Adsense

Isnin, 16 Mei 2011

borak kosong

borak kosong


Posted: 16 May 2011 09:25 PM PDT

OSLO - Seorang warga negara Jerman dinyatakan sebagai pemilik janggut terbagus di dunia setelah membuat takjub masyarakat pada sebuah pertandingan yang diadakan di Norway. Janggut unik tersebut dibentuk seperti seekor rusa dan bendera Norway.

Elmar Weisser, seorang penata rambut yang berusia 47 tahun mengalahkan 160 pesaing dari 15 negara dan mendapatkan peringkat pertama Kejuaraan Misai dan Janggut yang diadakan di Trondheim, Norway.
Hebatnya, Weisser sebelumnya juga sudah pernah mengikuti pertandingan ini dan telah menang beberapa kali. Dirinya mengaku bahawa saudara perempuannya telah membantunya dan mereka berusaha seharian untuk membentuk janggut ini.

"Ketika janggutku tidak tertata, janggutku sampai ke pinggang. Ini harus dilipat," ucap Weisser seperti dikutipAFP.
Weisser juga mendapatkan juara serupa tahun 2005 di Berlin, Jerman dengan jenggotnya yang membentuk gerbang Brandenburg. Bahkan, dua tahun yang lalu dia menang di Britain dengan rekaan uniknya iaitu Menara London.
Sumber :http://www.okezone.com/

Kerana rambut 'cornrows' pelajar diusir dari kelas

Posted: 16 May 2011 08:41 PM PDT

SEORANG pelajar di Britain berjuang di pengadilan kerana dilarang memiliki gaya rambut 'cornrows', gaya rambut Afrika Barat. Pelajar yang namanya dirahsiakan kerana alasan hukum itu menilai, sekolah memperlakukannya secara rasis.


Pelajar berusia 13 tahun itu ditolak St Gregory Catholic Science College di Kenton, Harrow, London Utara, kerana gaya rambutnya. Akibat penolakan, remaja yang disebut sebagi G, mengalami 'pukulan' yang sangat keras atas harga dirinya kerana dikeluarkan pada hari pertama di kelas.

Para pelajar di sekolah elite ini dilarang mengenakan gaya rambut Afrika Barat yang berbentuk kepangan di sepanjang kulit kepala. Pejabat sekolah berpendapat, model rambut seperti ini boleh digunakan para pelajar sebagai 'lambang' keanggotaan geng. Seperti dikutip dari Telegraph.


Dalam persidangan yang berlangsung di Pengadilan Tinggi London, dinyatakan bahawa sekolah melanggar hukum dan melakukan diskriminasi ras dan jenis kelamin kerana, para pelajar yang ada di sekolah tersebut diizinkan memiliki gaya rambut cornrows.

Sang pelajar, yang keturunan Afrika Karibia ini bersama dengan ibunya meminta sang hakim agar membatalkan keputusan sekolah, yang dibuat pada September 2009. Kuasa hukum siswa, David Wolfe mengatakan gaya rambut cornrows merupakan sebahagian dari tradisi keluarga sang anak.

Dalam persidangan, ibu sang anak mengatakan gaya rambut itu adalah hal sangat penting sebagai identiti budaya dan ras. Sementara Wolfe menuduh pihak sekolah rasisme dan melanggar Undang-Undang diskriminasi ras dan jenis kelamin.


Pihak sekolah menolak tuduhan ini dan mengatakan kebijakan soal larangan adalah rasional dan legal. Kuasa hukum sekolah, Peter Oldham menyatakan, jika guru besar sekolah membuat pengecualian kepada G, maka akan timbul kesulitan serius. Akan ada tekanan dari siswa lainnya yang meminta pengecualian, sehingga sekolah sulit untuk mempertahankan peraturan atas seragam dan potongan rambut.

Hebat..Sekolah di Texas guna kamera untuk ukur kadar kalori yang diambil pelajar

Posted: 16 May 2011 07:45 PM PDT

SAN ANTONIO – Sebuah sekolah di Texas, Amerika Syarikat melakukan inovasi untuk memantau pelajarnya. Projek memantau makan tengahari bernilai USD2 juta ini dilakukan dengan cara memasang kamera berteknologi tinggi. Sekolah akan memantau makanan apa yang dimasukkan para pelajar ke pinggan makan tengahari mereka dan melihat makanan apa yang tidak dihabiskan.

Kemudian, foto akan menganalisa dengan cara menghitung berapa banyak kalori yang dimakan tiap pelajar. Pejabat kesihatan setempat mengatakan program yang didanai dari hibah Jabatan Pertanian AS ini, merupakan yang pertama diterapkan di sekolah AS, seperti dikutip dari Straits Times.

Peneliti berharap melalui hasil analisa, para orang tua akan mengubah kebiasaan makan anak mereka di rumah. Data tersebut juga akan digunakan untuk memelajari makanan apa yang cenderung dipilih anak dan berapa banyak yang mereka makan jika memilih makanan itu.

"Hal ini sangat canggih," kata Direktur Pusat Penelitian Sosial dan Kesihatan San Antonio, Dr Roberto Trevino. Dia yang merupakan pengawas program ini menyatakan, orang tua akan diminta untuk menyetujui agar anak mereka ikut program ini. Secara berkala, orang tua akan menerima laporan makanan apa yang dipilih anak saat makan tengahari. Trevino mengatakan yang difoto hanya pinggannya dan bukan wajah sang pelajar.

Berikut adalah cara kerjanya: para siswa akan membawa pinggan makan tengahari dengan kode bar yang unik. Setelah siswa mengisi piring mereka ke bawah garis dan memilih makanan, kamera di atas juruwang akan mengambil gambar setiap pinggan.

Ketika makan siang selesai dan pelajar mengembalikan piring ke dapur, kamera lain akan mengambil gambar apa yang tersisa di pinggan. Software kemudian akan menganalisa sebelum dan sesudah foto, untuk menghitung kalori yang dimakan dan membuat laporan nutrisi dalam makanan.
(rhs)

Gila...Menantu acu pisau rampas anak dari mentuanya

Posted: 16 May 2011 06:00 PM PDT

Kenapa boleh jadi begini?
saya petik dari myMetro

SUNGAI PETANI: Bagi 'merampas' anaknya, seorang lelaki sanggup mengacu pisau terhadap ibu mentuanya sebelum melarikan bayi lelaki berusia lapan bulan itu daripada rumah ibu kepada isterinya di Kampung Permai.

 Dalam kejadian kira-kira jam 12.30 tengah malam Khamis lalu, lelaki terbabit, Zulkipli Mohamad, 31, dikatakan bertindak demikian ketika isterinya, Siti Fairuz Abd Wahab, 24, tiada di rumah kerana ke kedai berhampiran.

 Selepas beredar bersama anaknya, Muhammad Darwis Ikhram Abdullah, lelaki itu menghantar SMS dengan menyatakan 'jangan harap hang (awak) nak tengok anak lagi, dia ada dengan aku' kepada Siti Fairuz.

 Siti Fairuz ketika ditemui berkata, sebaik pulang ke rumah, ibunya memberitahu Muhammad Darwis dilarikan suaminya, lalu dia segera berusaha menghubungi Zulkipli melalui telefon bimbit, namun tetapi tidak dijawab lelaki itu.

 "Saya meminta bantuan beberapa penduduk dan cuba mencari suami di sekitar kawasan taman perumahan berdekatan, namun gagal. Saya membuat laporan di Balai Polis Sungai Petani.

Hebat…Kehilangan Dua Kaki akibat Gempa Bumi tak Surutkan Guohong Jadi Perenang

Posted: 16 May 2011 05:45 PM PDT

REPUBLIKA.CO.ID, BEIJING – Namanya Dai Guohong. Pemuda 18 tahun ini memiliki banyak impian untuk masa depannya. Apa daya, gempa bumi hebat di Sinchuan "memenggal" hampir habis seluruh kakinya.

Surutkah tekad Guohong? Tidak. Ia terus berlatih. Kini, ia menjadi salah satu perenang andal negeri itu.

Bencana datang tiga tahun lalu saat gempa hebat meruntuhkan sekolahnya di Beichuan. Dia selamat dengan kedua kali harus dipotong. Sedang 26 teman sekelasnya, tewas dalam bencana itu.

Dinyatakan setelah melakukan serangkaian pembedahan Guohong kembali berlatih. Kini, dia disiapkan untuk mewakili China dalam Paralympics di London tahun depan.

"Doktor berkata, renang bagus untuk tubuhku, maka aku gigih berlatih," ujarnya. Ia berjanji akan melakukan yang terbaik di London.

Hebat cara kakak iniduduk dalam bas

Posted: 16 May 2011 11:01 AM PDT

hebat cara dia duduk...

Kulit Tangan dan Kaki Lelaki China Ini Mendadak Berubah Seperti Kulit Limau

Posted: 16 May 2011 10:01 AM PDT

REPUBLIKA.CO.ID, BEIJING – Doktor di China sedang mencuba untuk mengubati seorang lelaki 51 tahun yang tangan dan kaki tiba-tiba membengkak. Tak hanya itu, empat anggota tubuh itu juga berubah tekstur menjadi serupa  kulit limau.

Gejala yang dialami Yang Bing, nama lelaki itu, menurut doktor adalah contoh ekstrim namun klasik myxedema pretibial, komplikasi jarang penyakit Graves.

Dia didiagnosis dengan penyakit Graves enam tahun yang lalu dan memakai ubat-ubatan tanpa batas.

Namun, Yang mengeluh ubat tidak meredakan gejala aslinya dan berhenti memakannya setelah dua tahun.

Saat itulah tangan dan kaki mulai membengkak dan – akhirnya – ia pergi ke Hospital  Xin Qiao di Chongqing untuk mencari bantuan.

Yang berkata penyakitnya itu dimulai dengan ruam berair yang muncul di bahagian belakang tangan dan kaki. Makin hari, ruam itu berubah menjadi lepuhan yang kain membesar.

"Mereka akhirnya membentuk cengkerang keras dan sekarang saya tidak dapat berbuat apa-apa dengan tangan kiriku, tidak bahkan membuat kepalan," katanya.

"Dan aku harus memakai kasut terbesar yang ketika membukanya, harus digunting."

Ibu Cekik Anak Kandung Hingga Mati Kerana Kahwin Pemuda Hindu

Posted: 16 May 2011 09:46 AM PDT

TRIBUNNEWS.COM - Dua perempuan Muslim membunuh anak perempuan mereka kerana menikahi pemuda beragama Hindu. Keduanya membunuh anak mereka dengan mencekiknya hingga tewas. Demikian diberitakan Daily Mail, Isnin (16/5/2011).

Pengantin baru bernama Zahida (19) dan Husna (26) dicekik hingga meninggal dunia ketika kembali ke rumah setelah menikahi pemuda pilihan mereka. Demikian ujar Anil Kumar Kusan, seorang polis yang bertugas di wilayah Baghpat,negara bahagian Uttar Pradesh, India, tempat kejadian itu berlangsung.

Zahida dan Husna bertetangga dan jatuh cinta dengan dua pekerja kontrak. Mereka berdua memilih kahwin lari dan kembali ke rumah masing-masing dengan harapan boleh berdamai dengan keluarga. Ibu mereka yang masing-masing bernama Khatun dan Subrato menolong satu sama lain mencekik anak kandung sendiri.

"Kami membunuh mereka kerana membuat malu komuniti. Bagaimana boleh mereka kahwin lari dengan (pemuda) Hindu? Mereka pantas mati dan kami tak punya rasa sesal," kata Khatun setelah ditangkap pada Jumaat, minggu lalu

Suami Sebut Nama perempuan Lain di Malam Pertama

Posted: 16 May 2011 08:33 AM PDT

TRIBUNNEWS.COM - Pasangan pengantin baru memutuskan berpisah setelah pengantin lelaki menyebut nama perempuan lain di malam pertama.

Sun Qiang (24) bertemu pengantin perempuan, Hu Yan, di kampung halamannya, Suiqian di Daerah Jiangsu, China, pada Oktober tahun lalu. Dua bulan kemudian, mereka menikah secara tradisional dan tak mendaftarkannya di catatan sivil.

Sun memberikan keluarga Hu berupa emas, motosikal, dan wang sebanyak 20 ribu yuan , sebagai mas kahwin. Setelah pesta, Sun dan Hu kembali ke bilik mereka. Ketika melihat Hu, Sun menyebut nama perempuan lain dalam keadaan mabuk.

Sang pengantin perempuan marah dan kembali ke rumah orangtuanya, esok harinya. Ia menolak menerima suaminya kembali meski berulang kali meminta maaf.

Pada Februari tahun ini, Sun meminta pernikahan dibatalkan dan memaksa agar Hu mengembalikan mas kahwin yang kemudian ditolak Hu.

Perkara kemudian bergulir di pengadilan. Hasilnya, pihak pengadilan meminta agar semua perhiasan, motor, dan sebahagian wang sebagai mas kahwin dikembalikan ke Sun.

Sumber: AsiaOne

Pilot Bunuh Isterinya Yang Kaya Gunakan Alat Bantu Seks Milik Kekasih

Posted: 16 May 2011 07:00 AM PDT

TRIBUNNEWS.COM - Seorang pilot dituduh membunuh isterinya yang kaya dengan menggunkan alat bantu seks yang sering digunakannya bersama kekasih barunya. Alat bantu seks itu ditemukan bersama dengan mayat sang isteri. Demikian diberitakan Daily Mail.

Robert Brown (47),  pilot di Syarikat Penerbangan British Airways, bertengkar dengan isteri yang telah memberikannya dua anak, Joanna Brown (46) di mansion sang isteri yang bernilai 3 juta poundsterling di Windsor Great Park, Windsor, Britain. Dia kemudian menggunakan alat bantu seks untuk mengikat leher isterinya hingga tewas.

Di dalam plastik pembungkus mayat isterinya ditemukan plaster, pengikat taman, sarung tangan getah, kasut plastik, dan tukul kayu yang memilik getah.

Ketika kekasihnya, Stephanie Bellemere (41), memberikan kesaksian di pengadilan, dia mengatakan jika pengikat taman itu digunakan saat bercinta. Sementara, beberapa item yang ditemukan dari lokasi penggalian mayat, Bellemere menyatakan itu hanya alat-alat rumah tangga biasa.

Bellemere adalah pramugari British Airways yang berasal dari Oise, sekitar 80 kilometer arah utara Paris dan bertemu Brown ketika bekerja sama dan berkasih pada tahun 2007. Bellemere hamil lima bulan ketika isteri Brown tewas dibunuh pada 31 Oktober tahun lalu.

Surat khabar Unik, Selesai Dibaca Boleh Terus Di makan

Posted: 16 May 2011 06:30 AM PDT

Begitu isinya habis dibaca, biasanya surat khabar terus disimpan atau dibuang dan kalau sudah banyak dijual . Namun, idea redaksi Metro, sebuah surat khabar yang terbit di Britain, dan sejumlah ahli makanan membuat seauatu yang unik.


Mungkin terinspirasi Willy Wonka, tokoh dalam film Chocolate Factory, yang membuat segala sesuatu di sekitar kita boleh dimakan, mereka menciptakan bentuk surat khabar Metro yang boleh dimakan.

Seperti dilapor web Metro.co.uk, kerja sama itu menghasilkan suratkhabar yang boleh dimakan. Jadi begitu selesai dibaca, suiratkhabar tak perlu dibuang, tetapi lboleh terus dimakan saja.


Heston Blumenthal,seorang pakar masak, punya peranan besar dalam mewujudkan idea unik ini. "Suratkhabar yang boleh dimakan ini sedikit banyak merupakan obsesi saya," katanya.

Soal rasa bagaimana? Para sukarelawan sudah mencabik-cabiknya dengan gigi mereka dan menelannya. Mereka pun menganggukkan kepala dan menilainya sangat lazat.


Tentu saja produksi suratkhabar itu tidak hanya memerlukankan editing yang ketat, tetapi pengolahan adunan yang cermat pula. Adunan itu sendiri terdiri atas tepung maizena, minyak sayur, permen arab, air dan asam sitrat yang dimasak hingga menjadi pasta liat dan dibentuk menjadi lembaran.

Pasta itu kemudian ditaburkan ke lembaran tipis itu melalui kasa sutra yang diatur sedemikian rupa menjadi headline, foto dan artikel.


Proses pembuatan dan pencetakan suratkhabar lazat ini memerlukan beberapa jam. Untuk mengeringkannya perlu waktu sedikit lama. Untuk polesan terakhir, suratkhabar itu diberi aroma vanila yang baunya lembut.

Charles Bouquet, dari Edible Paper Company, mengatakan projek itu akan mendorong kebiasaan daur ulang dalam masyarakat. "Kami berharap ini memberikan tambahan aroma pada berita dan menyajikan menu isu-isu terkini yang lebih berwarna."

sumber :http://bayusp.blogspot.com

Inilah ambulan yang boleh membuat pembedahan didalamnya

Posted: 16 May 2011 05:00 AM PDT

Dubai, negara kosmopolitan di kawasan Arab, sudah memiliki gedung tertinggi, apartment tertinggi dan aquarium terbesar di seluruh dunia. Kali ini, Dubai lagi-lagi bikin sensasi dengan memiliki ambulan terpanjang di dunia.

 Ketua Dubai Ambulance Center (DAC), Khalifa bin Darri, panjang ambulan itu sekitar 18 meter dan boleh membawa 44 pesakit sekaligus. Ambulan terpanjang itu, dilengkapi dengan tempat pendaratan helikopter di bahagian atapnya termasuk fasiliti satelit dan internet untuk para doktor yang bertugas.

 Selain itu, terdapat ruang-ruang operasi, ruang perawatan intensif (ICU), ruang radiografi dan apotik yang saling terintegrasi. Pendek kata, ambulan terpanjang itu sudah mirip hospital berjalan. "Ambulan ini akan menjadi hospital berjalan yang akan dikerahkan jika terjadi kecelakaan dan operasi penyelamatan dengan jumlah korban yang banyak, sehingga para korban boleh langsung mendapatkan perawatan sebelum dipindahkan ke wad," papar Darri.

 Ambulan yang direka oleh orang Dubai sendiri itu, diharapkan sudah boleh dioperasikan dalam tiga bulan ini. Menurut Darri, mereka sengaja membuat ambulan super besar itu kerana tingkat kecelakaan lalu lintas di Uni Emirat Arab terbilang cukup tinggi. Kecelakaan paling buruk terjadi tahun 2008 lalu yang melibatkan lebih dari 200 kereta dalam pelanggaran.

 "Kami perlu ambulan yang boleh membawa pesakit sebanyak mungkin dan memberikan perawatan secepat mungkin. Oleh sebab itu, satu pasukan dari Emirat mereka ambulan ini dan mengirimnya ke sebuah perusahaan otomotif Jerman untuk pembuatannya," ujar Darri.

 "Ambulan ini merupakan lompatan besar dari sejarah pelayanan ambulan. Ini bukan sekadar ambulan biasa yang digunakan untuk membawa pesakit tapi ambulan yang memberikan layanan medik yang lengkap sehingga korban mungkin tidak perlu ke hospital lagi setelah menjalani perawatan di ambulan ini," sambung Darri, yang menilai bahawa ambulan terpanjang itu lebih efektif dari sisi waktu dan biaya jika dibandingkan menggunakan ambulan-ambulan kecil.

 Darri mengatakan, pihaknya juga sudah menhubungi pihak Guinness Book of World Record agar ambulan ini boleh dimasukkan dalam buku rekod dunia sebagai ambulan terpanjang di dunia. Namun belum ada jawaban dari pihak Guinness.

Akibat kata tidak pada panda

Posted: 16 May 2011 04:00 AM PDTBrutal betul iklan ni......

Lidah hampir putus kerana sukarela cuba ubat ilmu kebal

Posted: 16 May 2011 03:00 AM PDT

Hampir saja lidah Hayatu, warga Malihut, Ternate, Maluku Utara putus kerana hirisan parang. Hayatu memberanikan diri menjadi sukarela untuk menguji ubat kebal yang dijual di pasar malam Swering.

Ceritanya bermula ketika Hayatu hendak kembali ke Hospital Medika tempat isterinya dirawat. Sehabis membeli makan malam, Hayatu singgah di tempat penjaja ubat kebal ..

 Penjual ubat kebal terus menarik Hayatu untuk mencuba ubat yang dijualnya. Mulanya kepala Hayatu digesekkan dengan parang kemudian leher dan tangan juga diuji kekebalannya.

 Untuk meyakinkan calon pembeli, rupanya penjual ubat meminta Hayatu menjulurkan lidah untuk disayat dengan parang. Baru satu kali irisan, lidah Hayatu pun berdarah.  Hayatu memberontak kesakitan.

 "Saya terkejut kerana terasa sakit. Ternyata ada darahnya. Untung saja saya cepat menahan tangannya untuk tidak lagi menghiris. Jika tidak, pasti lidah saya dibuat putus," tkata Hayatu pada okezone, ketika ditemui selepas memberikan keterangan di Mapolres Ternate.

 Melihat korbannya berdarah, penjual ubat pun kata Hayatu langsung melarikan diri. Satu unit patroli polis yang tiba di lokasi kejadian, gagal menangkap pelaku. Namun, polis berhasil mengambil barang bukti pelaku berupa sejumlah ubat yang dicurigai  dan menyita sebilah parang milik pelaku.

 Kerana gagal meringkus pelaku yang sudah melarikan diri, polis lantas menahan beberapa rakan pelaku untuk disiasat di Mapolres Ternate. Dari data yang dihimpun, pelaku yang bernama Dayat baru tiba beberapa hari di Ternate. Dayat dan temannya tinggal di sebuah krumah di Kelurahan Kota Baru, Ternate Tengah.

Jennifer Mills-Westley, Wanita Yang Dipenggal Tanpa Alasan Oleh Orang Tak Dikenal

Posted: 16 May 2011 02:45 AM PDT

Seorang wanita Inggris dipenggal kepalanya dalam serangan di sebuah supermarket di pulau resort Sepanyol Tenerife di Kepulauan Canary pagi ini (15/5/2011) telah diidentifikasi sebagai nenek dari lima orang cucu.

Jennifer Mills-Westley, 60 tahun, dari Norfolk di Inggris timur, dibunuh pada hari Jumat 13 Mei 2011 lalu, di resort pantai Los Cristianos, dalam rangka menghadiri acara amal bertajuk "Trust & Missing Abroad" yang diselenggarakan oleh Lucie Blackman.

Wanita ini sudah pencen dan seringkali menghabiskan waktu dengan melakukan perjalanan antara Tenerife dan Perancis.

Seorang lelaki 28 tahun, dari Bulgaria yang identitinya belum diungkap ditangkap polisi tak lama kemudian, setelah ia terlihat lari keluar dari supermarket dengan menggenggam sebilah pisau dan membawa kepala korban yang masih berdarah-darah.

"Ibu saya pencen beberapa tahun yang lalu dan telah sepenuhnya pencen dari pekerjaan, ia menikmati perjalanan antara Tenerife dan Perancis, di mana dia menghabiskan waktu untuk mengunjungi puterinya dan cucu-cucu, dan anak perempuannya yang lain di Norfolk," kata keluarganya.


Melalui badan amal, ia meluangkan waktu dan tenaga dengan bekerja sukarela untuk membantu keluarga mereka yang tewas atau hilang di luar negeri.

"Ia adalah ibu yang penuh ghairah hidup, murah hati, dan akan melakukan apa pun untuk siapa pun. Kami sekarang harus menemukan cara hidup tanpa cinta dan cahaya, kami memohon untuk diberikan privasi disaat yang sulit ini untuk mengatasi rasa kehilangan"

Bekas majikan wanita itu, di Norfolk County Council mengatakan dia telah bekerja di jalanan dengan memberikan pelatihan keselamatan berbasikal kepada anak-anak.

"Simpati kami yang terdalam Jenny kami berikan kepada keluarga dan teman-teman dekatnya. Ini adalah berita yang mengerikan," kata otoritas itu dalam sebuah pernyataan.

"Jenny adalah anggota popular dan dihormati oleh para staf, yang selama bersama Norfolk County Council bekerja sebagai petugas keamanan jalan. Bekerja sama dengan banyak sekolah dan anak-anak untuk mengajar pelatihan keselamatan berbasikal"

Laporan media setempat mengatakan tersangka meninggalkan kedai sambil berteriak "Saya pembalas yang dikirim Tuhan dan aku datang untuk keadilan."

Gila..seniman 57 tahun lakukan hubungan seks depan orang ramai kerana seni

Posted: 16 May 2011 01:33 AM PDT

TRIBUNNEWS.COM - Seorang seniman berusia 57 tahun melakukan adegan hubungan seks di depan umum sebagai sebagian dari eksebisi seni. Namun, tindakannya ini membuat dirinya ditangkap dan dijatuhi hukuman satu tahun penjara.

Seperti dilapor ChinaSmack, minggun lalu, seniman bernama Cheng Li ini melakukan aksinya di daerah seni,Songzhuang, Beijing, China. Setelah melakukan adegan itu, ia kemudian dibawa oleh polis dan dihukum setahun bekerja sebagai bentuk pembelajaran.

Dalam dokumen Komite Administrasi Pembelajaran Tenaga Kerja China, Cheng Li dituduh melakukan kegiatan tak senonoh di depan umum, telanjang, menarik banyak orang dan menganggu ketenteraman awam. Kini pengacara Li berusaha merayu agar hukuman itu dipertimbangankan kembali.

Batu nisan dari mendiang bintang porno Sexy Cora dinilai terlalu seksi.

Posted: 16 May 2011 12:46 AM PDT

Batu nisan dari mendiang bintang porno Sexy Cora dinilai terlalu seksi. Kerana itu pihak pengelola pemakaman memutuskan untuk memindahkan nisan yang dihiasi sebuah patung marmar berbentuk malaikat wanita setinggi empat kaki itu.

Patung seharga 15.000 poundsterling itu dianggap terlalu ofensif dan tidak patut untuk ditempatkan di kawasan pemakaman. Pihak pengelola pemakaman khuatir patung tersebut akan mengganggu kesucian tempat itu.

Suami Cora, Tim Wosnitza menolak untuk menandatangani persetujuan pemindahan patung tersebut. Untuk melindungi patung itu Wosnitza menyewa sekelompok orang untuk menjaga patung yang menghiasi makam isterinya itu.

Sedih,,mesti baca..Kisah Seorang Gadis Kecil Bernama Bar’ah (True Story)

Posted: 15 May 2011 11:25 PM PDT


Ini adalah kisah gadis berumur 10 tahun bernama Bar`ah, yang orangtuanya doktor dan telah pindah ke Arab Saudi untuk mencari kehidupan yang lebih baik. Pada usia ini, Bar `ah menghafal seluruh Al Qur'an dengan tajweed, dia sangat cerdas dan gurunya mengatakan bahawa dia sudah maju untuk anak seusianya. Keluarganya kecil dan berkomitmen untuk Islam dan ajaran-ajarannya. hingga suatu hari ibunya mulai merasa sakit perut yang parah dan setelah beberapa kali diperiksakan diketahuilah ibu bar'ah menderita kanser, dan kanser ini sudah dalam keadaan kriktikal.

Ibu bar'ah berfikir untuk memberitahu puterinya, terutama jika dia terbangun suatu hari dan tidak menemukan ibunya di sampingnya dan inilah ucapan ibu bar'ah kepadanya

"Bar`ah aku akan pergi ke syurga di depan anda, tapi aku ingin kamu selalu membaca Al-Quran dan menghafalkannya setiap hari kerana Ia akan menjadi pelindungmu kelak.."

Gadis kecil itu tidak benar-benar mengerti apa yang ibunya berusaha beritahukan, Tapi dia mulai merasakan perubahan keadaan ibunya, terutama ketika ia mulai dipindahkan ke hospital untuk waktu yang lama. Gadis kecil ini menggunakan waktu sepulang sekolahnya untuk menjenguk ibunya ke sana dan membaca Quran untuk ibunya sampai malam sampai ayahnya datang dan membawanya pulang.

Suatu hari pihak rumah sakit memberitahu ayah bar'ah bahawa keadaan isterinya itu sangat buruk dan dia perlu datang secepat melalui telefon, sehingga ayah bar'ah menjemput Bar `ah dari sekolah dan menuju ke hospital. Ketika mereka tiba di depan hospital dia memintanya untuk tinggal di kereta sehingga dia tidak akan terkejut jika ibunya meninggal dunia.

Ayah keluar dari keretanya, dengan penuh air mata di matanya, ia menyeberang jalan untuk masukhospital, tapi tiba-tiba datang sebuah kereta dengan laju dan melanggar ayah bar'ah dan dia meninggal di depan puterinya itu, tak terbayangkan tangis gadis kecil ini pada saat itu…!

Tragedi Bar `ah belum selesai sampai di sini. Berita kematian ayahnya yang disembunyikan dari ibu bar'ah yang masih dirawat di hospital, namun setelah lima hari semenjak kematian suaminya akhirnya ibu bar'ah meninggal dunia juga. Dan kini gadis kecil ini sendirian tanpa kedua orangtuanya dan oleh orangtua teman-teman sekolah bar'ah memutuskan untuk mencarikan kerabatnya di Mesir, sehingga kerabatnya boleh merawatnya.

Tak berapa lama tinggal di Mesir gadis kecil Bar `ah mulai mengalami nasib yang sama dengan ibunya dan oleh keluarganya ia lalu diperiksakan dan setelah beberapa kali ujian didapati bar'ah juga mengidap kanser, tapi sungguh mengejutkan kala dia diberitahu kalau ia menderita kanser. Inilah perkataan bar'ah kala itu:

"Alhamdulillah, sekarang aku akan bertemu dengan kedua orang tua saya."

Semua teman-teman dan keluarga terkejut. Gadis kecil ini sedang menghadapi musibah yang bertubi-tubi dan dia tetap sabar dan ikhlas dengan apa yang ditetapkan Allah untuknya! Subhanallah ...

Orang ramai mula mendengar tentang Bar `ah dan ceritanya dan Kerajaan Saudi memutuskan untuk mengurusnya, ia mengirimnya ke Britain untuk pengobatan penyakit ini. Salah satu saluran TV Islam (Al Hafiz – The pelindung) dapat menghubungi gadis kecil ini dan memintanya untuk membaca Quran dan ini adalah suara yang indah yang di lantunkan oleh bar'ah …
Mereka menghubungi lagi Bar'ah sebelum ia pergi ke Coma(nama kota) dan dia berdoa untuk kedua orangtuanya dan dia menyanyikan nasyid..Hari-hari terlewati dan kanser mulai menyebar di seluruh tubuhnya, para doktor memutuskan untuk memotong kakinya, dan ia telah bersabar dengan apa yang ditetapkan Allah baginya tapi beberapa hari setelah operasi kakinya kanser sekarang menyebar ke otaknya, lalu oleh doktor memutuskan untuk melakukan operasi otak dan sekarang bar'ah berada di sebuah hospital di Inggris menjalani perawatan.

Silakan berdoa untuk Bar'ah, dan bagi saudara-saudara kita di seluruh dunia.


Jadikanlah Sabar dan Shalat Sebagai Penolongmu. Dan Sesungguhnya Yang Demikian itu Sungguh Berat, Kecuali Bagi Orang-Orang yang Khusyu
[Al-Baqarah:45].

Kisah terjadi di tahun 2009 dan Bar'ah kini telah kembali pada sang khalik dia menemui orang-orang yang dicintainya. Ketika kisah Bar'ah ditampilkan di TV2 Timur tengah ribuan orang menamakan bayi perempuannya dgn nama Bar'ah.

Sepasang Pelajar Kolej Tertangkap Kamera Berhubungan seks di Ruang Kuliah

Posted: 15 May 2011 10:20 PM PDT


TRIBUNNEWS.COM - Sebuah video berdurasi 15 minit memperlihatkan sepasang mahasiswa dan mahasiswi asyik berhubunganseks di dalam ruang kuliah. Demikian dilapor The Straits Times, Isnin (16/5/2011).

Pasangan ini dilaporkan merupakan mahasiswa dari Hebei Polytechnic College of Light Industry, China, yang memilih melakukan kerja itu pada waktu makan tengahari..

Video dengan kualitas HD ini dirakam menggunakan kamera tersembunyi. Video ini dirakam pada tahun lalu namun baru-baru ini muncul di dunia maya.