Adsense

Isnin, 25 Februari 2013

My Gosip .com | Gosip Artis Malaysia Terkini Dan Gambar Artis Malaysia

My Gosip .com | Gosip Artis Malaysia Terkini Dan Gambar Artis Malaysia


Aidil Zafuan Bersedia Lafaz Cerai – Rita Rudaini Tidak Setuju

Posted: 24 Feb 2013 09:37 PM PST

Posted: 25 February 2013 at 1:37 pm  

Rita Rudaini dan peguam

Pergolakan rumah tangga antara Rita Rudaini dan Aidil Zafuan yang sudah lama terjetus masih lagi buntu menemui jalan penyelesaian.. Hari ini, telah berlangsungnya prosiding permohonan perceraian yang bertempat di Mahkamah Rendah Syariah Seremban, Negeri Sembilan..

Aidil Zafuan yang diwakili oleh peguam Nor Arif menegaskan yang beliau sudah bersedia untuk melafazkan cerai pada hari ini.. Aidil juga mengatakan yang dia tidak mahu lagi meneruskan proses perbicaraan kerana perbincangan sudah banyak kali dibuat namun masih belum menemui jalan penyelesaian..

"Saya sudah tidak sayangkan dia. Saya tak ingin lagi hidup begini sebab dah berlarutan dan tiada jalan penyelesaian", kata Aidil apabila ditanya oleh Hakim Hamizan Mohd Nor sama ada dia masih sayangkan isterinya..

Rita Rudaini bagaimanapun tidak bersetuju dengan keputusan Aidil untuk mengakhiri perkahwinan mereka dengan penceraian, Rita yang diwakili peguam Datuk Mohd Zaidi Mohd Zain memohon untuk berbincang semula dan ditubuhkan satu jawatankuasa pendamai…

Rita Rudaini yang ditanya oleh Hakim Hamizan Mohd Nor adakah dia masih menyayangi suaminya?, Jawab Rita,

"Selagi dia masih sah sebagai suami saya, saya sayangkan dia. Saya hanya mahu tahu apa kesalahan saya sehingga dia mahu menceraikan saya", ujar Rita dengan nada sebak.

Disebabkan itu, Pihak Mahkamah telah memutuskan agar satu jawatankuasa pendamai ditubuhkan oleh pegawai Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Negeri Sembilan pada 8 Mac ini bagi memberi peluang kedua-dua pihak berbincang dan mencari jalan penyelesaian.. Sekiranya selepas itu masih tiada lagi jalan penyelesaian, Barulah lafaz cerai boleh dibuat.

Aidil zafuan dan peguam

Sumber:malaysiandigest

Chacha Maembong Lupakan Pelajaran Demi Dunia Lakonan

Posted: 24 Feb 2013 08:24 PM PST

Posted: 25 February 2013 at 12:24 pm  

Chacha Maembong

Siti Aisyah Maembong atau lebih dikenali sebagai Chacha Maembong, 17, telah membuat keputusan yang agak ehem apabila dia mengambil keputusan untuk meninggalkan pelajaran dan fokus di dalam dunia lakonan yang diceburinya.. Chacha yang kini berusia 17 tahun dan bakal menduduki peperiksaan SPM tahun ini bagaimanapun akan melupakan pelajarannya buat sementara waktu demi kerjaya lakonannya.. Adik kepada Emma Maembong ni bagaimanapun akan menyambung pelajarannya kembali apabila dia sudah bersedia kelak..

"Chacha memang sangat meminati dunia seni ini lebih-lebih lagi dalam bidang lakonan. Sejak dari kecil lagi Chacha minat berlakon tetapi Chacha lebih aktif dalam bidang peragaan dan sekarang ini Chacha mahu fokus kepada lakonan,"

"Tahun ini Chacha akan fokus untuk karier dan apabila sudah bersedia untuk mengambil peperiksaan SPM Chacha akan kembali belajar seperti biasa," ujar Chacha ringkas.

Namun tambah Chacha lagi, penglibatannya dalam bidang seni ini bagaimanapun bersyarat, Dia tidak boleh berpakaian seksi dan terlalu daring apabila bergambar dengan artis lelaki lain..

"Ayah kata Chacha boleh berlakon dengan syarat Chacha tidak boleh memakai pakaian yang terlalu seksi atau menjolok mata. Biarlah pakaian tersebut sesuai dengan usia Chacha.

"Selain itu, sekiranya Chacha mahu bergambar dengan pelakon lelaki, Chacha juga tidak dibenarkan terlalu rapat atau beraksi 'daring'. Chacha sangat menghormati keputusan ayah dan mengikuti apa sahaja kehendaknya kerana Chacha tahu ayah seorang yang tegas tetapi baik hati dan sangat menyayangi anak-anaknya,"

Chacha Maembong dan emma maembong

Sumber:Gua