Adsense

Jumaat, 28 Januari 2011

borak kosong

borak kosong


Ajaibnya Bayi Kembar Tiga Ini, 2 Lahir 1998 Yang Satu 2010

Posted: 28 Jan 2011 09:00 PM PST


Ini benar-benar sulit untuk percaya bahawa dua gadis dan bayi berusia 3 bulan di gambar atas adalah kembar tiga, tapi Bethony, Megand dan Ryleigh memang bayi kembar tiga.

Walaupun mereka bertiga dikandung pada hari yang sama, Ryleigh lahir 11 tahun setelah saudara kembarnya. Hal ini terjadi kerana, ada 3 embrio yang 2 ditanamkan pada tahun 1998, yang 1 telah dibekukan sampai tahun ini.

Ini merupakan situasi yang luar biasa bagi kedua orang tua dan doktor sebagai keduanya tidak memiliki pengetahuan tentang kes lain dari saudara kandung dikandung pada tarikh yang sama tetapi lahir dengan perbezaan usia 11 tahun !.

Masalah kesihatan, seperti endometriosis dan polikistik ovarium, mengurangi peluang Mrs Gembala menjadi hamil lalu Andrian suaminya memutuskan untuk menjalani pengubatan.

Dari 24 telur yang dikumpulkan oleh doktar, 14 berhasil didapati, 2 ditanamkan dan 12 lainnya beku. kehamilan itu berjalan lancar dan, 6 minggu awal, Bethony dan Megan lahir sihat dan membawa kegembiraan bagi keluarga mereka.

Setelah  9 tahun, ketika Shepherds memutuskan bahawa mereka menginginkan bayi lagi, mereka pergi ke klinik yang sama dan menggunakan salah satu embrio yang tersimpan 9 tahun sebelumnya.

"Rasanya aneh untuk berfikir bahwa kita menggunakan embrio yang kita telah tersimpan bertahun-tahun lalu, . Kami tahu bahawa jika kita punya satu bayi itu akan berlaku menjadi gadis 'triplet seperti mereka semua dikandung pada ketika yang sama . Kita tidak tahu apakah itu akan berhasil, dan kami sepakat bahawa kita hanya akan memiliki satu dengan satu embrio dan jika tidak berhasil kita tidak akan mencuba lagi.

"Ini adalah salah satu kesempatan terakhir, dan jika itu ditakdirkan untuk terjadi, maka itu akan terjadi, "Ikata Shepherd

Para doktor memperingatkan orang tua ada kemungkinan tubuh akan menolak embrio beku, tapi untungnya ini tidak terjadi dan Ryleigh lahir sihat, walaupun Ryleigh lahir 11 tahun kemudian setelah 2 saudara kembarnya.


"Anak-anak sangat gembira punya saudara perempuan - dan mereka tahu bahwa dia dilahirkan pada ketika yang sama dengan mereka, tetapi telah di bekukan -. Dia benar-benar bayi yang bahagia dengan nafsu makan yang baik, seolah-olah dia ingin menebus masa - masa yang hilang saat dia membeku "kata Mrs Shepherd.

sumber : mistery-dunia.blogspot.com

Musang tembak pemburu yang memburunya

Posted: 28 Jan 2011 08:00 PM PST

Seekor musang yang terluka menembaki pemburu yang melepaskan tembakan ke arahnya dalam sebuah insiden yang terjadi di Grodno, Belarus. Tembakan ini dilepaskan saat pemburu itu hendaknya membunuh haiwan tersebut.

Disaat  pemburu hendak memukul musang yang sudah tidak berdaya itu dengan gagang senapannya, tiba-tiba saja si musang melawan dan tidak sengaja menyentuh pelatuk senjatanya.

SenapanG yang dipegang oleh pemburu itu meletus dan tembakannya mengenai bahagian kaki lelaki malang tersebut. Pemburu yang didekati oleh musang setelah tertembak tersebut, akhirnya dirawat di hospital.

"Haiwan tiba-tiba saja melawan dan tidak sengaja menarik pelatuk senjata saya dengan cakarnya," ungkapnya  t seperti dikutip Reuters.

Perburuan musang memang amat popular di wilayah Belarus yang berbatasan dengan Poland. Ini merupakan kali pertama seekor musang buruan mampu melukai pemburunya.

[Gila] Kurung isteri selam lapan tahun

Posted: 28 Jan 2011 07:45 PM PST

 Seorang lelaki ditangkap kerana disyaki menyembunyikan isterinya selama lapan tahun dalam kegelapan, ruang kecil di dalam rumah mereka di tenggara Brazil. Demikian dilaporkan Sydney Morning Herald.

Joao Batista Groppo (64) ditangkap setelah isteri yang dinikahinya selama 40 tahun, Sebastiana, ditemukan di bililk yang gelap kata inspektor polis Jaqueline Barcelos Coutinho. Kekasih Groppo, Maria Furquim, ditangkap kerana dianggap bersubahat dengan Groppo, di Sorocaba, sekitar 80 kilometer di sebelah barat Sao Paulo.

Awalnya, dia mengaku ke polis jika dia mengurung isterinya selama 16 tahun. Tak lama kemudian, dia mengubahnya menjadi lapan tahun setelah anak laki-laki membenarkan hal itu. Anaknya mengatakan bahwa dia tahu ayah melakukannya namun tak boleh menghentikannya.-TRIBUNNEWS.COM 

[Pelik] Nenek ini kena denda kerana punggut sampah

Posted: 28 Jan 2011 06:45 PM PST

 Seorang nenek didenda dan diperlakukan seperti penjenayah setelah didenda kerana memungut sampah yang dijatuhkannya. Demikian dilaporkan Daily Mail.

Lesley Apps (64)  ini diancam akan dipenjara jika dia gagal membayar di tempat denda yang dikeluarkan pegawai pemerintah setempat.

Namun, dia menolak membayar kerana dia tidak membuang sampah sembarangan dan dia mengambil sampah ketika itu juga. Dia mengaku sering merasa takut jika tukang tagih datang ke rumahnya meminta wang denda tersebut.

Apps mengatakan dia singgah di kedai setempat untuk membeli sebungkus rokok dan tidak sengaja menjatuhkan pembungkus rokok di jalan. Seorang staf dewan kota mendekatinya ketika dia memungut pembungkus rokok itu. "Meski saya melakukan kebaikan tetap saja saya dikenai hukuman. Seharusnya saya tinggalkan begitu saja sampah itu," katanya.

Kemalangan pelik membabitkan kereta Volkswagen

Posted: 28 Jan 2011 05:40 PM PST

TRURO – Sebuah kereta Volkswagen Polo berada dalam kedudukan mengiring dalam sebuah lubang sedalam 1.8 meter di sini, Britain selepas pemandunya hilang kawalan ketika hendak membuat pusingan, lapor sebuah akhbar semalam.

Pemandu wanita itu melanggar susur jalan dan keretanya berada di dalam lubang tersebut di tingkat bawah tanah sebuah bangunan, baru-baru ini.

Namun, pemandu berkenaan yang merupakan seorang guru berusia 25 tahun, tidak cedera dalam kejadian itu.

Keretanya kemudian dikeluarkan dengan menggunakan sebuah kren. – Agensi

saya petik berita dari kosmo online

Penjara pun kena rompak

Posted: 28 Jan 2011 04:25 PM PST

Sekumpulan penyamun berjaya memecah masuk sebuah penjara di Belanda dan melarikan pelbagai peralatan termasuk peti televisyen milik banduan, ketika pesalah dibawa keluar untuk melakukan aktiviti kemasyarakatan pada hujung minggu.


Jurucakap pejabat pendakwa raya yang mengesahkan kejadian itu berkata ini adalah rompakan kedua di penjara di bandar Hoorn, 42 kilometer ke timur laut Amsterdam itu, dalam tempoh enam minggu.

"Kami hairan bagaimana sebuah penjara yang dikawal rapi boleh disamun dan tiada tangkapan dibuat pihak polis sehingga kini," katanya.   ~~Reuters

Gurauan-guruan kasar daripada seorang kawan

Posted: 28 Jan 2011 10:01 AM PST

Bergurau itu perkara biasa daripada seorang kawan tetapi
jika kertelaluan itu sudah melampau...

Nak kaya isteri sanggup ikut ritual ada hubungan seks dengan lelaki lain sehingga dapat AIDS

Posted: 28 Jan 2011 09:30 AM PST

Madiun – Maksud hati ingin kaya tapi bukan harta malah penyakit yang datang. Itu yang dialami SM (40) warga Madiun. Dia disyaki mendapati HIV/AIDS setelah mengikuti ritual mencari kekayaan dengan cara berhubungan seks dengan lelaki lain yang bukan suaminya.

SM mengikuti ritual itu di Kawasan Gunung Kemukus, Sragen, Jawa Tengah selama dua tahun lalu. Setiap dua minggu sekali SM dan suaminya mengikuti ritual itu. SM pun berganti-ganti mengadakan hubungan seks dengan lelaki lain.

Ritual  itu kemudian mempengaruhi keadaan kesihatan SM. SM diduga diserang penyakit mematikan itu. Ketika ini SM dirawat di hospital di Madiun sejak Khamis (27/11/2009). Keadaanya lemah serta mengalami diare dan demam.

Menurut Yudi (30) salah satu anggota NGO mengenai HIV/AIDS LSM Bambu Nusantara Kota
Madiun, informasi ini mereka peroleh dari pengakuan suami SW (49). SW kepada Yudi mengaku kalau istrinya selalu sakit sejak mengikuti ritual itu.


"Pengakuan suaminya kalau SM mengikuti ritual itu dengan bercinta dengan laki-laki bukan suaminya dan itu dilakukan setiap 2 minggu sekali dan selalu berganti-ganti pasangannya. Sejak 2 tahun terakhir mengeluh sering sakit dan badannya semakin kurus," kata Yudi

Yudi mengatakan, SM diketahui terjangkit penyakit itu sejak Khamis lalu setelah dilakukan pemeriksaan doktor pakar di hospital tempatnya dirawat. "Ini diketahui dari hasil pemeriksaan Khamis lalu," katanya.

sumber : blog.maskuncoro.com

[Gila] Buat hubungan seks diatas pentas ketika konsert

Posted: 28 Jan 2011 08:45 AM PST

Satu pasangan Tommy Hol Ellingsen, 28 melakukan hubungan seks dengan kekasihnya Leona Johansson, 21 di atas pentas semasa konsert . Hal ini mereka lakukan sebagai wujud kecintaan mereka dalam melindungi hutan.
kononnya aksi ini dilakukan atas dasar kecintaan mereka kepada hutan
tapi sebenarnya menunjukkan kebodohan mereka...semakin lama semakin
jahil kelakuan manusia....


Agaknya apa perasaan korang bila sakit perut masuk toilet jumpa pulak tandas macam ini

Posted: 28 Jan 2011 07:12 AM PST

image

Tak ke sakit hati dan geram…lansung hilang selera nak sempurnakan hajat…mahu dipecahkan aje
jawapannya….

Sarapan sambil berbasikal

Posted: 28 Jan 2011 06:30 AM PST

Macam-macam idea manusia ini...
sarapan sambil berbasikal...
Gila betul orang kat Dubai ni

Posted: 28 Jan 2011 05:00 AM PST

Betul -betul gila dia orang ni...buang kereta sesuka hati je...
Macam buang sampah aje..kereta mahal tu...


Jangan beli permainan macam ini untuk anak anda

Posted: 28 Jan 2011 04:00 AM PST

Permainan yang berbentuk begini boleh merosakkan pemikiran anak anda...Proses bedah siasat seorang bayi

Posted: 28 Jan 2011 03:15 AM PST


Satu-satunya cacing yang boleh hidup di lumpur panas gunung berapi

Posted: 28 Jan 2011 02:35 AM PST

Tidak hanya hidup di lumpur panas yang ada di dasar laut, jenis cacing yang baru ditemukan ini juga memiliki rambut api. Tubuhnya tak hanya silinder memanjang seperti cacing biasa, melainkan di salah satu ujungnya terdapat banyak serabut berwarna merah yang bergerak bebas.

Kerana itu cacing yang temuan Ana Hilario dari Universitas Averio Portugal itu akan dinamai Medusa, untuk mengingatkan pada makhluk berambut ular dalam mitologi Yunani. Hilario menemukannya di mendapan lumpur vulkanik di Teluk Cadiz, Sepanyol yang berada di bahagian barat daya Samudera Atlantik.

Lumpur vulkanik yang muncul dari rekahan di dasar laut mengandung methan sehingga menyediakan sumber energi yang melimpah untuk membentuk komunitas kehidupan yang beragam. Dari kawasan tersebut, Hilario dan pasukannya menemukan 20 cacing namun hanya satu yang paling unik.

Cacing yang berukuran kecil tersebut diidentifikasi dalam kelompok yang disebut frenulate. Para ilmuwan belum banyak tahu mengenai cacing jenis ini. Salah satu rahsia alam yang telah diketahui bahawa di dalam tubuhnya terdapat organ khusus yang mengandung bakteria.

Bakteri tersebut membantu menghasilkan senyawa organik yang dibutuhkan cacing tersebut. Tubuh cacing menyerap zat kimia seperti methan melalui permukaan tubuhnya dan meneruskannya ke organ beriisi bakteria untuk diolah.

[Tanggung sendiri] Pemandu kena tahan guna plat ‘surga’

Posted: 28 Jan 2011 01:30 AM PST


gambar hiasan

JAKARTA: Polis menahan seorang pemandu kerana menggunakan nombor plat bermaksud 'syurga' dalam bahasa Indonesia.

Penguat kuasa undang-undang Polis Trafik, Johanson Simamora memberitahu Jakarta Globe semalam, Ali Imron ditahan selepas kereta miliknya memaparkan plat yang dieja 'Surga' walaupun dokumen pendaftaran menunjukkan plet nombor S42641. "Plat berkenaan disusun supaya nombor 4 kelihatan seperti U dan nombor 2 kelihatan seperti R," katanya. – Agensi

sumber : mforum2.cari.com.my

Kerja bodoh dan gila sanggup jahit muka anjing ke mukanya sendiri [mesti lihat]

Posted: 28 Jan 2011 12:45 AM PST


Inilah hasil yang dibuat oleh pemuda ini menjahit muka anjing
kemukanya....Mari kita lihat proses membuatnya dibawah ini...

Buat bebola daging dari daging monyet kerana daging lembu dan ayam mahal

Posted: 27 Jan 2011 11:51 PM PST

Polis Indonesia menahan pasangan suami isteri yang membuat bebola daging daripada daging monyet yang dilindungi.

Mereka dipercayai memburu puluhan monyet Jawa atau dikenali monyet daun perak dari Taman Negara Baluran di timur pulau Jawa, menurut kenyataan kumpulan perlindungan haiwan Profauna.


"Polis menemui 30 kilogram daging, dua senapang dan seekor monyet," kata kenyataan itu.

Pasangan itu mengakui perbuatan berkenaan melanggar undang-undang tetapi memburu monyet itu kerana daging lembu, ayam lebih mahal.   ~~ Agensi

Habis orang gemuk jika model ini berjaya memerintah Romania

Posted: 27 Jan 2011 10:45 PM PST

Seorang model Romania, Sanziana Buruiana mahu menaikkan imej negara itu dengan menubuhkan sebuah parti politik baru khas untuk orang cantik.


Sanziana juga bercita-cita mengenakan cukai kepada penduduk yang mengalami obesiti pada kadar 10 euro (RM40) bagi setiap kilogram melebihi berat badan, lapor akhbar Metro.

Rancangan lain termasuk mengenakan denda kepada mereka yang curang dan memperkenalkan undang-undang hanya model berbikini dibenarkan bekerja sebagai pemandu pelancong bagi meningkatkan populariti Romania sebagai destinasi pelancongan.   ~~ Agensi


sumber : mran3238.wordpress.com