Adsense

Khamis, 28 April 2011

Blog Sensasi Ohbayu

Blog Sensasi Ohbayu


(Gambar) Justin Bieber Bermain Muzik Jalanan

Posted: 27 Apr 2011 05:36 AM PDT

Justin Bieber , 17 baru lepas mengadakan konsertnya di Stadium Merdeka pada 21hb April yang lalu. Justin Bieber bermain di bibir peminat muzik di seluruh dunia dengan lagunya meletupnya Pray.

Siapa yang tidak kenal Justin Bieber sekarang, tapi di tahun 2007 dia hanya penyanyi amatur yang tidak dikenali.

Photobucket

Pada sebuah gambar yang dikatakan diambil pada bulan Ogos 2007 yang dimuatkan di UsWeekly, Khamis (24/2), memperlihatkan Bieber semasa belum terkenal, berusia 13 tahun, memainkan gitar dan menyanyi sambil menunggu wang dari orang-orang lalu di depan Avon Theathre di kampung halamannya, Stratford, Ontario, Kanada.

Gambar ini diambil fotografer I. Shutter yang mengatakan pada UsWeekly dia mengambil gambar tersebut pada "20 Ogos 2007 jam 9 pagi" semasa dia melihat "anak manis" ini bermain gitar sementara orang-orang melempar wang ke dalam beg gitar di hadapannya.

Tapi, keasyikkan Bieber bermain muzik di jalanan pada hari itu tak lama. "Pengurus bangunan mengusirnya bahkan mengejar kanak-kanak itu," cerita Shuter.

Bieber pernah mengatakan dia bermain muzik jalanan di depan bangunan itu dan dia boleh mengumpulkan AS$ 3 ribu.

Justin Bieber mula menarik perhatian setelah lagunya diupload ke youtube oleh Scooter Braun yang seterusnya menjadi pengurusnya.

Photobucket

sumber: isuhangat

Baca Yang Ini Pulak:-

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

(Gambar) Perancis Akan Melarang Solat Jemaah

Posted: 27 Apr 2011 05:26 AM PDT

Kerajaan Perancis berniat untuk menjalankan terus kempen anti-Islam setelah sebelumnya, undang-undang melarang pakaian purdah, mendapat protes hebat dari umat Islam. Dengan alasan kerana orang Muslim menunaikan solat di tepi jalan, pemerintah Perancis berniat membataskan kebebasan orang-orang Muslim dalam menunaikan kewajiban agama mereka.


Menteri Dalam Negeri Perancis, Claude Guéant, yang dikenali sebagai salah satu think-tank politik anti-Islam di negara ini, menetapkan peraturan baru melarang pelaksanaan solat jamaah di tepi jalan.

IRNA melaporkan, akhbar Le Parisien dalam hal ini menulis, Guéant mengatakan, "Kami sedang mencari cara untuk melarang penunaian solat berjamaah di tepi jalan."

Menjawab pertanyaan soal sedikitnya jumlah masjid di Perancis, Guéant mengatakan, di Perancis dapat dibangun masjid yang lebih banyak. Namun Guéant tidak memberikan keterangan lebih teperinci bagaimana masjid-masjid tersebut dapat dibangun.

Misalnya di bandar Nice , hanya terdapat dua masjid, dan warga Muslim di kota itu harus menempuh jalan jauh untuk pergi ke masjid. Namun masalah yang paling penting adalah bahawa kedua masjid itu tidak mampu menampung seluruh warga Muslim yang hendak menunaikan solat berjemaah.

Lihatlah bagaimana kesukaran dan cabaran umat Islam di sana, di Malaysia pula masjid dah la banyak,cantik-cantik,mewah, berkarpet tebal dsb tapi…

sumber: isuhangat

Baca Yang Ini Pulak:-

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.