Adsense

Selasa, 8 Jun 2010

Blog BOM321

Blog BOM321


Tab Mandi Air Panas Yang Sempoi !

Posted: 08 Jun 2010 08:02 AM PDT

Tab Mandi Air Panas Yang Sempoi
Cukup jimat,cukup panas, cukup luas dan cukup memalukan......

Teka Apakah Benda Ini ?

Posted: 08 Jun 2010 05:50 AM PDT

Cuba teka apakah benda ini? kluenya ada di gamabar kedua!


Kalau masih tak tahu juga, alamatnya kena sembelitla korang!

Pak Arab Main Skateboard !

Posted: 08 Jun 2010 03:58 AM PDT

Berjubah sambil main skateboard dengan tulisan "Radical Islam", apa benda ni? anda faham tak?
Pak Arab Main Skateboard
Nak jugak tengok pak arab main skateboard kat X-games..

Ular Besar Makan Anak Kerbau !

Posted: 08 Jun 2010 02:41 AM PDT

Kalau mengikut saiznya, memang sah ular lagi kecil dari kerbau, tapi kalau mengikut pula selera makan, memang yang handal adalah sang ular, inilah buktinya mangsa yang tak mengenal saiz, semuanya hendak di makan.

Larat ke nak mengangkat kerbau tu cik ular oi?

Pindaan Akta Jualan Langsung Tingkat Prospek Perniagaan Di Malaysia.

Posted: 08 Jun 2010 02:12 AM PDT

multilevel


KUALA LUMPUR, 8 Jun (Bernama) -- Pindaan ke atas Akta Jualan Langsung 1993 dijangka akan meningkatkan keyakinan peniaga dan pelabur terhadap prospek perniagaan dalam negara kerana ia akan membuatkan perniagaan jualan langsung dijalankan dengan lebih beretika.

Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan Datuk Seri Ismail Sabri Yakcob berkata pihaknya juga yakin rang undang-undang itu akan dapat mengekang perlakuan salah dalam mempromosi pelan pemasaran yang menjurus kepada Skim Piramid itu daripada berleluasa.

"Seterusnya rang undang-undang ini juga akan dapat mencegah penipuan ke atas orang ramai," katanya ketika membentangkan Rang Undang-Undang Jualan Langsung (Pindaan) 2010 untuk bacaan kali kedua di Dewan Rakyat, di sini, Selasa.

Menurutnya pindaan ke atas akta itu bertujuan melindungi hak dan kepentingan pengguna, menggalakkan pertumbuhan dan perkembangan aktiviti jualan langsung yang beretika dan melarang segala kegiatan berbentuk Skim Piramid dan Skim Cepat Kaya.

Keseluruhan pindaan melibatkan 32 fasal yang boleh dibahagikan kepada tiga aspek iaitu perlesenan, penguatkuasaan serta pendakwaan dan umum.

Pindaan paling utama adalah untuk meluaskan definasi 'Jualan Langsung', yang diperluas dengan merangkumi kaedah penjualan yang dijalankan melalui transaksi elektronik selain jualan pintu ke pintu dan jualan pesanan pos.

Rang undang-undang itu juga menetapkan larangan menjalankan atau mempromosi Skim Piramid, katanya.

Ismail Sabri berkata peruntukan baru Rang Undang-Undang itu juga menaikkan jumlah penalti dan penjara maksimum bagi semua kesalahan yang terdapat di dalam akta berkenaan sebagai tindakan pencegahan.

Beliau berkata bidang kuasa Mahkamah bagi membicarakan kesalahan juga diperluaskan daripada Mahkamah Majistret kepada Mahkamah Sesyen bagi membolehkan peruntukan itu dilaksanakan.

"Penalti yang pernah dikenakan terhadap pesalah di bawah Akta Jualan Langsung 1993 tidak menampakkan keberkesanannya dalam usaha mendidik serta mengubah tingkah laku," katanya.

Rang undang-undang itu antara lain mencadangkan denda antara RM10 juta atau tidak kurang RM1 juta dikenakan terhadap mana-mana syarikat atau pertubuhan yang didapati bersalah kali pertama bagi mempromosi atau menjalankan skim piramid apabila pindaan ke atas Akta itu dikuatkuasakan kelak.

Manakala denda tidak kurang RM500,000 dan tidak lebih RM5 juta atau penjara tidak lebih lima tahun atau kedua-duanya sekali pula dikenakan bagi individu yang melakukan kesalahan serupa untuk kali pertama.-BERNAMA
Awas kepada yang suka "cari orang"

Katak Makan Katak ?

Posted: 08 Jun 2010 12:38 AM PDT

Mungkin inilah istilah "Kawan makan kawan"

"katak oh katak kenapa kau makan kawan kau.."

Gambar Fasha Sandha Masa Kecil !

Posted: 07 Jun 2010 09:40 PM PDT

Comel juga fasha sandha masa kecil kan? dah besar nak kata comel ke cantik yer?
Gambar Fasha Sandha Masa Kecil
Gambar Fasha Sandha Masa Kecil
Gambar Fasha Sandha Masa Kecil
Mungkin dah besar kena sebut CUN! kot..

Ular Gergasi Di China !

Posted: 07 Jun 2010 07:33 PM PDT

Ular ini dikatakan ditangkap di China, tetapi tidak dapat kepastian sebenar.
Ular Gergasi Di China
Ular naga ke ni?