Adsense

Khamis, 7 April 2011

borak kosong

borak kosong


Astaga…Anak Tiga Tahun Ditato Oleh Ayahnya Sendiri

Posted: 07 Apr 2011 09:00 PM PDT

TEMPO Interaktif, Georgia – Sebuah pengadilan di Negara Bahagian Georgia, Amerika Syarikat, hari ini memenjara Eugenne 'Stonner' Ashley, 26 tahun, dengan hukuman percubaan satu tahun penjara dan denda US$ 300. Ia terbukti bersalah mentato anaknyanya yang kini berusia tiga tahun.

Hukum di Georgia melarang tato dibuat di tubuh seseorang berusia di bawah 18 tahun. Berdasarkan dokumen pengadilan, pembuatan tato itu berlangsung antara Januari hingga Mei 2009. Ketika itu, Matthew baru berumur dua tahun.

Tato itu terdapat di bahu kanan Matthew. Tulisannya DB yang merupakan singkatan dari Daddy's Boy (anak ayah). Petugas dari Departemen Pelayanan Keluarga dan Anak menemukan tato itu saat mengunjungi kediaman keluarga Ashley. Ia tinggal bersama istrinya, Amy, dan empat anak mereka. Kunjungan itu dilakukan lantaran seseorang mengeluhkan soal keadaan kehidupan keluarga Ashley.

Ashley mengaku tidak ingat soal pembuatan tato itu kerana sedang mabuk. "IDia kata akan bertanggung jawab atas tato itu," kata sepupu Amy, George Hawkins. Namun ia menyarankan seharusnya Amy juga ditahan kerana menyembunyikan tato di badan anak angkatnya itu.

Amy mengakui ia sudah tahu soal tato di badan Matthew beberapa bulan sebelum suaminya ditangkap. Ketika itu, Matthew mendatangi Amy dan mengatakan ia memiliki tato. "Tidak ada maaf atas apa yang telah ia lakukan (Ashley)," Amy menegaskan.

Kini Matthew dalam tanggung jawab Hawkins. Ia menambahkan kanak-kanak kecil itu masih ingat rasa sakit ketika tato dibuat.

[Aneh] Selama 3 tahun gunting dalam perut

Posted: 07 Apr 2011 08:00 PM PDT

Betul-betul kejadian gila ni..
saya petik dari kosmo online

SAO PAULO, Brazil - Sebilah gunting besar tertinggal di dalam perut seorang wanita, Veronika Cruz selama tiga tahun selepas dia menjalani pembedahan, lapor sebuah akhbar kelmarin.

Gunting itu tertinggal semasa dia menjalani pembedahan untuk memindahkan ovarinya di sebuah hospital di sini.

Selepas pembedahan itu, dia mengadu terdapat sesuatu dalam perutnya sehingga mengakibatkan dia pengsan namun beberapa doktor menafikan dakwaan Cruz.

Namun, selepas ujian sinar X menunjukkan gunting tersebut, Majlis Perubatan Sao Paulo berjanji akan melakukan siasatan. - Agensi

[Kesian] Bayi lahir dalam keadaan organ jantung diluar badan

Posted: 07 Apr 2011 07:00 PM PDT

Kesian baby ini..
saya petik dari kosmo online

JOHOR BAHRU - Sukar dipercayai apabila seorang bayi lelaki comel dilahirkan dalam keadaan organ jantungnya terletak di luar tubuhnya sendiri.

Itulah takdir Koh Jun Hao yang kini berusia 14 hari apabila organ jantungnya terletak di dada, bukan di dalam tubuh sebagaimana kebiasaan.

Lebih menyayatkan hati, bayi berkenaan memerlukan 20 kali pembedahan bagi membolehkan jantungnya itu ditutup dengan kulit tiruan.

Bapanya, Koh Guan Siang, 33,berkata, anak keempatnya itu dijadualkan menjalani pembedahan pertama bulan ini di Hospital Kuala Lumpur (HKL).

Meskipun segala perbelanjaan untuk pembedahan menggunakan tabung bantuan perubatan HKL namun menurut Guan Siang, banyak kos lain yang perlu ditanggungnya.

Menurutnya, rawatan susulan Jun Hao terutama bagi kos susu khas dan ubat-ubatan yang perlu dimakan setiap hari amat tinggi.

Beliau menganggarkan kos itu kira-kira RM3,000 sebulan yang terpaksa ditanggung olehnya semasa bayinya itu dirawat di HKL.

Di belasah gengster budak sekolah

Posted: 07 Apr 2011 06:00 PM PDT

Semakin berani budak sekolah sekarang tak macam 
zaman aku dulu,,,
saya petik dari kosmo online

KUALA TERENGGANU - Perasaan mahu membalas dendam yang membuak-buak mendorong sekumpulan lebih 20 pelajar sebuah sekolah menengah agama dekat sini menyerbu Sekolah Menengah Kebangsaan Agama (SMKA) Durian Guling, Marang untuk memukul seorang pelajar tingkatan lima.

Serangan ala gengster pada pukul 11 pagi itu berlaku apabila kesemua pelajar terbabit menceroboh sekolah mangsa lalu pergi ke kelas Wan Nur Azri Wan Mohamad, 17, selepas waktu rehat sebelum membelasahnya di belakang bangunan makmal.

Difahamkan, kumpulan pelajar tersebut datang ke sekolah berkenaan dengan menaiki kenderaan dari sekolah mereka yang terletak kira-kira dua kilometer dari tempat kejadian.

Bagaimanapun, nasib menyebelahi Wan Nur Azri apabila kesemua suspek bertempiaran melarikan diri selepas perkara itu dimaklumkan kepada guru SMKA Durian Guling.

Ibu mangsa, Zalina Mamat, 45, memberitahu, dia dan suaminya bergegas ke sekolah sebaik dimaklumkan mengenai kejadian itu oleh anaknya

Wanita China Dilarang Melahirkan di Hong Kong

Posted: 07 Apr 2011 05:00 PM PDT

HONG KONG – Pemerintah Hong Kong akan melarang wanita dari daratan China melahirkan di hospital Hong Kong. Hal ini dilakukan untuk membatasi puluhan ribu wanita hamil China yang datang setiap tahunnya ke Hong Kong.

Jumlah wanita hamil dari China yang memilih melewati perbatasan terus meningkat. Hingga kini wanita China yang melahirkan di Hong Kong hampir setengah 88 ribu angka kelahiran wanita Hong Kong pada 2010.

Pemerintah Hong Kong merasa tertekan beberapa minggu terakhir setelah para doktor diketahui telah membantu proses kelahiran sejumlah bayi di kota itu, sementara jumlah calon ibu tempatan sangat sedikit.

Seperti dilansir AFP, Kamis (7/4/2011), para ibu dari daratan China lebih memilih melahirkan di Hong Kong keranaa Pemerintah Hong Kong akan memberi anak mereka hak untuk tinggal dan  pendidikan.

Mengatasi tekanan tersebut, Menteri Pangan dan Kesihatan Hong Kong York Chow mengumumkan pemerintah akan menetapkan kuota untuk para ibu daratan China berdasarkan fasiliti yang tersedia, tenaga kerja dan banyaknya permintaan di hospital kota.

"Saya rasa perlu untuk mengawal jumlah wanita hamil dari daratan China yang datang ke Hong Kong," ujar Chow. Chow memperkirakan jumlah ibu tempatan yang akan melahirkan akan meningkat.

Sumber :http://www.okezone.com/

[Hebat] Alat Pengubah Kotoran Anjing Menjadi Energi Elektrik

Posted: 07 Apr 2011 11:01 AM PDT

Projek Park Spark adalah sebuah projek yang akan mengubah kotoran anjing menjadi sumber lelektrik yang boleh digunakan untuk kepentingan di lingkungan sekitar mulai dari penerangan lampu sampai elektrik untuk kedai-kedai kecil.Pembangunan Park Spark akan difokuskan pada area-area atau taman-taman yang biasa dijadikan tempat bermain para anjing.

Nantinya di sebuah taman akan dibuat sebuah tangki yang akan mengubah gas metane yang dihasilkan oleh kotoran dan kemudian akan mengubahnya menjadi sumber elektrik.Sebagai pemilik anjing, tentu saja anda berkewajiban untuk membuang kotoran yang ada ke lubang yang telah disediakan dan  kotoran anjing milik anda boleh menjadi sumber elektrik.Saat ini projek Park Spark sudah diterapkan di taman anjing, Cambridge, Massachusetts dimana hasil e;ktrik digunakan untuk menerangi lampu jalan disana.

Inilah buku yang lebih mahal daripada kereta Ferrari

Posted: 07 Apr 2011 10:01 AM PDT

Maranello – Ini mungkin buku yang tidak  anda temui di sembarang kedai buku atau perpustakaan di sekitar Anda. Harganya  lebih mahal dari sebuah kereta Ferrari.

Penerbit buku dengan judul The Official Ferrari Opus ini disebut sebagai buku automotif paling eksklusif yang pernah dibuat.

Memang isinya apa ? Buku setebal 852 halaman ini berisi koleksi gambar dan data kereta Ferrari. Agar makin eksklusif, di sampul bukunya terdapat logo kuda  dengan berlian. Wow…

Selain mendapatkan buku ini, setiap pembelinya nanti akan diberi gambar dirinya bersama replika kereta Formula 1 yang digunakan oleh bekas pelumba Ferrari dan juara dunia 7 kali, Michael Schumacher.

Dan untuk menambah nilai eksklusifnya, seperti detikOto kutip dari The New York Times, Khamis (7/4/2011) penerbit hanya memperbolehkan satu buku untuk satu negara. Jadi para pembeli harus bersaing untuk mendapatkannya.

Isi buku ini kebanyakan meliputi kegiatan lumba Ferrari di Formula 1 tahun ini. Selain itu buku ini juga akan memuat tanda tangan asli dari bos Ferrari Luca di Montezemolo dan investor Ferrari yang memfasilitasi pembangunan Ferrari Dunia Abu Dhabi, Al Mubarak.

Sementara buku pertama yang dicetak akan dileong dengan penawaran tertinggi yang hasilnya akan digunakan untuk amal.

Namun bagi yang 'tidak rela' mengeluarkan wang sebanyak itu untuk membeli sebuah buku, Ferrari khabarnya akan menyediakan buku ini dalam bentuk digital untuk dibaca di iPad atau iPhone dan bolehdidapatkan di iTunes.

Enzo Diamante edition sendiri bukanlah buku koleksi Ferrari pertama yang dikeluarkan. Sebelumnya juga sudah ada edisi lain yang dinamakan Enzo edition yang juga dicetak sebanyak 400 eksemplar. Buku ini masing-masing dijual dengan harga US$ 37.500 .

Ada lagi Cavallino Rampante edition yang dicetak sebanyak 500 eksemplar dan dijual dengan harga US$ 7.000. Sementara Classic edition yang ditandatangani oleh pembalap Formula 1, Felipe Massa dan Fernando Alonso dilepas dengan harga yang lebih murah, yakni 'hanya' US$ 4.100 adan dicetak sebanyak 4.100 buah.

[Unik] Surat khabar boleh dimakan selepas di baca

Posted: 07 Apr 2011 09:25 AM PDT

Begitu isinya dibaca habis, biasanya surat khabar langsung disimpan dan kalau sudah banyak dijual . Namun, idea redaksi Metro, sebuah surat khabar yang terbit di Inggris, dan sejumlah ahli makanan benar-benar mngejutkan.Mungkin terinspirasi Willy Wonka, tokoh dalam filem Chocolate Factory, yang membuat segala sesuatu di sekitar kita boleh dimakan, mereka menciptakan bentuk surat khabarMetro yang boleh dimakan.

Seperti dilaporkan web Metro.co.uk, kerja sama itu menghasilkan surat khabar yang boleh dimakan. Jadi begitu selesai dibaca, surat khabar tak perlu dibuang, tetapi langsung dimakan saja.

Heston Blumenthal, si ilmuwan kuliner, punya peranan besar dalam mewujudkan idea unik ini. "Surat khabar yang boleh dimakan ini sedikit banyak merupakan obsesi saya," katanya.

Soal rasa bagaimana? Para sukarelawan sudah mencabik-cabik surat kahabar itu dengan gigi mereka dan menelannya. Mereka pun menganggukkan kepala dan menilainya sungguhl azat.

Tentu saja produksi surat khabar itu tidak hanya memerlukan editing yang ketat, tetapi pengolahan adunan yang cermat pula. Adunan itu sendiri terdiri atas tepung maizena, minyak sayur, permen arab, air dan asam sitrat yang dimasak hingga menjadi pasta liat dan dibentuk menjadi lembaran.

Pasta itu kemudian ditaburkan ke lembaran tipis itu melalui kasa sutra yang diatur sedemikian rupa menjadi headline, foto dan artikel.

Proses pembuatan dan pencetakan  ini memerlukankan beberapa jam. Untuk mengeringkannya perlu waktu sedikit lama. Untuk polesan terakhir, surat khabar itu diberi aroma vanila yang baunya lembut.

Charles Bouquet, dari Edible Paper Company, mengatakan proyek itu akan mendorong kebiasaan recycle dalam masyarakat. "Kami berharap ini memberikan tambahan aroma pada berita dan menyajikan menu isu-isu terkini yang lebih berwarna."

Pelacur di Taiwan akan diberikan lesen

Posted: 07 Apr 2011 08:36 AM PDT

Taiwan pada hari Khamis mengungkapkan rancangan mereka untuk menciptakan wilayah elacuran yang sah, sehingga mereka dapat melindungi hak para pekerja seks dan mengawasi perdagangan seks dengan lebih mudah.

Melaluinya, para pekerja seks akan dibolehkan untuk mengajukan lesenuntuk menjalankan operasi di wilayah yang disahkan pemerintah dan akan dihukum bila mereka menjalankan pelacuran di tempat lain, bersama dengan pelanggannya.

Para pekerja seks komersil kini menghadapi masa tahanan tiga hari di penjara atau denda yang mencapai 30.000 dolar Taiwan bila mereka tertangkap menjaja  seks sementara klien mereka dapat bebas begitu saja.

"Pemerintah berkeinginan untuk membuka ruang bagi industri seks hingga ke tingkat yang lebih modern untuk regulasi yang lebih baik sesuai untuk orang awam" kata seorang pejabat Kementerian Dalam Negeri, Liu Wen-shih, yang akan mengajukan proposal itu kepada kabinet bulan depan.

Sebuah jajak pendapat yang dilakukan oleh kementerian pada akhir tahun lalu menunjukkan 76,5 persatus warga Taiwan setuju untuk melegalkan pelacuran dengan syarat sementara 14,5 peratus keberatan dengan hal itu. Sebanyak 7,6 peratus warga juga mendukung rencana pemerintah tanpa syarat apapun.

"Pihak kementerian membatalkan rencana awal untuk membolehkan pelacuran berskala kecil tanpa penetapan wilayah khusus terhadap mereka kerana akan sulit untuk diawasi," kata Liu.

Sementara itu tidak ada angka resmi tentang skala industri seks di Taiwan, para pengamat memperkirakan bisnis birahi tersebut melibatkan ribuan orang dan menghasilkan jutaan dolar per tahunnya.

Kucing comel jelir lidah

Posted: 07 Apr 2011 07:32 AM PDT

Beritahu kepada rakannya dia akan bunuh diri

Posted: 07 Apr 2011 06:00 AM PDT

TEMPO Interaktif, Texas – Seorang gadis berusia 15 tahun bunuh diri dibilik mandi sekolahnya setelah sebelumnya memberitahu teman-temannya ia akan bunuh diri.

Teman-teman Meagan Allen yang gagal menanggapi peringatan gadis itu secara serius terkejut setelah mendapatinya telah menunaikan ancaman bunuh diri itu, menurut TV KVUE.

Para konselor yang membantu para siswa Leander High School di Austin, Texas, menyesal kerana tragedi itu.

Allen, yang merupakan anggota Korps Pelatihan Petugas Cadangan sekolah itu ditemukan matidi salah satu bilik mandi di SMA itu.

Meskipun polis tidak secara resmi memberitahu nama gadis itu, laporan media setempat kemudian menegaskan dia adalah Meagan.

Dia diyakini telah menggunakan pistol kaliber 22, yangdia dibawa ke sekolah ..

Para pelajar tidak menyedari apa yang terjadi sampai mereka mendengar jeritan dari seseorang yang menemukan tubuhnya di bilk mandi wanita.

Halaman Tribute di Facebook harus ditutup setelah pesan berbahaya yang diposting individu anonim – atau dikenal sebagai troll.

Ini adalah kematian kedua di sekolah itu dalam waktu satu minggu.

Seorang anak laki-laki berusia 16 tahun, Joey Sheehy, meninggal diduga kerana overdose dadah sekolah itu minggu lalu.

Tragedi terbaru ini berlaku ketika waktu rehat setelah pukul 12:30 pada hari Isnin.

Cara mudah untuk mengatasi kalau selipar terputus

Posted: 07 Apr 2011 05:00 AM PDT

Pernah gak, pas lagi asik jalan-jalan memakai sendal jepit, lalu tiba-tiba sendal jepit kita putus seperti gambar di bawah ini?

Jika anda mengalami hal tersebut, anda tidak usah panik atau bingung, apalagi sampai bunuh diri. Dunia gak akan kiamat hanya gara-gara selipar yang putus..hehe...nah kembali ke topik..kali ini kita ketahui cara untuk mengatasi keadaan darurat saat sendal jepit putus. ikuti langkah-langkah pertolongan pertama pada sendal jepit dibawah ini :


1. Jika anda memilik wang, lebih baik beli sendal yang baru. Tapi jika anda tidak memiliki wang yang cukup, anda boleh beli ais  dan kemudian mendapat straw, tentunya gak sebanyak seperti gambar dibawah ini..hehe..tetapi jika anda memang tidak memiliki wang sesen pun...anda boleh mencari straw atau meminta dari kedai terdekat sambil berdoa semoga dikasih.

2. Pilih straw yang sewarna dengan selipar.. kalau tak ada, terpaksa beza warna, namanya juga darurat.. hehe..
3.Lipat straw4. Kemudian ikatkan sehingga membentuk simpul seperti ini5. Jika ada gunting, boleh ditambah optional ini.. gunting straw lain, seukuran jepitan selipar.

6. Kemudian masukkan potongan straw melewati straw yang sudah disimpul7. Nah setelah itu, masukkan straw tadi melewati lubang selipar jepit


8. Setelah itu, straw ibentuk seperti gambar di bawah ini.. caranya seperti mengikat biasa, nanti jadinya berbentuk seperti ini..9. Selesai.. selipar sekarang ioleh digunakan.

Video singa cuba baham manusia

Posted: 07 Apr 2011 04:00 AM PDT

Gelas Unik Yang Boleh Berubah Bentuk

Posted: 07 Apr 2011 03:00 AM PDT

Awalnya selintas terlihat seperti mug kopi warna hitam biasa, dengan tulisan OFF. Tetapi begitu mug unik ini terisi kopi panas atau coklat panas, mug berubah warna menjadi putih dan tulisan berganti menjadi ON.


Lapisan Luar Mug Unik ini terbuat dari cat khusus yang sensitif terhadap panas, dan akan menampilkan gambar permukaan air laut yang terus meninggi. untuk mengingatkan kita pada bahaya Global Warming.

Gaun yang di buat daripada 1200 ballpen

Posted: 07 Apr 2011 02:00 AM PDT

VIVAnews – Perusahaan ballpen, BIC, merayakan ulang tahunnya yang ke-60 dengan cara yang unik. iaitu menciptakan gaun yang terbuat dari 1.200 ballpen berwarna transparan.

Untuk menjahit keseluruhan ballpen pada bahan diperlukan waktu sekitar 640 jam. Gaun bertambah mewah, kerana juga dihiasi 2.000 kristal Swarovski. Harga gaun ini tentunya tidak murah, yaitu £10.000.

Dengan kristal dan ribuan ballpen, berat gaun mencapai 3,6 kilogram. Tetapi menurut Annette Carey, sang perancang, meskipun gaun itu cukup berat tetapi tetap mudah digunakan.

"Aku ingin menciptakan sesuatu yang luar biasa dari ballpen. Aku terinspirasi dari objek sehari-hari yang digunakan banyak orang dan mengubahnya menjadi sesuatu yang sangat cantik," kata Carey, seperti dikutip dari Daily Mail.

Bahan utama gaun terbuat dari sutra dan kain tulle berjala. Menurut Carey, gaun ini pas untuk seseorang yang memiliki kepribadian berani dan memiliki sisi liar dalam dirinya.

Ia pun menyebut nama Lady Gaga, yang cocok untuk menggunakannya. Gaun ini dipamerkan selama satu bulan mulai 1 April, di Museum of Brands, Packaging and Advertising,  London Barat.

Terlalu Tinggi, Penumpang Dipaksa Tinggalkan Pesawat

Posted: 07 Apr 2011 01:00 AM PDT

TRIBUNNEWS.COM – Syarikat Penerbangan Horizon Air di Amerika Syarikat (AS) akhirnya mengaku tidak membenarkan penumpang terbang kerana kerusinya tidak cocok dengan tinggi badannya. Penumpang itu bertinggi 6'9″ atau sekitar 206 sentimeter.

Dilansir FoxNews, insiden itu terjadi pada 18 March lalu dalam sebuah penerbangan dari Portland,Oregon, menuju ke Ontario, California. Dalam suratnya, penumpang itu menulis ke slaman web Horizon Air, mengatakan, jika dia cuba duduk di bahagian deretan exit untuk mendapatkan ruang tambahan namun tak tersedia ketika membeli tiket.

Sebelum terbang, si penumpang yang identitinya tak diketahui ini cuba agar dirinya ditempatkan di bahagian exit tetapi seorang agen di kapal terbang itu mengatakan kaki panjangnya adalah urusan pramugari.

Saat berada di atas pesawat,si penumpang sulit menggerakkan kakinya dan menaruhnya di lorong. Si pramugari jalan dan kakinya tersandung. Saat dijelaskan jika kakinya adalah urusan pelayan di atas pesawat, si pramugari ini marah. Tak berapa lama seorang staf muncul dan mengatakan dirinya harus meninggalkan pesawat.

"Kami meminta maaf atas situasi ini dan kami sudah memberikan kompensasi tiket di penerbangan selanjutnya," jelas juru bicara Horizon Air, Bobbie Egan.

Ini bukan pertama kalinya syarikat penerbangan memperlakukan buruk penumpang. Lembaga Federal Aviation Administration (FAA) sebelumnya menyelidiki insiden yang terjadi di Spirit Airlines di mana penumpang berbadan tinggi dipaksa berdiri sepanjang perjalanan kerana tak boleh  duduk dengan nyaman.

Tupai paling Romantis di dunia

Posted: 07 Apr 2011 12:00 AM PDT

LONDON, Britain, Berita Manycome.com - Pernahkan anda melihat Tupai paling Romantis di dunia. Ini dia, seorang fotografer asal Inggris berhasil mengabadikan momen indah itu tepat disaat sang tupai sedang memegang dan mencium sekuntum bunga di sebuah taman berumput di negeri ratu Elisabeth tersebut. sangat lucu. Cek it out.

Bulan ini di negara Inggris cuacanya memang sedang panas. Seperti dilaporkan dailymail, suhu di Inggris hari ini mencapai 22 darjah celcius.

Hal ini menjadikan para warga di sana merasa tidak betah berada di rumah kerana merasa kepanasan. Pada hari minggu yang lalu mereka terlihat berbondong-boondong bersantai berkumpul dengan keluarganya di sebuah lapangan berumput.

Mungkin panasnya, hal ini tidak hanya dirasakan oleh manusia, tapi juga tupai ini yang ikut berpartisipasi dan turut meramaikan pesta di lapangan berumput itu. Namun yang menjadi daya tarik adalah  si tupai yang sedang mencabut sekuntum bunga dan menciumnya seperti seorang manusia yang sedang menikmati keharuman bunga tersebut.

'Blood Concept', Parfume Berdasarkan Golongan darah

Posted: 06 Apr 2011 11:00 PM PDT

Brand parfume asal Itali ini, Blood Concept, menciptakan sebuah perfume berdasarkan golongan darah. Parfume revolusioner ini, terdiri dari empat wewangian, di antaranya O, AB, B dan A.

Seperti dikutip Bella Sugar, empat wewangian tersebut dirancang untuk menyelaraskan dengan empat jenis darah manusia. Lalu seperti apa aromanya?

Parfum 'O' beraroma seperti kulit. Terdiri dari thyme, raspberry, cyperus esculentus, rose hips, leather, birch, cedar wood, metallic notes.

Parfum 'A' beraroma unisex, yang terdiri dari aroma taman, tomato, basil dan mettalic notes. Sedangkan parfume 'B' adalah parfume unisex yang berkomposisi kayu, apel merah, cherry, delima, nilam dan metallic notes.

Parfum 'AB' adalah mineral unisex dengan campuran aroma aldehydes, aluminium, pebble and aqua, cedar wood and metallic notes.

Semua parfume tersebut tersedia dalam ukuran 40 ml. Parfume unik ini baru tersedia di Milan.

Sanggup habis duit untuk buat lukisan guna mutiara untuk dihadiahkan kepada Ratu Elizabeth

Posted: 06 Apr 2011 10:00 PM PDT

Liputan6.com, Krasnoyarsk: Anatoly Pastyrev, seniman asal Siberia, Russia, menghabiskan kekayaan peribadinya untuk membuat lukisan berbahan 1.360 butir mutiara. Rencananya, lukisan mutiara dengan panjang 1, 4 meter itu akan dihadiahkan kepada Ratu Elizabeth..

Lukisan bertemakan "Pemuliaan Tuhan" itu merupakan penghargaan kepada Ratu Elizabeth yang juga menjabat Gubernor Tertinggi Gereja Inggris. Lukisan itu menggambarkan Adam dan Hawa di Taman Eden, yang berlapiskan mutiara dan dinobatkan sebagai ikon Ortodoks Rusia.

Anatoly menghabiskan waktu sebulan untuk mengerjakan lukisan tersebut. Ia membeli mutiara tersebut di Moscow dengan harga senilai 500.000 rubel atau US$ 17.881.