Adsense

Jumaat, 21 Januari 2011

borak kosong

borak kosong


Bayi yang di culik ditemukan semula setelah 23 Tahun

Posted: 21 Jan 2011 09:00 PM PST

 Mungkin ini yang disebut keajaiban! . Seorang perempuan 23 tahun yang diculik dari sebuah hospital ketika masih bayi kembali kepada orangtuanya setelah dia curiga tentang perempuan yang membesarkan dirinya.

Carlina White, baru berusia 19 hari ketika dia diculik dari Harlem Hospital pada 4 Ogos 1987 oleh seorang perempuan yang menyamar sebagai jururawat. Dia kini mulai terbiasa dengan kehidupan barunya. "Saya sangat bahagia, tetapi pada saat yang sama ada perasaan aneh kerana segala sesuatunya baru. Ini seperti dilahirkan kembali," katanya .

Seorang pengguna dadah Pettway telah membesarkan White,  di Bridgeport, Connecticut, sekitar dua jam dari New York. Pettway sekarang ditahan FBI berkait dengan kes penculikan itu. White, yang dibesarkan dengan nama Nedra Nance, mengatakan kepada keluarganya bahawa dirinya sering dipukuli ketika masih kanak-kanak. Ketika remaja, dia mula curiga dengan "ibu"-nya, terutama ketika si "ibu" menolak untuk menyerahkan sijil kelahiran ketika dia ingin mendapatkan surat izin mengemudi.

 Pettway akhirnya mengaku bahawa dia bukan ibu kandung White. Akan tetapi, dia menceritakan kisah yang bertentangan, termasuk bahawa ibu kandungnya seorang penagih dadah dan telah meninggal dunia kerana AIDS. White, menurut Pettway, telah diserahkan ibunya kepadanya.

"Saya selalu mencari hal-hal yang menjadi kesamaan kami, tapi saya tak punya persamaan dengan dia," kata White. Dia menambah, dirinya akhirnya menyedari bahawa dia tidak punya kemiripan fizik dengan Pettway.

Setelah pindah ke Atlanta bersama anaknya yang berusia enam tahun, Disember lalu White menelefon National Centre for Missing and Exploited Children ) dan mengatakan, "Saya merasa sepertinya saya tidak tahu siapa saya."

Para penyelidik, yang akrab dengan kes terpanjang yang belum terpecahkan di daftar mereka, menunjukkan foto-foto White sebelum diculik, kemudian disesuaikan dengan foto-foto diri White ketika masih bayi, yang diambil oleh "keluarga"-nya.

Ibu kandungnya, Joy White, yang meletakkan gambar anakya di almarinya, dihubungi pada 5 Januari. Joy yang baru berusia 16 tahun ketika anaknya  dilahirkan diberi khabar yang gembira bahawa bayinya masih hidup.  "Saya langsung tahu itu adalah dia. Saya sedang bekerja ketika itu. Saya menjerit dan menangis, lalu lari ke lantai bawah." Sebuah ujian DNA smengatakan bahawa Carlina White adalah putrinya.

Joy White mengatakan tentang penculik anaknya, "Saya ingin dia menderita. Saya ingin dia merasakan penderitaan sebagaimana yang saya alami selama 23 tahun."

Ini strawberry yang harganya sama dengan blackberry

Posted: 21 Jan 2011 08:00 PM PST

Strawberry raksasa  ini yang besarnya hampir sama dengan buah kedondong . Harganya hampir sama dengan harga Handphone BlackBerry. Bezanya yang ini berry benaran, manis bisa dimakan sementara blackberry yang cuma boleh dipicit sahaja.

Strawberry yang diproduksi di  Gifu, Kota Haneshima, Jepun diberi nama "Bijin Hime" atau Putri Cantik. Strawberry Putri Cantik ini satu biji beratnya lebih dari 80 gram dan memerlukan 30 tahun kajian untuk boleh membuat strawberry raksasa ini.

Kerana baru  percubaan, strawberry ini baru akan dijual sebanyak 500 pek (satu peknya 4 sampai 5 biji).

Maut kerana besarkan buah dada

Posted: 21 Jan 2011 07:00 PM PST

Tak bersyukur dengan apa yang ada.....saya petik dari myMetro

BERLIN: Seorang daripada peserta program televisyen realiti Big Brother mati akibat kegagalan pembedahan membesarkan buah dada, lapor media semalam.

Aktres filem lucah, Sexy Cora, disahkan mati akibat kegagalan otak dan berada dalam koma selama sembilan hari di sebuah klinik di Hamburg, Jerman.


Keluarga Sexy - atau nama sebenarnya, Carolin Berger - dihubungi pihak hospital pada minggu lalu.


Sumber berkata, otak wanita itu tidak mendapat bekalan oksigen selama 15 minit sebelum keadaannya menjadi kritikal.


Dia mencipta nama dalam program berkenaan apabila mandi berbogel di depan kamera. - TS

Merpati digunakan untuk menghantar dadah ke penjara

Posted: 21 Jan 2011 06:00 PM PST

Fuuh! macam-macam cara digunakan.....saya petik dari kosmo online

BUCARAMANGA, Colombia - Pihak berkuasa Colombia menangkap seekor burung merpati yang membawa dadah untuk diseludup ke dalam sebuah penjara, lapor sebuah akhbar kelmarin.

Seekor burung merpati yang membawa dadah seberat 0.05 kilogram itu terbang menuju ke arah sebuah penjara namun ia telah ditangkap oleh dua orang anggota polis selepas mereka melihat ia berada di tanah dan seolah-olah memerlukan pertolongan.

Burung itu jatuh kerana paket dadah ganja yang diikat pada tubuhnya itu terlalu berat untuk dibawa terbang.

"Ini merupakan kes terbaru dalam jenayah licik. Mereka cuba menyeludup dadah ke dalam penjara dengan menggunakan burung merpati terlatih," kata Ketua Polis Burcaramanga, Jose Angel Mendoza.

Geng dadah Columbia sering menggunakan pelbagai taktik pelik untuk melakukan jenayah termasuk mengguna burung kakak tua terlatih sebagai pengintip. - Agensi

Rakyat China takut tua

Posted: 21 Jan 2011 05:00 PM PST

KEMUNCULAN ramai pengemis disebabkan ramai rakyat China yang kurang bersedia menempuh usia tua dengan cukup tabungan.
Satu tinjauan umum sebuah badan penjagaan kesihatan ternama British mendapati, rakyat China antara yang paling bimbang apabila usia mereka sudah meningkat tua, lapor akhbar China Daily semalam.
Kajian meliputi 12 buah negara itu menunjukkan 28 peratus warga China tertekan memikirkan umur sudah bertambah malah lebih separuh daripada responden berusia 45 tahun menganggap diri mereka sebagai orang tua.
Namun, apa yang menarik menerusi kajian yang dijalankan pada Jun dan Julai lalu mendapati, 72 peratus daripada responden yang berusia 65 tahun ke atas tidak berasa umur mereka sebagai sudah lanjut.
Tinjauan itu juga menunjukkan satu pertiga rakyat China tidak membuat tabungan ketika umur muda bagi menghadapi usia persaraan manakala 46 peratus tidak mengambil insurans sebagai persediaan apabila tua.   ~~Agensi

sumber : mran3238.wordpress.com

Anjing purba di jadikan kawan dan makanan

Posted: 21 Jan 2011 04:00 PM PST

Sekarang anjing dikenal sebagai sahabat atau penjaga manusia. Namun pada zaman purba, haiwan  ini  dijadikan santapan.

Ilmuwan meyakini ribuan tahun lalu, anjing adalah kawan setia sekaligus sumber makanan manusia. Ini bukan hal mengejutkan, mengingat masyarakat Korea masih memakan daging anjing. Namun ilmuwan mengatakan telah menemukan potongan tulang dari anjing peliharaan paling awal di Amerika.

Ahli juga menyimpulkan anjing itu dikembangbiakkan untuk dimakan sekaligus anjing untuk berburu dan dipelihara. Samuel Belknap III dari University of Maine menemukan fragmen sementara yang berasal dari kotoran manusia yang ditemukan di barat daya Texas, Amerika Syarikat, pada 1970.

Berdasarkan uji kaji karbon, tulang itu berusia 9.400 tahun dan milik dari seekor anjing, bukan serigala atau rubah. Fragmen itu ditemukan berada di dalam tumpukan kotoran manusia dan berwarna orange-cokelat kerana melalui saluran pencernaan.

Belknap dan ilmuwan lain dari University of Maine dan Universitu of Oklahoma bidang antropologi molekular, menegaskan bahawa anjing memegang peranan penting dalam pembentukan kebudayaan manusia selama ribuan tahun.

Sebagai tambahan, arkeolog Robert Wayne dari UCLA menemukan bukti keberadaan anjing 31.000 tahun lalu di Belgium, 26.000 tahun di Republik Chez dan 15.000 tahun lalu di Siberia. Namun fungsi anjing itu belum diketahui secara jelas. [vin]

Gila seberang jalan pun sempat buat projek

Posted: 21 Jan 2011 10:01 AM PST

image
Dah dasar namanya binatang..mana sempat jelah…..

Dah cedera teruk pun masih kurang ajar

Posted: 21 Jan 2011 09:40 AM PST

Google Street View yang mempamerkan foto  di beberapa lokasi dunia bikin sensasi lagi. Kini foto seorang mangsa kemalangan yang mengacukan jari tengah ke ambulans.

Mengacukan jari tengah merupakan tradisi tidak sopan di Amerika Syarikat kerana melecehkan pihak lain. Seorang lelaki tidak dikenal yang berlumuran darah tertangkap kamera Google Street View yang berada di sekitar lokasi Birmingham, England.

Gambar yang nampak kabur itu diambil sekitar jalan St. Margaret, area Ward End. Lelaki berkepala botak itu nampak berbaring di tandu dengan darah berlumuran yang nampak jelas di bahagian belakang kepala.

Dua petugas polis dilihat sedang mengambil pernyataan dari lelaki itu, sementara pekerja ambulans mengubati luka-lukanya.

Google Street View memang menjadi kontroversi di masyarakat kerana dianggap melanggar privasi individu serta berisiko terhadap keamanan rumah. Beberapa negara menyerang layanan yang muncul sejak 2008 ini.

Seorang lelaki yang sedang buang air kecil di kebun, pasangan yang keluar dari kedai seksual dan pasangan remaja yang tertangkap kamera sedang berciuman sering muncul di Google Street View. [vin]

sumber : teknologi.inilah.com

Adegan yang tak sanggup di lihat

Posted: 21 Jan 2011 08:50 AM PST

12954844236098414

Mungkin akibat dah tak tahan sangat. Dia lepaskan saje-saje dah tak peduli orang lain..
Namun kesian perempuan ini..malu....

Aksi budak kecil perempuan hisap rokok

Posted: 21 Jan 2011 07:00 AM PST

Gayanya mengalahkan orang dewasa tetapi kesian melihatnya...
Inilah orang yang buat kapal selam sendiri

Posted: 21 Jan 2011 06:00 AM PST

Tao Xiangli,  34 tahun dari China, menghabiskan masa selama dua tahun untuk membuatbkapal selam  sendiri berfungsi secara penuh.
Tao bukanlah orang pertama untuk membangun sebuah kapal selam buatan sendiri, tapi itu tidak membuat prestasinya pun kurang mengesankan. Terutama kerana dia melakukannya dengan menggunakan tong minyak dan alat-alat yang dibeli dari tempat buangan barang.
Dia membuat ujikaji di sebuah tasik di luar Beijing. Kapal selam buatan sendirinya memiliki periskop, motor elektrik, manometer, dua kipas, pusat kawal dan hanya memerlukan $ 4.385 untuk membuatnya.
Foto oleh Reuters
Si mondok yang terperangkap

Posted: 21 Jan 2011 05:00 AM PST

Inilah nasib si mondok yang terperangkap...

Inilah akibat bila buaya cuba makan belut elektrik

Posted: 21 Jan 2011 04:00 AM PST

Video kucing boleh mengira

Posted: 21 Jan 2011 03:00 AM PST

Dapat lesen memandu setelah 960 kali ujian

Posted: 21 Jan 2011 02:00 AM PST

Pantang menyerah. Itulah Cha Sa-soon. Demi mendapatkan sebuah lesen memandu, dia rela mencuba ujian sampai 960 kali.

Apabila dia berhasil mendapatkan lesen itu dia siap membeli sebuah kereta.

Pejabat  berita Yonhap mengatakan, Cha hampir setiap hari menjalani ujian untuk mendapatkan lesen sejak April 2005. Dia mengatakan perlu membeli sebuah kereta  kecil kerana ingin mengunjungi anak-anaknya serta untuk keperluan perniagaannya, iaitu menjual sayur-sayuran.Hebat  semangat Ibu Cha, pantang menyerah.(link)

Ikan berkaki dan mirip hamster di Mexico

Posted: 21 Jan 2011 01:00 AM PST
Axolotl (Ambystoma mexicanum) is a type of salamander that spends its life in the form of larvae. Exotic animals unique nan is sometimes referred to as "Mexican Walking Fish" because he looks like a fish that has hands and feet. However, the Axolotl is not actually a kind of fish, but rare type of salamander found in Mexico City. Axolotl length can reach 30 cm, but the average size is only 15 cm. The color of their bodies the average black or brown kepirangan and many are albino with such funny colors pink. These animals have gills that are outside his body. Gill seems to be beside her head so that a cursory look like horns. Eastern people often creates a fantasy that is associated to a legend of the dragon, so they often referred to as dragon fish.

sumber: www.cornermystery.com

Nenek super belasah pencuri dengan tongkatnya

Posted: 21 Jan 2011 12:00 AM PST

Doris Thiele adalah seorang nenek berusia 84 tahun dengan keberaniannya yang luar biasa dia  berkelahi dengan seorang pencuri yang cuba untuk masuk ke rumahnya dan memukulnya dengan tongkat yang biasa dia gunakan untuk berjalan.Leon Ingram, 34, seorang pengguna heroin menanduk kaca jendela untuk memecahkannya dan berusaha melarikan diri, namun jejak darah menyebabkan dia tertangkap. Dia dihukum penjara selama tiga tahun di Southampton Crown Cours etelah mengakui aksi perompakan tersebut dan menulis surat meminta maaf.


Mrs Doris Thiele dan anaknya sedangs tidur di rumah mereka di New Milton, Hampshire, ketika Mrs Thiele bangun dan melihat lampu menyala. Dia menyangka anaknya mungkin sakit, dia bangun dan dia dihadang Ingram sehingga terjadi perkelahian. "Saya memutuskan untuk berdiri melawannya, tapi menjerit ketika dia datang menyerang ke arahku,"katanya.

"Anak saya bergegas keluar dari biliknya dan meletakkan lengan di lehernya. "Dia terus berteriak tapi aku menyambar tongkat ayah saya berjalan dan terus memukul dia. Saya tidak akan membiarkan dia pergi dan dia tahu itu." Pasangan itu kemudian diberi penghargaan keberanian oleh polis atas tindakan mereka.

Inilah Racun Pembunuh Yasser Arafat

Posted: 20 Jan 2011 11:00 PM PST

Sekian lama jadi misteri, seorang penasihat senior pemimpin Palestina Yasser Arafat mengatakan penyebab kematiannya kerana keracunan thallium. Zat apakah itu?

Thallium (TI) ditemukan oleh Sir William Crookes pada 1861. Ketika terlepas ke udara, thallium berkilat seperti logam dan langsung mengeluarkan asap kebiruan.

Sebuah oksida berat terbentuk dalam TI jika dibiarkan di udara, dan jika ditambah air maka hidroksida terbentuk. Logam ini sangat lembut dan lunak dan boleh dipotong pisau.

TI digunakan untuk membuat kacamata khusus lensa reflektif. Garam TI digunakan sebagai bahan reaksi dalam riset kimia. TI sulfat dijual di negara sederhana di mana pertisida masih diizinkan. Namun di negara Barat, TI dilarang.

Elemen dan senyawa TI bersifat racun atau toksik dan harus ditangani dengan hati-hati. TI tak banyak dipakai manusia dan hanya digunakan sebagai racun tikus dan bahan industri kimia dan teknik elektro.

Secara efektif, tubuh manusia boleh menyerap TI, khususnya melalui kulit, organ-organ pernafasan dan saluran pencernaan. Keracunan TI biasanya kerana tak sengaja terekspos racun tikus yang isinya sejumlah besar adalah sulfat TI.

Akibatnya, perut akan sakit dan sistem saraf mengalami kerosakan. Dalam beberapa kes, kerosakan tak boleh dikembalikan dan akan segera mati. Ketika manusia selamat dari keracunan TI, konsekuensi dari gangguan sistem saraf pun mengancam, termasuk gemetar, lumpuh dan perubahan perilaku.

Jika bayi belum lahir keracunan TI, maka bayi akan mengalami gangguan bawaan. Akumulasi TI di tubuh manusia memiliki kesan kronik, seperti kelelahan, sakit kepala, depresi, kurang nafsu makan, sakit kaki, rambut gugur, dan gangguan penglihatan.

Efek lebih lanjut adalah saraf merasakan rasa sakit dan nyeri sendi. Hal tersebut merupakan konsekuensi serapan TI melalui makanan.

Arafat meninggal pada 2004  di Ramallah. Dia perlahan sakit dengan beberapa gejala tersebut hingga akhirnya koma dan menghembuskan nafas terakhir. [vin]

sumber : teknologi.inilah.com

Terjatuh ke dalam kolam saat SMS,menjadikan wanita ini populer di YouTube

Posted: 20 Jan 2011 10:30 PM PST

Peringatan bahaya SMS sambil memandu sudah kerap terdengar. Namun, belanja atau berjalan-jalan di mall sambil sms juga berbahaya.

Kamera CCTV sebuah mall merakamkan seorang wanita sedang menggunakan handphone. Nampaknya, dia keasyikan dengan handphonenya dan tak dia sedar sebuah kolam air panjut besar di depannya. Tersandung tepian kolam, wanita itu jatuh ke dalam kolam air.

Wanita malang itu kemudian basah kuyup, dan barang bawaannya pun basah terkena air. Kemudian, video ini disiarkan ke YouTube dan jadi perhatian orang dalam waktu yang singkat.

Jumlah aksesnya video itu terlah mencapai satu juta kali. Sepeti dikutip DailyMail, jika diperhatikan, wanita itu begitu fokus pada handphonenya. Dia berjalan lurus tanpa memperhatikan sekeliling. Hasilnya, dia tercebur dan memalukan dirinya sendiri.

Peristiwa itu terjadi di mall di wilayah Pennsylvania, Amerika Syarikat (AS).  Dia menjadi bintang di YouTube karena video itu.(link)