Adsense

Jumaat, 21 Oktober 2011

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Mudahnya Bermalam di Harris Suites fX Sudirman Jakarta

Posted: 21 Oct 2011 09:02 AM PDT

Mudahnya Bermalam di Harris Suites fX Sudirman, Jakarta
oleh Shah Shamshiri

Kata siapa yang terbaik itu sering terlalu mahal harganya? Zaman sekarang banyak barangan serta perkhidmatan yang ditawarkan mampu diperolehi oleh ramai orang kerana tawaran harga yang sangat berpatutan. Selain penerbangan tambang murah kita juga kini mempunyai banyak pilihan lain seperti hotel bersewa rendah dan sebagainya.

HARRIS fX 2

Dan salah satu jenama hotel yang terkenal di negara jiran kita Indonesia, iaitu kumpulan hotel Harris turut menawarkan sewa berharga istimewa yang dimaksudkan. Terbaru di Jakarta, Harris Suites fX Sudirman menawarkan perkhidmatan dan bilik-bilik yang sangat eksklusif pada harga yang sangat berpatutan.

Terletak di kawasan pusat Jakarta serta di atas pusat membeli-belah gaya hidup fX Lifestyle X'enter Mall dan tidak berapa jauh dari Plaza Senayan, hotel ini dibina untuk memenuhi pasaran pelancong yang semakin ramai di Jakarta selain daripada tetamu yang datang bagi tujuan perniagaan luar negara. Ia menampilkan 88 buah bilik serta suite, gimnasium, gelanggang tenis dan macam-macam lagi. Setiap bilik dilengkapi dengan kemudahan internet percuma serta televisyen berlayar leper LCD. Lebih menakjubkan juga adalah pemandangan kota Jakarta yang dapat dinikmati dari bilik-biliknya kerana hotel ini berada tinggi di atas fX Mall.

Harris fx 5

HARRIS fX 1

Di samping itu, hotel ini juga mempunyai sebuah kolam renang unik yang membolehkan tamu melihat pemandangan restoran semasa berenang di bawah air. Ini kerana kolam renangnya di bina di sebelah restoran dan dinding kolam renang ini merupakan kaca lutsinar yang dibina di sebelah restoran IndoChine. IndoChine juga merupakan restoran yang terletak di dalam pusat membeli-belah fX dan merupakan tempat sarapan bagi para tamu hotel.

Selain daripada itu, terdapat 10 buah bilik mesyuarat yang dikenali sebagai fPod yang turut terletak di dalam fX Mall. Jadi sewaktu makan atau mesyuarat, para pengunjung fPod ini dapat melihat suasana di tingkat bawah pusat membeli-belah tersebut dari ruangan mereka. Ini juga menyenangkan para tamu hotel untuk membeli-belah atau mencuba tempat-tempat makan yang ada di situ kerana semuanya di dalam satu bangunan dan sangat mudah untuk ditujui.

Oleh itu, hotel ini sangat sesuai buat anda yang mahukan hotel berkualiti tinggi tetapi menawarkan harga yang sangat berpatutan dengan kemudahan serta lokasinya. Bukan sahaja bilik-biliknya cantik dilihat tetapi juga sangat selesa untuk didiami. Jadi pastikan Harris fX Suites Sudirman menjadi pilihan anda sekiranya berkunjung ke Jakarta!

Harris fx 4

HARRIS fx 3

Tags:

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

 • BIO Channel Siar Bio. Beat: Sudirman Arshad
 • The Biggest Loser Asia Season 2 Auditions
 • Cetakan Semula Album Sudirman Aku Bukan Penghibur & Kul It
 • Media statement AIRASIA ASEAN
 • Rumah Allahyarham Sudirman Terbakar
 • BWF Sudirman Cup World Team Badminton Championships, ARAG World Team Cup
 • Lirik Lagu Sudirman – Bila Wajahmu Aku Bayangkan
 • Layar Merdeka Drama Sempena Kemerdekaan di RTM
 • Crime & Punishment
 • Gambar Kenangan Allahyarham Sudirman Arshad
 • Full content generated by Get Full RSS.