Adsense

Selasa, 5 April 2011

borak kosong

borak kosong


[Gila] Seorang Bapak Sanggup Jual Keperawanan Anak Kerana Kemiskinan

Posted: 05 Apr 2011 09:00 PM PDT

Surabaya – Entah setan apa yang menghasut fikiran Hariono (39), warga Gunung Anyar, Surabaya. Kerana kemiskinan dan beban hidup yang  begitu sulit, Hariono sanggup menjual keperawanan anaknya, yang berusia 16 tahun.

Mahkota Wulan dijual hanya seharga Rp 8 juta kepada seorang lelaki hidung belang di sebuah hotel di Jalan Dinoyo.

Hariono sama sekali tidak memikirkan nasib dan masa depan Wulan dengan perbuatannya itu. Nasib baik perbuatan bapak tiga anak itu dapat digagalkan polis. Wulan dapat diselamatkan dan Hariono dibawa ke balai polis.

"Selain ayah mangsa, kami juga menangkap dua orang yang bertugas sebagai makelar dan penjaga ," kata Plt kanit Perlindungan Perempuan dan Anak (PPA) Polrestabes Surabaya, Iptu Yenny Qomariyah, kepada wartawan di mapolrestabes, Jalan Taman Sikatan, Selasa (5/4/2011).

Dua orang itu, kata Yenny, adalah Santoso (23), warga Gunung Anyar dan Erwin (26), warga Jalan Menur. Ironisnya, Santoso adalah pak cik Wulan sendiri. Jadi, Wulan yang tbersekolah setakat SMP itu dijual oleh dua orang yang masih ada hubungan keluarga dengannya.

"Kami menrampaswang sebanyak RP 900 ribu dari tangan tersangka. Wang itu merupakan wang muka untuk boleh meggunakan mangsa," tambah Yenny.

Kes ini, kata Yenny, berawal saat Erwin yang dikenal sebagai germo, mendapat pesanan dari pelangganannya untuk mencarikan seorang gadis remajayang masih perawan. Pesanan itu kemudian diteruskan kepada Santoso. Baik Erwin dan Santoso terus mencari yang diinginkan pelanggan, tetapi tak juga ketemu.

Pada suatu hari, kedua tersangka berkunjung ke rumah Hariono. Saat berbincang-bincang, Santoso mengungkapkan bahwa dirinya sedang mencari seorang gadis remaja tetapi mereka bingung kerana permintaan itu tidak boleh dipenuhi.

"Saat bertamu itulah, kedua tersangka melihat mangsa. Kedua tersangka kemudian menawari ayah mangsa bagaimana jika anaknya saja yang ditawarkan ke pelanggan," ujar Yenny.

Kerana akal fikirannya sudah dipengaruhi setan, Hariono setuju saja saat ditawari. Rupanya Hariono tergiur dengan jumlah wang yang disebutkan Santoso jika bersedia menjual anaknya. Dari harga Rp 8 juta yang dijanjikan, Hariono akan mendapatkan Rp 6 juta sedangkan Rp 2 juta masing-masing akan dibahagi antara Erwin dan Santoso.

Setelah terjadi kesepakatan, Wulan pun dengan dihantar ketiga tersangka menuju ke hotel yang sudah disepakati. Untunglah niat busuk itu terhidu polis, Wulan pun dapat diselamatkan sebelum menjadi pelampiasan lelaki hidung belang.

Polis pun menjerat ketiga tersangka dengan pasal 2 jo 17 UU RI No.23 tahun 2007 tentang pemberantasan Tindak Pidana Perdagangan Manusia dan pasal 88 UU RI No.23 tahun 2002 tetang perlindungan anak.

[Hebat] Lelaki ini gunakan kaki palsunya untuk tewaskan perompak

Posted: 05 Apr 2011 08:32 PM PDT

Rupanya anggota palsu itu boleh digunakan menewaskan perompak..
saya petik dari Berita Harian

Middleton (Massachusetts): Seorang lelaki bertindak nekad menanggalkan kaki palsunya untuk memukul perompak yang memecah masuk kedai piza di bandar raya ini.


Stephen Cornell, 55, dan pemilik kedai, Edson Andrade, berjaya menangkap perompak itu dan mengikatnya sebelum memanggil polis. Selepas diperiksa, mereka mendapati perompak itu menggunakan senjata palsu iaitu senapang mainan. 

"Saya tiada masa untuk berfikir ketika itu hanya terfikirkan kaki palsu saya sebagai senjata," katanya yang kehilangan sebelah kaki ketika berusia 12 tahun. – AP

Mak rakam gambarr hantu disebelah anak guna telefon bimbit baru

Posted: 05 Apr 2011 07:00 PM PDT

Macam-macam hal..
saya petik dari kosmo online

REDHILL, Britain - Seorang budak lelaki berusia lima tahun, Sirus Walsh didapati bermain dengan hantu budak oleh keluarganya, lapor sebuah akhbar kelmarin.

Menurut akhbar itu, gambar hantu budak itu berjaya dirakamkan menerusi sebuah telefon bimbit berkamera di sini.

"Anak perempuan saya merakamkan gambar anak lelakinya dengan sebuah telefon bimbit baru.

"Apabila dia melihat gambar tersebut, terdapat dua budak lelaki dengan salah satunya ialah bayang budak," kata nenek Sirus, Julie Smith, 52.

Menurut Smith, anak perempuannya itu kemudian memadamkan gambar tersebut.

Namun, katanya, selepas satu gambar lagi dirakamkan, mereka mendapati terdapat bayang budak dekat dengan Sirus. 

Julie menafikan bahawa gambar itu adalah palsu dengan menegaskan tiada anggota keluarganya yang mahir dengan teknik untuk memalsukan gambar.

Gambar tersebut turut disiarkan di Facebook dan dalam tempoh sejam, terdapat 20 komen sebelum ia didapati hilang daripada laman rangkaian sosial itu. - Agensi

Berhati-hati ada panggilan yang boleh buat anda pokai

Posted: 05 Apr 2011 06:00 PM PDT

Semakin canggih cara mereka menipu...
saya petik dari myMetroKUALA LUMPUR: Awas! Hanya menerusi panggilan telefon, satu sindiket penipuan antarabangsa dipercayai didalangi warga Taiwan boleh membuatkan anda pokai dan setakat ini hampir 200 orang menjadi mangsa membabitkan kerugian kira-kira RM10 juta.

Sindiket itu yang bergiat aktif sejak dua tahun lalu mempunyai kepakaran tinggi apabila mampu memastikan nombor telefon pemanggil yang tertera pada telefon bimbit mangsa adalah nombor telefon Ibu Pejabat Polis Bukit Aman atau Bank Negara.

Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Komersial (JSJK) Bukit Aman, Datuk Wira Syed Ismail Syed Azizan, berkata mangsa terbaru sindiket itu ialah seorang lelaki dari Sabah berusia 30-an yang tertipu sebanyak RM250,000.

Menurutnya, modus operandi sindiket licik itu memerangkap mangsa dimulakan dengan menelefon mangsa dengan pemanggil menyamar sebagai pegawai polis Bukit Aman atau kakitangan Bank Negara.

"Mangsa dimaklumkan akaun bank atau kad kredit mereka diceroboh pihak ketiga dan jika tidak segera memindahkan wang ke akaun lain, mereka akan kerugian kerana wang akan dicuri sindiket penipuan," katanya.

Menurut Syed Ismail, mangsa pada mulanya tidak percaya maklumat itu dan akan menghubungi semula nombor telefon terbabit, namun panggilan mereka dijawab mesin operator elektronik sama seperti sistem yang diguna pakai Bukit Aman atau bahagian khidmat pelanggan Bank Negara. "Siasatan polis mendapati sindiket terbabit menggunakan perisian khas dikenali sebagai Voice Internet Protocol iaitu sistem panggilan telefon melalui pelayan komputer bagi memudahkan proses penyamaran.


"Justeru, mangsa yang mula yakin dan takut wang mereka hilang akan mengikut arahan diberikan dan arahan itu yang menyebabkan mangsa kehilangan wang di dalam akaun bank atau kad kredit mereka," katanya.

Beliau berkata, antara arahan pemanggil yang mendakwa pegawai polis Bukit Aman atau kakitangan Bank Negara itu ialah memberikan satu siri nombor yang didakwa kod atau kata laluan untuk proses transaksi pemindahan wang melalui mesin juruwang automatik (ATM).

 "Selepas mangsa memindahkan wang ke dalam akaun ketiga yang diberikan, mereka juga diminta menghapuskan resit bank atas alasan keselamatan.

"Selepas berbuat demikian mangsa diarah menunggu tiga jam, kononnya untuk proses kemas kini akaun sebelum diminta menghubungi semula si pemanggil untuk membolehkan mereka mengambil semula wang.

"Bagaimanapun, suspek gagal dihubungi selepas itu dan menghilangkan diri. Ketika itu mangsa menyedari mereka ditipu, tambahan pula apabila mendapati wang dalam akaun masing-masing sudah tiada dan mereka tiada akses untuk akaun ketiga di mana wang mereka dipindahkan," katanya.

Syed Ismail berkata, siasatan sepasukan anggota Bahagian Operasi JSJK Bukit Aman setakat ini menahan dua wanita tempatan berusia 23 dan 31 tahun di Taman Muda, Cheras, di sini, pada 30 Mac lalu.

"Tangkapan dilakukan di sebuah rumah teres berhampiran beberapa bank yang dipercayai menjadi tempat melakukan transaksi," katanya.

Menurutnya, siasatan juga mendapati sebahagian besar pemilik akaun ketiga yang digunakan sindiket itu untuk memindahkan wang daripada akaun mangsa turut ditipu secara halus.


Ini kerana mereka yang juga warga tempatan tidak mengetahui tujuan nama mereka digunakan untuk membuka akuan itu, sebaliknya terpengaruh untuk mendapatkan wang cara mudah melalui komisen tanpa melakukan sebarang kerja. "Selain itu, siasatan polis mendapati modus operandi yang mereka lakukan ini taktik baru. Sebelum ini sindiket sama skim penipuan dengan menawarkan mangsa percutian ke Macau, kononnya sebagai hadiah istimewa dimenangi mereka.


"Namun, mangsa terlebih dulu perlu memasukkan wang pendahuluan ke dalam akaun bank diberikan dan selepas mangsa memasukkan wang, anggota sindiket terbabit menghilangkan diri," katanya. Berikutan itu, Syed Ismail menasihatkan orang ramai berhati-hati dan segera melaporkan pada polis jika dihubungi individu yang mendakwa mereka pegawai polis Bukit Aman atau kakitangan Bank Negara serta dan meminta segera memindahkan wang di dalam akaun peribadi masing-masing ke akaun pihak ketiga.

Anak ayam berkaki empat

Posted: 05 Apr 2011 05:40 PM PDT

PATI- Ayam lazimnya memiliki dua kaki, namun tidak demikian dengan di Pati, Jawa Tengah, yang memiliki empat kaki. Meski berkaki empat, anak ayam tetap beraktiviti seperti anak ayam lainnya, yang menetas bersamaan.

Anak ayam milik Karti (48), warga Desa Batursari, RT 02/02, Kecamatan Batangan, ini mengundang kekaguman bagi pemiliknya.

Wiwin, saudara Karti, menceritakan ayam berkaki empat itu baru diketahui kali pertama pada 3 April atau sehari setelah menetas. Ayam ditetaskan pada Sabtu malam.

Lima telur yang diperam ibunya menetas, namun ada kejanggalan dengan seekor anaknya. Pada Minggu pagi satu di antaranya berjalan aneh, setelah didekati ternyata ada tambahan dua kaki.

"Tahunya beberapa saat setelah menetas, anak ayam itu sudah ada kakinya empat. Semua telurnya keadaannya normal seperti biasa. Kelmarin ada lima menetasnya lima, salah satunya ada yang kakinya empat itu," jelas Wiwin, Selasa (5/4/2011).

Sepintas dari depan, anak ayam itu memiliki dua kaki seperti ayam-ayam normal. Tapi saat melihat di bahagian ekornya, nampak dua kaki lainnya yang tidak banyak berfungsi, meski sesekali digunakan untuk membantu berjalan.

Menurut Wiwin, baru kali ini selama beternak, ayam Karti menetaskan anak ayam berkaki empat. Berbeza dengan ayam lainnya, ayam kaki empat itu tida akan dijual.

"Ayam ini akan dirawat dibesarkan, tidak akan dijual," ucapnya.

Khabar adanya ayam berkaki empat ini beredar dari mulut ke mulut di Desa Batusari. Sejak 2 hari belakangan, warga datang ke rumah Karti untuk melihat anak ayam itu dari dekat.

Sumber :http://www.okezone.com/

Bila Volkswagen Beetle di make up

Posted: 05 Apr 2011 11:01 AM PDT
[Gila] Harga Bra Payudara Terbesar di Dunia 55.96 poundsterling

Posted: 05 Apr 2011 10:01 AM PDT

TRIBUNNEWS.COM – Bra untuk payudara superbesar dan terbesar di dunia dilancarkan untuk memenuhi keperluan payudara perempuan yang terus bertambah ukurannya dari tahun ke tahun. Demikian dilansir Daily Mail, Selasa (5/4/2011).

Ukurannya? Sekitar 48 N dan ini tentu saja mengejutkan kerana Pamela Anderson yang memiliki payudara implan hanya berukuran DD sebelum mengurangi ukurannya.

Tetapi, hasil penelitian menunjukkan, jika payudara perempuan di Inggris mengalami pertambahan ukuran yang luar biasa dari tahun ke tahun yaitu dulunya rata-rata 32B di tahun 1960 dan menjadi 34D pada saat sekarang.

Sebelumnya Rigby dan Peller sudah melancarkan bra ukuran KK berapa tahun lalun dancup L pada Januari. Namun, ternyata belum bioleh memenuhi keperluan perempuan di Inggris.Kerana itu mereka melancarkan ukuran 48 N dan harganya sekitar 55.96 poundsterling.

[Video] Lawak bila bayi kembar bercakap menggunakan bahasa yang mereka

Posted: 05 Apr 2011 09:01 AM PDT


                                   Agaknya apa yang dibualkan oleh mereka?

Bilik si kaki komputer

Posted: 05 Apr 2011 08:00 AM PDT


Heboh, Penemuan Bunga Bangkai "Bermata Dajjal"

Posted: 05 Apr 2011 07:00 AM PDT

Setiap kemunculan peristiwa yang aneh, masyarakat kerap menghubungkannya dengan hal mistik atau ghaib. Dan tidak dnafikan masyarakat masih mempercayai sesuatu yang berbau supranatural itu.

Seperti kemunculan bunga bangkai bermata dajal di Kampung Sawo RT 12 RW 04 Desa Cariu, Kecamatan Cariu, Kabupaten Bogor, Jawa Barat. Warga sekitar percaya bunga tersebut mengandungi mistik.

Salah satu warga, Ratna Juwita mengatakan awalnya tidak percaya akan aroma mistik namun setelah orang pintar di kampungnya mengatakan bunga tersebut bermanafaat, Juwita baru mempercayainya. "Saat ini sudah ada baldi yang berisi air buat minum para pengunjung," katanya kepada Okezone

Menurut Ratna, dirinya percaya akan keanehan bunga tersebut. Pasalnya, baru pertama kali melihat bunga bangkai yang memiliki keanehan dengan muncul dua mata. Sementara itu keadaan di rumah Maijah, di mana bunga bangkai berada setiap harinya ramai dikunjungi warga. Agar bunga bangkai tersebut tidak dicuri, lokasinya dialiri aliran listrik dan dijaga setiap malamnya.

Sekadar diketahui, bunga bangkai dajal pertama kalinya diketahui Maijah (55), ketika itu Maijah sedang membersihkan halaman rumahnya. Namun saat bersih-bersih tiba-tiba Maijah melihat bunga aneh yang tumbuh di samping rumahnya.

Melihat keanehan bunga bangkai tersebut, Maijah melaporkan penemuan ini kepada tetangganya serta Ketua RT setempat. Spontan, selang beberapa minit kemudian banyak warga sekitar yang datang untuk menyaksikan secara langsung bunga aneh tersebut.

Ditangkap kerana kereta curi kehabisan minyak

Posted: 05 Apr 2011 06:00 AM PDT

West Palm Beach - Seoranglelaki pakar pencuri kereta mewah dari dealer kereta di Palm Beach Country ditangkap setelah kereta curian yang dipandunya kehabisan minyak ketika cuba melarikan diri.

Don Carr, sang pencuri, ditangkap atas lebih dari 12 tuduhan pencurian kereta mewah seperti dikutip msnbc.msn.com.

Polisi setempat mengatakan target kereta curian Carr berasal dari dealer-dealer mobil mulai dari Delray Beach ke West Palm Beach.

"Carr masuk ke dealer kereta berlagak membeli kereta dan kemudian menyatakan kepada pegawai dealer untuk melakukan test drive dulu sebelum membeli kereta," kata Detektif Adam Konesey.

Selain mencuri kereta, Carr juga dituduh atas tuduhan pencurian barang elektronik di  Target, Walmart dan beberapa kedai lainnya.

Konesey menuturkan, Carr berhasil ditangkap ketika cuba membawa lari kereta Mercedez-Benz dari dealer di Delray Beach dan memandunya menuju Palm Beach Lakes Boulevard di West Palm Beach.

"Dia berhenti di interstate 95 kerana kehabisan minyak. Carr tetap mencuba lari tapi akhirnya tertangkap," ungkap Konesey.

Ibu Ini Punya Tanduk dan Taring Panjang Seperti Vampire

Posted: 05 Apr 2011 05:00 AM PDT

TEMPO Interaktif, London – Seorang ibu yang mempunyai empat anak asal Mexico mengubah penampilannya dengan merajah seluruh tubuhnya dan memasang titanium di bawah kulit muka dan dahinya untuk membuat kesan seperti tanduk. Wanita bernama Maria Jose Cristerna pun digelar "Wanita Vampire".

Cristerna adalah seorang artis tato dan pengacara. Dia menunjukkan ssusuknya yang menakutkan di eksebisi tato di sebelah timur laut Kota Monterrey.

Cristerna mengaku mulai terobsesi dengan tato setelah jadi korban kekerasan domestik. "Tato merupakan bentuk pembebasan bagi saya," ujar Cristerna.

"Keluarga saya adalah keluarga Katholik. Saya belajar di sekolah katholik. Saya jatuh cinta dan menikah pada usia 17 lalu melanjutkan karier," aku Cristerna.

Menurut dia, pemukulan dan penganiayaan yang ia terima secara berterusan di rumah membuatnya merajah hampir 100 peratus dari seluruh tubuhnya.

Cristerna juga menambah piercing di muka dan menanam titanium di bawah kulit wajah dan dahinya untuk menciptakan kesan seperti tanduk.

Wanita berusia 35 tahun tersebut juga mengubah giginya untuk menciptakan taring panjang guna melengkapi penampilannya. Walaupun penampilannya menyeramkan, Cristerna mengaku memiliki kehidupan normal.

"Tanduk yang saya miliki adalah simbol kekuatan dan ditanam tanpa obat bius. Saya juga memiliki taring kerana saya menyukai vampire ketika kecil. Saya juga mengubah warna mata saya agar sesuai dengan keinginan saya," tambah Cristerna.

Perubahan penampilan Cristerna belum selesai. Cristerna berniat menanam dua titanium di belakang kepalanya.

Kelakuan tak senonoh kanak-kanak ini

Posted: 05 Apr 2011 04:00 AM PDT

Rekod lukisan seniman dari China terjual dengan harga US$ 10.1 Juta

Posted: 05 Apr 2011 03:00 AM PDT

TEMPO Interaktif, Hongkong – Sebuah lukisan minyak triptych oleh artis Cina Zhang Xiaogang terjual seharga US$ 10,1 juta di Hong Kong pada hari Minggu.

Menurut Sotheby's, harga lelong itu merupakan rekod untuk karya seni kontemporeri dari China.

Dalam penjualan seni kontemporeri China koleksi kolektor Belgia Guy Baron Ullens senilai US$ 54,8 juta itu, ruang lelong dikemas untuk 106 karya yang diperoleh selama puluhan tahun oleh konglomerat yang sekarang sudah pencen itu.

Bintang lelong adalah karya Zhang di awal 1988, "Forever Lasting Love", gambar setengah telanjang di lanskap yang kering yang diliputi dengan simbol mistik. Karya  terjual dua kaliganda dari perkiraan pra-penjualan.

Harga ini lebih tinggi dari US$ 9,5 juta yang dibayar untuk sebuah lukisan kanvas Zeng Fanzhi pada tahun 2008 dan serangkaian karya Cai Guoqiang yang terjual dengan harga sama pada tahun 2007.

Hasil lelong hari Minggu itu tiga kali ganda dari perkiraan pra-penjualan dan semua hasil karya seni itu terjual. "Ini merupakan seluruh spektrum seni kontemporer Cina," kata Kevin Ching, chief executive Sotheby's Asia.

"Saya fikir semua orang akan bangga untuk boleh memiliki bahagian dari sejarah itu, proses itu dan bagian dari visi itu."

Zeng, Cai dan Zhang adalah beberapa pelopor seniman kontemporeri China yang karyanya banyak dikoleksi para kolektor Barat, memicu penggelembungan harga di pasar yang meledak saat krisis keuangan global pada tahun 2008.

Curi tong gas dirumah sendiri

Posted: 05 Apr 2011 02:00 AM PDT

Hendarto (27) atau biasa dipanggil Bogang warga Jl Jemur Gayungan I  merengkok di penjara kerana dilaporkan orangtuanya ke polis. Pemuda yang mengganggur ini yang sering menyiksa orangtuanya itu dilaporkan ke polis ketika dia membawa lari tabung gas 10 kg dari rumah.

Selama ini pemuda yang kurus itu dikenal oleh warga sekitar selalu berbuat onar dan berani melawan orangtuanya. Anak bungsu itu bahkan tega membentak dan memukul ayah dan ibunya jika kemahuannya tidak dituruti.

Ketua polis Gayungan Kompol Husein Abu Bakar menyatakan, anggotanya memburu Bogang setelah mendapat laporan. "Dia sudah sering membuat onar, terakhir kali ia mencuri tabung gas dari rumahnya dan mengancam ibunya dengan menggunakan pedang samurai, kerana itu anggota langsung menangkapnya," ujar Husein.

Bogang ditangkap ketika bersembunyi di dalam almari di sebuah bilik sewa  milik keluarganya. Di hadapan polis ia mengakui semua perbuatannya. "Sejak lulus STM dulu saya sudah berani sama orangtua," akunya.

Dari aksi terakhirnya Bogang membawa lari tabung  gas dari rumahnya. Ia melawan orangtua yang mencuba menghalanginya. Tabung gas itu dijual dengan Rp 140.000. "Wangnya saya gunakan untuk bayar hutang dan beli minuman keras," tambah Bogang.

Lakukan hubungan seks ti kawasan pekuburan

Posted: 05 Apr 2011 01:00 AM PDT

Apa yang ada di fikiran kitaketika mendengar kata batu nisan di tanah pekuburan. Kesan seram, takut, dan bayangan hantu pasti menyelimuti otak kecil kita. Apalagi bagi sebahagian orang, kalimat batu nisan dinilai menakutkan untuk dibicarakan di malam hari.

Namun di Surabaya, Jawa Timur, tidak demikian. Justru kawasan pekuburan ini digunakan untuk transaksi seks. Tidak hanya itu, mereka juga menggunakan kawasan itu sebagai tempat melakukan hubungan seks bagi lelaki hidung belang yang ingin menyalurkan hasrat birahinya.

Mungkin Anda akan tercengang mengetahui hal tersebut. Namun memang itulah kenyataan yang ada di sana. Tertarik dengan fenomena tersebut, penulis pun mencuba untuk memerhatikannya.

Posisi Makam Kembang Kuning memang tidak asing bagi warga Jalan Diponegoro, Surabaya. Jejak penulis pun menyusuri jalan setapak sejauh 500 meter dari jalan besar.

Sebelum mencapai jalan tersebut, penulis "dihadang" gapura yang berbunyi "Anda memasuki kawasan makam kembang kuning". Menurut warga setempat, nama kembang kuning diambil dari banyaknya tumbuh-tumbuhan di tempat itu yang berbunga berwarna kuning.

Bahkan ada yang menyebut nama daerah kembang kuning cemoro sewu kerana banyaknya pohon cemara di tempat tersebut. Konon areal pemakaman ini sudah ada sejak tahun 1918. Hal itu tertulis di salah satu makam warga berkebangsaan Belanda.

Entah kebetulan atau tidak, lokasi makam kembang kuning ini memang berdekatan dengan lokasi terbesar se-Asia Tenggara, kawasan Dolly. Tidak ada yang istimewa saat siang hari.

Hanya jajaran makam bernisan lama terlihat indah. Sejumlah makam bahkan terlihat membangun sebuah bangunan menyerupai rumah untuk melindungi makam sang empunya.

Namun pemandangan iu berubah saat matahari menyingsing. Kawasan makam itunampak ramai oleh perempuan berbaju seksi dan kerumunan orang. Tentu saja mereka bukan untuk berziarah, kerana keadaan sudah malam dan gelap gulita.

Mereka merupakan pekerja seks komersil yang menjajahkan "dagangannya" untuk memenuhi kebutuhan sehari-hari. Memang polemik memenuhi kebutuhan ekonomi menjadi salah satu alasan mereka nekat "begadang".

Apakah ini merupakan "buangan" dari lokalisasi Dolly, namun memang rata-rata di areal ini wanitanya sudah terbilang berusia lanjut. Pantauan penulis usia mereka di atas 35 tahun. Demi memenuhi keperluan ekonomi, kadang memang manusia bertindak diluar nalar.

Sumber :http://www.okezone.com/

[Aneh] Ada tompokkan tanah seperti manusia muncul dalam surau

Posted: 05 Apr 2011 12:00 AM PDT

Subhanalah, suatu kejadian yang sangat janggal dan hanya merupakan misteri Illahi. Warga Dusun Krajan, Desa Mlandingan Kulon, Kecamatan Mlandingan, Situbondo digegarkan dengan munculnya tompokkan tanah di dalam sebuah surau. Tompokkan tanah yang muncul di atas seramik ini menyerupai bentuk manusia.

Tidak diketahui secara pasti, dari mana asal tanah yang jika diperhatikan sekilas, mirip manusia sedang terlentang tersebut.

Dari informasi yang dihimpun, pertama kali yang mengetahui keanehan itu adalah Ibu Sulaksana, anak pengelola Surau. Awalnya, Sulaksana sempat mengira gundukan itu tanah rayap.

Ibu Sulaksana sendiri menerangkan, munculnya tanah itu diperkirakan pada malam Jumaat lalu. Ketika itu paginya saya mahu menyapu di dalam mushola, saya fikir ada orang tidur setelah saya amati ternyata hanya gundukan tanah," tuturnya, , Selasa (16 februari 2010).

Namun, meski sudah 5 hari, tanah tersebut hingga saat ini masih terlihat basah.

Khabar munculnya tanah mirip manusia itu dengan cepat beredar di masyarakat. Kini Mushola itu tidak pernah sepi dari warga hanya untuk melihat keanehan tersebut. Bahkan sejumlah warga menganggap kalau tanah itu memiliki kesaktian.

Pengamatan detiksurabaya.com, warga yang berkunjung ke Mushola itu sebagian besar menabur bunga di gundukan tanah itu. Ini merupakan kebesaran dan keagungan Allah, jadi perlu untuk kita hormati, tutur A Nawi, salah satu warga dari Kecamatan Besuki.

Dulu pernah ada kejadian juga, tiba-tiba muncul cahaya mirip lampu petromak, tapi kemuadian cahaya itu hilang,terang Razak, salah satu warga setempat

Curi dokumen rahsia hanya pekai cd Lady Gaga

Posted: 04 Apr 2011 11:00 PM PDT

Ratusan ribu dokumen rahsia Amerika Syarikat yang terdiri dari catatan diplomatik dan rahsia perang hilang. Siapa sangka bahawa semua dokumen ini dicuri dengan mudah.Dokumen itu dicuri oleh seorang tentara berpangkat rendah dengan hanya menggunakan CD dan memory stick.Bradley Manning, 23, seorang analis intelligent AS, ketika ini tengah menjalani pembicaraan di Amerika Syarikat atas pencurian ratusan ribu dokumen yang dilakukannya dan menyebarkannya ke WikiLeaks.

Di antara dokumen yang dicurinya adalah rakaman video insiden di Afghanistan dan Iraq dimana kru helikopter Apache menembakkan roket ke arah segerombolan orang, salah satu diantaranya adalah wartawan Reuters.

Jika terbukti bersalah, Manning dapat dikenakan hukuman penjara hingga 52 tahun lamanya.

Lalu bagaimana cara Manning memperoleh informasi rahasia tersebut dan mengirimkannya tanpa diketahui siapapun?

Manning mengatakan bahawa hal itu sangat mudah sekali, sampai tidak ada seorang pun yang menyedarinya. Dia menjelaskan bahawa dia telah menyalin dokumen-dokumen rahasia tersebut dari sebuah komputer di sebuah markas AS di Iraq tempatnya bertugas.

Pemuda yang mengaku kesepian di tempatnya bertugas ini mengatakan bahawa dia hanya menggunakan CD berlabel Lady Gaga, menghapus isinya dan menyalin semua dokumen yang telah di perkecil ukurannya ke dalam CD tersebut. Lalu dia menyalinnya lagi ke sebuah memory stick dan mengirimkannya ke laman WikiLeaks.

"Tidak ada yang mencurigainya. Saya pura-pura mendengarkan dan berlagak menyanyikan lagu Lady Gaga 'Telephone' ketika saya memasuki data bocor terbesar dalam sejarah. Hillary Clinton dan ribuan diplomat di seluruh dunia akan terkena serangan jantung ketika mereka mendapati pada pagi hari rahasia kebijakan internasionalnya tersedia untuk publik," ujar Manning seperti dilapor dari laman The Guardian

Dia mengatakan bahwa dia memiliki akses ke dokumen rahsia 14 jam sehari dan tujuh hari seminggu selama lapan bulan. Belakangan, diketahui Manning mencuri semua dokumen tersebut dari Siprnet (secret internet protocol router network distribution), iaitu jejaring database yang dibuat untuk menghubungkan personil militer AS di seluruh dunia.

Pengakuan Manning diperoleh dari percakapan onlinenya dengan seorang bekashacker, Adrian Lamo. Transkrip percakapan itu oleh Lamo kemudian diunggah ke laman wired.com dan diberikan kepada FBI.

"Setiap kali ada pos AS di suatu negara, pasti ada skandal diplomatik yang akan terungkap. Anarki tingkat dunia dalam format CSV, sangat indah sekaligus menakutkan," ujarnya.

"Saya ingin agar semua orang memperoleh kebenaran. Informasi harusnya gratis, karena termasuk dalam ranah publik, " lanjutnya lagi.Kebocoran ini menunjukkan bahwa Pentagon gagal dalam melindungi informasi sensitif yang dimilikinya, sepertti mendeteksi dan mencegah pencurian data dan mengunduh data dari database militer.

"Kenyataannya, seseorang dapat duduk dan mengakses data dan menyalinnya ke dalam memory stick, ini adalah praktek keamanan yang sangat buruk," ujar Steven Aftergood, intelijen di American Federation of Scientist.

Suami minta bayaran jika isteri mahu melakukan hubungan seks dengannya

Posted: 04 Apr 2011 10:00 PM PDT

TRIBUNNEWS.COM - Seorang perempuan meminta cerai dari suaminya membuat heboh di sebuah kota di Taiwan.Kerana, dia mengungkapkan di depan sidang dia hanya berhubungan seks dengan suaminya tiga kali dalam 10 tahun. Demikian dilaporkan Nanyang Siang Pau dan dikutip The Star, Isnin (4/4/2011).

Si perempuan yang membawa anak perempuannya yang berusia 10 tahun di depan pengadilan mengatakan aia harus membayar suaminya agar boleh berhubungan seks dengan suaminya yang ketiga kalinya agar boleh mendapatkan anak laki-laki.

Dalam laporan itu, si perempuan yang menjual sayur buncis untuk biaya keluarga, memiliki anak perempuan dari suaminya.

"Ia bukan hanya melalaikan tugasnya sebagai suami namun tidak memberikan perbelanjaan bulanan. saya harus bekerja," katanya.

Si perempuan yang namanya dirahsiakan itu mengaku tak boleh  lagi hidup bersama suaminya meski diminta menunggu agar anak perempuan mereka berusia 18 tahun. "Jadi saya harus memaksanya bercerai dari saya," jelasnya

Kereta jatuh dati tingkat enam,pemandunya selamat

Posted: 04 Apr 2011 09:00 PM PDT

MELBOURNE, RIMANEWS  —– Sungguh Ajaib! Seorang perempuan boleh selamat, Senin, setelah keretaya jatuh dari tingkat enam, iaitu bhaagian paling atas tempat parkng di Melbourne, dan tersepit di antara dua gedung.

Pemandu tersebut, yang berusia 40-an tahun, dikeluarkan dari kendaraannya setengah jam setelah keretanya jatuh dari ketinggian sekitar 30 meter sebelum kendaraan itu tersepit ditingkat bawah antara dua tembok gedung parkng kereta dan bangunan lain.

"Tempat itu mengerikan. Cuba lihat sekarang, saya tidak yakin bagaimana perempuan tersebut boleh keluar dari kendaraannya," kata saksi  Michael Rockefeller kepada wartawan di tempat kejadian.

"Bunyinya seperti trak jatuh. Bergema sampai lima atau enam detik. Suara itu akhirnya diikuti oleh dentuman," kata saksi  tersebut. Juru cakap Ambulance Victoria Paul Bentley mengatakan perempuan itu menderita luka serius di kepalanya dan dibawa ke Royal Melbourne Hospital dalam keadaan stabil.