Adsense

Sabtu, 9 Julai 2011

My Gosip .com | Gosip Artis Malaysia Terkini Dan Gambar Artis Malaysia

My Gosip .com | Gosip Artis Malaysia Terkini Dan Gambar Artis Malaysia


Filem Tolong Awek Aku Pontianak

Posted: 08 Jul 2011 09:42 AM PDT

Artis Malaysia filem  | 9 July, 2011

{EAV_BLOG_VER:9af08ff3432a7798}
tolong awek aku pontianak posterSinopsis Tolong Awek Aku Pontianak:- Percintaan dari dua dunia berbeza… Sebuah filem komedi seram yang mengisahkan Bob, berperwatakan lurus bendul dan baik hati yang bekerja di sebuah syarikat periklanan, di bawah penyeliaan Faizal. Selepas berpisah dengan teman wanitanya (Ina), Bob dan kawannya, Pian berpindah ke sebuah apartment lain. Kehidupan baru Bob bermula selepas berpindah dan bertemu dengan dua beradik iaitu Maya dan Liyana. Pada mulanya Liyana tidak menyenangi kehadiran Bob dan Pian kerana takut identiti mereka terbongkar.

Namun selepas menguji Bob, mereka mengakui bahawa Bob tidaklah seperti yang mereka sangkakan. Sejak itu, mereka berempat menjadi kawan baik. Hubungan Bob dan Maya pula bertambah rapat selepas insiden beg Maya diragut. Selepas bertemu Maya di rumah Bob, Faizal melamar Maya untuk bekerja di syarikatnya. Faizal cuba memikat Maya, namun hampa. Kemudian Faizal berpakat dengan Kamal untuk menakutkan Maya. Tetapi berlaku sebaliknya, Faizal dan Kamal pula yang ketakutan setelah dikacau oleh pontianak. Faizal mula curiga dengan kehadiran Maya dan menyuruh Kamal mencari bomoh untuk menyiasat kehadiran pontianak dipejabatnya.

Faizal menyatakan keraguannya tentang Maya kepada Pian dan mereka berpakat untuk membongkar identiti Maya dan Liyana. Di parti yang diadakan oleh Faizal, mereka melakukan pelbagai cara untuk membuktikan Maya dan Liyana adalah pontianak. Benarkah Maya dan Liyana pontianak? Dan apa pula hubungan Nadia dengan dua beradik itu? Semuanya akan terjawab dalam filem `Tolong! Awek Aku Pontianak!'.

Tajuk Filem:
Tolong Awek Aku Pontianak

Pengarah:
James Lee

Penerbit:
Tayangan Unggul Sdn. Bhd.

Dipawagam:
7 Julai 2011

Pelakon Tolong Awek Aku Pontianak:
Zahiril Adzim
Sazzy Falak
Liyana Jasmay
Sufian Mohamed
Nurul
Rashidi Ishak
Yus Waisar
Syanie
Harun Salim Bachik
Faezah Elai
Nasrizal Ngasri
Dato' Jalaluddin Hasan
Afdlin Shauki
Ruminah Sidek
Jehan Miskin

Trailer Tolong Awek Aku Pontianak:

Anda sudah menonton filem ini? Sila tinggalkan review di bahagian komen untuk panduan penonton yang lain..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.