkat yang berbeza.

Tidak mengenal satu sama lain, kedua keluarga menamakan mereka dengan nama yang sama, James. Inilah awal dari kebetulan2 itu, Kedua James membesar tanpa mengenal satu sama lain, namun keduanya menjalani latihan ketenteraan, tertarik pada mechanical drawing dan pertukangan, dan menikahi wanita dengan nama Linda.

Keduanya memiliki anak lelaki yang diberi nama James Alan. Keduanya juga menceraikan isterinya dan menikahi wanita lain, keduanya memiliki nama Betty. Dan keduanya memiliki anjing dengan nama Toy. 40 tahun setelah terpisah, sepasang kembar ini berkumpul kembali dan manjalani kehidupan mereka yang kembar.

5. Novel yang berkaitan Titanic

isu hangat
Morgan Robertson, tahun 1898, menulis "Futility". Menggambarkan maiden voyage(pelayaran perdana) dari kapal mewah untuk melintasi samudera Pasifik yang bernama Titan. Meskipun banyak yang berkata kapal ini tidak boleh tenggelam, kapal ini berlanggar lapisan ais dan tenggelam dengan menyebabkan ramai yang terkorban.

Tahun 1912, Titanic, transatlantic luxury liner, mengalami peristiwa yang sama seperti yang digambarkan novel. Kalau di novel , bulan kemalangan adalah April, peristiwa tenggelamnya Titanic juga April. Kalau di novel penumpangnya ada 3000 orang, dalam realiti Titanic seramai 2,207 orang.

Dalam novel ada 24 lifeboat, realiti ada 20. Sebulan setelah Titanic tenggelam, sebuah kapal melintasi Atlantik yang dipenihi kabut tebal dengan seorang anak muda yang mengendalikan. Kemudia dia teringat kembali mengenai Titanic , dan mengingat bahawa nama kapalnya sendiri adalah Titanian, dia mulai cemas dan menghentikan kapal.

6. Dua bersaudara terbunuh oleh pemandu teksi yang sama, selang setahun

Tahun 1975, seorang pemuda yang memandu vespa tiba-tiba dilanggar teksi dan mati serta merta. Satu tahun kemudian, saudara lelaki pemuda ini mengalami hal yang sama . Faktanya, dia memandu vespa yang sama.

Dan lebih aneh lagi, dia dilanggar teksi yang sama dan dipandu oleh pemandu yang sama, mau yang lebih aneh lagi? Teksi ini membawa penumpang yang sama!

7. King Umberto

isu hangat

Di Monza, Itali, King Umberto I, pergi ke suatu restoran untuk makan malam. Semasa pemilik restoran ini meminta pesanan King Umberto, Raja mulai menyedari dia dan pemilik restoran ada ada persamaan, baik dalam hal wajah dan bentuk badan . Kedua lelaki ini mula berbincang mengenai kemiripan keduanya dan menemui  :

a) Keduanya lahir di hari yang sama dan tahun yg sama, (March 14th, 1844).

b) Keduanya  lahir di kota yang sama.

c) Kedua lelaki ini menikahi wanita dengan nama yang sama, Margherita.

d) Tuan punya restoran ini membuka restorannya pada hari yang sama saat King Umberto dinobatkan sebagai raja Itali.

e) Pada 29 Julai 1900, King Umberto dimaklumkan bahawa pengusaha restoran itu telah meninggal hari itu kerana tembakan misteri, saat dia mengungkapkan rasa penyesalannya, dia terbunuh oleh pemberontak.

(Source: Mysteries of the Unexplained)

Posted @ www.isuhangat.net . Semua kejadian di atas ialah secara kebetulan, yang pasti semua kejadian ialah Qada dan Qadar Allah SWT yang telah tertulis.

:
due 7 Jul

jana wang adsense

**LETAKKAN IKLAN ANDA DI SINI**

Butakah Cinta?

Posted: 13 Jun 2010 06:24 AM PDT

Inikah Cinta? Cinta itu buta? Butakah cinta?

Ada sorang gadis buta,

Semua org bencikan dia,

kecuali kekasihnya..

Gadis itu selalu berkata :

“saya kan mengahwini awak kalau saya dpt melihat”

Satu hari, ada orang mendermakan mata kepada gadis tu…

Bila dia melihat kekasihnya dia merasa sungguh terkejut kerana kekasihnya juga buta!

Kekasihnya bertanya :

“Sudikah awak berkahwin dengan saya sekarang?

…….Gadis itu menolak!!!

Kekasihnya tersenyum dan pergi sambil berkata

“TOLONG JAGA BAIK-BAIK MATA SAYA…”


Posted @ www.isuhangat.net

:
:
:
due 7 Jul

jana wang adsense

 

 

 

**LETAKKAN IKLAN ANDA DI SINI**