Adsense

Khamis, 10 Februari 2011

borak kosong

borak kosong


Jom jenguk dapur manusia karnibal

Posted: 10 Feb 2011 09:30 PM PST





Gambar ini dikatakan diambil oleh seorang 'backpecker'dari Russia di
sebuah negara Timur Asia.Rumah terletak di gak jauh di dakam hutan.
Walaupun berita ini tidak berapa sahih,namun jika adalah manusia
yang hidupnya memakan daging manusia lain...gila sungguh beb..

Mak bapak paling kurang ajar buat projek depan anak

Posted: 10 Feb 2011 08:53 PM PST

Untitled
Maaf kalau gambar ini agak kurang ajar dan menganggu fikiran segenlitir pembaca .Ini sekadar untuk menunjukkan betapa singkat dan dengkilnya pemikiran mak bapak budak ni.Sanggup melakukan perbuatan tak senonoh didepan anaknya sendiri.Macam tak ada tempat lain.Seronok mak bapak dapat tapi kesan sampingan yang buruk anak yang dapat.Cubalah berfikir sebelum melakukan sesuatu terutama di depan anak…..

Penjaga gol kena kad kuning kerana bantu kucing

Posted: 10 Feb 2011 07:16 PM PST

Penjaga gol Medjimurje Cakovec (kelab Croatia), Ivan Banovic,sangat prihatin dengan haiwan.Ini kerana walaupun bermain bola, dia tetap memperdulikan keselamatan kucing yang masuk ke padang.

Itu terjadi pada pertandingan Division I Croatia antara kelab Sibenik dan Medjimurje Cakovec. Perlawanan yang pasti akan menjadi kenangan bagi seekor kucing, juga Banovic. Sebab kucing itu diselamatkan Banovic. Dan, akibat tindakannya itu, Banovic di berikan kad kuning. Kisah ini langsung mendapat liputan khas di media-media Crotiaa.

Ivan Banovic terkejut ketika pertandingan memasuki minit ke-20 dalam pertandingan , yang diadakan di kota kecil pantai Sibenik. Sebab, tiba-tiba ada kucing berjalan ke arah tiang gol yang dikawalnya. Demikian dilaporkan harian Jutarnji List di laman webnya.

Banovic (25) mengangkat haiwan tersebut dengan penuh kasih sayang. Dia kemudian menaruhnya di tempat aman di dekat papan markah.

Namun, pengadil menganggap tindakan Banovic tidak layak dan segera mengeluarkan kad kuning buat pemain itu. Alasannya, ia meninggalkan kawasan gol tanpa izin.

Menurut laporan media, sikap pengadil itu membuat para penonton marah. Mereka mengejek dan mengolok-olok  pengadil pertandingan. Mungkin, penonton menganggap pengadil tiada perasaan dan kasih kepada haiwan.

Pada pertandingan itu, Sibenik akhirnya menang dengan  1-0.

Ada syarikat penerbangan ambil 'maknyah' sebagai krew

Posted: 10 Feb 2011 06:30 PM PST

Makin glamour golongan maknyah ini....
saya petik dari Berita Harian online

SEORANG petugas menunjukkan cara berbedak bagi seorang 'katoey' di pejabat PC Air di Bangkok.

BANGKOK: Presiden syarikat terbaru Thailand yang mengambil golongan 'mak nyah' sebagai krew penerbangan mengakui perlu lebih teliti sebelum menerima mereka sebagai pekerjanya bagi memastikan orang terpilih benar-benar memiliki ciri kewanitaan.

Sambil menekankan syarikat itu mengamalkan prinsip sama rata, presiden PC Air, Peter Chan berkata beliau memutuskan untuk menghabiskan tempoh temu duga panjang untuk pemohon golongan itu. 

"Bagi pramugara, saya tidak akan ambil mereka, jika cara mereka berjalan dan senyum tidak menepati syarat. Bagi pramugari, jika mereka tidak sabar mereka tidak layak dan kami tidak akan mengambilnya. 
"Bagi mak nyah, kita tidak boleh habiskan hanya lima atau 10 minit dengan mereka, kita terpaksa menghabiskan seharian untuk memastikan mereka memiliki kriteria kewanitaan,' katanya.

PC Air dijangka beroperasi dalam laluan di Asia April ini, pada mulanya bercadang mengambil krew penerbangan lelaki dan wanita namun menukar fikiran selepas menerima lebih 100 permohonan kerja dari golongan mak nyah atau transeksual.

Empat mak nyah terpilih bersama 19 wanita dan tujuh lelaki sebagai krew penerbangan. Ia mengakui mungkin mengambil lebih ramai krew penerbangan daripada 'jantina ketiga' pada masa depan kerana Jabatan Penerbangan Awam tiada bantahan.

Walaupun teruja dengan peluang itu, krew penerbangan mak nyah berkata mereka sedar mereka perlu membuktikan diri mereka. 
"Orang akan memerhatikan kami. Ada lebih banyak tekanan," kata Dissanai Chitpraphachin, 23, yang dimahkotakan sebagai mak nyah tercantik Thailand pada 2007.

"Kami perlu menyiapkan diri lebih berbanding seorang wanita." Syarikat penerbangan itu pada mulanya dijangka terbang ke Korea Selatan, Hong Kong, Singapura dan China.

Syarikat itu berkata kelayakan untuk krew penerbangan mak nyah adalah sama seperti syarat pramugari wanita, dengan syarat tambahan mereka perlu kelihatan seperti wanita dari segi berjalan dan bercakap dan memiliki suara wanita serta kelakuan yang baik.

Walaupun hanya sedikit diskriminasi ke atas golongan mak nyah di Thailand, mereka masih belum diiktiraf secara rasmi sebagai wanita dan kad pengenalan mereka kekal tertulis 'lelaki.'

Dikenali sebagai 'katoey' atau 'ladyboys', golongan transjantina dan transeksual dilihat lebih ramai di Thailand  
berbanding negara lain, memiliki kerjaya utama dalam pelbagai bidang. – Reuters

Lakukan seks walaupun mangsa sudah mati

Posted: 10 Feb 2011 05:20 PM PST

Gila betul orang ini....saya petik dari myMetro

PHILADELPHIA: Polis berkata seorang lelaki berusia 22 tahun memberitahu dia mencekik tiga wanita akhir tahun lalu selepas membayar untuk khidmat seks dan kadangkala terus melakukan hubungan seks selepas mangsa sudah mati.

Antonio Rodriguez ditahan untuk perbicaraan selepas sesi pembacaan pertuduhan, semalam. Polis berkata, dia tidak tahu nama ketiga-tiga mangsa tetapi mengenali gambar mereka ketika ditemu bual selepas penahanannya bulan lalu berikutan sampel DNA yang berpadanan. Ketiga-tiga mangsa, Elaine Goldberg, Nicole Piacentini dan Casey Mahoney adalah wanita penagih dadah dan adakala melacur di jalanan. Pihak pendakwa raya berkata mereka cuba melawan ketika diserang Rodriguez. - AP



Pelatih dan anjing dipecat kerana hamil

Posted: 10 Feb 2011 04:48 PM PST

Dua anjing betina polis India dipecat kerana hamil , padahal kedua anjing betina itu adalah anjing pengesan yang sangat handal.

Keputusan pemecatan yang dikeluarkan oleh kepolisian pusat Chhattisgarh, India, bukan hanya anjing saja yang di pecat, tetapi kedua pelatih anjing itu juga ikut dipecat kerana dianggap lalai sehingga anjing-anjing itu jadi hamil.

Kedua pelatih anjing menafikan tuduhan itu dan menyalahkan kurangnya kandang punca terjadinya masalah ini.

Anjing pengesan bernama Seema dan Liza dibebas tugaskan setelah melahirkan anak-anak anjing padahal sebelumnya keduanya selalu mendapat pujian dari para atasan kerana kecekapan mereka mengesan dan menghidu baihan letuan ataupun dadah.

Tapi kini kedua haiwan tersebut terpaksa dikandangkan, kerana salah satu persyaratan yang harus dipatuhi adalah anjing pengesan kepolisian Chhattisgarh tidak bolehk hamil.

Akibat insiden tak diharapkan itu, komandan kepolisian memerintahkan penyelidikan untuk mengungkap penyebab 'kebocoran' dalam keamanan yang ketat sehingga kedua anjing tersebut boleh hamil.

Menurut salah satu pelatih anjing yang ikut dipecat, Mohan Gupta, insiden ini terjadi kerana kurangnya kandang yang ada di pusat polis Chhattisgarh.

"Kami selama ini tidak menyedari hingga akhirnya kami melihat perut kedua anjing ini membesar. Saya hanyalah seorang pelatih. Bagaimana mungkin saya bertanggung jawab atas anjing-anjing yang hamil ini?" katanya. (Yahoo News - Foto Ist)

Tangkap la....Kalau berani..

Posted: 10 Feb 2011 10:01 AM PST

berani....tangkap la....


Lelaki Tidak Sedar Tinggal Anak Selama 5 Hari

Posted: 10 Feb 2011 09:01 AM PST

BEIJING:    Seorang lelaki yang pelupa, tidak sedar meninggalkan anak lelakinya di stesen kereta api selama lima hari.

Qu Yuxue, 44, dari darerah Changchun, wilayah timur laut China, Jilin, bernasib baik bertemu semula dengan anaknya, Qu Pengxiang, 5.

Beliau mengambil masa dua bulan untuk mengesan semula anaknya yang dihantar ke sebuah rumah anak yatim, lapor New Culture Express.  ~~ Agensi

Lelaki ‘Tegang’ Selama 3 Minggu Berjaya Diselamatkan Melalui Pembedahan

Posted: 10 Feb 2011 08:15 AM PST

Seorang ahli perniagaan, yang menderita daripada masalah 'tegang' selama tiga minggu, telah diselamatkan oleh doktor-doktor bedah di Kolkata, India, selepas menjalani satu operasi pembedahan.


Lelaki berusia 55 tahun itu terpaksa melakukan pembedahan kecemasan selepas zakarnya mengeras dan 'tegang' selama 21 hari. Menurut laporan The Sun, operasi pembedahan selama sejam itu berjaya, tetapi ia menyebabkan lelaki itu mati pucuk.

"Lelaki ini mendapatkan rawatan terlalu lewat," Doctor Avishek Mukherjee berkata.

"Rawatan seperti ini perlu dilakukan dalam masa enam jam, jika tidak ia boleh menyebabkan kepada kematian, selain kemerosotan kemampuan zakar," jelasnya lagi.

Para doktor percaya bapa kepada dua orang anak ini menderita suatu simtom yang dipanggil priapism, yang dicetuskan oleh gangguan sistem saraf, dan mencegah darah daripada mengalir keluar daripada zakar.

"Semasa ia menegang, aliran darah terhenti," katanya.

"Jadi, ia terus 'tegang' selama lebih daripada satu jam, dan bekalan oksigen kepada zakar berkurangan dan boleh merosakkan organ. Jika bekalan ini terus tersekat lebih lama, zakar boleh menjadi busuk.

"Kami menyalirkan darah keluar dan melegakannya," Dr Mukherjee menambah.

Lelaki yang identitinya dirahsiakan telah dibenarkan keluar dari hospital.   ~~pulakdah

Lihat penyakit tumor budak kecil ini

Posted: 10 Feb 2011 07:25 AM PST

This is an example of a sacrococcygeal teratoma [sa-crow-cock-sa-jeal tear-a-toma], which is a tumor that affects roughly one out of every 35,000 births. The tumor is composed of "germ cells" which are supposed to become part of the reproductive system, but in this case have become tumorous.

Such large teratomas are largely a danger during delivery, or from the blood system of the tumor monopolizing too much of the baby's circulatory system. Often surgeons will remove the tumor while the baby is still in the womb, or deliver the baby by caesarian and operate afterwards.-rotten.com

Lampu merah maksudnya berhenti

Posted: 10 Feb 2011 06:00 AM PST

image


image
Bila langgar peraturan…semua orang menjadi susah…

[Hebat]Oscar budak 2 tahun yang punyai IQ setara EINSTEIN

Posted: 10 Feb 2011 05:00 AM PST

Oscar Wrigley, balita usia 2 tahun ini bukan sembarangkanak-kanak. Balita asal Reading, England ini memiliki nilai IQ 160. Setara dengan IQ  Albert Einstein.


Kegeniusan Oscar mulai nampak ketika dia mampu berbicara di usianya yang baru  9 bulan. Di usia 18 bulan dia mampu menghafal alfabet dari A sampai Z. Bahkan dia menguasai ribuan kosakata ketika usianya masuk 2 tahun. Padahal, kanak-kanak seusia dia umumnya baru menguasai sekitar 50 kosakata.

"Kosakatanya menakjubkan. Dia mampu mengucapkan kalimat kompleks. Suatu hari dia mengatakan kepadaku 'Ibu, sosis seperti berpesta di mulutku'," terang ibu Oscar, Hanna seperti dikutip detikcom.

Oscar lahir secara normal. Dia adalah anak dari pasangan ahli IT, Joe (29) dan ibu rumah tangga Hanna (26) yang tinggal di Reading, Inggris.



Keajaiban Oscar ini membuat ia diterima di Mensa, sebuah organisasi internasional bagi orang-orang yang memiliki IQ hebat.

Jurubicara Mensa, John Stevenage mengatakan jika Oscar adalah anak termuda yang bergabung dengan komuniti yang mensyaratkan anggotanya memiliki IQ minima 148

Wanita cantik dipecat kerana ejek bos di Facebook

Posted: 10 Feb 2011 04:00 AM PST

TRIBUNNEWS.COM – Jangan cuba melakukan hal aneh di Facebook terutama jika berbicara mengenai pekerjaan mereka di Facebook.



Sebuah lembaga pengelola ambulans di Connecticut, Amerika Syarikat (AS), memecat seorang karyawannya setelah dia mengkritik seorang supervisor. Tindakan ini dipertanyakan kerana melanggar kebebasan mengungkapkan pendapat.

Dawnmarie Souza dipecat kerana dianggap sangat keterlaluan mengejek supervisornya di Facebook. Dia juga menulis bahasa yang digunakan untuk pesakit sakit jiwa. "Saya suka bagaimana sebuah perusahaan membolehkan seorang berusia 17 tahun menjadi supervisor," tulisnya dalam posting Facebook tahun 2009.

Souza dan supervisor bertengkar karena tak membiarkan lembaga pekerja mewakilinya untuk memberikan respon terhadap pengguna layanan yang mengeluhkan atas pekerjaannya. Perusahaan tempat Souza bekerja,American Medical Response, menyatakan jika mereka memiliki kebijakan melarang membicarakan perusahaan di Facebook di mana mereka memasang foto mereka.

Pemecatan Souza dianggap melanggar aturan National Labor Relations Act. "Ini melanggar aturan National Labor Relations Act," kata pengacara dari National Labor Relations Board (NLRB), sebuah lembaga yang menjaga hak dan aspirasi pekerja. Namun, American Medical Response mengatakan tindakan yang mereka ambil adalah yang sepatutnya

Hebat betul mamat ni

Posted: 10 Feb 2011 03:00 AM PST


LETAK MAKLUMAT IKLAN

Pemilik anjing yang gila sanggup habis $160.000 untuk beli perhiasan anjing

Posted: 10 Feb 2011 02:00 AM PST

Louise Harris 31 tahun harus menjadi salah seorang pemilik anjing gila di dunia, setelah sanggup menghabiskan lebih dari $ 160.000 dalam enam tahun terakhir, membeli perhiasan dan aksesoris untuk ketiga haiwan peliharaan.

"Banyak orang berfikir aku gila, dan aku menyedari itu benar-benar di atasnya, tetapi saya ingin memberi mereka hidup yang terbaik untuk anjing saya " ujar Ms Harris, yang akan melakukan hampir apa saja untuk membuat tiga ekor anjing Yorkshire bahagia . Enam tahun yang lalu, dia jatuh cinta dengan Lola kecil, yang cuma besar telapak tangannya, Dia mula memesan pakai untuk anjingnya dan. kerana pakaian yang dibuat di England tidak cantik, dia mula memesannya dari Amerika Syarikat, dan dia juga telah membeli almari untuk keseluruhan untuk anjing kesayangannya.



Kerana keunikannya pengemis ini banyak dapat duit

Posted: 10 Feb 2011 01:30 AM PST

Bila kita perhatikan cara di mencari duit,kita jadi terpegun kerana
keunikan dan kemahiran tingginya.Dengan berus yang diletakkan ditopi
dia masih dapat menulis dengan begitu cantik dan kemas
dan selayaknya dia mendapat habuan yang banyak....




Bukan calang-calang orang yang mamapu berbuat begini...

Kerana internet dan buka 13 blog bapa jumpa anak yang telah hilang selama 3 tahun

Posted: 10 Feb 2011 12:00 AM PST

Pencarian serta kempen skala besar di internet oleh lelaki ini untuk menemukan anak hilang berakhir bahagia. Anak berusia enam tahun yang hilang itu kembali ke ayahnya setelah tiga tahun menghilang.

Pertemuan berlangsung dengan penuh kegembiraan dan terharu. Si ayah, Peng Gaofeng, bermukim di Shenzhen China. Dia tak dapat membendung air mata ketika bertemu anak lelakinya, Peng Wenle. Wenle ditemukan di Pizhou.

"Dia anakku. Tak salah lagi. Dia mengenaliku dan tahu bagaimana berbicara dengan dialek kami," ujar Peng.

Wenle diculik sejak 25 March 2008. Awalnya keluarga Wenle berputus asa sang anak boleh ditemukan lagi. Namun, berkat upaya si ayah menghebohkan pencarian anaknya melalui internet, Wenle dapat berjumpa lagi dengan keluarga. "Ini keajaiban, keajaiban yang tak mungkin menjadi nyata tanpa pertolongan orang ramai," kata Peng.

Peng mengaku membuka 13 blog internet dan menaruh foto anaknya di tiap tempat dia online, termasuk blog mikro sina.com. Kini, usahanya terbayar. Peng mengatakan, pengguna internet melaporkan mengetahui keberadaan anaknya.

Bersama polis, Wenle pun ditemukan dalam keadaan selamat di tempat yang telah di beritahu. [mor]

sumber :http://teknologi.inilah.com

Budak potong jari dan guna darahnya untuk tulis " I Failed Today''

Posted: 09 Feb 2011 11:40 PM PST

Agaknya dah terlampau tertekan sehingga pelajar ini sanggup
berbuat demikian....



STOMPer birdsama saw a schoolboy cutting his finger with a penknife and writing the words 'I FAILED TODAY' on a concrete bench at a badminton court near Fajar MRT Station in Bukit Panjang.

He said:

"I took this picture at a badminton court near Fajar LRT Station.

"I saw a teenage boy who seemed to be in upper secondary cutting his finger with a penknife and using his blood to write something on the concrete bench beside the badminton court.

"I think this is quite stupid. Why would anyone waste their blood on this kind of stuff?

"I took this picture when he went to some convenience store to buy some water to wash his blood away.

"Are students today under that much emotional torture?

"What's happening to our kids these days?"

Inilah iklan perfume Yves Saint Laurent di England yang dilarang tayangkan

Posted: 09 Feb 2011 10:40 PM PST

Iklan parfume terbaru Yves Saint Laurent atau YSL dilarang tayang di England setelah  sejumlah warga melayangkan protes. Iklan tersebut dianggap boleh memicu orang menggunakan heroin.

Parfume YSL 'Belle D'Opium' menampilkan artis dan model berasal Perancis, Melanie Thierry. Dalam iklan tersebut Melanie melakon tarian moder yang sensual. "Setelah menerima keluhan dari 13 penonton, kami setuju iklan tersebut tidak bertanggungjawab kerana aksi (model) di iklan itu boleh menggalakkan pemakaian ubat-ubatan terlarang," jelas jurucakap Advertising Standards Authority (ASA) seperti dilansir WWD.

ASA melanjutkan, iklan tersebut membuat orang untuk menyuntikkan heroin ke dalam tubuh. Makanya mereka memutuskan untuk tidak memberikan izin penayangan iklan YSL itu.

Pihak YSL membantah tegas larangan tersebut. Menurut mereka, tidak ada niat sama sekali untuk membuat iklan yang mempromosikan pemakaian heroin atau ubat-ubatan terlarang lainnya.