Adsense

Isnin, 11 Jun 2012

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Sinopsis Drama WARIS di TV3

Posted: 11 Jun 2012 10:09 PM PDT

KAU TAK PERNAH BERSENDIRIAN

"Maaas…." Suara yang telah menghantui hidup mereka sudah kembali… Kebimbangan Mas Suri tentang kebangkitan Waris akhirnya menjadi kenyataan dan dia perlu bertindak pantas untuk melindungi keturunannya daripada ancaman Waris.

Terbaru di slot Seram, drama bersiri 13 episod, WARIS terbitan Filmscape Sdn. Bhd. yang bakal menemui penonton TV3 pada 14 Jun 2012, setiap hari Khamis jam 10.00 malam merupakan sekuel kepada Kekasihku Seru (Drama Rantaian Terbaik Anugerah Skrin 2009).

Barisan pelakon WARIS bersama pengarah, Kabir Bhatia

Masih mengekalkan barisan pelakon yang sama seperti Datin Paduka Umie Aida (Mas Suri), Emelda Rosmila (Marisa), Fizz Fairuz (Rashad), Hairi Othman (Waris) dan Kuza (Mas Ayu), drama 13 episod terbitan Filmscape turut menampilkan Liza Shadan (Aida), Mozalfa Faisa (Fariz), Syamiem Alnisa (Sarah) dan Fadzrin Danial (Amar).

Pengarah WARIS - Kabir Bhatia

Pengarah WARIS – Kabir Bhatia

WARIS merupakan buah tangan terbaru daripada pengarah berbakat besar, Kabir Bhatia dan garapan skrip oleh Mira Mustaffa, Tommy CT Loh dan Nik Naemah. Sekuel drama tersebut mengisahkan kehidupan Rashad dan Marisa selepas 10 tahun yang tenang bersama anak lelaki mereka Amar. Waris menjadi igauan ngeri bagi Marisa pada suatu ketika dulu kerana dia merupakan mangsa kepada Waris yang memerlukan seorang kekasih dari keturunan Mas Ayu untuk memastikan hayatnya berpanjangan.

Marisa bersyukur kerana dapat memulakan kehidupan baru bersama suami tersayang dan anak lelakinya yang sangat ceria dan aktif. Kadang-kala dia akan berasa sedih apabila terkenangkan anak kembarnya yang sudah meninggal dunia pada hari kelahiran.

Rashad dan Marisa telah membawa Amar bercuti di Terengganu. Dalam perjalanan, mereka terserempak dengan sebuah upacara pengebumian di mana seorang wanita telah dibunuh secara kejam dan meninggalkan anak perempuannya yang masih kecil, Sarah.

Marisa menjadi panik apabila Amar hilang dari penglihatan mereka. Selepas dijumpai, Amar terkena sawan. Namun, doktor mengesahkan keadaan Amar normal selepas melakukan pelbagai ujian. Sejak itu, Amar berubah menjadi murung dan cepat marah. Buntu melihat perubahan anak mereka, Rashad dan Marisa telah membawanya pulang berjumpa dengan Mas Suri, Ibu kepada Marisa.

Mas Suri mula berasa bimbang jika masalah yang sering membelenggu fikirannya selama ini telah menjadi nyata. Dia risau jika Waris telah bangkit semula. Mas Suri terpaksa membuka rahsia yang anak kembar perempuan Marisa masih hidup dan berada di bawah jagaan Rokiah. Mas Suri terpaksa memisahkannya daripada Marisa kerana dia tahu Waris akan kembali memburu anak perempuan keturunan mereka. Rokiah yang dipertanggungjawabkan menjaga anak perempuan itu telah menyerahkan anak tersebut kepada sepupunya kerana menganggapnya sebagai beban.

Marisa seakan tidak percaya mendengar pengakuan Mas Suri. Tergamak Mas Suri melakukan perkara yang sama dia pernah lakukan pada Marisa. Mas Suri memohon maaf daripada Marisa kerana dia tiada pilihan lain bagi melindungi cucu perempuannya daripada ancaman Waris. Selama ini, Mas Suri sedar bahawa Mas Ayu tidak akan berputus asa dan dia akan menyeru semula Waris.

Amar menjadi sasaran baru Waris yang terdesak untuk mencari Tuan baru kerana keadaan Mas Ayu yang terlalu lemah dan sedang nazak. Waris perlukan badan baru untuk berkuasa semula. Walaupun masih marah terhadap ibunya, Marisa perlukan bantuan Mas Suri untuk menjejaki anak perempuannya, Sarah yang kini dijaga oleh Aida dan suaminya, Fariz.

Sarah membesar dalam keadaan yang daif tanpa belaian kasih sayang. Selepas ibu angkatnya meninggal dunia, Aida telah mempelawa Sarah untuk tinggal bersama. Tanpa disedari, Aida telah mengundang bahaya dalam kehidupannya. Sarah yang dipengaruhi oleh kuasa jahat telah memberi ancaman nyawa kepada ahli keluarga barunya.

Sempatkah Mas Suri dan Marisa menjejaki Sarah sebelum Waris? Apakah muslihat Waris akan berjaya pada kali ini? Berjayakah Mas Suri membebaskan keturunannya daripada ancaman Waris buat selama-lamanya?

Jangan ketinggalan untuk menonton WARIS bermula 14 Jun 2012, setiap hari Khamis jam 10.00 malam di TV3. Penonton yang terlepas menyaksikan WARIS boleh menontonnya melalui laman sesawang Tonton di www.tonton.com.my dan juga layari Facebook & Twitter tv3malaysia untuk mendapatkan berita terkini.

Kuza (Mas Ayu)

Kuza (Mas Ayu)

Liza Shadan (Aida)

iza Shadan (Aida)

Fadzrin Danial (Amar)

Fadzrin Danial (Amar)

Hairi Othman - Waris

Hairi Othman – Waris

Emelda Rosmila - Marisa

Emelda Rosmila – Marisa

Tags: , ,

Tags: , , ,

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

 • Drama WARIS Lakonan Umie Aida & Fizz Fairuz
 • Jemputan ke Gathering Sensasi Selebriti + Filem Waris Jari Hantu
 • ADV: Sinopsis Drama Sensasi Mingguan Lelaki Episod 4
 • Sinopsis Filem Waris Jari Hantu
 • Updated: Readers ToGether Gather Ke-3
 • ADV: Sinopsis Drama Sensasi Mingguan Lelaki Episod 16
 • ADV: Sinopsis Drama Sensasi Mingguan Lelaki Episod 19
 • Sekitar Pelancaran Drama Kekasihku Seru Lakonan Hairi Othman, Rose Iskandar
 • ADV: Sinopsis Drama Sensasi Mingguan Lelaki Episod 7
 • ADV: Sinopsis Drama Sensasi Mingguan Lelaki Episod 9
 • Ghost On Air Sightings

  Posted: 11 Jun 2012 09:56 PM PDT

  GHOST ON AIR SIGHTINGS!

  4 June 2012 – Kuala Lumpur. Last Sunday patrons of selected cinema locations in Klang Valley were treated to rare sightings of the 'ghosts' in Ghost On Air. Two female in long white dress carrying a traditional Chinese toy rattle drum appeared at TGV Sunway, GSC 1Utama and TGV Kepong. Selected brave souls that went up and took pictures with the 'ghosts'. For those brave ones, remember to go to RAM Entertainment's facebook, LIKE RAM-Entertainment facebook, post the photo you have taken with the ghost and give a creative caption. You might stand a chance to win Audio Technica PROdeejay headphones worth RM 332 and other prizes.

  If you think you are brave enough, don't miss the chance to catch the 'ghosts' of Ghost On Air below:

  9 June 2012 (Sat)
  1.00pm TGV Bukit Tinggi

  3.30pm GSC IOI Mall, Puchong

  7.00pm GSC Cheras Leisure Mall

  10 June 2012 (Sun)
  1.30pm GSC Mid Valley

  3.30pm GSC Pavilion KL

  7.00pm GSC Berjaya Times Square

  12 June 2012 (Tues)
  7.00pm GSC Pavilion KL
  9.00pm Movie Premiere

  Ghost On Air will have their stories heard in Malaysia cinemas nationwide on 14 June. RAM Entertainment on behalf of Merelion Pictures would like to thanks partners and sponsors MYFM, Travel For All, Audio Technica and Adonis for all their support.

  For more information about the movie please log on to www.ram-ent.com.my or check out RAM Entertainment's facebook.

  TGV Sunway

  TGV 1 Utama

  TGV Kepong
  Tags:

  Click on the following buttons to share this article with your friends:

  Baca artikel lain yang berkaitan:

 • Synopsis Ancient Aliens
 • Ancient Aliens New Series
 • Ancient Aliens New Series
 • Fairil Emran, Anding Indrawani & Melissa Campbell Dalam Ghost
 • Ghost Catcher Legend Of Beauty di 8TV
 • Drama Bersiri Ghost Lakonan Cheryl Samad Carmen Soo
 • Filem Kawan-Kawanku Hantu Lakonan Zizan Raja Lawak
 • Ghost Whisperer Musim Ke-5
 • Ghost 2 Won Seoul International Drama Awards 2010
 • Slit-mouthed Woman: Japanese Horror Thriller