Adsense

Jumaat, 27 April 2012

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Gambar Awie Sebagai John Dalam Filem Berani Punya Budak

Posted: 27 Apr 2012 10:33 PM PDT

Salam pembaca semua, sudahkah anda ke pawagam untuk menonton filem BERANI PUNYA BUDAK? Ya, hari ini merupakan hari yang ketiga tayangan dan pada hari Sabtu yang cerah ini diharapkan tiada halangan untuk anda keluar ke pawagam.

Walaupun Budiey percaya ramai yang suka memilih untuk duduk diam di rumah ekoran demonstrasi jalanan Bersih 3.0 sedang berlangsung dengan rancak hari ini. Namun, anda ada pilihan untuk ke pawagam di luar KL untuk menonton wayang. Budiey pun merancang untuk keluar ke pawagam Wangsa Walk sekejap lagi.

Berani Punya Budak sebuah filem yang 'luar biasa' kerana ianya diolah dan diadaptasi dari filem berjudul BRAVE yang dibuat pada tahun 2007 dan filem ini tidak ditayangkan di Malaysia kerana ia untuk pasaran Thailand sahaja.

Namun begitu, filem BRAVE katanya telah masuk ke Malaysia secara haram (cetak rompak) yang sangat berleluasa ketika itu dan ada yang menonton filem yang diterbitkan oleh syarikat penerbitan dari Malaysia yang bekerjasama dengan syarikat dari Thailand iaitu Film Frame Production ini. Jadi, tayangan Brave terpaksa dibatalkan oleh Afdlin Shauki.

Kerana itu, maka terhasillah BERANI PUNYA BUDAK yang diolah skripnya dengan sempoi dan gaya bersahaja oleh Afdlin Shauki. Sungguh kelakar dan sangat menghiburkan.

Vokalis kumpulan Wings, Awie juga turut berlakon dalam filem ini dan Budiey sempat berbual dengan beliau di majlis tayangan istimewa BERANI PUNYA BUDAK. Walaupun scene untuk Awie tak banyak, namun wataknya sebagai John pastinya diingati oleh penonton. Watak John tidak lain dan tidak bukan adalah seorang pembunuh upahan.

Tak banyak dialog untuk Awie, namun sikit sebanyak memberi cabaran juga untuk Awie kerana beliau dalam filem ini seorang seorang pengikut yang sangat taat dan setia serta mengikut segala arahan yang diberikan oleh ketuanya.

"Sebenarnya saya terbabit dalam babak-babak pergaduhan dan sebab itu dialog saya tidak terlalu banyak. Secara jujur saya sangat berpuas hati setelah melihat hasil filem arahan Afdlin ini. Paling menarik saya juga telah melakukan stunt sendiri dan banyak dibantu oleh rakan pelakon lain seperti Pairote. Namun, kalau diberi masa dua atau tiga bulan untuk membuat latihan, saya percaya dapat melakukan aksi stunt dengan lebih baik lagi."

Jadi, untuk peminat Awie ini masanya nak tonton filem lakonan beliau. Jom serang pawagam berdekatan anda untuk menonton BERANI PUNYA BUDAK. Memang puas hati sangat sebab ia menghiburkan, padat dengan aksi & komedi dan ianya sangat santai.

Gambar Awie di Majlis Tayangan BERANI PUNYA BUDAK

Awie Berani Punya Budak

Awie Berani Punya Budak

Awie Berani Punya Budak

Awie Berani Punya Budak

Tags: ,

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

 • Sinopsis Poster Filem Berani Punya Budak
 • Filem Berani Punya Budak
 • Budiey Mencari 10 Pembaca ke Tayangan Eksklusif BERANI PUNYA BUDAK
 • Gambar Awi Rafael di Anugerah Juara Lagu 26
 • Gambar Terbaru Arni Nazira Bekas Isteri Awie
 • Gambar Awie Pegang Watak Mak Nyah Dalam Apa Kata Hati
 • Gambar Hans Isaac di Red Karpet Anugerah Skrin 2007
 • Saksikan Pelakon Filem CUCI di Malaysia Hari Ini
 • Gambar Awie di Lokasi Pengambaran Filem Rentaz
 • John Carter
 • Gambar Umie Aida Duta Jenama Marie France

  Posted: 27 Apr 2012 07:40 PM PDT

  Marie France melancarkan premium sehenti di Malaysia Timur

  Melakukan kecemerlangan di luar semenanjung, Marie France menawarkan perkhidmatan pelangsingan dan kecantikannya yang terkenal

  Perkembangan progresif Suria Sabah Shopping Centre bakal menyaksikan penambahan marquee dari Marie France di Malaysia Timur dengan pencapaian lebih dari dua dekad mentakrifkan semula bentuk badan yang menggiurkan.

  Dianggap sebagai pusat sehenti premium untuk keperluan pelangsingan dan kecantikan, 'Negeri di bawah bayu' ini kini boleh berbangga dengan perkhidmatan pelangsingan dan kecantikannya yang dapat memenuhi keperluan wanita yang terdiri daripada pelbagai bentuk dan saiz.

  SONY DSC

  Pelancaran dengan duta jenama Datin Paduka Umie Aida, pelakon dan penyanyi terkenal Malaysia memberikan facade baru itu suatu wajah yang biasa dikenali. Memperkenalkan diri beliau dengan lawak jenaka dan stail yang bersahaja, Umie menceritakan kisah beliau berjuang mengatasi pertambahan berat badan. "Saya memang mempunyai masalah berat badan," kata beliau. "Tetapi dengan bantuan rakan-rakan di Marie France, saya kini gembira, sihat dan menjalani kehidupan dengan penuh semangat."

  Mengambil langkah daripada tradisi Marie France, beliau menjelaskan rawatan dan kemudahan yang terdapat di hab sehenti ini, sebelum Joanne Yeong, Pengarah Operasi Marie France berucap mengenai falsafah Marie France. "Perkhidmatan kami meningkatkan kesejahteraan dalaman dan luaran," beliau berkata. "Ianya merupakan pakej kesihatan yang menyeluruh yang dapat meningkatkan kualiti kehidupan seseorang. Setiap wanita adalah unik dan berbeza. Umur, tabiat pemakanan, kerjaya dan tekanan peribadi merupakan faktor-faktor yang kami tentukan terlebih dahulu untuk mencipta suatu penyelesaian berdasarkan jangkaan yang realistik."

  Aktiviti-aktiviti pada petang itu termasuklah lawatan yang menampilkan pencapaian teknikal Marie France di dalam bidang pelangsingan dan kecantikan semenjak penubuhannya. Marie France menikmati akses istimewa kepada perkembangan kecantikan dan kolaborasi bersama institut-institut terkemuka yang telah dipupuk melalui rangkaian berlandaskan reputasi jenama terkemuka.

  Sebagai penerima guna pertama teknologi perintis, keberkesanan dan keselamatan setiap penemuan akan dinilai dengan teliti sebelum dimasukkan di dalam portfolio rawatan kami. Dari pengurusan pelangsingan badan, rawatan rambut dan rejim penjagaan kulit khusus untuk cuaca yang lembab, Malaysia Timur kini mempunyai gabungan pusat khas tanpa perlu berulang alik ke Kuala Lumpur.

  Pusat ini menampilkan tema sofistikated moden dengan panel putih berkilat namun mengekalkan suasana yang santai, digabungkan dengan personaliti bandar yang sibuk dan pesat berkembang yang bakal menyaksikan peningkatan di dalam permintaan perkhidmatan Marie France.

  Fasiliti yoga juga melengkapkan pusat ini dengan memberikan komponen interaksi untuk pelanggan dan individu yang berfikiran sama.

  "Kami percaya bahawa perbezaannya terdapat di dalam mengenalpasti keperluan setiap individu," kata Umie. "Setiap individu adalah unik; Marie France memahaminya dan menyesuaikan setiap perkhidmatan untuk pelanggan mereka. Dan kini, semuanya di bawah satu bumbung. Jadi, apa tunggu lagi, manjakanlah diri anda!"

  Untuk maklumat lanjut, sila layani laman web di mariefrance.com.my.

  SONY DSC

  SONY DSC

  SONY DSC

  SONY DSC

  SONY DSC

  Tags:

  Click on the following buttons to share this article with your friends:

  Baca artikel lain yang berkaitan:

 • Marie France's Suria Sabah Shopping Centre
 • Filem Akuarium Cinta Arahan Osman Ali
 • Umie Aida Bawa Watak Rohana dalam Teater Badai Semalam
 • Gambar A.Aida di Karpet Merah Anugerah Seri Angkasa
 • Gambar Erra Fazira Umie Aida Santai Main Badminton
 • Erra Fazira Janji Sokong Filem Hans Isaac
 • Gambar Diana Amir Bertudung di Anugerah Skrin 2011
 • Gambar Liyana Jasmay di Duta Baru Cosmetic Maybelline New York
 • Gambar Aida Gadis Melayu Bertunang Dengan Saiful Nizam
 • Nidji Bakal Dilantik Sebagai Duta Jenama Mister Potato