Adsense

Selasa, 10 Mei 2011

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Nur Kasih The Movie Meruntun Rasa & Jiwa

Posted: 10 May 2011 05:00 PM PDT

FILEM WAJIB TONTON 2011: APABILA CINTA, PERPISAHAN DAN PENGORBANAN BERSEMI DALAM NUR KASIH THE MOVIE

Mengalirnya air mata seseorang itu menunjukkan dia sedang bermain dengan emosi jiwanya dan akalnya ketika itu memikirkan kebenaran akan emosinya. Tetapi sejauh manakah kita dapat menilai keikhlasan kejernihan air mata yang menitik jatuh itu?

Ramai yang menangis kerana tidak mampu menanggung sesuatu yang dibebani, namun tidak ramai yang menangis kerana kesalahan diri sendiri yang tidak pernah peka dengan tanggungjawab untuk menggalas sesuatu beban itu.

Itulah ia kesedaran. Kesedaran yang terpukul ke dalam jiwa, melahirkan satu perasaan bersalah yang akhirnya membangunkan minda untuk kembali berfikir dengan waras. Inilah salah satu pembawaan tanggungjawab yang disandarkan pada filem Nur Kasih The Movie kepada masyarakat.

Bukanlah mahu mengatakan penonton perlu menangis ketika menonton filem ini. Tetapi penerimaan mesej yang bakal mereka dapat tidak setanding dengan mana-mana filem bertemakan cinta sebelum ini. Kerana suntikkan cinta dalam Nur Kasih ini bersemadi bersama tragedi perpisahan dan amukan pengorbanan yang mencetuskan satu hembusan tepat ke jiwa sanubari penonton.

Maka sebab itulah air mata jernih semula jadi akan muncul walaupun tanpa anda pinta. Ia merupakan sesuatu yang datang tanpa anda sedari. Itulah penangan hebat yang Nur Kasih The Movie janjikan!

Nur Kasih The Movie

Sebenarnya, masih banyak lagi yang belum diceritakan. Masih banyak yang belum diselesaikan dan masih banyak juga persoalan tidak berjawab. Kejayaan siri dramanya, Nur Kasih yang mengumpul penonton seramai 19 juta membuatkan pengarah tersohor Kabir Bhatia bersama isteri tercinta, Mira Mustafa berasa terpanggil untuk menyudahkan kesimpulannya. Ramai yang ternanti, ingin menyaksikan kesinambungan perjalanan tiga jiwa yang sememangnya menjadi ikon yang seakan memberi sokongan dan semangat dalam pencarian sebenar erti kehidupan.

Koloborasi Film Scape Sdn Bhd bersama-sama Grand Brilliance dan Juita Viden Sdn Bhd ini secara terang-terangnya bakal mencipta satu lagi sejarah dalam dunia perfileman dengan terhasilnya sebuah filem yang diangkat dari siri drama popular. Filem Nur Kasih The Movie, sebuah filem bercirikan islamik, kesinambungan dari 26 episod siri drama Nur Kasih, bakal membuatkan suasana hening di dalam panggung. Tenang. Pengamatan. Penuh keinsafan.

Kerja keras tenaga kerja produksi filem ini juga harus dihargai. Bukan mudah untuk menjalankan dakwah menerusi filem yang berjaya menarik perhatian ramai. Kerana terhasilnya filem ini demi memenuhi permintaan peminat yang mengharapkan agar siri Nur Kasih dapat disambung lagi. Sebuah karya yang menggabungkan tiga elemen penting dalam kehidupan seharian manusia iaitu cinta, perpisahan dan pengorbanan menampakkan satu penghasilan yang cukup meninggalkan kesan di hati penonton.

Sedikit imbasan penceritaan untuk tiga watak utama yang mempunyai aura tersendiri ini iaitu Nur Amina, Adam dan Aidil. Masing-masing dipegang peranannya oleh Tiz Zaqiah, Remy Ishak dan Fizz Fairuz. Bermulalah kisah mengenai dua beradik yang membesar dalam keluarga yang mementingkan keagamaan. Aidil, selayaknya menjadi seorang abang kerana sifat penyabar dan tanggungjawabnya selain merupakan seorang lelaki yang sangat budiman seperti mengikut perihal ayahnya. Adiknya Adam pula tidak begitu. Hanyut dengan dunia sementaranya yang penuh dengan maksiat.

Dirinya semakin memberontak apabila terpaksa menuruti wasiat ayahnya yang ingin menjodohkan dirinya dengan Nur Amina, seorang gadis kampung yang pada anggapannya bukanlah secocok dengan dirinya yang moden. Nur Amina taat menuruti permintaan ibubapanya supaya dia berkahwin dengan Adam walaupun dirinya seperti tidak bersedia. Aidil merestui walaupun hatinya memendam perasaan terhadap Nur Amina. Mereka bertiga menempuhi segala getir walau adakalanya terpaksa menerima pahit yang sukar ditelan. Namun ianya berbaloi apabila akhirnya Adam mula kembali ke jalan yang lurus, Aidil menemui cinta hatinya dan Nur Amina mampu melemparkan senyuman manisnya kembali.

Enam tahun kemudiannya, menerusi filem Nur Kasih The Movie, sekali lagi dugaan datang menerpa mereka yang sedang berbahagia. Kali ini lebih dasyat. Hingga ketiga-tiganya hampir jatuh tersungkur, lemah untuk kembali bangun meneruskan pencarian hidup. Namun cinta mereka terhadap-Nya mengatasi segala-galanya. Sisa kekuatan yang masih ada dikumpul kembali walaupun ada perkara yang perlu mereka lepaskan pergi. Perpisahan yang menguji sejauh mana cinta sejati Adam dan Nur Amina dan pengorbanan suci Aidil yang telah berjanji pada dirinya untuk sentiasa ada di antara Adam dan Nur Amina. Saksikan kesudahan kisah mereka yang pasti meninggalkan satu kenangan yang pastinya sukar dilupakan.

Hayatilah perjalanan cerita yang telah digarap dengan sebaik mungkin ini dalam mengekalkan kesinambungan yang terhebat. Anda akan merasakan satu aura yang mungkin dicari-cari selama ini.

Sebuah filem tahun 2011 yang wajib ditonton bagi mereka yang bukan saja telah mengikuti siri drama 26 episodnya tetapi juga kepada insan yang bergelar manusia yang sedang menjalani kehidupan di dunia ini. Jalan manakah yang anda telah lalui sekarang bagi menuju ke suatu tempat yang abadi? Nur Kasih The Movie – Perjalanan Menuju Abadi…di pawagam 19 Mei ini.

Antara gambar behind the scenes yang meruntun jiwa

Nur Kasih The Movie

Nur Kasih The Movie

Nur Kasih The Movie

Nur Kasih The Movie

Nur Kasih The Movie

Nur Kasih The Movie

Nur Kasih The Movie

Nur Kasih The Movie

Nur Kasih The Movie

Nur Kasih The Movie

Nur Kasih The Movie

Fizz Fairuz

Fizz Fairuz di Malam Gala Nur Kasih The Movie

Syafie Naswip

Syafie Naswip di Malam Gala Nur Kasih The Movie

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Tags: , , ,

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

 • Lagu Filem Nur Kasih The Movie Tanpamu Sabhi Saddi & Helena
 • Gambar Ilyas Suhaimi Anak Fizz Fairuz Nur Kasih The Movie
 • Tayangan Filem Dua Hati 1 Jiwa Dan Pisau Cukur
 • Sinopsis Filem Cintaku Forever Lakonan Yusri KRU & Revalina S Temat
 • Movie Carnival 2008
 • Gambar Siti Eja Tampil Simple di Majlis Pra Tonton Filem Sepi
 • Gambar Tiz Zaqyah, Fizz Fairuz, Remy Ishak di Jordan
 • Lirik Lagu Sudirman – Bila Wajahmu Aku Bayangkan
 • Ucapan SMS Salam Aidilfitri Awal Ashaari
 • Lagu Tema Drama Nur Kasih
 • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

  Living With A Superstar Shah Rukh Khan Di TV1

  Posted: 10 May 2011 04:55 PM PDT

  RTM Kongsi Kisah Peribadi Shah Rukh Khan Dalam Living With A Superstar Shah Rukh Khan Di TV1

  Khas buat penonton setia salurannya, Radio Televisyen Malaysia (RTM) menghadiahkan tayangan khas siri superstar Bollywood Shah Rukh Khan yang secara eksklusifnya berkongsi dunia peribadi bintang popular seluruh dunia itu.

  Program Living With A Superstar Shah Rukh Khan yang telah pun mula bersiaran 8 Mei lalu menemui penonton setiap Ahad, jam 3.05 petang di TV1 ternyata menerima sambutan baik penonton yang sebelum ini teruja mahu mengetahui kisah peribadi bintang pujaan yang telah menerima Darjah Mulia Seri Melaka (DMSM) sempena hari jadi Yang Dipertua Negeri, Tun Mohd. Khalil Yaakob ke-70, tahun 2008 lalu.

  Penganugerahan itu sekaligus menjadikan Shah Rukh Khan, yang dilahirkan di New Delhi pada 2 November 1965, artis Bollywood pertama bergelar Datuk. Anugerah yang diterima bagi mengenang jasa Shah Rukh Khan dalam bidang seni dan perfileman di peringkat antarabangsa, termasuk di Malaysia.

  Sepanjang 10 episod siarannya, Shah Rukh Khan yang terkenal menerusi filem Kuch Kuch Hota Hai (1998) mempunyai ijazah sarjana dalam bidang komunikasi dari Jamia Millia Islamia University itu berkongsi format televisyen yang unik dimana untuk pertama kalinya, penonton dibawa ke dalam dunia peribadi dan eksklusif Shah Rukh Khan.

  Program ini menyajikan penonton dengan mengintip ke dalam kehidupan superstar itu dan sekaligus mengetahui pengalaman seumur hidupnya. Malah turut dipaparkan aspek kehidupan peribadinya yang selama ini tidak pernah sekalipun dengan peminatnya.

  Penonton disajikan dengan relaliti kehidupan seharian yang lengkap Shah Rukh Khan bersama keluarga ketika masa bercuti, hubungan dengan isterinya, adik-beradik, anak-anak dan teman-temannya dalam program khas yang diarahkan oleh pengarah terkenal Samar Khan.

  Siri ini pastinya bakal mengubah seni membuat filem dokumentari dimana ia membolehkan penonton televisyen menjadi sebahagian dari kehidupan superstar dan saksi saat-saat paling peribadi dan kehidupan peribadi rutin seharian.

  Seterusnya menerusi program ini turut menyoroti pengalaman Shah Rukh Khan sebagai duta jenama untuk produk, penglibatannya dalam filem Nama Saya Khan dan caranya bekerja dengan krew penerbitan filem yang bekerja untuknya.

  Pastinya penonton bertuah kerana menerusi program ini, Shah Rukh Khan membongkar rahsia bagaimana cara dirinya bertindak untuk merencana visi dan masa depannya kelak. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai bintang hebat ini, pastikan anda meluangkan masa hujung minggu menyaksikan Program Living With A Superstar Shah Rukh Khan setiap Ahad, jam 3.05 Petang di TV1.

  My Name is Khan -Shah Rukh

  Tags: , , , , , , , ,

  Tags: , , , , , , , ,

  Click on the following buttons to share this article with your friends:

  Baca artikel lain yang berkaitan:

 • Gelaran Datuk Kepada Shah Rukh Khan Timbul Isu?
 • Konsert Shah Rukh Khan di Melaka 11 Disember 2009
 • OM SHANTI OM LAKONAN SHAH RUKH KHAN, AMITABH BACHCHAN
 • Gambar Shah Rukh Khan Terima Anugerah Datuk
 • Video Shah Rukh Khan Terima Pangkat Datuk di Melaka
 • Biodata Sharifah Amani Pelakon Filem Muallaf
 • Filem Hindi Terbaik di TV3 Sepanjang Mei & Jun
 • XPAX IGNITES RIHANNA LIVE IN KUALA LUMPUR
 • Pelancaran Drama Sari Maya Lakonan Zizie Ezette, Kuza, Nabila Huda
 • Slumdog Millionaire Winner
 • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.