Adsense

Selasa, 18 Disember 2012

My Gosip .com | Gosip Artis Malaysia Terkini Dan Gambar Artis Malaysia

My Gosip .com | Gosip Artis Malaysia Terkini Dan Gambar Artis Malaysia


Zahid ERA fm Selamat Merisik Kekasih Hati

Posted: 17 Dec 2012 09:11 PM PST

zahid dan kekasih
Sudah lama kita tidak mendengar berita mengenai Zahid Baharudin atau lebih dikenali sebagai Zahid AF2, Tiba-tiba sahaja Zahid dikatakan telah selamat merisik teman wanitanya, Sarah Julifa dalam satu majlis merisik yang hanya dihadiri oleh kaum keluarga terdekat sahaja.. Pada majlis merisik tersebut, Zahid telah memberi 7 dulang hantaran dan dibalas sembilan dulang oleh pihak perempuan..

Melalui laman rasmi Era.fm, zahid menerangkan mengenai ciri-ciri yang membuatkan Zahid terpaut kepada bakal isterinya itu, katanya adalah kerana Sarah pandai memasak dan membuat kek. Tambahan lagi, personaliti Sarah yang sekepala dengannya membuatkan beliau benar-benar jatuh cinta.

Tarikh perkahwinan Zahid masih menjadi misteri dan hanya akan diumumkan apabila tiba masanya nanti.

"InsyaAllah tahun depan bulan 6, tapi tarikhnya saya akan beritahu nanti lah, surprise!" tambah Zahid lagi.

Tahniah buat Zahid kerana telah melangkah ke satu hubungan yang lebih serius.. Kami doakan semoga Zahid dan kekasihnya akan berkekalan sehingga ke jinjang pelamin nanti… Apa-apa pun jom layan sebuah video temubual eksklusif bersama Zahid mengenai merisik ini yang disediakan oleh ERA…

Acong Sweet Child Selamat Bernikah Setelah 10 Tahun Menduda

Posted: 17 Dec 2012 07:35 PM PST

acong sweet child nikah
Tahniah MyGosip ucapkan buat Acong Sweet Child kerana telah selamat bernikah dengan Marya Zuraida pada hari Sabtu yang lalu di Masjid Sultan Abdul Halim Sungai Petani, Kedah.. Dengan hanya sekali lafaz sahaja mereka berdua telah menjadi suami isteri yang sah.. Hampir 400 orang tetamu yang telah hadir ke majlis pernikahan Acong dan Marya bagi memeriahkan lagi majlis tersebut..

Pada majlis pernikahan tersebut, Acong telah menghantar tujuh dulang hantaran berbalas sembilan dulang oleh pengantin perempuan sementara mas kahwin pula sebanyak RM2,000.. Bagaimanapun, mereka berdua enggan mendedahkan jumlah wang hantaran.

Acong juga sempat berkongsi cerita bahawa hatinya mula terbuka untuk berumah-tangga setelah 10 tahun menduda apabila dia melihat ramai rakan-rakanya yang telah mempunyai keluarga sendiri..

"Saya ambil keputusan untuk berkahwin kerana keinginan untuk berumah tangga semakin memuncak apabila melihat rakan-rakan saya sedang bahagia dengan anak-anak dan keluarga mereka sedangkan saya masih hidup seorang selepas 10 tahun menduda

"Sejak mengenali Marya, saya berasa selesa dengannya kerana kami berkongsi banyak persamaan dan dia memahami serta menyokong kerjaya saya," katanya yang teruja kerana mendapat 'anak ekspres' daripada perkahwinan itu.

Manakala Marya pula menjelaskan bagaimana perkenalanya dengan Acong kira-kira 14 tahun yang lalu telah bertukar menjadi hubungan yang lebih serius..

"Kami kenal ketika saya berusia 17 tahun pada 1998 di Kuantan, Pahang. Pada waktu itu, saya dan rakan-rakan membantu Acong dan kumpulan Sweet Child menjual album ketika mereka mengadakan promosi di sana.

"Bagaimanapun, kami hanya kawan biasa ketika itu dan tidak lagi berjumpa. Kami bertemu semula pada dua tahun lalu menerusi Facebook.

"Pada peringkat awal perkenalan kami, saya tidak terfikir ia akan jadi serius sehinggalah Acong meluahkan hasrat untuk memperisterikan saya pada Disember tahun lalu," katanya..

Tambah Marya lagi, pintu hatinya terbuka untuk berumah tangga semula selepas lima tahun bergelar ibu tunggal kerana dia terpikat dengan sikap Acong yang kuat bekerja dan menerima anak perempuannya Qistina Yasmin yang berusia enam tahun seadanya..

Sumber:Mstar