Adsense

Jumaat, 8 April 2011

Celebrity News

Celebrity News


Cerita Lawak : Kisah Tikus Bucau Dengan Ayah

Posted: 08 Apr 2011 08:40 AM PDT

Mungkin ini adalah kisah si penulis dengan keluarganya yang mengamit keadaan kerana ada sesuatu yang berlaku hinggakan si anak tidak dapat lupakan. Berikut cerita yang sempat ZoOm "Upload" untuk pembaca di ZoOmartis DOt Net.

Kejadian nih berlaku diawal pagi ahad yg lalu. Kakcha (anak sulong aku 4 thn) kejut ayahnya yakni laki aku, nak susu. Adik rayyan pun sibuk nak sekali. Kalau susu, mmg ayah la dia la yg tukang buat.. aku sambung bergulung dalam toto macam kuih ketayap. Biasa kalo ayah buatkan susu, kakcha akan temankan ayah pegi sampai kat dapur..

 Masa laki aku buat susu tu, tiba2 aku dengar kakcha menjerit."Ayah!! Ayah!!!! Tikus bucau!!!" (tikus besau - anak aku orang Melaka kan..).
Rupa2nya ada tikus yang sedang mabuk todi melepak kat tepi pintu masuk bilik tidur aku. Dah tu jalan terhoyong hayang macam baru lepas pekene setin brandy cap harimau. bedebah sungguh perilaku itu!
Sah ini tikus mesti suda makan itu racun buatan jiran2 aku.. Tu yg mabuk2 tu..tapi yg aku tak puas ati, apsal plak lepak dalam umah aku!? kan?!??


Aku jenguk dari dalam bilik laki aku ngan kakcha dah mengelinjang kat pintu dapur sbb geli dengan tikus tu. Muahahha!! Laki aku tu badan je besau macam John Travolta tapi penakut haiwan berbulu. Aku pun apa lagi, terus tutup pintu bilik kuat2 taknak kasi 2 orang tu lari masuk. wahahahah!!
*ketawa cekak pinggang dan memandang ke udara*


Tiba2 aku dengar kakcha nangis.


Aku dengar laki aku cakap "Icha jangan la takut... icha takut ayah pun takut!!"


Pastu aku dengar kakcha jawab..

"ayah...kenapa ayah pijak kaki icha?"

Bergurau apa!? Begitu cemas ke sampai pijak kaki anak sendiri pun tak sedar!? aaiii...
Suka Gossip Ini ClickLah Like !!

Gambar Lawak : Girlfriend bertukar menjadi Kambing !

Posted: 07 Apr 2011 08:40 PM PDT

Jarang-jarang berlaku dan mungkin hanya ada 1 @ 2 je kejadian seperti ini, kesian dekat kambing tu sebab terpaksa kena menumpang belakang tuannya. Memang lawak..Gambar ini khas untuk anda yang tengah memikirkan :

1. Nak balik kerja
2. Bila Gaji Nak Keluar dan Cukup Ke tak ?
3. Macam mana nak siapkan Kerja
4. Bila Nak Cukup Duit Untuk Kahwin dsbg..

Suka Gossip Ini ClickLah Like !!

Gambar Lawak : Kanak-Kanak Zaman Sekarang

Posted: 07 Apr 2011 08:28 PM PDT

Lawaknya gambar baby 3 orang ni, anak siapalah ni ?


Suka Gossip Ini ClickLah Like !!

Gambar Lawak : Taktik Baru Cari Ayam !!

Posted: 07 Apr 2011 08:17 PM PDT

Entah apalah motif peniaga ini sampai meletakkan signboard sedemikian rupa, ataupun mungkin tidak tahu perkataan yang sesuai untuk menguraikan maksud sebenar.

ZoOM : Apa Kata Anda Di ZoOmartis Dot Net @ Facebook !?

Suka Gossip Ini ClickLah Like !!