Adsense

Jumaat, 20 April 2012

Gossip Artis Malaysia :: Sensasi Selebriti

Gossip Artis Malaysia :: Sensasi Selebriti


Proton Prevé Test Drive Car Kemalangan!

Posted: 20 Apr 2012 10:07 AM PDT

Isu Hangat - Gambar Model Proton Preve yang dilancarkan baru baru ini telah terlibat satu kemalangan. Seperti yang telah dimaklumkan kepada rakyat malaysia untuk memiliki Proton Prevé anda bolehlah membuat booking model tersebut dan sekali gus diberikan keutamaan untuk memandu uji kereta itu. Dengan Slogan yang jitu PREVE TEST DRIVE CAR - "DRIVE IT TO BELIEVE IT" telah menimbulkan tanda tanya berkenaan kualiti kenderaan tersebut.

Melalui gambaran yang dilampirkan kelihatan Proton Preve telah mengalami kerosakkan dibahagian depan. Apakah puncanya masih didalam Siasatan Proton.

Menurut sumber yang boleh dipercayai dari Sumber


Malang tidak berbau! Inilah Proton Prevé yang pertama mengalami kemalangan jalan raya sebentar tadi. Kejadian berlaku di lebuhraya DUKE, dari Jalan Sentul menghala ke Gombak pada jam 4.45 petang. Menurut sumber dalaman Proton, kereta ini dipandu oleh SA showroom Sentul dengan kelajuan 120 kmh namun ketika cuba mengelakkan sebuah kereta lain, kereta ini terlanggar pembahagi jalan dan terkena bahagian tayar mengakibatkan kereta tersebut melambung.

Ketika kereta ini mendarat, hentakan yang kuat menyebabkan kerosakan pada lower arm, bumper & fender. Ini bermakna ia tiada kena mengena dengan defect parts dari Proton. Ini adalah kecuaian manusia dan diharapkan berita ini akan memberi gambaran sebenar kejadian tersebut, supaya tiada andaian yang bukan-bukan dibuat.

Bagi saya kemalangan ini tidak boleh dijadikan alasan untuk mengkritik model Preve. Cuba anda pikir secara rasional, model kereta mana di dunia ini yang tidak pernah terlibat dalam kemalangan? Setiap kemalangan yang berlaku berkait rapat dengan kebolehan seseorang pemandu itu sendiri, kebiasaannya kemalangan berlaku disebabkan oleh faktor kecuaian manusia.


sumber gambar : forum.lowyat.net & forum.lowyat.net/topic/2315001

Perkahwinan Zara Shafruddin & Nicholas Rudd - Isu Agama Murtad?

Posted: 20 Apr 2012 01:59 AM PDT

Isu Panas - Perkahwinan Zara Shafruddin berkahwin dengan anak Kevin Rudd di gereja telah mendapat perhatian rakyat jelata di Malaysia. Zara seorang Peguam (Lawyer) di Clayton Utz
manakala Nicholis Rudd, 26 merupakah anak kepada Kevin Rudd bekas Perana Menteri Australia telah melansungkan perkahwinan mereka di Gareja Anglikan St James di King St, Sydney, bersama kekasihnya Zara Shafruddin berumur 27 tahun.

Lebih menariknya lagi apabila Perkahwinan itu telah dirahsiakan oleh bekas Perdana Menteri itu sehinggalah perkahwinan tersebut telah diumumkan di laman Twitternya.

Perkahwinan itu telah dihadiri oleh kawan rapat dan keluarga pasangan itu. Selepas majlis, pasangan itu telah menaiki limosin ke Catalina di Rose Bay untuk majlis Resepsi.Profile

Zara Shafruddin's Overview

Current Lawyer at Clayton Utz

Past Paralegal at Clayton Utz
Pa alegal at Allens Arthur Robinson

Education

College of Law (NSW)
Griffith University
Jerudong International School (Brunei)


Zara Shafruddin's Languages

English (Native or bilingual proficiency)
Malay (Elementary proficiency)


Mengikut lakaran percintaan mereka, Pasangan itu bertemu pada majlis perkahwinan Jessica, anak sulung Rudd dan Rein isterinya di Brisbane Therese Mei 2007.

Kemudian selang beberapa tahun Nicholas Rudd melamar Zara semasa percutian Easter di Republik Czech pada bulan April 2010.

Zara berkata dia terkejut apabila Nick melutut dihadapannya. "Saya tidak menjangkakan, tetapi saya tahu menjadi lebih bahagia. Bukan sahaja dia sangat bijak, pemurah dan baik hati, saya tahu saya telah menemui pasangan jiwa saya kepadanya," kata Zara Shafruddin.

Pasangan pengantin, kedua-dua peguam, bekerja di firma undang-undang antarabangsa Clayton Utz di Sydney.Persoalannya Siapakah Zara Shafruddin? Mengikut maklumat Zara Shafruddin ini berasal dari Brunei? Betulkah?

Zarina Anjoulie vs Lufya di Twitter Isu Ketiak!

Posted: 19 Apr 2012 06:44 PM PDT

Zarina Anjoulie merupakan seorang yang mempunyai identiti yang begitu lantang, tidak kira samada perbuatan yang dilakukannya itu benar atau pun tidak, apa yang menarik tentang beliau, segala perbuatan yang dilakukannya, dia sanggup menanggungnya inilah yang menarik tentangnya, lepas satu isu timbul isu baru, penyelesaian masih tanda tanya, adakah Zarina memang suka provok?

Baru-baru ini lufya telah menampilkan diri dan melontarkan pengakuan bahawa dia sebenarnya bukan Zarina Anjoulie. Isu ini timbul apabila rata rata peminat telah menganggap Lufya adalah Zarina.

Apa yang menariknya lagi salah seorang peminatnya telah menyapa lufya dan menegurnya mengapa dia berbogel didalam internet sedangkan dia (lufya tidak pernah berbuat perkara terhina itu.

Adapula yang mengatakan lufya juga pernah diraba oleh seseorang dipanggil ANju yang jelas merujuk kepada Zarina Anjoulie.wajah lufya yang dipercayai seperti zarinaisu lufya ketiak basah jadi topik utama

Selepas pengakuan Lufya menjawab isu itu, tiba tiba kecoh di laman Twitter Zarina Anjoulietelah melancarkan "perang" terhadap Lufya sebagai respon terhadap artikel yang ditulis di blog hiburan tersebut. Huh! Zarina ini cukup alert dengan isu isu sekeliling terutama bila seseorang menyeru namanya.


Antara kenyataan yang dikeluarkan oleh Zarina termasuklah, "U keep nagging2 on papers n blogs bout me dah 5 years I just kept silent when I too kena bahan ngan org pasal muka cam awk. This is WAR."

Zarina Anjoulie turut membuat kenyataan berbentuk kutukan terhadap Lufya.

Siapa yang tidak kenal dengan Zarina dengan kelantangan bahasa nya apabila dirinya terasa macam dikutuk oleh seseorang, dia akan membalas dengan lebih teruk lagi. Kalau tak percaya, korang ikutlah Zarina ni di Twitter dan cuba kutuk.

Biasalah, Zarina nie kalau dah mula update status di Twitter, siaplah memang akan berlarutan sehingga sesuatu isu itu akan tamat.