Adsense

Khamis, 20 Januari 2011

borak kosong

borak kosong


Aneh tapi nyata gajah memanjat pokok menyelamatkan diri daripada banjir

Posted: 20 Jan 2011 09:00 PM PST

 Gajah Memanjat Pokok Menyelamatkan diri dari Banjir .Ada seekor anak gajah tertangkap gambarnya memanjat sebuah pokok di Sri Lanka ketika banjir. Bolehkah gajah naik pokok??? Benar benar satu kekuatan dahsyat yang timbul ketika terdesak. Pokok yang dipanjatnya setinggi 18 kaki di tepi sungai Galoya.Entah bagaimana gajah itu boleh memanjatnya. ANEH Tapi NYATA!!

Riley anjing yang senyum seperti manusia

Posted: 20 Jan 2011 08:30 PM PST

Senyum Riley selalu ditunggu. Dia adalah seekor anjing yang dua tahun dulu mengejutkan dunia dengan senyumannya. Sebab, senyuman Riley sama seperti senyum seorang manusia. Tahun ini, ketika dia merayakan ulang tahun ke-2, Riley kembali melakukannya.

Dalam sebuah foto terbaru yang disiarkan media online, Riley yang berdiri di dekat kek ulang tahunnya dan ia  tersenyum lebar. Jika sebelumnya dia mengenakan topi, ttapi kali ini tidak.


"Dia hendak mengigitku ketika aku hendak memasang topi,'' kata Maureen Ravelo, 23, pemilik anjing bernama Riley itu seperti dikutip Metro,


Riley adalah anjing jenis pudel. Kini dia tinggal bersama keluarga Ravelo di San Jose, California, AS.

sumber : wawanwae.blogspot.comRemaja ini tak boleh tersenyum sejak lahir

Posted: 20 Jan 2011 07:45 PM PST

Usia remaja biasanya penuh warna. Gelak tawa, senyum ceria, kesedihan dan tangisan biasa menghiasi kehidupan seharian mereka. Namun tidak bagi remaja 14 tahun,

Hayley  Harbottle.  Gadis ini mengidap keadaan kelainan genetik  yang membuat wajahnya lumpuh. Ertinya, Hayley tak mampu tersenyum, tertawa, menangis.

Ibunya mengatakan. "Hayley memiliki kehidupan yang tidak mudah. Orang berfikir dia adalah seorang yang pemurung. Adalah sebuah anugerah bagi saya ketika melihatnya tersenyum untuk sehari saja," katanya seperti dimuat The Sun.

Menurut diagnosis doktor, Hayley tidak mempunyai saraf vital yang penting untuk membentuk ekspresi wajah.

Jane, 43, dan suaminya Barry, 45, yang tinggal bersama anak mereka di Cramlingtpon mengatakan, "Ketika remaja semua orang cenderung bersikap egois tetapi sangat menyedihkan melihat bagaimana orang melihatnya yang dianggap bermurung.

Mereka mengatakan, "Kami tidak tahu Hayley mengidap sindroma Moebius sampai dia berumur sembilan bulan."

Jane meengatakann, anak gadisnya telah berusaha belajar bercakap, namun sebahagian besar komunikasi harus dilakukan melalui komputer. "Anda boleh mengetahui bila dia merasa senang melalui matanya. "

Meski memiliki kekurangan, kedua orangtuanya memperlakukan Hayley sebagai remaja kebanyakan. Sebagai remaja, Hayley ternyata memiliki idola sendiri,  bintang 'X Factor' Joe McElderry, yang akhirnya berhasil mendapat CD dengan tanda tangan. Hayley pun memiliki hobi berenang.

Kelainan ini mulai dirasakan usai Hayley lahir, sebab tiada respon. Sebulan setelah lahir, Hayley ditemukan mengidap Sindroma Moebius. Kelainan genetik ini hanya diidap sekitar 200 orang di England. Penderitanya lahir tanpa saraf kranial keenam dan ketujuh, yang mengawal ekspresi wajah, memungkinkan mata berkedip, memutar mata dan tersenyum.

Sindroma juga menyebabkan penderitanya mengalami gangguan mengunyah, pendengarani dan selalu mengeluarkan air liur. Hingga kini, dunia perubatan belum menemukan penyembuhnya.

Ketika kecil, Hayley harus tidur dengan mata terbuka. Meski tak ada jaminan berhasil, ahli bedah berharap dapat membedah wajahnya agar dapat memungkinkan beberapa gerakan.

"Saya memang ingin melihat senyum Hayley, tapi semuanya tergantung dia, apakah ingin pembedahan dilakukan."

Hayley yang sehari-hari berusaha hidup normal bersekolah dekat rumah kerana keadaanya. "Bagi kami Hayley adalah inspirasi," ujar ibu mengenai putri bungsunya.

Kejam tak buat bayi begini?

Posted: 20 Jan 2011 06:45 PM PST

Itulah tanggapan  apabila melihat gambar ini buat kali pertama. Bahkan, itulah juga tanggapan beberapa laman sesawang yang turut mengulas isu ini.

Namun, wanita dalam gambar di atas mempunyai alasan kukuh apabila memperlakukan bayi-bayi tersebut begitu. Menurut Lena Fokina, warganegara Rusia, teknik hayunan seperti yang kelihatan dalam gambar di atas (juga dalam video di bawah) adalah sebahagian daripada teknik yoga untuk bayi. Malah, beliau menggunakan teknik senaman bayi ini sebagai perniagaan senaman/latihan/penjagaan bayi di Dahab, Mesir.

Teknik yang dipraktikkan oleh Lena ini dikritik hebat oleh pelayar internet yang menonton videonya. Rata-rata penonton videonya di Youtube/laman sesawang mengutuk aksi yang dilakukan oleh Lena terhadap bayi tersebut. Jadi tidak hairanlah apabila video ini beberapa kali dipadam oleh pihak Youtube kerana menyalahi polisi kandungan yang ditetapkan oleh hos video itu. Malah ada juga yang mendakwa video itu palsu. Saya yang menonton video itu pun turut mempersoal ketulenannya. Adakah video di bawah ini direkayasa atau memaparkan aksi Lena mempraktikkan teknik senaman yoga itu dengan menggunakan bayi sebenar?
Video:

Persoalan itu terjawab dalam satu temu bual antara Nathan Thornburgh, seorang jurublog dan penulis di majalah Time dengan Lena. Kata Lena,  "Bayi itu lahir di wilayah Laut Hitam. Namanya Platona dan dia berusia dua minggu ketika kami merakamkan video itu. Kami melatih banyak bayi seperti Platona di sini. Mereka adalah pembaca awal, penyanyi, pembicara, dan perenang hebat. Sudah tentu anda belum pernah melihat teknik latihan seperti ini di mana-mana! .... Datanglah ke Dahab!"

Realitinya, Lena turut melatih dua orang anak perempuannya dengan teknik yang sama. Kedua-dua anak perempuannya yang kini sudah dewasa turut menjadi instruktur teknik senaman ini.
Anak perempuan Lena Fokina sedang melatih bayi dengan menggunakan teknik senaman ini.


Apabila ditanya tentang asal usul teknik senaman ini, Lena menjawab "Kehidupan yang menciptanya, teknik ini disampaikan kepada kami oleh Igor Borisovich Charkovsky... Sejak 30 tahun lalu, teknik Charkovsky ini telah bertapak di Rusia dan berkembang di sana. Namun, bukan semua orang dapat menerimanya."

Ketika ditanya tentang responnya apabila video kontroversinya dipadam oleh pihak Youtube kerana melanggar polisi kandungan "shocking and disgusting", Lena menjawab, "Apakah mereka menyedari bahawa bayi tersebut tidak menangis, bahkan mereka ketawa. Sistem ini telah dipraktikkan selama lebih tiga puluh tahun di Rusia dan anak-anak yang menjalani senaman ini hidup dengan sihat? Jika anda memerlukan lebih banyak bukti, perkara terbaik yang wajar anda lakukan ialah melawat kami  di sini (Dahab, Mesir)".

sumber : duniacacamarba.blogspot.com

[Berita Gila] Doktor sanggup bunuh 7 bayi dan seorang wanita

Posted: 20 Jan 2011 05:20 PM PST

Betul-betul kejam doktor ini...saya petik dari myMetro

PHILADELPHIA: Seorang doktor dituduh membunuh tujuh bayi yang baru dilahirkan dengan menggunting saraf tunjang tubuh mereka di sebuah klinik pengguguran bayi.

Doktor Kermit Gosnell, 69, didakwa melakukan pembunuhan secara tidak bertamadun itu dengan bantuan sembilan pekerja - seorang daripada mereka ialah pelajar sekolah tinggi berusia 15 tahun yang diarah melakukan pembedahan dan suntikan ubat bius. Pendakwa raya mendakwa bayi berkenaan dibunuh selepas mereka dilahirkan melalui kaedah pengguguran ketika berusia enam, tujuh atau lapan bulan kehamilan.


Gosnell didakwa membunuh tujuh bayi dan seorang ibu berusia 41 tahun yang mati selepas disuntik dengan ubat bius berlebihan.


Pihak berkuasa mengesyaki doktor itu mungkin sudah membunuh beratus-ratus bayi ketika bertugas selama 30 tahun. Dia memperoleh AS$1.8 juta (RM5.58 juta) dalam setahun hanya melakukan prosedur itu.

Dia merawat wanita imigran atau miskin yang tidak mampu melakukan pengguguran di tempat lain.

Pihak berkuasa berkata, klinik yang menjijikkan, menakutkan dan meloyakan itu mendapat gelaran 'Pusat Kesihatan Menyeramkan' daripada Persatuan Perubatan Wanita. "Terdapat beg dan botol yang mengandungi janin bersepah di dalam bangunan itu," kata Ketua Pendakwa raya Philadelphia, Seth Williams.

 "Terdapat juga kaki bayi disimpan dalam balang kaca yang bukan untuk tujuan perubatan.

"Sesetengahnya disimpan dalam peti sejuk di mana pekerja menyimpan makanan tengah hari," katanya. - DM

Ada bateri yang boleh dicas dengan menggunakan air kencing

Posted: 20 Jan 2011 04:45 PM PST

NoPoPoitulah nama nya, NoPoPo tersebut boleh diisi  dengan memanfaatkan bermacam cairan, termasuk air kencing.

Bateri ini dibuat perusahaan bernama Aqua Power System yang berada di Jepun. NoPoPo sempat dipamerkan di  CES (Consumer Electronic Show) 2009 yang belum lama berakhir.


Selain dengan air kencing,  NoPoPo juga boleh memanfaatkan air bir, jus appel, dan minuman cola. Caranya cukup mudah dengan hanya memasukkan cairan pada penampung kecil yang ditautkan di bateri.

Dikatakan PcMag, cairan tersebut dipakai untuk membangkitkan reaksi antara magnesium dan alumunium di bateri. Daya yang ada memang tidak sekuat bateri AA pada umumnya, hanya cukup untuk bahan yang tidak kuat menggunakan bateri seperti  jam.

Bateri NoPoPo ini sudah ada di negara Jepun. Harganya  US$ 15 per unit.

Cara buat mouse anda sendiri

Posted: 20 Jan 2011 02:50 PM PST

Pertama siapkan tikus dan mouse untuk komputer Anda.

Keluarkan isi perut tikus dan yang lainnya, lalu beri pelindung mouse agar tidak terkena darah tikus.

Masukan mouse ke dalam tubuh tikus yang sudah dikeluarkan isinya.

Lalu jahit tubuh tikus serapi mungkin..

Mouse baru yang futuristik siap digunakan.

Laptop Anda akan semakin cantik dengan mouse baru ini.


PERHATIAN, JAUHKAN MOUSE TERSEBUT DARI KUCING KESAYANGAN ANDA. JIKA TIDAK, KUCING ANDA AKAN MENJADI SEPERTI INI..
Sumber: kaskus.us

Pelajar meninggal kerana terlebih mastubarsi (beronani)

Posted: 20 Jan 2011 09:40 AM PST

Seorang pelajar yang tinggal di asrama Miyagi, Jepun, ditemukan meninggal dunia dalam keadaan separuh telanjang di biliknya sendiri. Menurut diagnosa hospital pelajar itu dikatakan telah mengeluarkan banyak sperma dari kantung testisnya, sampai pengsan dan terkena serangan jantung.

Hasil bedah siasat menunjukkan pada hari itu pelajar tersebut telah melakukan masturbasi berkali-kali, dimana pengeluaran hormon seks secara berlebihan dikatakan penyebab kematiannya yang mendadak. Menurut perubatan pengeluaran hormon seks secara berlebihan umumnya disebut "techno break".

Kematian akibat techno break dari tahun ke tahun cenderung meningkat. Pada tahun 1997, 0.01% dari remaja berusia 12-16 tahun mengalaminya. Sedangkan tahun ini sudah mencapai 0.3%. Meskipun tidak begitu dikenal, di distrik 23, Tokyo saja, dalam satu tahun terjadi 20-30 kes. Di skala nasional diperkirakan ada 200-300 kes.

Jadi, bagaimana seseorang boleh meninggal akibat masturbasi?
Sebenarnya bukan masturbasinya yang menyebabkan kematian, namun latar belakang orang tersebut seperti penyakit kronik, umur serta kenikmatan seksual yang dituding sebagai penyebabnya. Kesimpulannya, orang yang berumur lanjut, orang yang mempunyai riwayat penyakit otak atau jantung, orang yang bertekanan darah tinggi, mereka termasuk dalam kategori rawan. Bahkan yang merasa sihat namun tidak menyedari ada penyakit kronik dalam tubuhnya juga boleh mengalami kematian mendadak ketika sedang melakukan masturbasi.

Khususnya bagi lelaki, ketika ejakulasi dengan gerakan-gerakan yang berlebihan dapat menimbulkan beban yang berat bagi jantung. Oleh karena itu mari kita jauhkan diri dari melakukan masturbasi.

Sumber: Itai News.

Peristiwa hebat,ular tumpang katak dibelakangnya untuk selamatkan diri daripada banjir

Posted: 20 Jan 2011 08:45 AM PST

Jauh dari kenyataan yang biasa ditemui , seekor ular biasanya melahap seekor katak sebagai mangsanya, Kisah dalam rakaman gambar ini justeru menyatakan  persahabatan dari kedua haiwan di tengah bencana banjir yang melanda Australia. Keduanya cuba melupakan permusuhan  mereka pada masa silam.Katak hijau mendapatkan tumpangan di atas punggung seekor ular berwarna coklat yang melintasi genangan air akibat banjir di Queensland, dekat Brisbane.

TeknIkal komputer Armin Gerlach berhasil mengabadikan kejadian ini ketika tengah merakamkan sejumlah gambar kerosakan yang dialami ketika bencana banjir di Brisbane.

"Biasanya sejumlah haiwan nampak berkumpul ketika terjadi kebakaran hutan, banjir atau bencana alam lainnya. Namun, peristiwa yang terakam kali ini sungguh mengagumkan. Saya sampai tak yakin apabila ini benar-benar terjadi," tutur Armin Gerlach.

sumber : kompas.com

Semangat betul datuk lihat tarian macam ni

Posted: 20 Jan 2011 07:00 AM PST

Seperti orang muda dan bertamabah  umur nie.... gembira betul dia
 dihibur sama penari cantik dari Afrika...
Semangat...!!

image

Iklan coca cola yang sungguh mengharukan

Posted: 20 Jan 2011 06:00 AM PST
Iklan sangat mengharukan. .Sebuah monolog dari salah seorang tertua di dunia yang dipertemukan dengan bayi yang baru saja dilahirkan di dunia ini.Patah tumbuh hilang berganti......

Swimming pool 3D yang cool habis

Posted: 20 Jan 2011 05:00 AM PST
Uji kehamilan dengan USB

Posted: 20 Jan 2011 04:00 AM PST

Melakukan ujian kehamilan kini semakin mudah dan canggih. Alat ujian kehamilan yang selama ini  sudah dianggap usang. Yang terbaru adalah alatujian kehamilan berupa USB yang terua dihubungkan dengan komputer.

Cara kerjanya serupa dengan alat ujian kehamilan yang biasa Hanya alat dapat dihubungkan ke USB port di komputer.

Titiskan sampel urin pada stik di salah satu hujung USB. Kemudian, masukkan hujung lainnya ke USB port di komputer Anda. Selanjutnya, kecanggihan komputer akan menganalisa kandungan hormon dalam urin Anda.

Komputer akan menganalisa urin Anda dengan memunculkan grafik mengenai kandungan Anda. Bahkan, alat ini juga dapat menganalisa waktu kesuburan, yang penting bagi perempuan yang ingin mempercepat atau menunda kehamilan.

Dengan tingkat keakuratan sekitar 99 persen, alat ini dijual seharga US$ 18 .

Gambar penumpang dan pramugari berkelahi

Posted: 20 Jan 2011 03:00 AM PST

Kerana penundaan penerbangan, seorang penumpang perempuan mula marah-marah kepada seorang pramugari yang mengakibatkan mereka berkelahi...

Trend baru hilangkan stress

Posted: 20 Jan 2011 02:00 AM PST

Fenomena piring terbang di dalam rumah tangga sering kita dengarketika pasangan suami isteri saling bertengkar danjuga dengan cara membaling perabot sehingga rosak, tapi semua itu bukan penyelesaian melainkan kerugian kerana perabot kesayangan  jadi rosak ?

Sekarang di beberapa negara yang memiliki tingkat stress yang tinggi sedang ada trend bagi mereka yang sedang tertekan baik oleh pekerjaan, orang terdekat dan mereka boleh menguranginya dengan memecahkan perabot yang memang disediakan untuk dirusak. Mereka sebut semua ini terapi stress.


Wanita ini ketagih diurut ular sawa

Posted: 20 Jan 2011 01:35 AM PST

Pernah merasakan di urut ular sawa? Membayangkan saja mungkin sudah ngeri, salah-salah  badan kita remuk dibelitnya.

Apalagi, jika ular sawa tersebut sedang lapar, ular raksasa ini boleh melahap manusia dewasa sekali telan.

Namun, ternyata ular sawa boleh juga diajak berteman dan dibuat perniagaan. Wanita dalam foto ini bernama Carly Shutes (24), karyawan dari  Chessington,


Curly Shutes ingin memperlihatkan kepada kita, ular sawa pun boleh diajak bersahabat, dia sedang menikmati diurut ular sawa.

"Sangat sensasional. Sebuah pengalaman yang luar biasa nikmat. Binatang itu memimicitt dan membelai tubuh kita hingga kita merasakan sensasi yang luar biasa," katanya.

Urutan ular sawa ternyata juga mulai digemari ramai wanita. Bahkan, pada rumah-rumah perawatan tubuh atau spa, banyak yang menawarkan jenis urutan ini.

"Tidak hanya ular sawa, kami juga menggunakan ular-ular jenis kecil, seperti ular jagung dan ular kecil lainnya," kata Liz, pemilik spa di Tamey El'Azar.

Aksi smackdown artis seksi Indonesia

Posted: 20 Jan 2011 12:00 AM PST

Pergaduhan dua artis bertubuh seksi, Julia Perez dan Dewi Perssik terus menjadi buah mulut di Indonesia Aksi smack-down dua artis Jupe vs Depe ini semakin meruncing kerana telah dibawa ke muka pengadilan. Perseteruan ini sendiri terjadi ketika proses pembuatan filem horor berjudul Hantu Goyang Karawang. Dari rakaman terlihat aksi kedua artis seksi tersebut yang saling bergelutt, pukul, tendang, dan cakar.Kisah kecekalan manusia dua kepala

Posted: 19 Jan 2011 11:45 PM PST

Abigail Loraine Hensel "Abby" dan Brittany Lee Hensel "Britty" lahir pada  7 March 1990, di Carver County, Minnesota, Amerika Syarikat dan mereka adalah kembar siam dicephalic. Abby dan Britty ketika ini berusia 21 tahun dan sudah lulus dari sekolah tinggi. Mereka adalah sepasang kembar siam dengan dua kepala, berbagi satu tubuh dan dua kaki. Melalui usaha bersama, mereka melakukan kegiatan-kegiatan umum yang selalu dilakukan oleh orang-orang normal lainnya termasuk mereka bermain bola volleyball,bola sepak , berenang, bermain basketball dan berbasikal.

Pada usia 16 tahun, mereka membuat surat izin untuk memandu, mereka menjalani dua kali ujian memandu, kerana dikira uantuk dua orang. Mereka juga bermain piano, dan tertarik untuk menjelajahi web. Abigail dan Brittany sekarang berharap untuk menikah dan memiliki anak, mereka ingin menunjukkan pada orang-orang mereka dapat menjalani hidup yang berbeza.

Dahulu setelah mereka lahir, orangtua mereka menolak membuat pembedahan pemisahan setelah mendengar dari doktor tidak mungkin kedua gadis itu akan bertahan setelah pembedahan pemisahan dilakukan.  Keputusan penolakan pemisahan itu sekarang disedari ada benarnya. Keduanya dapat hidup dan belajar berjalan dan mengembangkan keterampilan lain.

Wow hebat lukisan daripada anjing ini berharga 1,700 US dollar

Posted: 19 Jan 2011 10:35 PM PST

Dengan gigitan, Sam menggoreskan berus ke kanvas berwarna putih di hadapannya. Tak lama kemudian, sebuah lukisan abstrak selesai dikerjakannya. Pelukis itu adalah anjing bernama Sam.

Anjing yang tinggal di Eastern Shore, Maryland, AS, ini mampu menghasilkan beberapa karya yang laris terjual. Lukisannya ada yang laku dengan harga 1.700 dollar US.
"Sam sebenarnya anjing biasa, namun lukisan abstraknya laris di beberapa galeri di New York," terang Mary Stadelbacher, pemilik Sam.


Menurut Mary, Sam suka melukis dan sanggup melakukannya selama berjam-jam. Kesukaan Sam, memainkan warna di kanvas. Ia akan memulai dari warna tergelap, baru kemudian beranjak ke warna yang lebih muda dan terang.


Stadelbacher, yang membuka Shore Service Dog di Amerika, mengambil Sam empat tahun lalu untuk dijadikan anjing penyelamat. Sayang Stadelbacher tidak pernah menyelesaikan latihan kerana mengalami kecelakaan di lengan kanannya. Pembedahannya gagal dan lengan kanannya tidak berfungsi lagi. Akhirnya Mary menjadikan Sam penolongnya.

Mary kemudian terinspirasi untuk melatih Sam melukis. "Saya melihat ikan lumba-lumba dan gajah melukis, saya fikir mengapa anjing tidak?" jelas Mary. Akhirnya Sam pun dapat melukis.
"Ia telah melakukan pameran di beberapa galeri di New York, seperti Denise Dibro. Beberapapeminat seni juga telah membeli karyanya," kayanya dengan bangga.