Adsense

Selasa, 23 Ogos 2011

borak kosong

borak kosong


Seorang Petani Berjaya Terbang Dengan Pesawat Ala UFO Buatannya

Posted: 23 Aug 2011 09:00 PM PDT


Shu Mansheng, yang hanya berpendidikan sekolah dasar, mampu membuat pesawat terbang ala UFO alias piring terbang dengan menggunakan 8 buah mesin yang terhubung dengan baling-baling dan mampu terbang setinggi 2 meter dari tanah.

Piring terbang sendiri bukan yang pertama yang pernah dibikin Shu. Shu pernah membuat 2 buah pesawat jet di rumah, meski kedua projek itu gagal - yang pertama kerana pesawat tak mahu terbang setelah sebuah tayar meletus di jalur pesawatnya dan yang kedua jatuh saat tinggal landas.

Shu yang tinggal di Wuhan, provinsi Hubei pun beralih ke piring terbang dimana proyek pertama dari piring terbang itu juga sempat gagal terbang tahun lalu.

Adapun Shu menghabiskan 6,000 Poundsterling untuk piring terbang pertama buatannya itu.

Untungnya, Shu berhasil menerbangkan piring terbang ke-2nya yang dibuatnya tahun ini.

Shu berencana untuk menyempurnakan piring terbangnya itu dan membuat sekolah bagi anak-anak yang tertarik.

Wanita ini dilarang membawa telefon bimbit seumur hidup

Posted: 23 Aug 2011 08:00 PM PDT


GLENDALE, Amerika Syarikat (AS) - Seorang wanita yang melanggar mati lelaki berusia 80 tahun ketika dia menaip mesej khidmat pesanan ringkas (SMS) semasa memandu dilarang seumur hidup daripada membawa telefon bimbit di dalam keretanya, lapor sebuah akhbar semalam.

Wanita berkenaan, Ani Voskanian (gambar), 21, dijatuhi hukuman pelik itu sebagai persetujuan bersama pihak pendakwa raya untuk mengelakkan dia daripada dihukum penjara.

Voskanian mengaku menyebabkan kematian Misak Ranjbar di sini, negeri California, selepas melanggar lelaki berusia 80 tahun itu ketika dia melintas jalan pada September tahun lalu.

Pemeriksaan pada telefon bimbitnya menunjukkan dia telah menghantar mesej SMS sejurus sebelum kemalangan maut itu.

"Dalam kes ini, sebuah keluarga kehilangan ketua keluarga. Namun, satu lagi keluarga akan kehilangan anak perempuannya jika wanita itu dipenjarakan," kata seorang pegawai polis di sini, Ashraf Mankarios.

Keluarga mangsa turut bersetuju dengan hukuman tersebut malah mereka turut menulis surat sokongan kepada hakim yang mengadili perbicaraan kes berkenaan.

Voskanian juga diperintah menjelajah sekolah-sekolah di sekitar tempat dia tinggal selama 300 jam untuk bercakap mengenai bahaya menghantar SMS semasa memandu. - Agensi

sumber : kosmo online

Polis tangkap kanggaru curi seluar dalam

Posted: 23 Aug 2011 07:00 PM PDT


PRAGUE, Republik Czech - Seekor kanggaru yang terlepas daripada jagaan seorang pemiliknya ditangkap kerana mencuri beberapa helai seluar dalam wanita di ampaian di sini, lapor sebuah akhbar semalam.

Haiwan jantan itu yang diberi nama Benji dan berusia dua tahun ditangkap polis selepas seorang wanita melihat ke arah tingkap dan mendapati ia mencuri seluar dalam miliknya yang disidai.

Sebelum ditangkap, polis mendapat panggilan daripada penduduk yang mengadu mengenai kehilangan seluar dalam di ampaian baru-baru ini.

Seorang jurucakap polis menjelaskan bahawa pihaknya juga menerima aduan daripada pemilik kanggaru itu bahawa haiwan tersebut telah melarikan diri.

Menurutnya, ketika itu, polis tidak berpendapat bahawa kedua-dua kes berkenaan mempunyai kaitan.

Pemilik haiwan itu, Petr Hlabovic, 35, berkata: "Saya berasa amat lega kerana mendapat semula haiwan itu.

"Pastinya, haiwan itu tidak mendapat tabiat tersebut daripada saya." - Agensi

sumber : kosmo online

Kate Winslet selamatkan ibu seorang bilionair berusia 90 tahun

Posted: 23 Aug 2011 06:00 PM PDT


PULAU NECKER, Kepulauan Virgin - Aktres Britain, Kate Winslet membantu menyelamatkan ibu ketua syarikat penerbangan tambang murah Virgin, Richard Branson apabila vila yang mereka diami di tepi Laut Carribean di sini terbakar setelah disambar petir.

Wanita berusia 90 tahun itu dibawa keluar ke tempat yang lebih selamat. Winslet dan anak-anaknya adalah antara tetamu yang terpaksa melarikan diri apabila kediaman milik Branson itu hangus terbakar.

Rumah agam berharga beberapa juta pound itu dibina di atas pulau ini yang dibeli oleh taikun berkenaan pada harga £60 juta (RM294.21 juta). Ia disambar petir sebelum terbakar awal pagi kelmarin apabila rantau berkenaan dilanda Taufan Irene yang bergerak selaju 144 kilometer sejam.
KATE WINSLETApi merebak dengan cepa,t sekali gus memaksa penghuninya termasuk Winslet dan dua anaknya bertindak menyelamatkan nyawa mereka.

Menurut Branson, Winslet bertindak seperti seorang wirawati Hollywood sejati apabila ia mengangkat wanita berusia 90 tahun itu dan berjalan keluar dari rumah agam berkenaan yang runtuh sejurus kemudian.

Ketika kejadian, Branson, 61, menginap di sebuah vila lain sekitar beberapa puluh meter daripada rumah agam berkenaan bersama isteri, Joan dan anak lelakinya, Sam.

"Terdapat sekitar 20 orang dalam rumah itu dan mereka semua berjaya keluar dengan selamat," katanya.

Branson yang mengetuai konglomerat Kumpulan Virgin yang terdiri daripada 400 buah syarikat, memiliki anggaran kekayaan berjumlah AS$4.2 bilion (RM12.4 bilion).- Agensi

sumber : kosmo online

Hebat..presenter bawa pistol ketika bersiaran

Posted: 23 Aug 2011 05:00 PM PDT


Presenter salah satu televisyen milik pemerintah Libya membawa pistol saat siaran. Presenter itu menyatakan seluruh staf saluran televisi tersebut siap menjadi tentera dalam mempertahankan stesen televisyen mereka dari serangan pemberontak.

Rakaman tersebut diposting di situs media sosial. Dengan mengacungkan pistol di depan kamera, presenter wanita itu mengatakan:
"Dengan senjata ini, saya lebih baik membunuh atau mati hari ini. Anda tidak akan boleh mengambil saluran Al-Libiyah. Kamu juga tidak akan boleh mengambil saluran Jamahiriyah, Shababiyah, Tripoli dan semua yang ada di Libya," ancam presenter tersebut dalam rakamannya seperti dikutip dari Telegraph, Minggu, 21 Ogos 2011.

Ia pun menyatakan jika semua staf di saluran televisyen itu telah bersenjata. Dan bahkan, kalaupun tanpa senjata mereka siap menjadi perisai untuk melindungi rakan-rakan mereka di saluran televisyen tersebut.

"Kami bersedia menjadi tentera," ucapnya lagi.

Ini bukan pertama kalinya terjadi. Sebelumnya, pada March lalu, seorang presenter Libya juga melakukan hal yang sama. Aksi itu dilakukan presenterlelaki itu untuk mendukung kepemimpinan Muammarl Khadafi.

Sekadar informasi, kelompok pemberontak Libya mengatakan perlawanan sudah dilakukan di ibukota Libya, Tripoli. Pemimpin Libya Muammar Khadafi pun menyebut pemberontak sebagai pengkhianat bangsa Libya. [vivanews.com]

Selingkuh punya pasal

Posted: 23 Aug 2011 02:25 PM PDT


Gila...wanita buat demo untuk bertelanjang dada seperti lelaki

Posted: 23 Aug 2011 10:01 AM PDT


Puluhan wanita turun ke jalan-jalan di sekitar Venice Beach, California, untuk memperingati Hari Kesamaan Wanita. Uniknya, mereka melakukan demo dengan keadaan telanjang.

Mereka memprotes hak individu agar diizinkan secara hukum untuk bertelanjang dada di tempat umum, seperti laki-laki.

Sejumlah lelaki juga ikut dalam aksi ini. Mereka melakukan aksi tunjuk rasa di dua belas tempat, di antaranya New York, North Carolina, dan California.

Aksi tahunan yang telah digelar keempat kalinya ini untuk menuntut agar diizinkan mempamerkan payudara.

Lelaki yang disunat terkejut kemaluannya hilang setelah sedar

Posted: 23 Aug 2011 09:46 AM PDT


Malang benar nasib seorang lelaki di Kentucky, Amerika Syarikat yang datang ke sebuah hospital untuk minta disunat. Doktor yang menyunat menemukan kanser ganas di balik kulit yang menutupi kepala Mr P dan terpaksa harus dibuang.

Bermula ketika Philip Seaton, pemandu trak berusia 46 tahun datang ke sebuah hospital di Kentucky pada Oktober 2007. Ia datang dengan keluhan radang atau inflamasi di kemaluan, lalu minta disunat agar selanjutnya alat vitalnya jadi lebih mudah dibersihkan.

Peralatan operasi segera disiapkan oleh Dr John Petterson, ahli bedah yang akan menyunat kemaluan Seaton. Pada keadaan normal, sunat atau sirkumsisi hanyalah prosedur ringan yang hanya perlu waktu beberapa minit dan tidak terlalu berisiko memicu komplikasi.

Namun ketika Dr Petterson menyayat kulit kemaluan yang menutupi kepala penis Seaton, yang ditemukan bukan radang melainkan jaringan dengan pertumbuhan tidak normal. Dr Petterson menggambarkan keadaan itu sangat parah dan sudah menyerupai kembang kol yang membusuk.

Dr Petteerson dan pasukannya mendiagnosis keadaan ini sebagai karsinoma sel skuamosa, sejenis kanser ganas yang biasanya menyerang permukaan kulit. Satu-satunya cara untuk mencegah persebaran sel kanker ke organ lain adalah sesegera mungkin membuang kemaluan Seaton.

"Yang saya lihat saat itu bukan penis melainkan kanser. Saya lakukan amputasi kerana saya fikir inilah cara paling tepat untuk menyelamatkan Seaton," ungkap Dr Petterson, seperti dikutip dari WDRB, Selasa (23/8/2011).

Akhirnya operasi yang tadinya hanya bertujuan untuk menyunat kulit kemaluan malah berakhir dengan pembuangan parsial, yakni menghilangkan bahagian kepala penis yang sudah digerogoti kanser. Pilihan yang sulit bagi doktor, namun harus dilakukan untuk menyelamatkan Seaton.

Sayangnya Dr Petterson melakukan kesalahan mendasar dalam tindakan penyelamatan tersebut. Ia tidak memberikan informed consent atau pemberitahuan kepada Seaton atau keluarganya, terkait impak yang akan ditimbulkan termasuk hilangnya sebagian dari alat vital Seaton.

Seaton yang saat terbangun mendapatu alat kelaminnya sudah terpotong akhirnya tidak terima, lalu membawa masalah ini ke pengadilan. Kes yang sudah terjadi 4 tahun lalu itu baru muncul ke media saat sidangnya mulai digelar beberapa hari yang lalu.

Wow! Ada Keyboard Laser Canggih (Video)

Posted: 23 Aug 2011 08:46 AM PDT

Inovasi keyboard komputer, huruf-hurufnya dipancarkan berupa sinar laser.

Perangkat keyboard komputer mengalami banyak kemajuan, modifikasi, dan inovasi. Mulai dari fizik keyboard dengan tombol-tombol, sampai keyboard virtual yang terintergasi di monitor berteknologi touch screen.

Dan sekarang ada keyboard bentuk lain, yang tak berwujud fisik ataupun virtual, melainkan laser. Alat berbentuk kotak ini berfungsi sebagai proyektor pemancar sinar laser.

Sinar-sinar laser warna merah yang dipancarkannya memprojeksikan gambar keyboard pada meja atau permukaan datar apapun. Dan kerana sinar lasernya terang, maka keyboard ini boleh digunakan untuk menaip di kegelapan.
Keyboard ini dapat disambungkan ke iPhone, iPad, dan smartphone atau laptop, dengan menggunakan bluetooth. Alat ini bekerja dengan tenaga bateri 700mAh built-in, yang harus diisi ulang dengan kabel USB.Sekali charge, boleh untuk menaip selama 150 minit.

Hebat..orang utan lap muka guna tuala gempar di You Tube

Posted: 23 Aug 2011 07:51 AM PDT


INILAH.COM, London – Primata ini dikenal sebagai 'orang hutan'. Dari video jelas sekali mengapa ia mendapat julukan itu. Mamalia ini terakam kamera sedang 'bertarung' dengan panas.

Saat berada di zoo di Tokyo seperti ditulis Dailymail, orangutan ini terakam sedang mencelupkan tuala ke kolam air dan mengelapkannya ke wajahnya. Hal ini membuktikan betapa cerdik primata ini mengalahkan hawa panas.

Menariknya, sebelum mengelap muka dengan tuala, setelah primata ini mencelupkan tualanya ke kolam, ia memerasnya terlebih dahulu serupa cara manusia. Memanjakan diri, orangutan ini nampak sangat menikmati kegiatannya tersebut.

Saat itu, perilaku unik primata ini berhasil menarik perhatian para pengunjung zoo. Kini video itu berhasil menghibur semua orang di dunia maya.


Oops…Flintstone Masa Kini, Hentikan Kereta Pakai Kaki

Posted: 23 Aug 2011 06:30 AM PDT


INILAH.COM, Roseville – Kamera video polis merakam seorang lelaki Detroit berusia 24 berada dalam traknya yang sedang laju. Bak Fred Flintstone, ia mencoba menghentikannya dengan kakinya.

Menurut penuturan wakil ketua polis Roseville James Berlin, kerana brek trak lelaki ini rosak dan gagal berhenti di jalanan yang sedang ramai, pengemudi yang ada di dalamnya langsung mengeluarkan kakinya untuk menghentikan traknya.

Para saksi mengatakan, lelaki ini memandu dengan kelajuan 65 km/jam dan akhirnya berhasil menghentikan traknya dengan dua cara. Pertama dengan kakinya yang diakhiri dengan menabrak empat kendaraan lain seperti dilaporkan AOL.

"Lelaki ini mengaku akan memperbaiki breknya setelah kejadian ini," ujar Berlin.

Namun, lelaki ini tetap ditahan kerana aksi memandu yang 'tolol'. Lelaki ini akan menghadapi sidang dengar kesaksian bulan depan, tutup Berlin. lihat videonya di SINI

Gempak..design pembalut wanita yang gempak

Posted: 23 Aug 2011 05:45 AM PDT

Produk pembalut wanita tersedia dalam berbagai jenis pembalut, dimodifikasi oleh para pengeluar pembalut wanita, dan di lempar ke pasaran lewat iklan-iklan pembalut yang kreatif. Foto-foto berikut merupakan design pembalut wanita yang sangat kreatif. dan agak gempak :Mulia betul hati gadis ini

Posted: 23 Aug 2011 04:00 AM PDT


Sst, Rabu Ternyata Hari Paling Sihat

Posted: 23 Aug 2011 03:00 AM PDT


INILAH.COM, – Sebuah penelitian baru menyebutkan, Rabu merupakan hari kala diri kita tengah mencapai perilaku terbaik dalam kepedulian terhadap kesihatan diri sendiri.

Seperti dikutip Daily Express, penelitian itu berdasarkan pada kajian yang melibatkan 5.000 sukarelawan dari sebuah perusahaan suplemen kesihatan Bio-GLAN ini menemukan bahawa pada Rabu, kita akan cenderung menghindari atau mengurangi kebiasaan buruk yang terbawa dari akhir minggu.

Rabu juga merupakan hari saat kita paling mungkin mendapatkan lapan jam waktu tidur dan makan dengan porsi buah dan sayuran yang seimbang.

Kemudian, satu dari lima orang tercatat akan lebih mungkin datang ke gym dan tiga perempat sukarelawan akan cenderung menghindari alkohol. Tak pelik, hari itu pun akhirnya mendapatkan julukan 'Rabu Sihat'.

"Pada Rabu, kita akan merasa lebih mampu mengendalikan hidup kita," kata peneliti Dr Vicky Senior, seorang psikologi kesihatan di Universiti Surrey.

Budak ini buat gempak semasa Siaran Lansung perkahwinan Kim Kardashian

Posted: 23 Aug 2011 02:00 AM PDT

Proses pernikahan 29 juta dollar Kim Kardashian dengan Kris Humphries akhirnya berjalan dengan sukses, begitu juga dengan liputan pernikahannya oleh CNN yang satu ini.Tapi yang pasti budak ini telah berjaya mencuri perhatian penonton.

Lawak...Surat letak jawatan dari seorang blogger

Posted: 23 Aug 2011 01:00 AM PDT


Pelik..wanita ini kena bayar suaminya kerana tak nak bercerai

Posted: 23 Aug 2011 12:00 AM PDT


INILAH.COM, Tel Aviv – Seorang perempuan Israel diperintahkan pengadilan untuk membayar denda kerana menolak diceraikan oleh suaminya. Lho?

Pengadilan memerintahkan wanita yang tak disebutkan namanya ini untuk membayar denda sebesar US$57 ribu kerana menolak perintah agamanya untuk cerai.

Hakim memerintahkan pembayaran US$7.000 se tahun, untuk setiap tahun dia menolak diceraikan meski telah diperintahkan pengadilan agama di Israel.

Menurut Jweekly, pasangan ini berpisah pada 2003 setelah 25 tahun menikah. Sang suami, pertama kali mencuba menceraikan isterinya pada 1986 lalu dengan alasan wanita itu mandul.

Ketika itu, pengadilan menolaknya. Sang istri saat itu juga mengatakan suaminya tertarik dengan wanita lain.

Si hakim yang seorang wanita, menyatakan si isteri masih berutang kepada suaminya meski saat ini ia setuju diceraikan.

Sang suami juga masih boleh menuntut kerugian lainnya, jika si isteri masih mempersulit segala prosesnya.

Wow! Anak 13 Tahun Menemukan Model Panel Suria Paling Efektif

Posted: 22 Aug 2011 11:00 PM PDTAlam sekali lagi menunjukan keajaibannya yang luar biasa, siapa sangka kalau desain ranting dan cabang pohon yang terlihat oleh kita ternyata merupakan sebuah desain paling genius yang pernah ada dari sebuah teknologi panel suria?

Inilah panel suria buatan Aidan. Foto: anmh

Nampaknya ras manusia perlu berterimakasih oleh seorang anak Genius bernama Aidan Dwyer yang berhasil menemukan model panel suria paling efektif yang pernah manusia temukan. Panel suria buatannya mampu menyerap tenaga suria 20 hingga 50% lebih besar daripada panel suria konvensional! Untuk usahanya ini, Aidan telah mendapat penghargaan utama dari "Young Naturallist Awards"

Sulit dipercaya memang, ketika banyak ilmuwan dan orang terdidik menghabiskan jutaan dollar serta waktu penelitian yang lama untuk menemukan desain tersebut, ternyata hasil penelitian seorang anak yang masih berusia 13 tahun justru dapat mengalahkan segala usaha dan penemuan mereka.

Aidan menceritakan bahwa desain panel suria temuannya terinspirasi oleh bentuk serta pola dahan dan ranting dari pepohonan. Ia merasa ada yang unik dari pola setiap dahan dan ranting tersebut. Rasa penasarannya membawa Aidan kesebuah penelitian yang melibatkan hasil penemuan dari seorang penulis puisi sansekerta India hingga ke penemuan formula matematika pada alam oleh ilmuwan pada abad ke 18. Akhirnya ia menemukan keterkaitan pola spiral pada dahan dan ranting tersebut dengan pola yang ditemukan oleh Leonardo dari Pisa, atau kita kenal dengan nama Fibonacci.


Sebahagian rasa keingintahuannya berhasil oleh penemuan ini, namun pertanyaan awalnya masih belum memiliki jawaban; Mengapa pohon memiliki pola ini?

Aidan pun mulai melakukan eksperimen di kebun belakang rumahnya, ia mereka sebuah pohon tiruan dengan daun yang ia ganti dengan panel surya, dan dari eksperimen inilah akhirnya panel surya rancangannya tercipta.

Bagi yang tertarik mendalami penelitian Aidan lebih lanjut boleh melihat laporan lengkap miliknya di sini. Dari cara penulisannya saja kamu bakal tahu betapa pintarnya anak ini.


sumber: anmh via gizmodo

SKUTER KACA MESRA ALAM VERSI HONDA

Posted: 22 Aug 2011 10:00 PM PDT


Makin hari, orang makin menyedari betapa pentingnya menjaga lingkungan. Begitu pula teknologi, makin ke depan, teknologi makin memperhitungkan keramahan ATAU MESRA ALAM.

Upaya signifikan kembali ditampilkan kilang Honda di Jepun . Honda membuat Gyro2. Nampak kendaraan ini menyediakan tempat nyaman pada penunggangya.

Honda Gyro2 ditutupi kaca yang akan melindungi penunggang yang sedar pada tanggung jawabnya akan lingkungan serta ingin efisien secara ekonomi.

Kendaraan ini merupakan hasil rancangan Robert V Hagenstrom. Honda Gyro2 ini memiliki fitur kamera belakang dan lengan dual mono-swing untuk keamanan dan keselesaan.